icon

Dieťa nechce spať v škôlke. Čo robiť?

2. okt 2026

3 rocny zacal chodit do sukromnej skolky. Je ich tam maximalne 10. Doma poobede nespava od roka a pol. Nechce spat ani v skolke. To by nebol problem, ale nechce tam byt ani ticho. Place tam a uteka im. Mesiac sme fungovali tak, ze som po neho chodila na obed, ale absolutne mi to nevyhovuje a nemozeme tak fungovat cely rok. Co s tym? Ako by ste postupovali? Ked sa ho opytam preco nechce ostat, povie mi ze tam je vela deti… cez den podla uciteliek funguje uplne normalne, zapaja sa, hra sa. Par krat sa mu stalo za ten mesiac ze sa pocikal, alebo rano obcas mrnci ked odideme, inak ze je v poriadku.

opuska
•
2. okt 2026

je to len obdobie. moze to zniet ako klise, ale je to tak 🙏 prejde to, uvidis... len netreba polavit.

anonym_d8bc38
•
2. okt 2026

Kedy ráno vstáva?

autor
•
2. okt 2026
@anonym_d8bc38

Kedy ráno vstáva?

@anonym_d8bc38 okolo pol siedmej. Chodi spat medzi deviatou a desiatou. Ja uz spanok neriesim, toto dieta nespi od narodenia. Poobedne spanky bojkotuje od roka a pol. Len to ze on im tam place a uteka. Len ja nemozem po neho chodit cely rok po obede 😔

autor
•
2. okt 2026
@opuska

je to len obdobie. moze to zniet ako klise, ale je to tak 🙏 prejde to, uvidis... len netreba polavit.

@opuska cize by si ho tam nechavala?

anonym_d8bc38
•
2. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_d8bc38 okolo pol siedmej. Chodi spat medzi deviatou a desiatou. Ja uz spanok neriesim, toto dieta nespi od narodenia. Poobedne spanky bojkotuje od roka a pol. Len to ze on im tam place a uteka. Len ja nemozem po neho chodit cely rok po obede 😔

@anonym_autor
@anonym_autor Nedá sa inak len mu nechať priestor aby si zvykol
Niektoré deti si zvykajú ťažko

anonym_d87385
•
2. okt 2026

môj nespal v mš nikdy. neriešila som, chodila som do práce, čas pre dieťa ísť na obed nebol. Učiteľka si musela pomôcť sama.

autor
•
2. okt 2026
@anonym_d87385

môj nespal v mš nikdy. neriešila som, chodila som do práce, čas pre dieťa ísť na obed nebol. Učiteľka si musela pomôcť sama.

@anonym_d87385 len moj tam vystraja. Ja som s mladsou na md, ale proste neda sa mi tak chodit pre neho kazdy den, ja som mesiac neobedovala, co musim o 11:30 ist po neho, domov sa dotrepeme po 12:30, potom uspavat dceru, on je doma nervozny a place… no cele zle.

januska12323
•
2. okt 2026

Prečo musí chodiť do škôlky keď sa mu tam nepáči a ty si doma?

tanyan
•
2. okt 2026

Systém odmien za to, že to vyskúša a zvládne bez vyrušovania ostatných? Naša doma tiež nespávala, ale v škôlke išla "relaxovať" a niekedy sa jej podarilo aj zaspať. Môže v tom čase počítať v duchu koľko zvierat videl / pozná a podobné aktivity.

autor
•
2. okt 2026
@januska12323

Prečo musí chodiť do škôlky keď sa mu tam nepáči a ty si doma?

@januska12323 jemj sa tam paci, ma rad kolektiv, doma sa nudil. Ja som 2x do tyzdna v praci.

autor
•
2. okt 2026
@tanyan

Systém odmien za to, že to vyskúša a zvládne bez vyrušovania ostatných? Naša doma tiež nespávala, ale v škôlke išla "relaxovať" a niekedy sa jej podarilo aj zaspať. Môže v tom čase počítať v duchu koľko zvierat videl / pozná a podobné aktivity.

@tanyan skusime nieco take vymysliet. On ma rad knihy, uz som aj rozmyslala, ze ho vezmem do knihkupectva nech si vyberie knihu specialnu na skolku, ze si ju bude citat tam…

januska12323
•
2. okt 2026

No tak si len musíte zvyknúť alebo to vyriešiť inak. Keď bude vyrušovať stále nenechajú si ho.

autor
•
2. okt 2026
@januska12323

No tak si len musíte zvyknúť alebo to vyriešiť inak. Keď bude vyrušovať stále nenechajú si ho.

@januska12323 no on tam skusal spat prve tri dni, inak som chodila stale po meho, ale uz to prestavam zvladat takto

anonym_d87385
•
2. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_d87385 len moj tam vystraja. Ja som s mladsou na md, ale proste neda sa mi tak chodit pre neho kazdy den, ja som mesiac neobedovala, co musim o 11:30 ist po neho, domov sa dotrepeme po 12:30, potom uspavat dceru, on je doma nervozny a place… no cele zle.

@anonym_autor mesiac si neobedovala... neobedujem roky, popr. len niečo v rýchlosti hodím do úst.
alebo si zvykneš , alebo si nechaj malého doma a obedovať môžte aj hodinu. Volá sa to priority.

anonym_9d9969
•
2. okt 2026

Blbo to maju spravené - u nas kto spat nechcel mohol byt vo vedľajšej miestnosti po tichu .
Skúšaj doma trenovat tak po 10 min a vysvetluj ….

autor
•
2. okt 2026
@anonym_d87385

@anonym_autor mesiac si neobedovala... neobedujem roky, popr. len niečo v rýchlosti hodím do úst.
alebo si zvykneš , alebo si nechaj malého doma a obedovať môžte aj hodinu. Volá sa to priority.

@anonym_d87385 tak ja som dala na prve miesto svoje zdravie. Obedovat chcem normalne. Aj ja, aj moje druhe dieta ktore musi byt v case jeho obeda a obedneho spanku prevlacovane. Co ma spolocne s nami to ze ty neobedujes? Ved ked ti to vyhovuje…

anonym_132003
•
2. okt 2026

@anonym_autor v súkromnej MŠ predpokladám, ze platíš dost na to aby sa dieťaťu prisposobil aj oddych. Bežne to tak v súkromnych MŠ býva, deti ktoré nechcú spať, maju náhradný program alebo sa proste hrajú mimo spálňu alebo len tak oddychuju, napr. na tulivakoch.

mogaa
•
2. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale napíš aj postoj škôlky, lebo to je najpodstatnejšie....ak sú s tým v škôlke ok, dávaj dieťa do škôlky a s tým že bude spať....ak s tým nie sú v škôlke ok a trvajú aby si ho denne brávala - smola....prípadne sa dohodni že ok bude chodiť do obeda a len 3x do týždňa....alebo si ho nechaj ešte rok doma

anonym_72322f
•
2. okt 2026

Po nastupe do skolky mal syn 3r, bola som v tom case tehotna a nie aj napriek tomu, ze v skolke nespaval, musel lezat a mat odpocinovy rezim. V triede boli deti, ktore boli na obed brane domov a vies co sa dialo v satni ked ich rodicia niekedy na obed nezobrali?! No taky cirkus, ze to som este nezazila a napisem, ze sa nejednalo o 1 dieta. Syn vystrajal cele 3 roky v skolke a nespaval, dokazali si ho tam upratat- mali moju plnu podporu. Po narodeni dcery som si ho tiez domov nebravala, nevidela som dovod. On mal svoj rezim v skolke, ja som sa venovala babatku a od poobedia obom. Uplne ta chapem, ze nechces z toho polavit a ani nepolav, len preto, ze synovi ulahcic sa prisposobit rezimu, ucitelky odlahcis a ty budes uplne zbytocne na prasky 🙂 Mysli v prvom rade na seba, deti si zvyknu a mysli na to, ze spokojna mama= spokojne deti a to ti pisem z vlastnej slusenosti 🙂

autor
•
2. okt 2026
@mogaa

@anonym_autor ale napíš aj postoj škôlky, lebo to je najpodstatnejšie....ak sú s tým v škôlke ok, dávaj dieťa do škôlky a s tým že bude spať....ak s tým nie sú v škôlke ok a trvajú aby si ho denne brávala - smola....prípadne sa dohodni že ok bude chodiť do obeda a len 3x do týždňa....alebo si ho nechaj ešte rok doma

@anonym_132003
@mogaa v skolke to beru tak ze nemusi oddychovat, musi ale lezat, moze si citat alebo mat so sebou plysaka. Do inej miestnosti nemoze ist lebo na spanok ostava jednu ucitelka a bol by bez dozoru. Musi byt ticho. A to je problem. Place a uteka.

anonym_790c48
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_790c48
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_c2f7a5
•
2. okt 2026

Ono je to v rámci psychohygieny. Pobyt ma lozku. Dietatu to neublizi. Ani moj nespal nikdy v skolke. Ua 3roky hadam 5x dokopy.
Zvykne si. Aj v tomto je isty rezim ktoremu sa prisposobi. Netreba to riesit po 3 dnoch.

anonym_567d81
•
3. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_132003
@mogaa v skolke to beru tak ze nemusi oddychovat, musi ale lezat, moze si citat alebo mat so sebou plysaka. Do inej miestnosti nemoze ist lebo na spanok ostava jednu ucitelka a bol by bez dozoru. Musi byt ticho. A to je problem. Place a uteka.

@anonym_autor nechala by som ho tam nech si zvykne aj na takýto režim. Aj keby si po neho chodiť mohla, zjavne by sa ti doma v tichosti nehral kým nakŕmiš a uspíš druhé dieťa. Takže mu vysvetľuj, že po neho prídeš až poobede a že keď sa ide spať, má ležať a oddychovať, že na hranie má iný čas. Skús tú knihu pre začiatok.