Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
Ahojte
@trpezliva ked chodila Mon do jasli, tak som davala aj so soplikmi.. ono zavisi aj od uciteliek, ale kym neni teplota, neni choroba... 😒 Ked som isla s malou dokyne, ze ma sople, povedala mi ze ak chcem s kazdimi soplikmi bnyt doma, mozem ju rovno odhlasit. Teda pokial neni soplik extremny... myslim ak je cisty, riedky.. ak husty a zeleny- skaredy, tak je to zaciatok choroby a vtedy treba ist doktorke. Ale u nas vzdy skoncila nakoniec na PNke... Klasika: najprv soplik, zatiekol do hrdla a uz hned zapal ... pri zapalenom hrdielku teplota vyleti uplne zrazu a hned na 38,5 😠
Baby nechcem strasit, ale u nas to bolo vzdy kolom dokola... tyzden PNka a max3-4 tyzdne jasle... Nepomohli ani vitaminy, ani imunoglukan, nakoniec musela nosna mandla von... ☹ 😠 Vzdy to zacalo soplikmi... ale pokial nemaju teplotu, tak ja by som a aj musim dat malu so - teraz uz skolky...Ale po 2-3 tyzdnoch to schytala potom na hrdlo , alebo angina...
Inak nastastie klop klop, adaptaciu sme ani nemali, sice chodila do jasli, ale aj tak som sa strasne bala novej skolky.... nove ucitelky, spoluziaci... ale plac iba jedno rano a hotovo.... sice sa nechce o skolke rozpravat, ale neplace... s chorobami som zvedava, snad uz bude lepsie klop klop
ahojte pridam sa k vam aj my mame nosnu mandlu vonku vyberali nam ju vlani mali sme dost caste nadchy a od vtedy sme neboli skoro vobec chory
my mse sa zadaptovali super, prvé dva dni menšie provlémy ale potom už OK, išiel do triedy sám. dokonca v piatok povedal, že on musí ísť aj v sobotu, lebo sa dohodol s kamarátmi 😉 no a aby som sa až tak veľmi nevytešovala, tak v sosotu sme malý v kuse kýchal, dnes soplíky a aj zvýšená teplota, tak že zostávame doma asi celý týždeň 😒 chorým detičkám prajem skoré uzdravenie 😉
Ahojte, tak dnes toto bolo niečo hrozné 😢 Malý ako sa zobudil vyhlásil, že do škôlky nepôjde ani za svet. Napapali sme sa, umyli a keď sme sa išli obliecť koniec ☹Nepomohlo ani to, že ho do škôlky zoberie tatko na kamione ☹Nakoniec som ho dostala do osobného auta ale von nechcel ísť a zas len s plačom akože sme išli odprevadiť kamaráta a zaniesť uteráčik. No a potom to už aj na mňa bolo priveľa... 😢Poprosila som učiteľku nech mi ho zoberie nasilu ale ako som stála za rohom a plakala tak sa jej pokúsil 2X ujsť ☹ Som v koncoch, čo robiť????Bojím sa rána, ja to nezvládnem zajtra...
@jani74 nema ti ho kto iný ist zaniest? asi by bolo lepšie keby nechodiš ty....
no po vikende sa nechcelo ani nam a to minuli tyzden chodila do skolky s radostou
neska ona tam nechce ist ona bude doma pistala nechcela sa obut som zvedava ci tam nebude revat jak tur pol dna
no tak neviem co bude volal mi muz ze reve az na ulici ze ju pocut uz sa jej asi v skolke nepaci 😒
ani nam sa dnes nechcelo všetko bolo v pohode,aj sa poobliekal ,povedal že plakat nebude a ked sme prišli do školky začal plakat.Ze on nechce ist do školky že bude s maminou doma.Potom ho učitlka vzala na ruky a ja som zdrhla,hned ostal ticho.Dufam že to tak zostane. U nas sa to da vydržat aj ked sa ho niekto cudzi pyta na školku povie že je tam dobre,tak ja neviem prečo to rano robi. 😕
@jankapiknova manžel chodí na týždňovky a naši - no konemt ☹
@bubinko83 aj náš keď sa ho niekto pýta ako je v škôlke tak povie dobre aj rozpráva čo všetko robia ale tieto rána ☹
zienky tak malemu sa dnes vobec nechcelo ist do skolky celu cestu vyjednaval.... vo dverach triedy spustil strasny krik ze on tam nejde ale bola druha ucitelka a snazila sa ho nalakat na hracky nepomahalo ... plakal ale ucitelka ho zobrala za ruku a ukazovala mu tu hracku tak som mu len povedala ze pridem na obed a zavrela rychlo dvere... v šatni som zostala a pocuvala kolko bude plakat a co ucitelka bude robit.... tak 2x jej chcel zdrhnut z triedy ale cca po 10 minutach uz neplakal prichadzali ine tiez velmi placuce deti a znamu som poprosila nech pozrie co v triede robi... a uz neplakal ze sedel na stolicke pri detoch sice sa netvaril nadsene ale aspon neplakal a nebol sam....
uvidim co mi na obed povedia ucitelky....
@jani74 ja mam taky pocit že sa moj sa skor desi tych deti čo tam rano vrieskaju.Lebo niektore čo robia to je hrozne.Moj skor iba tak fnuka ale vraj sa hned ukludni ked odidem.Aj dnes som mu hovorila že nech ide za detičkami čo neplačkaju a pekne sa hraju.A da si povedat,ale ked prideme do školky hned je plač. 😖
ja sa musim pochvalit, my sme dnes prvykrat nesli s placom... juchuuuuu.. sice nebol moc nadseny, doma nieco na mna skusal, ale pred skolkou a pri prezliekani, nezaplakal a sam isiel dnu. Som na neho hrda!!!
ďakujem za podporu, veľmi mi to pomáha a tiež to, že nie sme sami v tomto plači. Je to hrozné ako si musia 3r. detičky zvykať po 3r. keď boli len s nami a teraz celý deň s cudzími. Nech to už prejde a je len dobre!!!!
Ahojte, ked mozem pripojim sa k vam. Mne isla tiez dcerka minuly tyzden do skolky.. Cely tyzden bolo dobre, co som vobec necakala, lebo je taky cecon a nie je zvyknuta sa niekomu varovat.. ale v piatok to prislo.. kriza ako vysita, tahali ju odomna, vyskala.. a vlastne cely den plakala.. cez vikend sa trosku ukludnila a dnes sice poplakala, ale dobrovolne isla aj do triedy a kamoska isla po mne zaniest malu a ze si tam kreslila.. hadam si zvykne a bude sa uz len tesit.. 😒
tak dnes rano mrncala, ze nejde do skolky a celu cestu som ju niesla na rukách... esteze to mame 3minuty od domu 😝 , prisli sme do triedy a hned sa ucitelke chvalila s tetovackou.. takze celkom OK, bez placu...
@jani74 Je to tak, ako už písali ostatné mamy, plač všetkých prejde, skôr, či neskôr... dieťatko ale dokáže veľmi dobre vycítiť, keď je mama nesvoja a potom považuje škôlku za niečo zlé (lebo veď aj mama sa toho bojí!), skúste sa na škôlku vedome tešiť a pripravovať, pomôže to.
Našim bol víkend príliš dlhý, nedbali by ísť do školy/škôlky skôr a ráno ma Ondrík prekvapil, pretože hoci už v triede bolo viac plačúcich detí, nepridal sa ani zo solidarity, dokonca šiel utešovať (milý pokus, no, bohužiaľ neúspešný) a keď sme mu s bratom z chodníka kývali, musela ho učiteľka dokonca zavolať, aby vôbec prišiel 😀
pridam sa aj ja , moj maly minuly tyzden nastupil do skolky,prve dva dni bolo ok,dalsie dva dni rano bez placu,ale ked isli von na ihrisku tak zacal plakat. v piatok sme boli u lekarky,lebo som myslela ze ma kiahne,ale nastastie nie. ALE dnes hrozne,nechcel ist do skolky,v satni zacal plakat,drzal ma,ucitela musela odrhnut,bolo to pre mna hrozne.chodi tam len na 3 hodiny.ucitelka vravela ze plakal zdriedavo. bojim sa zajtra ze to nezvladnem.
viem ze aj vy to mate podobne,ale musela som to napisat
po piatkovej krize sme dnes s radostou isli do skolky a bola tam cely den dnes sme dosli o 8.10 mali sme rano rehabilitaciu inac sme tam o 7.30 a ani jedno dietatko uz dnes neplakalo mali hrdinkovia moju malu chvalia ze je dobrucka a najlepsia papkacka vsetko spapa aj polievocku chlebik vsetko mame velmi mile pani ucitelky dufam ze nam to vydrzi este dlho
tak a moja bambula sa rozhodla ze do skolky sa jej chodit nechce lebo mama je doma tak ona tam chodit nebude uz z domu odchadzala so slzami v ociach neviem ako to budeme takto dalej tahat este ze ju nemusim vodit ja lebo pri mojich tehotenskych hormonoch by som to asi nezvladla
tak my sme dnes plakali hned ako sme otvorili oci v posteli 😀 chudacik tak nariekal ze tam nechce ist,ledva som ho poobliekala,ani vycikat a umyt sa rano nechcel...ale ked sme ho dali do triedy po chvilke uz len tak fnukal...a vcera ho ucitelka chvalila ze on je dobrucky, pekne sa hra..len rano trosku poplace a este ze papat nechce...neviete ako ho donutit tam jest??
ahojte...pekné ránko...
tak my dnes máme za sebou prvý vzdor a cirkus...našťastie to bolo ešte doma....zaťala sa a že ona nejde do škôlky...nejde sa obliekať....rev...cirkus....mno nakoniec po tatinovom dohovore sme sa obliekli a v pohode išli do škôlky.... 😅 😅

ahojte dievcata
vidim, ze tu je aj takato tema ... aj my mame po tyzdi v skolke soplik a aj zachripla ... ale my ich mame zadne ... vcera mala aj zvysenu teplotu, dnes sme nasadili kalciovy sirup a zazvorovy cajik s medom a citronom a ak bude zajtra fit, tak pojde do skolky ... uvidime rano ...
tiez som v rozpakoch, ci ju tam dat alebo nie ... ale ledva si minuly tyzden zvykla, v piatok uz neplakala a vosla sama dnu, tak neviem co urobit, ci ju tam dat alebo nechat doma, aby si zasa neodvykla 😒 ☹
sama chce ist do skolky, a na obed pre nu pojdem, tak pojde len na 4 hodinky ...