Dieťa nechce spať v škôlke. Ako mu pomôcť?
Ahojte, dali sme chlapca do škôlky. Skúsili sme už minulý školský rok na doobedia a spal doma krasne 3 hodinky ako vždy.
Odteraz už na celý deň, 1x bol az 15.9. (boli sme na dovči), vraj nevystrája nič iba sa prikryje po očka a hovorí stále "tatinko, tatinko" a dnes už aj dokonca plakal, nerobil scény vraj len bol smutko.
Myslíte, že to proste prejde a zvykne si, či do toho netlačiť?
Máte podobné skúsenosti?
Myslím, že ho treba hlavne ubezpečovať, že je to spánok na obed, nie v noci. A tiež o tom, že vždy preňho prídete (pre nás blbosť, pre deti dôležité).
Uz to tu bolo napísané, no súhlasím, nam to velmi pomohlo, každé ráno treba syncekovi pripomenút (u nás si to hovoríme aj 3x) že ked sa vyspinka a napapa pre neho prídeš. Aby vedel, kedy ta ma čakať... držím palce a pokiaľ to nebude zachádzať do nejakých extrémov, treba vydržať. Na obed brat ozaj len výnimočne s dôvodom
@evickuska áno,mám skúsenosti rôzne.Deti si potrebujú zvyknúť na každú zmenu v ich zivote.Inak si s ním v budúcnosti neporadíte.
Píšem priamo bez okolkov ťuťu muťu.
Lebo dnešné matky už za svoje dieta aj dychali x tak učia svoje dieťa ako byť nesamostatny a závislý na rodičoch. Kruté?No pravdivé.
@evickuska Môj syn nespaval od dvoch rokov, takže ani v škôlke mi nechcel spať. Skúsili sme, ale bolo to len trápenie. Keďže som bola na materskej z mladším, tak som chodila pre neho na obed.

Jasne ze zvykne. Su to zmeny pre dieta. Aj moja prvy tyzden preplakala pred spanim- chcela maminu. Uistovat ze ked sa vyspi mamina pride. Uz vie ze ked sa zobudi pridem.