Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
aj my berieme od polky augusta imunoglukan sirup
http://www.najlekaren.eu/posilnenie-imunity/169...
@annika11 je multivitamínový, bez predpisu
http://www.docsimon.sk/tovar/pikovit-prebio-sir...
@sisanka práveže nechodil. Stále sme spolu, iba sme chodievali pre staršieho brata do škôlky a videl, že sa tam detičky hrajú, ale prečo si hovorí, že nepôjde neviem, proste stále opakuje, že on bude doma sám, mama pôjde do roboty a on uvarí ryžu, mäso, šalát a bude čakať doma.... dobré, že?
@angela200 tak nas ide prvykrat v pondelok...este som ho nedavala aj ked som uz chcela...a v piatok ked tam este nebudu deti sa tam ideme spolu pozriet aby sa zoznamil s prostredim..tiez bol stale so mnou doma a je naviazany na mna...ale teraz bol dva tyzdne na prazdninach u nasich a vobec nechcel ist domov co som bola prekvapena lebo nikdy predtym tam spat nechcel...takze si myslim ze sa mu tam bude celkom pacit a zabudne ze tam nie som 😉
ahoj maminy, tak sa nam to krati 🙂 len dufam, ze rano este budem mat kde kupit kvetinky pre pani ucitelky :D lebo urcite bude plno rodicov behaat a kupovat kvety 🙂
krpec sa uz tesi, vcera som bola pozriet ci uz je vypisane kde bude v ktorom pavilone.. a zistili sme, ze bude v trieede kuriatok 🙂 som nadsena z toho nazvu 🙂
@maatkka ano ja davam, raz ked bol mensi, nieco okolo 1 roku, byval castejsie chory, tak s nim odvtedy chodim na kontroly na imunologiu. Je ok odvtedy, bezne stavy, 6. choroba a tak, nič vážne. No a ta dr mi odporucila ze treba pred zaradenim sa do kolektivu imunitu podporit. Taze nam predpisala Ribomunyl a Singulair. Dala nam to a predpis. Takze to maky berie asi druhy tyzden teraz, a 5.9 nastupuje do škôly, na ceký deň ....dúfam 😲
Ahojte aj moja mala v pondelok nastupuje do skolky chcem sa opytat neviete mi poradit ako je to teraz s tym rodicovskym pri nastupe do skolky mi zostava alebo mi ho vezmu ? dcerka bude mat tri roky az v decembri ...
s tym rodicovskym to neviem presne, myslim, ze to zalezi od toho, ci je v statnej skolke alebo sukromnej alebo ti ho niekto opatruje. ak ide do statnej tak nemas narok, ak je v sukromnej alebo sa onho stara tak si mozes vybrat ci budes dostavat rodicovsky alebo preplacanie za skolku. ale vobec to neviem presne, musim si to aj ja este pozistovat, tka keby niekto vedel, budem rada
@manika77 podla tohto nam rodicovsky ostava https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/ostava-mi-rodicovsky-prispevok-ak-dcera-ide-do-skolky/
mamičky rodičovský vám zostáva a je jedno, či chodia deti do štátnej, súkromnej alebo do jaslí 🙂
ahojte maminky, mozem sa k vam pridat ?? 🙂 aj nas maly nastupuje v pondelok do skolky a zacinam mat z toho nervy ako to zvladne 😕 ked o skolke doma rozpravame tak sa tesi ale ked sme tam boli pred mesiacom tak sa ma najprv ani nepustil, hanbil sa az po pol hodine sa odvazil vziat si vedierko a ist do pieskoviska ... dnes sme boli odniest vsetky potrebne veci, no po 10 minutach zahlasil ze "podme radsej domov" ... necitala som celu diskusiu (vlastne len tuto poslednu stranu 🙂 ) tak neviem ako to prezivate vy ale snad sa tu najde niekto co ma rovnako strach ze to bude s placom ☹ na odporucania viacerych uciteliek zo skolky sme sa rozhodli dat ho od zaciatku na cely den... ucitelky v skolke su velmi mile, sympaticke, aj skolka je super ale nemozem sa zbavit toho blbeho pocitu ... aj vy to tak prezivate ci ja som divna a len zbytocne stresujem ?? 😅
ostavanam RP, mam to preverene na viacerych miestach. Pripadne ak je poplatok vyssi v sukromnych skolkach, tak treba ziadat o ten vyssi prispevok na opatrovanie, neviem presne ako sa to vola. Mne ide do statnej, tak to us nizke poplatky, ostavam pri poberani 190 €
@mam4 ahojte všetky ustráchané maminy. 😉 aj my nastupujeme v pondelok do škôlky a mňa sa už tiež zmocňuje hrôza, že ako to malý zvládne 😒 . aj keď on už chodil 3 mesiace do súkromnej(do štatnej nás nevzali).vtedy to zvládal fajn,do škôlky sa tešil, aj keď prvý týždeň som ho musela šupnúť do triedy nasilu, ale kým som zavrela dvere tak bolo po plači. teraz bol jeden a pol mesiaca z babkou, ale škôlku spomína stále, že kedy už pôjde. len až dnes som mu naznačila, že budeme musieť nájsť novú škúlku, lebo stará je stále zatvorená. tak sa chcem pôjdeme zajtra bicyklovať ku tej novej škôlke a snáď si to nechá vysvetliť.
tiež rozmýšľam, že by som ho nechala od začiatku na celý deň. hlavné je, aby sme my neboli ráno nervózne a vysresované, lebo to prenesieme na deti. fúú, ľahko sa to píše, ale musíme to zvládnuť 🙂 všetkým deťúrencom držím palčeky, nech majú šťastie na milé a láskave učiteľky 😉
Ahojte maminy 🙂 aj my nastupujeme v pondelok prvy krat...ide tiez niekkto s nami na rovniankovu?
Ahojte kočky, chcem sa opýtať, či nesiete v prvý deň do škôlky aj nejakú kvetinku, ďakujem.
@samika a aky je podla teba rozdiel medzi sukromnou a statnou ?? myslis ze v statnej sa mu nebude pacit ? alebo sa bojis koli zmene, nove prostredie, nove deti ?? moj maly nie je zvyknuty na deti, vzdy mu trva kym sa okuka a prestane hanbit, ale vzdy sme boli pri nom v novom prostredi a s cudzimi ludmi, je velmi citlivy tak sa bojim ze to pre neho bude velka krivda ze ho tam nechame sameho ... ale na druhej strane doma sa uz nudi, potom vystraja hluposti a ja mam dost roboty s mladsou dcerkou takze by som cez den uz chcela troska "kludu" 😅

@sisanka ja práveže neviem, či by som ho nemala povzbudiť tým, že prídem pre neho na obed, aby zažil to, že to nie je tak dlho, čo sme od seba, ja fakt neviem. Je mi stále do plaču, ako mu vysvetľujem, že tam bude dobre a ja by som bola najradšej s ním a nie v robote. 😖