Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
ono hlavne si treba davat pozor aj na svoje pocity zo školky,lebo dieta vyciti.Ja som prvy tyžden bola jak na ihlach a čakala každe rano čo bude maly robit a vždy plakal a skušal. A ked som na dalši tyžden z toho upustila a nejak aj zo mna tie zle pocity opadli tak bolo dobre. Dieta je velmi vnimave a vyciti hlavne neistotu a strach a matky ,,nedaj bože ž evidi ako mamička plače .......to je koniec. Potom ma v hlave že školka je niečo zle ked aj mamka plače.Treba sa ukludnit a potom budu detičky plakat ked budu mat ist zo školky domov ,lebo im tam bude dobre 😉
@annie13 hlavu hore a bud trošku tvrdas 🙂
@bizynka
@sisanka nam sa tiez stalo,ze sa pocikal v skolke,ucitelka mi opisala situaciu tak,ze uprostred spanku sa posadil a zamrncal,pytala sa ho ci idu cikat,lahol nazad a o chvilu mlacka,tak som jej povedala,ze aj ked nereaguje,treba ho zobrat a ist,on mi toto urobi aj v noci,uplne sa neprebudi,no zamrnci, ideme cikat,vratime sa do postielky,lahne a ani nevie,ze niekde bol,spi dalej
@wewe22 Ďakujem 🙂 S tou izbou to riešime rovnako, presne toto bolo u nás do včera, včera za to, že mi vyťala hokejkou (!!!) šla do izby uvedomiť si, čo spravila, ale skončilo to tak, že tam začala ziapať ako nenormálna a škriekať. Tak strašne kričala, že som myslela, že sa jej niečo stane. Po prvotnom šoku som tam za ňou vletela a sme si to vysvetlovali, ale jediné, čo ju zaujímalo bolo, aby sa z izby dostala. Doteraz to nebol problém, šla do izby, po chvíli vyšla, ospravedlnila sa, pohovorili sme si o tom a bolo to ok. Ale teraz? Nehovoriac o tom, že nikdy predtým ju nenapadlo nás niečim udrieť, kopnúť, alebo niečo podobné. Včera som nevychádzala z úžasu a nechápala som. 😖 Som zvedavá, čo bude dnes...
@indiankaindi vsimla som si to aj na mojom Kubkovi,navyse bracekovi pre nic za nic capne,alebo ho zhodi,staci ze sa mu prizera ako sa hra s autickami,vrieska pri tom,dokonca udrel uz aj mna,v skolke je vraj zlatucky a kludny,tak neviem,asi je to nejaky sposob vybitia sa z frustracie... uz som si naivne myslela,ze vzdor mame za sebou,ale este nie 😉
Ahojte,
my sme dnesne rano zvladli uz 3 krat bez placu 😵 . Dokonca zacal utekal do triedy, ked ale otvoril dvere zhacil sa, ale nakoniec vosiel bez slova a uz letel k hrackam 🙂 .
Aj nas cely minuly tyzden plakal, ja samozrejme s nim, i ked kazdy z nas na inom mieste. Tiez som si vravela, ci vydrzime, ci ho budeme davat, ci vybereme. Ale tento tyzden ma utvrdil v tom, ze treba vydrzat, aj ked je to velmi tazke, pocuvat ako dietatko narieka. Oni si zvyknu, budu sa casom do skolky tesit, maju tam program, hraju sa, vela veci sa naucia, z coho sa tesia aj oni, aki su sikovni 😵 .
Dnes mame rodicko, som zvedava co a ako 🙂 .
@indiankaindi no u nas to ziapanie zacalo tak tri mesiace dozadu ked ziape moc tak na nu aj nakricim nemala by som ale ked to inak nejde nuz co nam ostava niekedy sa ukludni za minutku inokedy to trva aj pol hodku ja len dufam ze je to zas len prechodne obdobie
Ahojte,
my dnes konečne bez plaču, tak dufam, že to už tak aj ostane. Ale tiež mame problemy....v piatok sa v škôlke pokakal a odvtedy sa mi už 3x v noci pocikal 😕 . bez plienok je už viac ako 3 mesiace a teraz toto. neviem, čo s tým. keď som ho odúčala, tak sa na to aspoň zobudil, že sa pocikal, ale teraz vôbec..spí si kľudne do rána ☹
a tiež badám zmenu správania až niekedy nechápem ako sa tak mohol zmeniť. najhoršie v obchode robí scény, čo nikdy nerobil 😖 . dúfam, že je to len dočasné
ahoj...tiez som bola smutna a bolo mi do placu, ked mi Stevinko povedal, ze chce ist domov...a stale dookola mi opakoval, ze chce byt doma...tento tyzden som mala tu moznost, ze som ho poslala rano s ocinkom a ...ked prisiel moj manzel, tak som videla, ze mu tiez nebolo jedno, ako nas syncek rano zobroni, ze nechce ist do skolky (ale nastastie, zatial neplace...) a vzdy pekne vojde do triedy a hra sa, aj ked pre neho prideme...takze, aj ked som si tymto adaptacnym skolkarskym obdobim uz raz presla pri dcerke a precitala som kopec clankov a sledujem diskusie, neviem, co s tym... esteze chodim do prace a nemusim na to mysliet cely den...
...a zmenu v spravani pozorujeme tiez...viac sa natahuje o hracky, je "bojovnejsi" (zacal tahat Viki za vlasky, ked nie je po jeho) a straaaasne krici (hlavne, ked nieco rozprava a vysvetluje...) a ked sa rozpravame s mm a nevenujeme sa mu podla jeho predstav, tak pribehne a zvrieskne na nas "budte ticho"... 😅...a posledne dve noci velmi zle spal a budil sa (aj nas...)...a vykrikoval zo spanku a tuto noc dokonca v spanku plakal...uz, aby to bolo za nami...
@tunylyk
@wewe22 Pozerám, že to nemáte ani u vás ľahké. S krikom som začala už aj ja, bohužiaľ inak sa to chvíľami nedá. Dnes na prechádzke sa slečna urazila, povedala mi že ma tam nechá a rozbehla sa preč. Vraj ma už nechce, lebo som zlá. Pričom takéhoto označovania sa vystríham, vždy ju upozorňujem, že je zlé to, čo robí, nie ona, takže toto pôjde určite zo škôlky, zrejme deti medzi sebou sa takto častujú. A keď som jej niečo nepovolila, tak začala skákať a dupať nohami 😨 tiež nevídaný to jav u nás. No nespoznávam ju 😕 snáď ju to škoskoro prejde. 😠
@indiankaindi no tak u nas to nabera obratky zacala robit taku neplechu co by nspravila ani ked mala dva a nechapala co je to zle neska mi po cele izbe rosypala puder na ritku skoro ma porazilo ale zazracne som si udrzala chladnu hlavu a len som jej to vysvetlila ked som sa pstazovala muzovi ten povedal co si cakala to v skolke si radia aku neplechu spravit
boh nam daj svatu trpezlivost 😉
baby napisem vam "vtipnu"prihodu. dnes som isla okolo jednej skolky asi prave v case ked deti desiatovali, deti tam robili hurhaj a naraz ich ucitelka prekrici "drzte huby a zerte" 😲
som si hned spomenula na vsetky maminy ako hovoria, ze tie vyrazy sa deti naucili v skolke od nejakeho asocialneho spoluziaka 😉
@klementina paneboze to je fakt vtipne len v uvodzovkach
@klementina 😔 😔 😔
@klementina no tá učiteľka určite s veľkou láskou sa stará o deťurence.fuj
@sisanka u nas to iste. už štvrtú noc za sebou. nechápem, ako to, že mu to nevadí. doteraz sa vždy na to zobudil a pekne sa pýtal. fakt neviem, čo robiť. skočiť zase do obchodu po plienky? 😕 😒
@tweetinkapp mne este plienky ostali a dokonca sa mu aj vyhrazam ze mu dam na noc a aj do skolky a on sa vzdy len usmeje ze ved on uz predsa plienky nenosi 😀 velky chlap ale hlavne ze sa pocikava...a tiez je to asi stvrta noc za sebou...asi ich musime nechat z toho vyrast alebo ja neviem....vadit sa s nim nepomaha, dohovarat tiez nie....
@klementina pozerám že si z BA a to že okolo ktorej škôlky si prechádzla 😒
a čo sa týka zmeny v správaní , tak u nás sú tiež nejaké tie zmeny, ale zatiaľ nič strašné ale čo je určité, často piští a škrieka....niekedy sa cítim ako v zoo.
@klementina ahoj, vidim, ze si z ba...az mi mraz presiel po chrbte 😝 ...tak, drzte huby a zerte...?!...to snad nie...
Dnes som sa rozpravala so Stevkovou pani ucitelkou...hlavne som chcela vediet, ako to znasa, ci naozaj neplace, ked sa za nim zatvoria dvere triedy a ostane bez nas...a celkom ma potesila, ze je to v poriadku a vobec neplace, pekne sa hra...a dodala, ze aj keby plakal, tak je to normalne, lebo tento treti tyzden byvaju vsetky deticky, ktore ten prvy tyzden neplakali, take lutostivejsie a "jedovatejsie"...chcu ist domov a sem-tam si aj poplacu...a co sa tyka poobednajsieho spanku, tak skoro vsetky pekne bez reptania spinkaju...su tam sice aj deticky, ktore nespia, ale nerusia, lebo naozaj oddychuju 🙂...tak toto ma celkom potesilo, ale zatial takto spinkaju len od pondelka, takze uvidime, ci sa netesim predcasne... 🙂
tak my sme boli uz druhy den bez placu. Nas Sebi chodi do skolky len od tohoto pondelka. Prvy den rano plakal, potom uz nie, druhy den len pomrnkal pri prezuvani v satni a potom uz bol pekne vysmiaty. Ako som ale dneska pre neho prisla na obed, priviedla ho ucitelka kumne, ze cely obed preplakal. Cely den pekne pracoval, hral sa a bol vesely, no akonahle odchadzali z ihriska, ze idu papat, tak sa rozplakal a preplakal cely obed. Nerozumiem tomu :(
Ahojte.
Aj my mame doma zacinajucu 3-rocnu skolkarku.Do skolky chodi uz od zaciatku septembra. Obavala som sa,ci ju vobec do skolky dostanem,do prace chodim uz rok,zvykla teda byvat aj s manzelom i babkou a dedkom,ale je dost citliva a zmena stereotypu ju rozplace.V skolke bola doteraz len doobeda a dnes sme skusili aj spanok.Problem je ,ze doma uz vobec na obed nespava.
Prvy tyzden bol u nas celkom bezproblemovy,kriza nastala asi v polovici 2.tyzdna,nechcela sa rano obliekat,v skolke hrozny rev,hadzanie sa po zemi,tak som len rychlo zatvorila dvere a odisla.Odvtedy sa jej velmi do skolky nechce,mrnci,rano je bez nalady....Tak rano ked vstane,skolku nespominame,vsetko s usmevom a kludom napriek jej neochote,cestou do skolky sa stale rozpravame a v skolke prezut a sup do triedy,vtedy mi spadne kamen zo srdca,ze nejako sme to zvladli....Inak ucitelka mi vravela,ze tieto male deticky placom zo zaciatku reaguju na kazdu zmenu,akonahle im povedia,ze dohrat-ideme sa umyt a papat,zarucene sa polovica deti rozplace.Ale verim,ze deti si zvyknu a budu spokojne a my s nimi.
Tak zase som tu, aj s nasimi skolkarskymi problemami ☹ nas Samko bol dnes 2. den v skolke. Prvy den plakal ked som odisla...teda..keby plakal..ale skriekal, hadzal sa o zem, no strasne. A dnes sa to opakovalo. Pani ucitelka mi povedala, ze rano krical este asi pol hodinu, a potom sa ukludnil, ale vobec nema zaujem hrat sa s detmi, len sedi pri ucitelke, aj ked su vonku. Naobed si pospinka, nieco spapa, ale...neusmeje sa, nepohra sa, deti a hracky ho nezaujimaju, nema ani kamarata ☹ a ked som prisla po neho, prvy aj druhy den som ho nasla na tom istom mieste...sedel sam za stolom a papal roztek, ked ma uvidel, tak vyskocil zo stolicky, pevne ma chytil a vravel ze ideme domov. a teraz vecer ked isiel spinkat, tak sa rozplakal, ze nechce ist rano do skolky, takze uz sa tesim na zajtrajsie rano ☹ prosim, poradte co robit, ci to mame nejako pretrpiet a dufat, ze si zvykne, alebo co robit? dakujem.
@adriana1712 tak mi je luto, ked citam ako tie deticky trpia ☹ my sme minuly tyzden chodili s velkym placom, tento tyzden bol celkom ok, len trosku rano smutny a dnes zase plac, do skolky ide s radostou, ale pred dverami skolky ho zasekne a zacne nariekat, chvilu som cakala pod oknom, tak plakal, ze chce ist za maminkou 😒 ale potom cez den je spokojny a domov sa mu nechce, neviem preco su rana take tazke....
Tak dnes nam nas suhajko rano doma urobil cirkus- s placom a vzpieranim, ze on chce byt doma a nejde do skoly ...trvalo to dobrych 15 minut...ale ked sme ho uz presvedcili, tak si poceste normalne pospevoval...tak ja uz neviem...(aj som si v tej panike zabudla vstupku do prace... 😒 ...a keksiky ku kave...)...aj tak ma stale udivuje, ako mozu byt dvaja surodenci taki uuuuplne rozdielni-dcerka plakala, ked mala ist zo skolky domov a syncek, ked ma ist do skolky 😅
@alusha No ved toto prave. Najviac ma na tom trapi, ze vidim ze moj maly trpi. Este nikdy som ho nepocula tak plakat ako tieto posledne dni v skolke. a dnes?? dnes to dopadlo tak, ze nas skolkar je doma. rano som ho zobudila a ked som mu povedala ze ide do skolky, tak zacal zase plakat a vymyslal si, ze chce este spinkat a podobne. a kedze dnes mam volno v praci, tak som si ho nechala doma. trha mi to srdce, ked vidim ako sa trapi a ja s tym nemozem nic spravit. aj ked..ja viem...asi to nebolo najlepsie riesenie ze som ho nakoniec nechala doma, ale uz nevladzem..cele dni sa v praci trapim co robi moj maly, ci neplace a podobne. ☹ netusila som, ze skolka bude nasa nocna mora 😔

@llumka ja sa vyskieram rano, snazim sa menit temu celu cestu do skolky ale uz v skolke je to hrozne len co dvere otvorime
manzel je na tyzdnovkach nema kto s nim ist ach