Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
@tinki, no oni mi to oznamia tak, mamicka, no on sa nepyta vobec cikat, kebyze ho neustriehneme, tak je pocurany vkuse 😢 .
Lenze on sa doma pyta, i ked sa stane nehoda, co v lete ani ta nebola. Ale tam vobec nic nepovie a pusti to do gati ☹ . Ta ucka je stara, velmi prisna a nas Janko ked sa boji, tak sa zatne a nic nepovie, to robi aj doma 😖 . Cize mam pocit, ze on sa jej boji, preto nic nepovie a docura sa do gati. Je tam sice aj mladucka ucka, velmi sympaticka, ale ani nic nepovie.
Ja tomu nerozumiem, lebo pytat sa pytal a az v skolke prestal ☹ .
@zdenocka Chúďa malé, určite sa bojí. Tak požiadaj učiteľku, aby ho preventívne vždy odviedla na záchod. Inak to proste nejde. Či sa mu chce, alebo nie. Odnes jej nejakú kávu alebo dezert, aby bola taká dobrá 😒 a vodila malého na záchod. Keďže to nie je " jej robota". On sa jej postupne možno prestane báť a vytvorí si nejaký ten vzťah a začne sa pýtať.
Inak ja tiež veľmi nemusím tie staršie pani učiteľky, ktoré majú svoje pravidlá ešte z čias.....
@ivett1 , no presne to robia v nasej skolke. Oni ich davaju cikat na povel pred kazdou cinnostou. A mam pocit, ze on si nato zvykol, lebo aj doma caka do poslednej chvile, skace potom, uz vidno ze mu treba a az po opytani, ci ideme cikat, uteka ako splaseny, ale vela krat uz ma aj gatoch ciknute 😖 .
Cize oni ho davaju cikat na povel a to kazde dieta, ale on tak vela pije, ze sa im docura aj medzitym 😒 .
Mna len trapi, ze ta ucka vsetko hovori pred nim, ze on nevie toto on nerobi toto, on sa nevie upokojit na lehatku, nepyta sa cikat ...., on to samozrejme pocuje a je hrozne smutny, lebo ved vkuse pocuvat na seba kritiku je tazke aj pre dospeleho, kdeto pre tak maleho cloviecika? Nechcem aby mal nizke sebavedomie. Ja viem, ze vela veci nevie, ale chyta sa, ci papat, ci obliekat. Ale ked jej poviem, ze nech ho necha natiahnut si gate a teplaciky, tak povie, ze joj oni nemaju cas, ze ich je 20. Cize urobia vsetko za nich a potom sa stazuju, ze nic nevedia. Mala som pocit, ze len nas Janko je taky lenosko, ale vcera ucka obliekala jedneho chlapceka kompet. Ktovie ci aj jeho mamine sa tak stazuje. Lebo ja uz mam stiahnuty zaludok, ked idem do skolky, ze co zase bude ucka nanho mat 😒 .
@tinki, uz som vyssie pisala, ze oni ich davaju cikat pred kazdou cinnostou, ale pije tak vela, ze sa docura aj medzi tym, ale nie vzdy samozrejme.
Ona je stara uz pred dochodkom a vidno na nej, ze je podrazdena z tych deticiek. Oni su malicke, rozcicane este 😅 . A ona je taka ze s nimi hrozne sarpe, vzdy tak pride nieco hovori. Vcera este spal, ked som ponho prisla, isla ho zobudit, on fnukal, no jasne rozospaty a ona co je? ved to nerobis, ked tu mama nie je, prestan, inak mamicka pojde prec. Tak jej vravim, ze je rozospaty, tak je asi nervoznejsi, ze to je v poriadku. Tak sa skudnila. A dnes si doniesol noveho plysaka, aby sa pytal cikat a ona mu ho tak surovo vytrhla z ruky, ze co to mas. No taka agresivnejsia mi pride ach jaj.
hojte, chcem sa spýtať k tomu obliekaniu. Pani učiteľkami dnes vravela, aby sme malej dávali nejaké legínky, alebo elasťáčiky dnu a keď pôjdu von, tak jej na to natiahnu nohavice,aby ich nemuseli prezliekať do pančušiek, pretože prezliekať 20 detí komplet je fakt nereálne, čo im verím. Myslíte, že keď jej dám tie legíny, tak jej mám pripraviť na von nejaké hrubé tepláky podšité flísom, alebo stačia tenšie? Neviem to nejak odhadnúť. Na jednej strane viem, že je to dieťa, je ešte malá, takže ju treba teplejšie obliekať, ale na druhej strane vonku lietajú a behajú, nespotí sa potom?
A ešte ma napadlo, ako je to u vás s pieskoviskami? U nás vyháňajú deti z pieskoviska, ale veľmi sa im to nedarí. Napadlo ma, či sa nedá pieskovisko nejak zakryť, aby to deti nelákalo tam ísť. U vás v škôlke to neriešia, alebo to nejak zakrývajú?
@indiankaindi ahoj, nestačilo by, keby mala na pančuškách sukničku či šatočky a keď by šli von, tak len suknička dole a nohavice (tepláčiky) hore? S tými pieskoviskami Ti neporadím, možno doma dcérke povedz, nech nejde do piesku a skús ju k tomu motivovať a poobede sa opýtaj, či šla či nešla a odmeň ju. Deti v našej škôlke majú v chladnom počasí zakázané ísť do piesku a celkom sa im darí dodržiavať to, takže toto našťastie neriešime.
@indiankaindi ešte k tomu teplému obliekaniu. Nepreháňaj to. Jasné, že keď je chladno, treba mať dve vrstvy, ale mať aj legínky (pančušky) a na tom hrubé tepláky mi príde príliš na tieto teploty. To až keď bude mrznúť. Skôr aby nemala holé kríže, aby nesedela na studenom, ale naobliekaná byť nemusí 🙂
@len.petra ďakujem za názor, ja som to myslela presne tak, že by mala pančušky a keby šli von, tak by jej na to natiahli nohavice, len neviem, či hrubé, alebo stačia normálne klasické tepláčky. Ale asi máš pravdu, veď čo jej dám, keď bude mrznúť 😅 A s tým pieskoviskom, tiež to majú zakázané, aj malej rozprávam stále, že do piesku už nemôže,lebo je studený a mokrý, ale prvé čo zahlási, keď nejaké zbadá je, že sa chce ísť hrať... ☹ a včera v škôlke, keď sme pre ňu prišli, bola zase v piesku ☹ hoci vraj len sekundu....
baby koncom mesiaca maju deti v školke prazdniny,vychadza to na piatok a v pondelok a maju sa nahlasit deti ktore idu do školky. Ja nechodim do prace a teraz neviem či mam dat maleho do školky.Ide mi o to že či to neni trapne ked maju deti prazdniny ale na druhej strane on je v školke velmi rad a takto ak bude zle počasie neviem čo bude robit doma. Poradte?
@indiankaindi, tiez myslim, ze stacia leginy a normalne teplaciky. Neviem sice kedy chodia vonku, u nas v skolke chodia pred obedom, cize je uz o cosi teplejsie.
Ja ani neviem ako je to u nas s pieskom, vcera neboli vonku, ani dnes nepojdu lebo prsi. Ale predtym boli, vidim to podla oblecenia a toho, ze ho mame vsade 😒 . U nas sa zakrit neda, ale zevraj sa na tom pracuje 🙂.
Dnes isiel manzel s nim do skolky. Ked nepojdu vonku, tak mu mohol dat tie puncochy dole, bude v nich teraz cely den 😒.
@bubinko83, ja som tiez doma na materskej, tazke si ho cez prazdniny necham doma. Aj sa na to tesim, konecne si uzijeme jeden druhe, a mozno si aj zacneme liezt na nervy, tak sa bude potom tesit do skolky 😅 .
ahojte, tak čo sa týka obliekania, tak my chodíme stále v požkách a teplákoch. ale tiež rozmýšľam ako to budem riešiť, keď začneme obliekať pančuchy. Ale asi najskôr to vyriešime pančuškami a kraťasmi v triede a na von si len prezlečie z kraťasov do nohavíc. Lebo si tiež neviem predstaviť, že by učiteľka mala 20 deťom meniť ponožky za pančuchy keď pôjdu von. Aj keď u nás som 20 detí v triede ešte nikdy nevidela. Ledva by som ich asi 10 napočítala.
U nás majú pieskovisko zakryté. 😉
Ahojte,je tu niekto kto chodí do ms linzbothova,v bratislave??
ahojte..ani ja neviem ako maleho obliect na zajtra..ide po dvojtyzdnovej marodke do skolky..podla mna uz na pancuchy pod nohavice urcite je..vonku chodia o 9tej, co je podla mna este zima..mam mu nechat pancuchy aj teplaky?..alebo ako?..chlapci leginky mat nemozu a v pancuchach tam pobehovat po triede, no neviem.. 😕
@tanitta -neviem ako teraz maju..muz hovori, ze teplo..ja som v skolke uz dva tyzdne nebola, tak som nevymakla vykurovacie obdobie, predtym tam mali dost chladno..ale rano muzovi poviem, nech sa pozrie, co maju deti poobliekane..ci tam bude niekto v kratkych nohaviciach a pancuchach..
@annie13-aj moj je taky, hocikam si sadne, alebo klakne..
no my pôjdeme na zápis vo februári a nejak sa toho desím,mala na mne strašne lipne a ked som s nou na ihrisku a vyjde na šmýkalku,stále sa otáča a hladá ma a takisto aj doma,idem do kuchyne a hned je pri mne,idem do izby novu ide do izby aj ona,idem k doktorovi a je pri nej svokra,celý čas plače až kym sa nevrátim,minule bola až celá spotená,no presťahovali sme sa z mesta na dedinu a vôbec netušim ako to tu beží ale bola som minule na zápise s kamarátkou jej malý mal tri roky v oktobri a je tu taká dôležitá riaditelka ani sa s nou nebavila od septembra jej ho samozrejme nezobrali a v oktobri tiež nie lebo vraj v priebehu školského roka neberú,ja ked som davala prvého syna do škôlky tak mi ho vzali aj ked som nebola ešte zamestnaná,a ani sa mi v škôlke nepocikával 🙂 a švagrinina malá ta sa pocikáva a pravidelne zo škôlky nosia postelné oblečenie domov oprať,ani to som netušila že to dávajú mamičkám domov oprať
@nikolca Neboj, do februára je ešte ďaleko... a do septembra 2012 ešte ďalej 😉 - tvoja malá sa možno za ten čas úplne zmení a osamostatnie. Mladší syslík mal akési divné obdobie separačnej úzkosti tesne pred nástupom do škôlky, plakal dokonca u babky, u ktorej predtým bežne býval sám - a v septembri sa novým podmienkam prispôsobil za týždeň bez problémov 🙂
No, a pocikanú plachtu sme tiež doma prali - dvakrát zatiaľ 😅 .
ahojte..
tak marodime dalsi tyzden, v noci zacal zas kaslat, cize o nicom..ale muz bol rano v skolke ho odhlasit z obedov a povedali mu, ze pancuchy + teplacky sa nosia..
@nikolca-neboj sa, ja som tiez zivy dokaz toho, ako sa deti zmenia napr. aj za pol roka..v marci sme boli na zapise, maly bol cele tri roky len a len so mnou, nemame ani babky, ani nikoho u koho by bol travil svoj volny cas, takze si vies predstavit ako bol naviazany..takze cely zapis v marci prereval, doslova a dopismena..nebol sa ani v triede pozriet na deti, nechcel sa ma pustit a s riaditelkou sa uz vobec nebavil, len plakal..
ani sa nechcel s detmi hravat, vobec vobec sa k nim netahal, ani mimo skolku, proste vobec..to bolo v 3 rokoch..cez prazdniny pred nastupom do skolky sme boli u nasich, tam boli sesterkine deti-o rok starsie od neho a bratova dcera-starsia o 5 rokov..a ten chlapec sa zrazu zacal hravat s detmi..som bola prekvapena..no a v septembri nastupil do skolky, ako 3,5 rocny, v pohode to zvladol, ja som to zvladala horsie ako on.. 😉 tak sa ani ty neboj..a z riaditelky sa vyklula najlepsia ucitelka na svete, hoci tiez moje prve dojmy boli kadejake..maly si ju velmi oblubil a ona jeho..netreba sa dopredu bat, deti sa dokazu velmi zmenit, vyzriet za kratky cas.. 😉 pocikane neperieme, nemava nehody zatial..
ahojte,,,dali by ste svoje dieťatko do škôlky, keď mu ešte pretrváva kašlik? týždeň je doma, týždeň ho liečim sirupmi, no kašeľ stále pretrváva i keď je to len 3-5x za deň čo zakašle, no občas tak, že ho až napne,,,je to z hlienov ktoré sa mu spúšťajú zo soplíkov,,,aby mi v škôlke náhodou nevynadali,,,no mám obavy aby si neodvykol od škôlky, dokonca už mi od švtrku plače, že chce do škôlky,,,neviem čo urobiť,,,
Budem vďačná za každý názor i radu
@monika77 ja riešim presne toto iste dnes. Maly ma od piatku kašel a presne ako tvoj kašle tak 3 až 5x za den ale škaredo. No nema teplotu lieta jak šarkan stale a myslim že mu len stekaju hlieny z nošteka dolu.V noci je klduny ani raz nezakašlal. Ja neviem čo mam spravit,on chce ist do školky ale aby mi niekto nevynadal,aj ked tam počujem denne nejake dieta kašlat. Boli ste aj u dokiny?

@zdenocka možno neporadím, ale u nás v školke chodia cikať "na povel"...neviem, či je to dobre, lebo aj doma, ked´ niekto z nás nahlas povie, že ide na wecko, tak hneď sa ozve aj Števi, že: "aj ja musím !" a vzápätí sa ozve aj Viki...(no a wecko máme len jedno 😅 )...ale zatiaľ sa v škôlke nepocikal (klop-klop-klop)...aj keď doma sem-tam v hlbokom spánku sa mu to stávalo, že nestihol dobehnúť ...držím vám palce a hlavne ti želám pevné nervy...
PS:...a celkom súhlasím s tinki, že to môže byť aj tou "nesmelosťou" alebo skrátka má toľko "práce" pri hraní, že nestíha odbehnúť na potrebu...(aj toto sa nám stávalo... 😉 )...len dúfam, že to nebude závažnejšie a nie je to signál nejakého prechladnutia 😒