icon

Dieťa po návrate zo škôlky domov

niikkuska
27. sep 2017

Ahojte chcem sa spytat ci ste mali skus

Strana
z2
kellypiu
28. sep 2017

@ludmilaka mozno je to tak, ze v sukromnych maju toho dovolene viac, no podla mna by to tak byt nemalo. vsade by sa k nim mali spravat rovnako. v statnej asi nie je tolko priestoru na vymyslanie a ucitelky maju deti tak povediac viac na uzde

mummy01
28. sep 2017

@siska53 a bola si s tym spokojna ze po celom dni kedy ste sa s otcom nevideli prisiel domov a miesto toho aby ta objal a spytal sa ta aky si mala den a zahral sa s tebou pexeso tak prisiel a vybil si na rodine frustraciu? Neovplyvnilo ta to v mnohom? Nenaucilo ta to ze takto sa to robi,ze pridem z prace a ventilujem na ludoch ktorych lubim a neucis presne to iste zasa tvoje dieta?
Fakt neznasam nazory ze no boze,ja som sa s tym musela vyrovnat tak nech to zazije aj moje dieta lebo tak sa to ma a tak to chodi a asi tak to robia vsetci ludia na planete.
Ked vidim ze moje dieta nieco trapi,ze si nevie s niecim poradit tak je najlepsie nad tym mavnut rukou a povedat si sak aj ja som to zazila a zijem tak co.

siska53
28. sep 2017

@mummy01
Nie,ja sa na detoch nemienim ventilovat. Skor ich chapat a dat im.priestor,nech sa vyburia,idu hrat alebo co. Zistit,co ich trapi,aky je den,stiahnut sa,ak nemaju hned chut komunikovat.

Lenze zo skoly ci skolky nemozes dieta len tak vybrat a nechat si ho doma!! Teda,ak na to mas,tak si skolkara mozes nechat doma.
Inak si musi zvyknut. Aj ja som mala narocny zaucaci proces v praci,vsetko nove,bola som unavena.
Preslo to casom,ked som si "zvykla",zautomatizovala vedomosti. Dietatko si tiez zvykne na nove prostredie, cinnosti,ktore maju..

My sme sa vtedy zavreli a robili si svoje. Jasne,ze sa nam to nepacilo,ale co s tym? On o tom nikdy nevravel. My baby sme si vzdy pokecali,on jz typicky chlap, dusit v sebe alebo vybuchovat.

trdelnik234
28. sep 2017

Moja dcerka chodi do skolky uz druhy rok a prvy rok v skolke nespi ( maju sice tzv.odpocinkovy cas popoludni, ale nie je to spanok), takze s unavou, podrazdenym spravanim a istymi vykyvami spravania som pocitala. Navyse menili budovu a aj pani ucitelku, z tej jej nastastie dcerka unesena.
No a prave predvcerom mi predviedla taku krizu, ze som sa z toho spamatavala do vecera. Skratka pridem pre nu popoludni do skolky a pyta sa ma,ci mam v taske flasu s vodou. Tak jej hovorim, ze dnes som nevzala, ale ze o 3 minuty budeme doma ( byvame hned oproti skolke), takze sa napije tam. No nato plac, ako v poho. Hovorim si,ok smadna je, unavena, tak ju objimem, vysvetlim a ideme dalej. Potom si ale vymyslela, ze chce ist na kolotoce do vedlajsej ulice a no ak kedze sa nedalo, tak bola kriza uz na ulici.Dojdeme domov, nervy, zacala kopat do skrine, valat sa po zemi, kricat, no ako fakt hysteria. Dam ju do izby, ze nech sa ukludni tam, skusam objat, prezistit, co by jej pomohlo, a nic. Ja uz nervy v koncoch ( som v 7 mesiaci a po 15 minutove hysteraky uz proste nedavam).... Skratka ukludnila sa po 20 minutach, zostali sme nejaky cas spolu v objati, potom zaspala. No a vecer pred spanim som sa dozvedela pricinu. Proste ju otravoval nejaky kamarat na skolskom dvore a tahal ju za vlasy. Tak sme to riesili s ucitelkou a dostala pokyny, ako sa ma v danej situaciii zachovat.
Co samozrejme vedela aj predtym, len ona niekedy fabuluje, tak neviem, coje pravda a co si v tej chvili vymysli len preto, ze to chcem pocut.
Skratka moja fnuka, ked jej unavena, na to ma pravo, to mi v pride v pohode. Snazim sa ju vyzdvihnut minimalne 1-2 v tyzdni hned po popoludni, aby si pospala doma. No a ked nie je v pohode a je v agresivna, tak viem, ze treba hladat pricinu a poriesit to.

siska53
28. sep 2017

@mummy01
A ja som otca dala len ako priklad,ze niekedy aj na dospelych je to vela a potrebuju sa vyventilovat. Nie ze som bola spokojna a ze to tak robim aj ja!
Naopak, nebudem sa ventilovat na detoch. Som logicky unavena po praci,co je normalne, nebola som s detmi na piesocku ako predtym a pohoda-lahoda den (pokial nemali svoj den oni prave), ale nebudem po nich ziapat len preto,ze som ja mala tazky den v praci dajme tomu!
Na vyventilovanie je skor dobry pokec o tom s kamoskou,cvicenie alebo len obycko hra s detmi.

Strana
z2