Dieťa v škôlke celý deň plakalo
Ahojte,chcem sa spýtať či ste mali dnes podobne s dieťaťom,že celý deň plakalo?A či sa to zlepší časom?Malý dnes nastúpil do škôlky na celý deň.Rano som ho zamiešala,dala pusu a išla preč.Neplakal.Poobede keď som išla preňho,učiteľky hovorili že celý deň plakalo,stal v okne a vykrikoval mama mama.Ze od jedu sa aj docikal.Ze nič nejedol ani nespal,aspoň ticho ležal v posteli.Vraj veľa detí plakalo ale môj bol najhorši.Od zajtra ho mám nechať len na pol dňa a ráno nech si zoberie plyšáka z domu.Mate skúsenosť,polepší sa to časom,zvykne si na škôlku dieťa?
Ja som ho pôvodne chcela nechať doobeda prvý týždeň, ale nechali sme sa ovplyvniť okolím a radou, že hneď prvý den co najdlhšie a viem, že to bola chyba. Takého smutného som ho ešte nevidela a ani nechcem vidieť, pre mňa je dôležitejší on, ako nástup do roboty, čiže ak si za mesiac nezvykne a bude ma treba doma s nim, do roboty nenastúpim...
Mam zly pocit z tej ucitelky. Mam pocit akoby tvoje dieta sudila za to ze plakal. A hned ho oznacila za najhorsieho. Uz len to ze pouzila slovo reval, namiesto plakal. Ale napriek tomu ze pochybujem o jej pristupe, verim tomu ze postupne zvysovanie casu bez mamy v skolke je spravny sposob.
Pre dieta je to prilis vela noveho aby to dokazalo spracovat bez ujmy. Nove pristredie, ludia, pravidla, rutinna. Treba to davkovat po malych davkach.
Kedze sa ti dieta aj pocikalo, muselo byt chuda velmi vystresovane.
Ahojte,dnes išla som s malým do škôlky,bral so sebou plyšáka z domu.Otvorila som dvere do triedy a učiteľka hneď že ona nad tým rozmyslala, že môj je najstarší z triedy, ostatné deti sú mladší a stále plaču že on to vidí a možno preto aj on plakal celý deň.Ze treba zmeniť triedu a dať ho medzi seberovnymi deťmi.Tak nás dala do inej triedy chodili sme hore dole,tam učiteľka ukázala kam dať veci do skrinky.Maly sa v tom zhone rozplakal a nechcel tam ostať,držal ma za ruku.A nová učiteľka ho zobrala nasilu donutra a zavrela dvere za ním.Na obed mám ísť prenho.Nepacilo sa mi takýto prístup,je to normálne že po prvom dni hneď zmeniť triedu?Že nedali mu čas aby si zvykol?Nechcem aby mal zo škôlky traumu
Ja by som zmenila skolku po dnesku 🤦. Taky stres robit dietatu. Prvy den na cely den medzi kpcov, druhy den medzi velkych na pol dna? Riaditelka co na to? Na silu vtiahnut do triedy.. to jak scenar z 80tych.
To by sa ani mne nepacilo, ze si ho po dni premiestnuju. Ak si este v okoli dohodni sa s riaditelkou malemu drzim palce. 💖
Podla mna dobre spravila patri uz medzi vacsich bude tam menej placu...
@nwnw Nemôžem zmeniť škôlku,u nás v dedine je iba táto jedna.Do mesta ho nemôžem dať do škôlky lebo nemá trvalý pobyt v meste tak ho nezoberú
@luccija Mohli ho hneď zaradiť lepšie podľa veku
Skus vo vedlajsej dedine. Tiez takvozim,alebo nieco taketo:
https://www.mojpobox.sk/trvaly-pobyt-faq/
@nwnw Dnes som bola preňho na obed a lepšie.Tato nová učiteľka hovorí že ráno plakal,a potom už sa pekne hral.Boli aj vonku na dvore sa hrať,aj trochu zjedol z obedu.Ze to trochu trvá pokiaľ si zvykne.
@lulu0123 to je krásne 🤩 fotka a srdiečka na ruke.Normalne mi slza vyhrkla 😊
@nwnw Navrhla učiteľka že celý september keby chodil synček len doobeda.A potom zas nebude problém si zvyknúť na celý deň?
Určite ho nechaj len doobeda. Chudáčik.
@veronika3110 presne. Prvý deň je skoro na takéto zavery
Chudak maly. Takto ho stresovat koli vlastnej neorganizovanosti.
Tiez by som uvazovala nad zmenou skolky.
Nerobila som kratke dni cely mesiac. Ak uz niekolko dni (3-4 dni) vobec nebude plakat a bude jest, nechala by som ho aj spat. Mesiac je prilis dlha doba... To sa nauci na to ze skolka je len do obeda a bude mat dalsi stres ked tam bude musiet spavat.
@autorka problém bude... tomu ver.. celý mesiac prídeš a potom už nie.. je jedno, že už bude zvyknutý.. ty proste neprídeš a narušíš zaužívaný režim, ktorý ste mali celý mesiac.. už sama si napísala, že dnes to bolo lepšie.. vidíš.. a to je len 2. deň.... uvidíš, že po týždni to bude ešte lepšie...
mne tiež jeden chlapec v pohode chodil v septembri na obed domov.. od októrba išla mama do roboty a to si nevieš predstaviť jak pišťal, vystrájal a utekal z triedy... proste sedel pri stoličke pri dverách ako každý iný deň predtým a zrazu si mal ľahnúť??
ostatné deti (MLADŠIE) si za ten mesiac zvykli a on im tak zrazu vystrájal.. narušil celý režim aj ostatným deťom, ktoré nemohli spať...
je to proste nová vec, nemôže to byť od prvého dňa úplne úžasné.. dieťa určite neostane traumatizované, len si musí zvyknúť.. nikto ho tam predsa nebije, ani nenúti jesť ani nič... plač je normálna reakcia... viem že sú tu názory aké to je strašné zaobchádzanie, ale nie je... učiteľa sa ho určite snaží zabaviť a ukludniť.. sama som deti nosila na rukách, hladkala ich a vysvetľovala a neviem čo ešte všetko, aby som im pomohla zvyknúť si.. uvidíš, že po istom čase bude ešte urazený, že prečo si po neho prišla tak skoro :D :D chce to len čas a trpezlivosť...
@andreatytler
@veronika3110 Rozmýšľam nad tým a tento týždeň nech je iba doobeda,no keby už štvrtok piatok bol bez plaču,že by som povedala učiteľke aby sme skúsili na celý deň.Hadam bude súhlasiť čo myslíte?
samozrejme, učiteľka môže odporučiť, aby si chodila skôr, ale nemusíš.... uvidíš sama ako bude...
Neviem... tento tyzden to uz asi nestihnes... dnes mal zly den a aj keby mal stredu a stvrtok super den bez placu, nerobila by som zmenu v piatok. lebo cez vykend deti na skolku zabudnu a v pondelok budete mat pravdepodobne zase zly den.
Cely tento tyzden by som chodila na obed. Potom tiez v pondelok a utorok na buduci tyzden a v stredu by som nechala na cely den ak bude vsetko bez placu.
Ale zase trochu placu rano, nie je problem. Je to vlastne dobre. Zdrave dieta ma byt smutne pri luceni sa s mamou a plac je len vyjadreny smutok. Ak sa po chvili ukludni a zacleni sa do hry, je to v poriadku. Iba ak by ostal vo vyckavacom mode, kedy odmietne cokolvek ine a bude len cakat na teba, tak vtedy je problem.
@andreatytler ach konečne normálny názor, že plač je normálna reakcia a nie dieťa, ktoré bude mať depresiu a úzkosť zo škôlky do konca života
@veronika3110 Tento týždeň ešte doobeda a na ďalší týždeň pôjdem len tri dni.Neviem či aj to nechať len doobeda alebo od pondelka skúsiť na celý deň.
@veronika3110 No, citala som clanok kde psycholog to takto vysvetlil a stotoznujem sa s tym. .
Autorka, v pondelok by som zmenu nerobila... bude to pravdepodobne narocny den, lebo cez vykend dieta zabudne na skolku. Nechaj ho v pondelok a utorok doobeda aby si dobre osvojil tu doobednu rutinu a skus v stredu... mozno ho nechaj uz v utorok ak bude pondelok bezproblemovy.
U nas 2 tyzdne chodili doobeda. Potom este mesiac mi hovoril,ze chce ist na obed domov. To som mu dokola vysvetlovala, ze sa neda. Ze uz skoncila adaptacia a do skolky sachodi na cely den,ze to nezalezi odo mna...
Ahojte,tak synček ráno ešte plače,no potom ho to prejde a pomaly sa zapája do všetkého.Desiatu chleba s natierkami nechce jesť,obed zje,nie všetko no snaží sa.A má problém piť z pohára,doma máme pohár s uskom aj s cucatkom.V škôlke nechce piť.Toto všetko viem od učiteľky.Poradte ako malému pomôcť aby sa adaptoval.?
My sme mohli doniest hrncek z domu,nepomohlo by to tiez😇?
@nikinkals Neviem asi by to nedovolia domu pohár.Som nad tým rozmyslala doma pekné pije z pohára,lenže ja mu davam tak dopoly a možno v škôlke majú plné poháre a potom sa boji z toho napiť sa aby sa neoblial.Asi v tom bude problém.
podľa mňa na to, že je to jeho prvý týždeň sú jeho prejavy úplne normálne a nie je sa treba ničoho báť... povedala by som, že zvláda škôlku lepšie ako 3/4 našich nových detí...
PS - aspoň v našej škôlke sa poháre do plna nelejú..presne preto, aby to nevyliali na seba alebo inde... možno mu chýba to cucatko... a pohár z domu určite nie.. jednak kvôli korone a jednak preto, že na druhý deň by to mali všetci... to isté platí vlastne vo všetkom.. (u nás)
@veronika3110 my sme ten hrncek dostali prikazom takpovediac😁

@nykkushka Teda nie som sama čo bude od zajtra len doobeda.Dufam že to daju naše detičky