Dieťa nám nonstop hovorí, že sme zlí
Ženy, môj syn má skoro 4 roky, je to s
BLIZENEC, raz slniečko, raz mráčik, na verejnosti je ôk, nerobí scény, dodlova ho učka chváli, lekarka je namakko aky je slusny a dobrý
...ale!!!!!no doma doslova robí herecké výkony, napr.
hráme sa a niečo urobíme inak ako chce, už hovorí "ste zlí "....dám mu slabozelenu lyžičku namiesto tmavo a "som zla".
..muž sa zasmeje na vtipe už mu povie "si zlí "...celkovo keď on urobí niečo veselé alebo sa ludia zasmeju na oslave a tak občas ma také stavy "že sa hnevá akoby sa všetci smiali na ňom ".....obcas ide aj do agresivity, ze chce buchnut no to sa vie rychlo dat do normálu.....inak nemame problém, len s týmito jeho cudnostami, nechápem tomu, čo to môže znamenať???co robiť, dajte radu múdrejšie proooosim
Zrejme to počul v škôlke a skúša čo takýto výrok urobí doma. Jednoducho odpovedať: nie sme zlí, urob toto a toto a budeš spokojný
To zacal robit moj 3,5 rocny, pochytil to v skolke. No najskor som mu vysvetlila, ze to vobec nie je pekne tak hovorit, ani my mu nehovorime, ze je zly. Naozaj sme mu to nikdy nepovedali, aj ked vyvadzal. Potom som zahrala herecky vykon, aka som smutna, ked mi to povedal 😀 a nejak sam prestal. Ked uz vidim,ze to ma na jazyku, uz mu staci len jeden moj pohlad a zahryzne si do jazyka 😀
Ale ked mu to v navale zlosti vybehne, hram smutnu a potom, ked sa ukludni, pride za mnou so slovami "mami prepac ze som povedal ze si zla, ty si dobra mamicka"
Takze, nehovorte mu to ani vy, ani zo srandy, 4rocny uz pochopi, co moze a co nie.
Mame skoro 4 rocneho.
U Nas do minuleho tyzdna bolo silly, silly mummy, silly Vratko. Od soboty je u nas vsetko stinky. Ma to zo skolky.
Nechápem, načo spomínaš nejaké hlúposti okolo znamenia. Myslíš ze sa takto rpavaju aj všetky ostatné deti rovnakého znamenia alebo dátumu narodenia? Asi ťažko.
Je to len o výchove. Proste mu to vysvetli, že to tak nemôže rozprávať a ani sa tak správať ze všetko bude po jeho - kľudne nech sa zduje a vyplače vo svojej izbe. Jeho to prejde. Viac divadla okolo toho robíte vy ako on. On je len dieťa a dieťa musíte viesť. Nie ono vás.
mozno mu nieje jasny rozdiel medzi vtipne = vesele = usmevne a medzi vysmievanim.
Deti casto akykolvek smiech na ich adresu, i ked len zo zartu, alebo ze spravili nieco vesele, usmevne, povazuju za vysmievanie sa im, ze sa im smejeme, ze to co povedali, ci urobili je smiesne (v tom zlom slova zmysle). Isto im asi v skolke ucitelky hovorili, ze vysmievat sa druhym je skarede, je zle.
Cize on si asi teraz akykolvek smiech, i ked aj ten dobry - lebo je nieco vesele, vysvetlil, ze sa mu vysmievate, teda ste zli...
Skusit vysvetlit rozdiel medzi smiechom, ze urobil nieco vesele, a teda smejete sa lebo ste veseli, a to co povedal / urobil je zabavne, ze sa moze / ma natom zasmiat = pobavit aj on. A kedy by islo o vysmievanie, co sa samozrejme nepatri...
No to musel niekde pocut. Ked tak nehovorite doma, tak v skolke pocul. Treba to brat s nadhladom ze len nieco obkukal a teraz to pouziva. ...vysvetlovat, vysvetlovat, vysvetlovat

Odpovedať nie, nie sme zlí, len tebe sa nepáči táto zelená lyžička a chcel by si modrú.