icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

karinka
6. sep 2011

Ahojteee....neviem ci sa mozem pridat so svojou skusenostou,moja dcerla je dnes druhy den v skolke,vcera bola dve hodiny a dnes je na 5 hodin,vcera bola nadsena,dnes sa trochu hanbila,ale ziadne slzy,,ani problemy pri vstavani a to sa cudujem najviac,lebo sme lubili spavat aj do osmej,pol deviatej 🙂

januska191
6. sep 2011

ahojte... tak my sme mali hrozne rano.... vcera isiel este celkom v pohode, povedali mi, ze neplakal, pekne jedol, nebol problem, ale dnes rano aky rev spustil... po pol hodine prehovarania teda sa so mnou vybral, ale ako sme zastali pred skolkou na aute, zase spustil taky rev, ze on tam nejde. az som sa hanbila s nim vyjst... a asi som urobila chybu, som ustupila a odviezla domov (mama sa mi stara o mladsiu, tak je s nou). no ale zajtra sa uz obrnim pevnymi nervami.. on je tiez taka maminka, bez neho ani na zachod nemozem ist, nedaj boze na poschodie povesat pradlo. ach, dufam, ze to rychlo prejde.... drzim vsetkym maminkam palce

darina24
6. sep 2011

ja som hrdá na svoju ivanku, dnes do škôlky utekala, veľmi sa tešila na detičky a kopu hračiek, zatial chodí z nadšením, aj sme sa fotili ako sa pekne prezúva, pózovala pri skrinke, len jedno jej chýba, že sestrička darinka tam nemôže ostať s ňou. za pol hodinku si ideme pre ňu, lebo nespinkáva v školke, keďže som doma s darinkou. Prajem všetkým maminkám a aj detičkám nech si rýchlo zvyknú na tento štýl. 🙂

zdenocka
6. sep 2011

Ahojte,
mna moj anielik dnes prekvapil. Je ovela silnejsi ako my s manzelom 🙂 . Vcera ked som ponho prisla, tak zacal tak lutostivo plakat, ze som mala oci plne slz aj ja, ale vydrzala som. Poobede sme sa rozpravali, ucili pit s podobneho hrnceka ako maju v skolke. Rano som myslela, ze uz nebude chciet ist, ale on mi pekne v aute vravel, ze sa ide hrat s detickami, ze sa prezuje. Prislubil, ze bude papat a pit, hlavne o to pitie mi ide. Rano vosiel do triedy, bol v pohode. Teraz som volala, ze ako je na tom, tak ze ranajky spapal chlebik, co mu nakrajali na kocky, obed len 2 lyzice polievky a druhe nechcel, ale ze zase nechcel vobec pit vodu, ani caj a ze mu je do placu. Tak tu sedim a smoklim, ze on je tam, ja tu. Viem, ze mesiac bude kriticky, ale ze casom bude rad v skolke, predsa je malicky a bol zvyknuty len mna. Ale hrozne sa trapim kvoli tomu pitiu. Ved on od 8 rana nic nepil, a on vodicku zboznuje 😢 . Nemate nejaku skusenost, ze preco odmieta vodu? Dakujem

bambulka09
6. sep 2011

@z.vrablova do MŠ- Važecká...chodí do 6.triedy k pani uč. Danke a Majke

bubinko83
6. sep 2011

Ako uhradzate peniaze za stravu ? Nam dali len čislo učtu a sumu.Neviem či to mam zaplatit cez IB alebo ako. A vraj tam mam uviest meno dietata .To sa piše do variabilneho symbolu či?

annie13
6. sep 2011

@bubinko83 do poznamky napis priezvisko nam dali aj VS - 3miestne cislo do variabilneho das len cislo slovo sa tam neda dat ak sa nemylim
ja som cez ib zatial len tento mesiac a potom dam trvaly prikaz

trpezliva
6. sep 2011

ahojte
my mame druhy den za sebou. citam,ako vase deti vyvadzaju pri odchode do skolky, tak u nas presne opak!
Rano sa zobudi, ze sa tesi, bez problemov odideme, dovediem ju do skolky, vbehne do triedy...ALE....ked pre nu pridem, vsetky deti usmiate, vyskerene, stastne, len to moje uplakane a nestastne. Tie deti ktore som rano videla v satni za mamickami plakat,tak na to rychlo zabudli a aklimatizovali sa. toto snad potesi niektore z vas. 😎 😎 😎
Ucitelka vravela, ze o 10tej mala nasa krizu, len sedela na lavicke a plakala...vsetky deti sa hrali na ihrisku, len to moje sedelo pri ucitelke a chcelo ist domov. ☹
teraz doma hovori, ze sa zajtra znova tesi do skolky. uz to vidim, rovnaky scenar rano, ziadny plac, necham ju tam, ale pocas dna bude velmi plakat.

hm..rozne pripady tu citam. snad sa nasim detickam podari zvyknut na tuto velku zmenu.

winona24
6. sep 2011

@bubinko83 nám dali šek....takže dnes to idem zaplatiť na poštu...zaplatila by som to aj cez IB,ale oni chcú mať asi v ruke ústrižok o zaplatení,tak to nebudem komplikovať....a meno malej som dala ako odosielateľa....variab.symbol napísali oni

spalka
6. sep 2011

@januska191 vobec sa ti nedivim, ze si to otocila domov, aj ja som vahala, ked dcerka cestou do skolky spoznala ulicu a zacalo - nejdem do skolky - za branou plac, v skolke rev a slzy tiekli aj mne...ked si vazne presvedcena, ze do skolky chodit bude, tak bude, nemal by vidiet, ze plac zabera (lahko sa mi to hovori aj moja princezna uz vie, co funguje na mamicku 😉 )

paula80
6. sep 2011

Ahojte, aj my máme dnes za sebou 2 deň v školke,zatiaľ sa mu páči,chodí iba na 4.hod na doobedie,lebo som ešte doma.Bola som prekvapená,ako rád a ochotne ráno vstane a ide.Ale vraj niekedy vie prísť aj kríza po pár dňoch,tak uvidíme snáď bude stále len a len spokojný.
😉

bizynka
6. sep 2011

No nas Risko sa do skolky tesil, vcera rano sa pekne rozlucil a utekal sa hrat, ale ked som prenho prisla poobede, tak bol smutny, ze mu deti robia zle ☹ videla som aj jedneho chlapceka, ze sa k nemu nespraval velmi pekne... ale dufam, ze sa to zlepsi... a potom povedal, ze jedine co tam bolo dobre, bolo jedlo a pitie 😀 ucitelka povedala, ze nas maly bol dobry, pekne papal aj spinkal, pekne sa hral, ale ze parkrat mal slzy v ociach, ze si aj poplakal.... tak som z toho bola smutna aj ja... no dnes rano povedal, ze sa do skolky tesi, tak to tam hadam nebolo az take zle, isiel znova spokojny, utekal do triedy, tak uvidim ako bolo dnes, za chvilku idem ponho... 🙂

sc
6. sep 2011

No aj môj syn Adamko bol dnes druhý deň v škôlke. Tri roky bude mať až v januári, ale zobrali ho od septembra tak som ho tam dala. Včera to prebehlo v pohode, lebo bol len na dve hodinky. Dnes som ho zaniela na ôsmu, aby tam už aj raňajkoval. A už o jedenástej mi volali učiteľky, že často plače, že si mám prísť pre neho. Chcem sa spýtať skúsenejších mamičiek, či je tento prístup učteliek normálny, že mi po dvoch hodinách zavolajú, že ho mám prísť zobrať domov. Nemali by sa mu proste viacej venovať a nejako ho zaujať? Ešte k tomu sa dostal do triedy, kde sú deti, ktoré už chodili minulý rok do škôlky. Myslíte, že je dobré keď chodí so staršími? Nemal by byť v triede kde sú najmladšie deti? Lebo je tam taká trieda, ale jeho tam nedali a neviem prečo. Poradte mi ak máte skúsenosti, lebo som s toho nešťastná a bojím sa že tam nebude chcieť chodiť.

iwanusa
6. sep 2011

ahojte, nas risko bol dnes tretikrat v skolke. prvy den bol ok, vcera to uz bolo horsie, a dnes tiez zle, uz aj rano plakal. jest tam moc nechce, ani nespinka... no ale ako vas citam, tak vidim ze v tom nie sme sami. snad si deticky zvyknu. uz teraz mi stale hovori, ze on uz nejde chodit do skolky...no som zvedava, ako ho tam zajtra rano dostanem... ☹

bizynka
6. sep 2011

no aj nas maly dnes po druhom dni povedal, ze zajtra nejde...povedal, ze dnes mu deti nerobili zle, ale ze mu bolo smutno, lebo som tam nebola... ☹ ucitelka vravela, ze dost vela plakal... tiez si myslim, ze by sa im mali asi ucitelky nejako venovat a zaujat ich, aby nemysleli na mamu, ale na nieco veselsie...

tomika
6. sep 2011

@paula80 aj u nás je to našťastie tak,dufam že to aj vydrži.Ale moj mali je tam na celi deň.
@sc ahoj,no u nás aj ked plaču,nechaju ich v školke.Jeden chlapček včera (1.deň) velmi plakal,skoro celi deň,a dnes až iba na začiatku..V každej školke je to inak.

anavila
6. sep 2011

a my ideme zajtra prvýkraát.joj bolenie brucha mam...Ona sa teší ale mam pocit že je to take chvilkove...ona je nestála vo všetkom...5 minút hovorí že sa teší, a potom zase nie...tak ja neviem...neviem ako to zvládnem...a hlavne ked ona tam bude plakat ze chce ist domov, ona nie taky randal vie urobiť...šak tie učiteľky ju vyhodia...ona vie byť riadne histerická a panovačná..taku ma povahu, a bojim sa tiez ze ona bude chciet robit vsetko podla seba a nie drzať sa toho co povedia učitelky....bojííííííííím
@darina24 jeeej ty mas dve dcérky a volaju sa presne tak ako ja so sestrou, a tiez je medzi nami rozdiel 2 roky...super...este som sa nestretla zeby mal niekto Ivanku a Darinku 🙂))) je to velmi milé

darina24
6. sep 2011

@anavila jeeej, tak to je fakt sranda!!! tak pekne pozdravujem, alebo radšej ivanka s darinkou pekne pozdravujú menovkine!!!

mirka2706
6. sep 2011

Ahojte tak my sme dnes mali lepší deň ráno pri lúčení plakala ani do škôlky ísť nechcela, ale keď som po ňu poobede prišla riaditeľka mi povedala, že neplakala, všetko spapala(narozdiel od včera), pekne spinkala a keď som po ňu prišla tak sa na mňa usmievala takže dnes to bolo s minimom plaču ... 🙂

babylux
6. sep 2011

@tunylyk no to je super

annie13
6. sep 2011

tak my sme dnes vraj plakali isli von do piesku a tam si spomenul na maminku ale ze to netrvalo velmi dlho ale zase nespinkal len sa do stropu dival
doma nemal problem spinkat tak neviem ci sa tam boji zaspat

babylux
6. sep 2011

inak dnes Tomasko bol uz v skolke poriadnejsi aj sa napapal,lezal na lehatku,sice nespal,ale privital ma s usmevom.po vcerajsku som sa bala ist aj prenho,ked som ho videla ako kumne bezi zo slzami v ociach,ale dnes bol uz usmev 🙂

tunylyk
6. sep 2011

@annie13 nas Kubko praveze uz druhy den spinka 😉 pritom doma od 2rokov nespava vobec,ale vidim na nom ze spal,lebo vcera nie a nie zaspat a teraz este furt melie,ze je unaveny,ale spat nebude 😉

barny
6. sep 2011

moj maly tiez nespaval doma od dvoch rokov a vo skolke spal aj dneska, ale plakal zase rano ze nechce ist, a myslim ze bude aj zajtra, aj ked ucitelka hovorila ze poslucha, napapa sa, spinka, ze je zlaty, ale hra sa len sam, dufam ze sa osmely a viem ze rano bude zas plakat, nechce tam ist zas ☹

tweetinkapp
6. sep 2011

tak my sme dnes na tom tiez boli lepsie, neplakal, spinkal, papal a pani ucitelka ho straasne pochvalila, tak to vie potesit na dusi 😵 . dnes som sa konecne zoznamila aj s druhou pani ucitelkou, ale ta prva je veru ovela viac sympatickejsia 😅 . podá mi vždy dopodrobna info, ani pýtať sa nemusím. Tá druhá je veľmi strohá na informácie 😒 . Akurat, ze vecer sa pustil adamkovi soplik, tak dufam, ze zajtra bude ok. nerada by som ho tak skoro nechavala doma 😕

mamavera
6. sep 2011

@sc všetko je úplne normálne, som učiteľka, treba len vydržať, keď si sa už rozhodla takého drobca dať do škôlky 😉 Tvoj synček môže byť aj s najmladšími deťmi, aj so staršími, všetko má svoje výhody aj nevýhody, na dôvod, prečo ho dali do takejto triedy sa môžeš spýtať. Keď je trieda maličkých, veľa ich naraz plače, veľa ich naraz potrebuje učiteľku, ktorá je len jedna. Ale keď je so staršími, ktorí sú už navyknutí, môže sa venovať učiteľka len jemu, dosť od nich podchytí, možno ťažšie nájde niekoho na hru, ale súrodenci sú tiež len málokedy rovnakého veku.

sc
6. sep 2011

Ďakujem všetkým za pomoc a ešte otázočka na pani učiteľku mamaveru - chcela som s mojim malým v škôlke ostať aspoň na obed, aby videl, že sa nemá čoho báť, ale oni mi povedali že s ním v škôlke ostať nemôžem. Myslíte, že majú na to právo? A tých najmenších nepúšťali priamo na veľké ihrisko aby si neublížili a aby nepoutekali, a môjho Adama tam vypustili so staršími a z dialky som videla ako šplhal na veľkú preliezku a nikto pri ňom nestál. Možno som precitlivelá, ale bojím sa že si tam ublíži. Myslíte, že mám ísť za riaditeľkou nech ho preložia do triedy z malými deťmi?

januska191
7. sep 2011

tak dnes rano som sa rozhodla byt razna a neustupciva. rano este v pohode, doma sme sa rozpravali, ze do skolky pojde a tak, ze on je uz velky chlap a nebude plakat. Akonahle sme zastali pred skolkou uz spustil rev. No nic som mu na to nepovedala, otvorila som dvere a sup von. ta cesta do triedy este v pohode, ale pri skrinke spustil taky plac, az chytil chudatko amok, nemohla som ho ani prezliect, ani obut ako kopal nohami, ale povedala som si, ze to vydrzim, tak som ho dala tak pani ucitelke, pekne som mu povedala ahoj a ze poobede po neho pridem. teraz cely cas len kukam na telefon, ze mi zavolaju, ze po neho mam prist... ale dufam, ze sa to nestane...
pozdravujem vsetky smutne maminky.... 😢

sisanka
7. sep 2011

ach jaj dievcata...prvy den bol celkom dobry,plakal ked isli spinkat...druhy den plakal uz rano a trosku aj ked isli spinkat ale potom dokonca aj pospal...a dnes mi uz rano v posteli hovori ze tam nechce ist...a to som dnes planovala źe ho tam zavezie mm lebo som si vcera vyvrtla clenok, ale musela som ist aj ja...a trosku plakal uz ked sme papucky davali a stale hovoril nech ho tam pockam...a samozrejme v triede uz deticky plakali tak aj on...dufam ze si coskoro zvykne a bude chciet am chodit....

bebebrumik
7. sep 2011

Ach jaj, aj ja som smutna-ja mam dvoch školkarov začiatočnikov-prvý den pohoda, tešili sa, druhy den tiež no Timka už cez den poplačkavala a dnes David pohoda, no Timi plač-ona do školky neide-teta učitelka si ju musela od nas zobrat do triedy... ☹ 😒 😢 A ja teraz sedim a rozmyslam, čo sa tam v tej školke vlastne deje... ☹