icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

tweetinkapp
5. sep 2011

@mirka2706 juuj...moja az tak? ☹ no hadam to tie naše deťuchy zvládnu. prvý týždeň je najkritickejší, len nesmieme poľaviť 😉

sisanka
5. sep 2011

taaak my sme to zvladli celkom dobre...maly plakal ked isli spat ze mu prislo luto a spustil taky plac ze pobudil vsetky deti...ale zajtra chce ist zase tak som rada...asi sa bal ze ho tam necham ale ked videl ze som prisla tak ani domov nechcel ist 😀 len sme museli domov vziat aj pyzamko lebo zajtra si chce zobrat ine 😀 😀 😀

katmi
autor
5. sep 2011

my sme uz od piatku 🙂 mala sa nevedela dockat,kedy pojde do skolky.. zvladla v maximalnej pohode, ona je fakt tusim splachovacia 😀

katmi
autor
5. sep 2011

@babylux mamy do vacsinou prezivaju ovela horsie,ako deti 😉 neboj sa nic.. jemu tam je urcite velmi dobre 🙂

katmi
autor
5. sep 2011

@trpezliva u nas nepreferuju pol dnove chodenie deti do skolky.. prave kvoli tomu,aby si deti zvykli.. je tu zauzivane tak,co som pozistovala, ze ked dieta velmi place a neda sa s nim uz naozaj rady,tak potom volaju rodicom.. ale nepoznam vela takych pripadov, este aj susedkina dcera,co plakala asi hodinu, ze ona tam nejde, nakoniec pekne ostala az do poobedia a tesila sa, ako sa pekne s ostatnymi detmi hrala 🙂

spalka
5. sep 2011

@mirka2706 my mame podobne, odkedy chodi do skolky (2 tyzdne) mozem s nou vsetko (drzat za ruku, kupat, rozpravat rozpravku...) robit len ja, ani tato, ani babina ☹, ich zasadne odmieta, vsetko moze len mama

syslica
5. sep 2011

@monka88 Treba hlavne apelovať naňho, že už je veľký škôlkar a že bábätká do škôlky nemôžu... enormne im to zdvihne sebavedomie 🙂 .
Malý syslík má tiež za sebou dnes prvý deň v škôlke... všetko bolo super, nadšený až pokým sa mama nezberala k dverám... potom plakal asi hodinu, chodili sme so starými rodičmi postupne počúvať pod okná (lebo celý klan sprevádzal staršieho-čerstvého prváka), ale keď sa začali spolu hrať, cvičiť a tancovať, hneď bolo po plači... boli aj vonku, to sme zas s Jergušíkom sliedili za kríkmi a potom sme sa plížili preč ako Indiáni, aby nás náhodou nezbadal 😀 Jednej milej učiteľke dal aj pusu a našiel si priateľku Karolínku, s ktorou sa na prechádzke držali za ruku a majú skrinky vedľa seba 😎 A to bol len na pol dňa... tak uvidíme, čo bude zajtra...

mirka2706
6. sep 2011

Je ráno 6 hodín a prvá veta od mojej dcérky bola, že ona do škôlky nejde tak baby raďte ako ju presvedčiť 😒

inguska3
6. sep 2011

No my sme boli vcera tiez prvykrat v skolke,zevraj velmi plakala....ale to si zvykne...lenze akurat z nedele na pondelok sa nam zacali v noci sopliky robit a vcerajsi veliky plac nam dopomohol k tomu,ze mame zapalene hrdlo a "chrchoceme" :( ... takze dneska sme doktorka a nie skolka....zle sme veru zacali...
Ale este tyzden som doma,takze sa musime dat doporiadku,lebo od buduceho idem uz do prace....

katik80
6. sep 2011

Aj my sme včera preplakali skoro celý den a výsledok je plný noštek , fufneme riadne. A ráno veta : Nejdem do škôlky. Našťastie chodí aj starší tam zatial neprostestoval, len neviem ako pojde do triedy lebo je vyslaný môj muž. 🙂 Ja to tak potom neprežívam, až ked mi doma rozpráva ako bolo tak sa mi tlačia slzičky.

bambulka09
6. sep 2011

Ahojte, aj my sme boli včera prvý krát v škôlke..ja som to prvý týždeň hodila na manžela, keďže som aj ja nastúpila do staro-novej práce....ráno ju nestihol ani prezliecť a už bola v triede....neplakala, spinkala, len olovrant jej nechutil - rybacia pomazánka....večer si pred spaním sadla na posteľ a všetko mi porozprávala, čo robili celý deň v škôlke...aj dnes ráno sa tešila, tak uvidíme ako jej to vydrží....po skúsenosti so starším synom - ten plakal hrozne a samožrejme cestou do práce aj ja, tak dúfam, že Barborka to bude zvládať lepšie...držím všetkým mamičkám palce 🙂

ivett1
6. sep 2011

Tak prvý poldeň v škôlke Števinko zvládol super🙂...len nejedol druhé jedlo...ale keď som prišla (samozrejme medzi prvými 😉 mamičkami) do šatne, tak sa rozleteli dvere na ich triede, hrnuli sa na nás naše ratolesti, niektoré s plačom a ...môj synček s veľkým banánom v ruke vykrikoval:
"Aha, mami, ja mám vééééjký banán...ako opica...!" a úsmev od ucha k uchu 😀

Ale dnes ráno o škôlke ani počuť 😒 ...nakoniec sme ho s Vikinkou prehovorili ...V šatni stretol plačúceho chlapčeka, tak ho chytil za ruku a začal sa mu prihovárať..."Nepjač, kajamát..." ale, chlapček plakal ďalej, tak potom radšej "hrdinsky utiekol" do triedy...ale tiež mu začalo mykať kútikmi nadol...no, nebolo mi všetko jedno, keď som dnes odchádzala...

bubinko83
6. sep 2011

No Filip je už školke,on vobc neplakal pekne sa rozlučil.Ale niektore deti fuuuuuha,skoro mi srdce roztrhlo a učitelka mala snimi čo robit ,lebo skoro dvere vyvalili jak chceli ujst. Filipko sa ma iba opytal prečo tie deti plaču ved je tam "dobe" 😀 Pozdravil a išla som domov. A čo som si všimla vačšinou plakali take velke deti,myslim vzrastom.Tie menšie ako aj Filip tie len kukali tymi očiskami že čo sa deje.Inak bohvie čo tak robi ten plač deti na psychiku tych neplačucich 😢

maznacik007
6. sep 2011

my vieme novu pesnicku ... Chytili sme kohutika... ze sa to hrali a Danko bol kohutik a utiekol... a dnes si ju spieval po ceste do skolky...
zatial klop klop v pohode... ale nas sa chodil aj predtym opatrovat do takeho detskeho mini kolektivu 5-6 deti .. takze to neni az taka zmena

mufin
6. sep 2011

@mirka2706 u nas detto

jani74
6. sep 2011

Ahojte, tak aj my sme mali včera 1.deň úspešne a bez plaču za sebou 🙂 Ja som síce plakala celý deň a bola som úplne ako stratená ☹ dnes je to rovnaké ☹ Matejko vraj pekne papal sám, aj spinkal - čo som totálne v šoku lebo doma sme sa trápili a trápili aby si vôbec lažkal a spánok nehrozil 😲Celé poobedie a večer v postielke mi rozprával zážitky. Čo ma ale zarazilo bolo, že vonku horúco 30st a on v teplákoch (hoci mal v skrinke a učiteľka o tom vedela kraťasky) a nebol jediný kto tak bol ☹Vraj mali 9 nových detičiek a nestíhali...A tiež väčší chlapci mu brali hračky a prvá veta keď ma zbadal bola mami poď sa so mnou hrať 😢a spozorovala som, že sa hrá sám - PROSÍM PORAĎTE ČO S TÝM???Aj dnes ráno v triede sa išiel sám hrať a volal ma mami poď sa hrať so mnou. Srdce mi trhá.Ďakujem

mufin
6. sep 2011

takze vecer p prvom dni skonstatoval maly, ze do skolky nejde a nebude tam chodit kazdy den. Rano ani nechcel ist tym smerom ako je skolka, potom sa trochu upokojil ale ked som ho uz davala ucitelke, tak sa na mna vrhol a vybehol z amnou do satne, plakal o dusu. Co som tam bola, tak plakali vsetky deti, ktore prave prichadzali v tom case. Dufam ze sa to zlepsi, o tyzden, o dva.... Dufam, lebo vcera bol z toho velmi unaveny, aj na ockach mu bolo vidno ako dlho plakal cez den. Aj sa sam pytal spat vecer. Tak drzim palce ostatnym s podobnym priebehom 🙂

dracik1
6. sep 2011

@mirka2706 , ani moje dvojcata nechceli uz vcera o skolke ani pocut, bohuzial dnes rano hysteria strasna, ucky ich od nas s MM odtrhli a my sme rychlo zmizli....moji zlatusikovia, ja len dufam, ze si zvyknu 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
samika
6. sep 2011

asi sme na tom poväčšine rovnako ☹ u nás poobede v pohode, bol až do štvrtej.spinkať nechcel, tak doma odpadol už o šiestej. no a ránosme šli do triedy s plačom ☹ ale tak to chodil aj do predošlej škôlky asi týždeň, učiteľka ho brala plačúceho, ale po tom týždni už v pohode. držím palce všetkým smutným maminám aj detičkám 😉

hranolka22
6. sep 2011

my máme za sebou druhý deň,Šimonko išiel už ako vyše 4-rošný,ale vždy bol dosť na mňa naviazaný a nechcel bezo mňa nikde ostať...cez leto som ho trénovala,začal chodiť k svokrovcom na popoludnie,2x s nimi spal na chalupe-bola s tále tam aj mladšia sestrička jeho,ale teda veľa mi telefonoval,večer si odplakal svoje...
včera prvý deň to bolo lepšie,išiel umrnčný,ale neplakal dáko dramaticky,na obed som po neho išla tak sa rozplakal,že už nepôjde...potom poobede a večer,že pôjde,že to bolo dobre-aj keď sa nezapájal,nehral s nikým len sedel bokom...je v triede kde sú deti čo už rok chodia tam a on jediný je nový
a dnes sa zobudil dáky mrzutý,ledva sme syíhali prísť do 8,ale už pred budovou začal plakať,v šatni chcel utekať,strašne plakal,prosil ma nech mu dovolím dnes neísť,sľuboval,že zajtra pôjde bez plaču...učiteľka je milá,dovolila mi aj včera aj dnes ísť s ním na chvíľu do triedy,tak som sa s ním chvíľku hrala,ale zase začal plakať veľmi tak om musela ísť preč,zobrala ho nasilu,zakývala som s tým,že na obed prídem a išla som.
ale za dverami som revala a ešte ke´d som ho počula ako plače 😢
uvidím čo mi povie na obed,dúfam,že nepreplače celé doobedie...
jeho mladšia sestra je za ním smutná,ona by do škôlky išla,chcela ísťo triedy,je samostatnejšia a zvládne lepšie odlúčenie odo mňa aj ke´d idú len na poobedie k babke tak to lepšie zvláda ona...
tak sa neviem dočkať obeda nech idem po neho,že čo mi povie on aučiteľka

jani74
6. sep 2011

@stvura juj tak aj vy ste nechceli ísť do škôlky?Matej chcel ale dnes už prepovedal, že maminka ty tam budeš so mnou a budeme sa hrať. A keď som mu povedala, že ja nemôžem, že tam má kamarátov a hračky tak sa opýtal či idem aj dnes k doktorovi ☹

z.vrablova
6. sep 2011

@bambulka09 ... ahoj.... som sa pozastavila, ze si z Presova a vcera mali na olovrant rybaciu pomazanku, tu mali aj v Kristinkinej skolke vcera... Do ktorej skolky chodi tvoja Barborka?

martuska75
6. sep 2011

@hranolka22 mamina robí v škole cez 30 rokov - ak sú tam normálne učiteľky tak ako odídeš tak za chvíľku po tebe ani nevzdychne. Väčšinou si deti plače chystajú len na rodičov 😉 a určite netreba popustiť že dens nemusí a tak, lebo treba aby čím skôr pochopil že odchod do školky je jedna z vecí o korých sa nediskutuje.

hranolka22
6. sep 2011

@martuska75
Šimko ťažšie nesie zmeny a teraz v auguste-mal kiahne a angínu,bol skoro celý mesiac doma so mnou tak sa viac rozmamičkoval...
učiteľka je staršia a vyzerá byť skúsená,verím jej a viem,že aj takto to môže prebiehať...včera to bolo lepšie ako som čakala a dnes naopak-horšie
viem,že lúčenie sa nemá preťahovať,preto som išla preč a nepovolila mu neísť,má už 4 roky a musí si zvyknúť,ale trhalo mi to srdce keď som ho počula ☹ dúfam,že dnes sa zapojí viac,skúsi aj hračky a postupne sa to zlepší

martuska75
6. sep 2011

@hranolka22 urcite sa to podda. mas pravdu nepretahovat lucenie. nam zabral pavidelny ritual pohladkat pobozkat pohladkat a sup do triedy 😉 najprv je to tazke als maminy to obvykle nesu horsie ako deti. myslim ze jeim tam v triede veselsie s rovesnikmi ako doma furt len s mamou.

martuska75
6. sep 2011

@hranolka22 inak len mala rada z osobnej skusenosti deti lubia odkukavat jedno od druheho, takze ked zacne robit cirkus jedno tak sa druhe hned prida aj ked na to nema dovod, takze je fajn nedoviezt ho ked je najvacsi natresk v satni. 😉

babylux
6. sep 2011

Ahojte.vcera Tomasko celi den v skolke nic nejedol a an nechcel spat.Ked isli deti spat,on si sadol na lavicku na chdbe obul sa,ze on bude cakat maminku.ked sao prisal prenho ukladal auticka ruksakom na chrbte a ked ma zbadal,skrikol,To je moja maminka a hodil sa na mna zo slzami v ociach.dnes rano povedal,ze tam viacej nepode,ale nakoniec isiel a aj v pohode mi ukazal postel,kde bude spat,ale myslim ze isto si nelahne.,dufam,ze sa apom naje.

tunylyk
6. sep 2011

ja som dnes rano neverila vlastnym ociam,Kubko uz 6.30stal pri dverach s ruksacikom,ze on ide do skolky,pritom vecer nespal este o 22/hej,mala som pocit,ze sa boji zaspat,aby nemusel rano vstavat 😉 ako tak lezal,zahlasil:Maminka ja zajtra nejdem do skolky.Preco moj zlaty?Ved uz som bol dnes 🙂 vymyselnik moj a dnes taka zmena,v skolke si hned sadol na lavicku,dal dole topanky,obuval papucky,bundicku vyzliekol,po vcerajsku som nechapala 😀a aby som nezabudla dnes ma aj vypusinkoval

samika
6. sep 2011

@tunylyk tak to Ti teda závidim 😉