Doma verzus škôlka: Introvertné vlastnosti štvoročného dieťaťa
Stále sa nepočúvam ako 4 r v škôlke málo rozpráva malo komunikuje málo kreslí ,je to taký introvert, doma v pohode je medzi svojimi ale má takú povahu že proste keď nechce nebude rozprávať niekedy z nej aj ťažko dostať čo robili v skoleico papali je to taká vada?
ťažko povedať..niektoré deti sú nebojácne, nezavrú sa im ústa a iné naopak..si zober aj u dospelých, nie každý je extrovert, ja som skôr introvertnejší typ a vidím to aj na malej, naopak mužovi sa zas nezatvoria ústa..pre svoj pokoj skús teda to centrum CPP (je to psychologická aj pedagogická pomoc deťom či rodičom), že teda ako sa oni vyjadria..
Veď deti sú rôzne,nie všetky sú ukecane, povaha je u každého dieťaťa iná.Ani kresliť nemusí každé dieťa veľa,pekne a rado. Ja v synovej škôlke vidím na nástenke aj krásne výtvory aj úplne carbanice 😃
Tú poradňu kľudne skús,už len kvôli vlastnej istote
Moj ma 3,nastupil do skolky.Tiez moc toho nepovie,aj ked mu poviem opakuj,nebude.Az ked chce sam,napr.naucil sa uz mena 2 spoluziacok,ale svoje nepovie.Ako rad si kresli,rozumie vsetkemu,pekne sa zapaja do vsetkeho,len to rozpravanie.Stale dufam,ze sa riadne rozrozprava a slovicka nove bude hltat a snazit sa ich povedat aj na hlas.Maly je taky tichy pozorovatel.A to vsade kam ideme.

Tak v tomto obdobi sa detom vacsinou usta nezavru
Ak rozprava malo a ucitelky asi maju nejake skusenosti s dwtmu, tak by som ai rada vypocula stanovisko psychologicky alebo logopedky z cppap