icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

atya73
19. sep 2011

@catlady takto sa správal aj môj drobec prvé 3-4 dni a dnes v kuse prereval (vyslovene vrieskal) asi 2 hodiny- kým boli na dvore. Najhoršie bolo že som to počula aj ja až do dvora mojich rodičov, len som sa nechcela ukázať aby nebolo horšie ( a samozrejme aby si nezvykol že ked sa rozplače mamina dobehne)...a bolo po radosti aký je môj malý frajer, že ani nezaplače... (prvé dni ešte aj vyvadil plačúce deti)...tak len dúfam že to rýchlo prejde, lebo len čo sme došli domov už sa tešil že zajtra ide o5 do škôlky 😨

adriana1712
19. sep 2011

@januska191 ahoj, a mozem sa spytat, do ktorej skolky chodi tvoje dietatko?

@zdenocka No neviem, ..vies, moj maly ked dostane tie svoje nervy a amok, tak nikoho nepocuva, je mu jedno co mu hovorim alebo co mu ukazujem. mohla by som mu slubovat aj ze mu kupim novu hracku, aj cokolvek ine, proste na nic nereaguje. a takto isto to dopadne, ked sa mu prihovara ktokolvek iny, takze neviem ci by pomohlo, zeby mu ucitelka hovorila nieco pekne a pod. no ostava mi uz len porozpravat sa s pani ucitelkou a uvidim co a ako. dakujem, ze nam drzite palce, budeme to potrebovat. 🙂

januska191
19. sep 2011

@adriana1712 chodi na Hrabovsku... a je tam spokojny. a tvoj kam chodi, ak sa mozem opytat?

adriana1712
19. sep 2011

@januska191 napisem ip

januska191
19. sep 2011

@adriana1712 rozumiem 🙂

llumka
19. sep 2011

ahojte,moj maly uz chodi 3 tyzden,stale je to horsie,cim dalej tym horsie.som taka zufala.dnes doobeda cely cas plakal.bolo mi tak luto,aj ja vzdy placem,ked ho dam do skolky aj zo skolky.neviem co bude dalej ☹ ☹ ☹

januska191
19. sep 2011

@llumka a ucitelky si sa nepytala, cim by to mohlo byt? Sice ak to bude nieco negativne asi ti to nepovie... a Timka si sa pytala? Mne syn povedal, ked som sa ho pytala ze preco tam nechce chodit, ze ho biju po licku.... tak som na druhy den p. ucitelke povedala, ze nema rad, ked sa ho niekto dotyka, najmä tvare, max. pohladit po pliecku. a odvtedy ako keby ani nic nebolo...

llumka
19. sep 2011

@januska191 pytala som maleho vzdy mi povedal ze chce byt s maminkou a tatinom.dnes som dala ucitelke dotaznik a napisala som tam ze ho este kojim, a ucitelka vravela,ze je preto na mna zavisli.je to mozne,ale ked muz bere niekam maleho na cely den,bolo to v pohode.

stankatt
19. sep 2011

Ahojte, mala stale hovori, ze nikam nejde, ale len co sme vonku, tak utekaaaaa do skolky 😀 normal za nou nestiham, ale potvora stale to bude skusat, s tym ze nejde... Uz bola aj vyhresena pani ucitelkou, v piatok pokusala nejake dievcatko ☹

januska191
19. sep 2011

@llumka tak to je jasne, ze to povedala, dobra vyhovorka.. moj syn je tiez na mne zavisly.. a nekojim ho. pusti ma len do prace aj to som mu musela dllllho vysvetlovat, ze potrebujeme korunky do cirkusu na cukriky a na elektriku 🙂 (kvoli telke) ale inac, nemozem ist absolutne nikde, vsade len s nim. Aj spavat, aj kupat,aj vsetko len ja. ale to tu nemusim pisat. Podla mna bude problem tam... vsak sa jej opytaj, oni su tam pre nase deti, tak musia vediet, ze preco dieta place po troch tyzdnoch

llumka
19. sep 2011

@januska191 skusim sa este raz opytat ucitelky. vzdy mi vravela ze nevie preco. je to po 2 tyzdnoch,teraz chodi 3 tyzden. trapi ma ze ja to neviem zvladat pred malym neplakat.

januska191
19. sep 2011

@llumka mozno je aj v tom chyba.. mne bolo syna raz tak luto, ze sme sa otocili pred skolkou a isli domov. ale potom som si uvedomila, ze som urobila chybu. niekto tu pisal, ze ked deti citita, ze maminky su nervozne, tak su aj oni, citia, ze nieco nie je v poriadku. na druhy den som sla s nim odhodlana ako este nikdy predtym, kopal, krical, ale ja som mu v pokoji dala pusu a odisla som, bez naznaku lutosti. a vies aky som mala z toho dobry pocit. a tak to bolo kazdy den a nechcem sa opakovat, ale teraz chodi rad a dufam, ze mu to vydrzi

llumka
19. sep 2011

@januska191 aj ja si myslim tiez ze je to chyba,kolko krat som sa snazila neplakat,ale nejde mi to,minuli tyzden som poprosila muze nech ide on lebo to nezvladam,a maly siel s tatinom v pohode bez placu do skolky,ale potom v skolke plakal kym sme neprisli zobrat.

syslica
19. sep 2011

@llumka Ahoj, mrzí ma, že máte takýto adaptačný problém, je to ale vo veľkej miere spôsobené tým, že nielen Timko, ale v prvom rade ty vaše odlúčenie ťažko znášaš. Všetky deťúrence majú nesmierne citlivé tykadielka na zmeny nálad v rodine a čím pevnejšie je vytvorené puto medzi mamou a dieťaťom, tým citlivejšie vníma dieťa to, čo cíti jeho mama a vlastne zrkadlí/preberá tvoje pocity. Neočakávaj, že sa bude do škôlky tešiť, ak ty máš hrôzu z toho, že ho tam "odkladáš". Moja rada znie: čo ako ťažko ti to padne, musíš si uvedomiť a skutočne zvnútorniť / byť o tom presvedčená, že škôlka je skvelá vec a momentálne to najlepšie pre Timka a jeho ďalší vývoj. To znamená pozitívnu náladu a pokoj nielen predstierať, ale naozaj prežívať (ja viem, dobre sa radí, ale skús...), rozhodne neplakať ... po čase sa aj Timkovi začne v škôlke páčiť, určite! Pohovor aj s učiteľkami, otvorene, nech sú ti v tomto snažení nápomocné. To, že chlapca ešte dojčíš, môže skutočne zvyšovať jeho závislosť na tebe... na druhej strane, poznám deti, ktorým dojčenie aj v neskoršom veku vôbec nebránilo zžiť sa s kolektívom v MŠ... je to asi individuálne.

llumka
19. sep 2011

@syslica dakujem za radu, viem ze je chyba vo mne.

zdenocka
19. sep 2011

@adriana1712, urcite sa porozpravaj s ucitelkami, aby vedeli, co nanho plati a co nie. Ja som citala, ze aj ked deticky placu a vreskaju, ze oni napriek tomu vnimaju, co im vravis a slubujes 😅 . Skus mu cestou do skolky vraviet, co budete robit poobede, a sam nech Ti povie, co chce robit, alebo kde chce ist. Ja som sa tiez znizila prve dva tyzdne k podplacaniu, co si vybral, to sme kupili, nastastie to neboli drahe auticka 😝 . No od toho tyzdna uz mu len dzusik donesiem a to staci 🙂 .
Urcite sa casom nauci byt v skolke rad, ved skolky su predsa pre deticky 😉 .
@llumka, musis sa pred nim snazit neplakat, vystupovat s usmevom. Je to tazke, ale dietatko vsetko vnima a ty ked nariekas, on ma pocit, ze ho davas niekde, kde je zle a ze ho tam odkladas. On musi mat istotu, ze ked ho tam davas, je to dobre miesto, kde sa bude citit super. Povedz mu, ze tam chodi hrat sa s detickami a zabavat sa 🙂 .

januska191
20. sep 2011

Ahojte... tak ako sa vam dnes islo do skolky??? my dobre, maly je zlaty... som na neho hrda, ze to uz tak pekne zvlada. Mali ste uz rodicovske zdruzenie? My sme mali hned po prvom tyzdni, som sa tesila ako mala, moje prve rodicko. V podstate to bolo ale take vseobecne, hovorili, co pre deti pripravuju. Nejaky velky vylet autobusom, len este nevedia kam, karneval, mikulasa a tak. No sa tesim za neho... Ja som taketo akcie mavala v skolke velmi rada 😵

annie13
20. sep 2011

no my prvykrat s placom doteraz sme nemali problem a dnes velky plac a prosby aby som ho vzala domov, rodicovske bolo ale my sme neboli pretoze ochorel bol doma a dozvedeli sme sa o rodicovskom az po nom ☹

zdenocka
20. sep 2011

Ahojte,
tak aj my sme dnes isli bez placu. Dokonca sa tesil, az pokym sa neotvorili dvere, to uz cuval, ze nie nie nejde. Ale ucitelka ho hned vzala za rucku a isiel 😵 . Pomaly si zacina asi zvykat, ze tam chodit bude a nic s tym nenarobi 😅 . My mame rodicovske zajtra, najprv cela skolka a potom kazda trieda zvlast. Hadam nebudu nejake problemy s Jankom 😝 .

spalka
20. sep 2011

fuu, po dvoch tyzdnoch chorobky doma sme vcera sli znova do skolky, vcera s muzom, dnes so mnou, huraaa, neplakala, iba ked som jej prezuvala papucky tak to na nu trosku islo...ze mami, mami, mami, nebudem plakat, ela nebude plakat, mami, mami... chudatko moje male 🙂, tak jej hovorim, ze ale ved v skolke je dobre, budes sa hrat s detickami a ked sa vyspinkas tak pridem pre teba a ona isla bez placu do herne! huraaa, tesim sa, dufam, ze to tak aj ostane a nezacnu zase po troch dnoch v skolke velke reviky

bizynka
20. sep 2011

ach, nas Risko zase plakal cele rano..... ja uz tak chcem, nech si zvykne.... tak mi je ho luto ☹ idem ho teraz zobrat, som zvedava, ako to zase zvladol.... ale predpokladam, ze s placom 😒 ako doteraz kazdy den...

indiankaindi
20. sep 2011

Ahojte, máme menší problém. Dcéra sa prvé 2 týždne do škôlky tešila, ráno nás budila, aby sme už šli. Dnes mala nejakú krízu, plakala doma a potom aj v škôlke, nechcela tam ísť. To by bolo relatívne v pohode, ale dnes začala robiť aj také veci, že ak v niečom nie je po jej, tak v momente začne škrečať. Nie mrnčať, alebo plakať, ale škrečať a vrešťať nenormálne nahlas a nepríjemne. Zostala strašne drzá, papuluje, neposlúcha, robí naschváli a ak je nejaký problém, tak ho potom vyťahuje ešte niekoľkokrát a provokuje. Ale tak hnusne a zákerne a bude dobiedzať, kým sa znova nevytočím dobiela. Toto nerobila nikdy predtým, bola poslušná, ak s niečim nesúhlasila, pohovorili sme si o tom, vždy sme sa nejak dohodli. Jasné, bola aj protivná občas, ale nikdy nevrešťala, ani neprovokovala takto. Je mi jasné, že to má zo škôlky, odkukala to zrejme od niektorých detí (minule sme boli svedkom, ako chlapček kopal, hrýzol a mlátil maminu, lebo tam nechcel ísť), ale vôbec neviem, ako sa k tomu postaviť a ako to riešiť. Nie som na takéto správanie zvyknutá. Nemáte radu? Alebo ako jej vysvetliť, že to, ako sa správajú niektoré deti v škôlke nie je vždy správne. ☹ Prípadne postrehli ste niečo podobné?
Ďakujem

annie13
21. sep 2011

no tak aj dnesne rano strasne, velmi plakal, krical, museli ho odo mna doslova odtrhnut
ja toto neznesiem ak to bude pokracovat necham ho doma, nedokazem ho takto trapit ☹ ☹ ☹ ☹

alusha
21. sep 2011

@annie13 uplne ta chapem, u nas toto bolo cely minuly tyzden, tento tyzden zatial celkom statocne, sice rano smutny vyraz v tvari, ale poobede sa mu uz nechce domov... ale to musim dat rano do skrinky cukrik, ktory ho tam caka, kym pojde domov, naslubovane darceky od Jeziska a hory doly 😀 tiez som uz mala taketo myslienky minuly tyzden, ale treba fakt vydrzat...

wewe22
21. sep 2011

@indiankaindi ahoj taketo spravanie dobre poznam tiez je to donesene zo skolky a hlavne od kamaradky s ktorou sa stretavame pravidelne moja mala nikdy nebola anjelik no v poslednej dobe je to certisko ako sa patri 😖 ked zacina s takymi tahmi hned ju upozornim ze takto sa chovat nesmie a ja jej to tolerovat nebudem aj napriek tomu ze ine deti to robit mozu no ked ani vysvetlit nepomaha dostane nas klasicky trest ist do svojej izby a tam zostat kym sa neospravedlni ona si to premysli a zase na nejaky cas prestane potom jej znova osviezim pamat 🙂 je to boj na dlhe trate ale co ine nam zostava

annie13
21. sep 2011

@alusha moja ja sa snazim ale ja som strasna citlivka to hrozne maminka moja stale pocujem

alusha
21. sep 2011

@annie13 ved aj ja som mala na male, aby som sa nerozplakala, ked sa na mna zakvacil tak, ze mi ho museli trhat z ruk a doma som si potom poplakala... ale potom cez den je spokojny, vidim ho na prechadzke, ze je vesely, aj ked pre neho pridem, tak sa pekne hra..

llumka
21. sep 2011

ahojte,tak dnes u nas trochu lepsie,len stale hovoril ze tam bude plakat, ale ked sme sli tak neplakal,pekne obul a siel do triedy. ja som sa snazila byt uvolnena, pekne som mu rozpravala a usmievala, vidim ze to trochu pomohlo,dufam ze teraz tam neplace,mna to najviac trapi ked idem pre maleho, a vidim jeho tvaricku-uplakanu.v poslednom case vacsinou doobeda stale place.

@annie13 presne toto som prezivala minuly tyzden,nezniesla som - plakala som s nim,viem ze by som nemala,ale neslo mi. poprosila som muza nech on bude chodit, s muzom neplakal.dnes som musela ja,muz robi.dnes nam slo lepsie,a dufam ze bude stale lepsie,lepsie.uz vela krat som uvazovala ze to vzdam

bizynka
21. sep 2011

no aj my mame strasne rana, dnes plakal a hovoril mi: nenechavaj ma tu maminka! tak mi ho bolo zase luto ☹ ale zase ked som vcera po neho prisla, tak sa krasne hral, ziadny smutok, nic... 🙂 ucitelka vravela, ze place hlavne ked idu papat, cikat a najviac ked idu spinkat... ale ze ked sa hra, tak je dobre, vtedy zabudne a neplace... a vcera sa nam v skolke pocikal, ked spinkal, to sa mu uz dlho nestalo cez den 😒 dufam, ze to bolo len take ojedinele...

llumka
21. sep 2011

@bizynka aj moj maly vcera som prvy krat pocikal,a potom doma 3-4 krat, tiez sa nam nestalo ☹