icon

Dieťa nechce spať v škôlke. Ako mu pomôcť?

evickuska
Dnes o 18:40

Ahojte, dali sme chlapca do škôlky. Skúsili sme už minulý školský rok na doobedia a spal doma krasne 3 hodinky ako vždy.
Odteraz už na celý deň, 1x bol az 15.9. (boli sme na dovči), vraj nevystrája nič iba sa prikryje po očka a hovorí stále "tatinko, tatinko" a dnes už aj dokonca plakal, nerobil scény vraj len bol smutko.
Myslíte, že to proste prejde a zvykne si, či do toho netlačiť?
Máte podobné skúsenosti?

anonym_2e1719
•
Dnes o 18:54

Jasne ze zvykne. Su to zmeny pre dieta. Aj moja prvy tyzden preplakala pred spanim- chcela maminu. Uistovat ze ked sa vyspi mamina pride. Uz vie ze ked sa zobudi pridem.

anonym_cd641a
•
Dnes o 19:00

Myslím, že ho treba hlavne ubezpečovať, že je to spánok na obed, nie v noci. A tiež o tom, že vždy preňho prídete (pre nás blbosť, pre deti dôležité).

minesasubu
•
Dnes o 19:23

A má mojkáča na spanie ? to by možno pomohlo

1_silvia
•
Dnes o 20:39

Uz to tu bolo napísané, no súhlasím, nam to velmi pomohlo, každé ráno treba syncekovi pripomenút (u nás si to hovoríme aj 3x) že ked sa vyspinka a napapa pre neho prídeš. Aby vedel, kedy ta ma čakať... držím palce a pokiaľ to nebude zachádzať do nejakých extrémov, treba vydržať. Na obed brat ozaj len výnimočne s dôvodom

anonym_b290c8
•
Dnes o 20:42

@evickuska áno,mám skúsenosti rôzne.Deti si potrebujú zvyknúť na každú zmenu v ich zivote.Inak si s ním v budúcnosti neporadíte.
Píšem priamo bez okolkov ťuťu muťu.
Lebo dnešné matky už za svoje dieta aj dychali x tak učia svoje dieťa ako byť nesamostatny a závislý na rodičoch. Kruté?No pravdivé.

anonym_eb4d6a
•
Dnes o 21:06

@evickuska Môj syn nespaval od dvoch rokov, takže ani v škôlke mi nechcel spať. Skúsili sme, ale bolo to len trápenie. Keďže som bola na materskej z mladším, tak som chodila pre neho na obed.