icon

Ja a ani trojročná dcérka nezvládame návštevu škôlky

moni_naty
19. sep 2014

Ahojte maminy. Mam pocit ze zacinam zlyhavat ako rodic pri vodeni dcerky do skolky a neviem aky pristup mam zvolit aby som to ulahcila sebe ale hlavne sprijemnila a pomohla prekonat nasej dcerke. Prvy den v skolke bol OK. Odovzdali sme ju rano p. ucitelke. Iba nam povedala ahojte a hrala sa. Mne nebolo vsetko jedno ked sme odchadzali a ked sa ma manzel cosi spytal, bola som ako hlucha a slzy som mala na krajicku, radsej som rychlo vypochodovala zo skolky. Nechali sme ju tam spinkat, pretoze ta prva ranna reakcia bol v poriadku a informaciu o nejakom adaptacnom case sme od pani ucitelky nedostali, bol tam trosku zhon, vela deti naraz. Poobede ked som isla po nu, som pocula uz za dverami ako narieka"*Kde je moja maminkaaaa, kde je moja maminkaaaa,.."stale dokola. Ked som otvorila dvere, stale plakala. A ja samozrejme uz tiez. Tak sme ju tam na druhy den chceli nechat iba na 1/2dna bez spanku. Volali uz o 10:00 zo skolky, aby som prisla po nu, ze stale usedavo place. Tak som letela z Bratislavy po nu a ked som prisla stale plakala,....p. ucitelka vravela ze takto place uz od rana nezaaja sa do nicoho. Dohodli sme sa na dalsi den iba na 1/2 den. Dcerka ale este vecer chytila teploty a sopliky (stres + plac) a bolo po skolkovani. V pondelok cele opat znova, ...1. den sme boli iba 1/2 den , druhy den tiez len 1/2den - a streda, svrtok, piatok teploty a sopliky. Tento tyzden sme zacali utorkom lebo v pondelok ju zas dostipali komare a mala opuchnute oko. Preco to cele rozpisujem. Dcreka to cele zle znasa a ja snou. Zatial vzdy plakala, place ale aj doma, rano pred skolkou hned ked sa zobudi a dostane odpoved ze ide do skolky, podvecer ked uz citi ze ma ist spinkat a sa pyta : "A co ked sa vyspinkam, pojdem do skolky?" ak ked jej poviem ze ano, spusti plac ze tam ist nechce. Chce ist spat len so mnou, nie s tatitkom. Stale mam co robit aby som pri nej neplakala, niekedy sa mi teda nedari a je mi to tak velmi luto. Vcera sme mali taku malu debatu preco tam chodit nechce a preco place. Potvrdila mi to co som si myslela, ze sa boji uciteliek ze su prisne, ze tam nema kamaratov, ze jej je tam dlho a chce byt doma. Problem je v tom, ze je velmi citliva, cela po mne a na vsetko senzitivna, vsetko vnima. Kedze je v skolke strasne vela deti, rozdelili ich do tried podla datumu narodenia a tak je hned v druhej triede so starsimi detickami co sa uz poznaju a nevie si tam najst asi kamaratku. Vidim ju cez okno na dvore, vecne tam cupi a sleduje deti, svojho macika v ruke a usoplenu papierovu vreckovku v druhej. Ked to vidim cez to okno tak placem. Tak rada by som bola pri nej a drzala ju za rucku a nemozem. tych deti tam maju tento rok najviac 133 a nemozu sa venovat kazdemu jednemu zvlast. Neviem co mam robit. Zacala som snou chodit kazdy den na ihrisko, kde sa stretavaju maminy s detickami zo skolky, aby si na ne viac zvykla. Vidim na nej ze sa tej skolky velmi boji, a z tej triedy tu adaptaciu asi najmenej zvlada. Ma dost prisne pani ucitelky, take velmi vychovne, a podla mamiciek starsich deti asi najprisnejsie. Nikdy nebola neposlusna, nemusela som ju extra hresit a nerobila nikdy nijake hluposti, takze ked ucitelky hresia deti, boji sa aj ona. Prepacte, ze sa tak rozpisujem, ale ked si predstavim ze to takto bude cele 3 roky. beha mi mraz po chrbte. Potrebujem sa tu vyrozpravat a vediet ze aj vy to tak mate doma, ze nie sme same a ze ta skolka na nej nezanecha nieco negativne alebo nejaku traumu. nie som psycholog a neviem to posudit. Dakujem za kazdy jeden pripsevok.

mircalla
19. sep 2014

@moni_naty V prvom rade, ak stale places s nou ci pred nou - tak je to moc nepomaha, takto ju skor uplne demotivujes...
Kazde dieta je ine, moj syn od 2,5 roka v skolke a pohoda....
Ak to nebude fungovat tak pockaj....ale musis sa pred dcerou ovladat, lebo tym, ze places jej davas dalsi dovod

eeffka
19. sep 2014

@moni_naty no precitala som a tak v polke ma napadlo ze ....Cela mama... ty reves, ona reve... som z iného cesta, trosku vojenskejsieho a taketo spravanie neznasam. Rodicia chodia do prace deti do skoly a skolky, howgh ! take su pravidla Zvykne si. Cim menej to budes rozmazavat , tym skor.

mircalla
19. sep 2014

@eeffka presne daco podobne som napisala. ono ked ju este pripadne polutuje, ze musi ist do skolky, tak potom uz tazko nieco riesit

rainee
19. sep 2014

moja mala tiez nastupovala do skolky ako najmensia, navyse v januari, do zabehnutej triedy. sice vobec neplakavala (mozno dokopy 2x za celu skolku) ale nechodila tam rada. bola dost bojazliva utiahnuta a velmi sa s detmi nehravala, nemala tam kamaratky lebo deticky si uz boli od septembra pokamaratene a ona tam bola trosku mimo. tiez som to tazko zvladala a bolo mi to luto. tiez som sa denne triasla aby sa jej tam nestal nejaky uraz. do toho bola aj casto chora, tak prvy rok (resp.letny semester) tam velmi nechodila. dalsi rok to uz bolo o nieco lepsie a tento rok je uplne super. je otukana, komunikativna, ma tam kamosky a je oblubena. akurat ze kazdy rok je v inej triede (deti presuvaju podla veku a miesaju rozne triedy), co je podla mna velmi zle,lebo ledva sa deti pokamaratia a potom ich zase rozdela 😠
chce to len trpezlivost, aj tak nemas inu moznost ako ju tam nechat. prinajhorsom zmenit skolku kde budu ine deticky a mozno lepsie ucitelky, to tiez dost spravi a poznam take pripady kedy to velmi pomohlo.

rainee
19. sep 2014

a este musim napisat ze vela deti place rano u nas v skolke a to su uz druhaci-tretiaci, cize by mali byt zvyknuti na skolku a kolektiv 😖 vsetko zalezi od dietata a od toho je ucitelka aby deticky trosku usmernila, motivovala a zapajala do kolektivu aby prisli na ine myslienky....

rubinka
19. sep 2014

@moni_naty - Poviem úprimne ani sa nečudujem že to dcérka takto prežíva ked má také necitlivé prísne učiteľky ktoré jej to nijako neuľahčujú, ak by mala milé láskavé učiteľky ver že už dávno by takto nereagovala, takže ja osobne by som to určite riešila bud presun do inej triedy alebo inej školky lebo toto fakt neprinesie nič dobré ak sa dieťa bojí učiteliek a ešte ku tomu všetkému je medzi deťmi ktoré sú už zabehnuté a poznajú sa to potom ťažko najde nejakú kamošku ked sa ani učiteľky nesnažia začleniť ju ale nechajú ju samu plakať učupenú mimo kolektívu, toto by sa fakt nemalo stávať, všetky deti na začiatku plačú jedno viac druhé menej ale ak sú účiteľky so srdcom na mieste ak sa tam dieťa nenudí má kopec aktivít tak neexistuje že reaguje takto. Mne dcérka tiež na začiatku plakala ako každé dieťa ale hned mi povedala že ju pani učiteľka potom ukľudnovala a bolo dobre, ak ju tam nik nepomojká len k nej pristupuju k štýle že im ide na nervy tak to je nanič...

luciacv
19. sep 2014

Ahoj,
@moni_naty, my máme dvojročného v jasliach už od začiatku júla a dodnes každé ráno cirkusuje a samozrejme reve. Ale hovorím, čo aj baby predo mnou, že Ty musíš byť malej oporou, ak na Tebe vidí, že je to ok, stane sa to dobrým aj pre ňu. Mne občas radia vybrať ho ak plače, ale na čo by to bolo dobré? Tak sa bude musieť adaptovať o rok na škôlku. Alebo neskôr na školu. Ja s ním nemienim byť do konca života stále a v každej situácii. Musí sa naučiť rešpektovať aj iných dospelákov, aj sa vedieť začleniť do partie... a aj zvládnuť frustráciu z odlúčenia. Možno raz bude chodiť na služobky, možno jeho partnerka a čo potom? Budem ho chodiť tíšiť a buchty vypekať? Myslím, že ak som ja ako rodič vysporiadaná s dôvodmi, pre ktoré nemienim mať dieťa doma uafurt, tak to tak vníma aj dieťa. A na záver: v tomto sme s manželom zajedno a dieťa nevníma náš rozpor. Ale popravde, aj nám je ráno všelijako 🙂

moni_naty
autor
19. sep 2014

mircalla
eeffka

aj som sa zasmiala, prepacte 🙂 ano v tomto je asi po mne taka citlivka 🙂 . Ale zas nie sme padavky alebo placky. Sme len citlive a vnimave a to co iny prehladnu nam neujde. Inak si ideme cielene za svojim. Som skorpion a dost vytrvaly a ani v jej vychove som nebola ziadny makkys. Rozmaznali ju jej babky ako som uz spominala vyssie, kym som ju mala vo vychove tie 2 roky neplakavala. A zvladala byt bezo mna aj cely den. Ale beriem aj vas nazor. Zije sa vam omnoho lepsie. 🙂

heni79
19. sep 2014

@moni_naty
Ahoj. V prvom rade prestaň plakať ty! Niekto ju tam bije, ubližuje jej nejako inak? To iste nie!
Skús ju skôr motivovať pozitívne, aby sa do škôlky tešila. Na nové hračky, zážitky, atď.. Ale nielen naoko. Predovšetkým TY musíš byť presvedčená o tom, že jej v škôlke bude dobre.
Osobne nesúhlasím s radami - nedaj ju tam, daj ju inam. To nemusí vôbec nič riešiť! Len zhoršíš situáciu.

A jeden tip - nemôže ju do škôlky brať manžel? Ten hádam neplače. 😅 Ona môže z teba cítiť neistotu a vie, že ak bude plakať, prídeš po ňu. Nemôže to byť z jej strany taká menšia manipulácia? Lebo do celkového obrazu zlej adaptácie mi nejako nesedí, že tam napr. pekne papá. 😀 Vyskúšajte toto ako prvú zmenu. Do škôlky pôjde s ocinom a po ňu prídeš poobede ty. Hm?

rubinka
19. sep 2014

@heni79 - no ale ked sa bojí učiteliek to sa ti zdá ok?Podľa mňa potom dieťa trpí.

heni79
19. sep 2014

@rubinka
Hm, a čo potom, keď sa dieťa bojí niekoho neznámeho, koho vidí prvý raz. A nič jej neurobil . Tiež trpí? 😅

michele11
19. sep 2014

@moni_naty Ahoj, my sme mali presne tento isty problem, ako keby si opisovala moju dcerku, neustaly plac, potom uz z toho aj vracala, nechcela ist do skolky a argumetovala v podstate rovnako ako tvoja dcerka. Dlho sme boli uplne bezradni, ja uz som rozmyslala, ze ju zo skolky vezmem, ved na co tam bude len plakat. Po asi dvoch mesiacoch v skolke sa to zlomilo, prisla druha ucitelka a s tou si velmi sadli, zacala chodit do skolky radsej ako kedysi. Tento rok po prazdninach nastupila do inej skolky a zase bol plac, aj vecer, aj hocikedy cez den, ze tam nechce ist. Po tyzdni si nasla kamaratky a uz tam ide normalne, bez placu. Ak ti mozem poradit, skus to len stale trpezlivo vysvetlovat, ze velke slecny uz chodia do skolky, kde si casom najdu kamaratky, aj frajera 😀 ,vela sa naucia, aby mohli ist do skoly. Teraz sa mi to uz lahko radi, ale toto som omielala stale dookola, opisovala som skolku ako raj na zemi, kde su super hracky, vsetko, co sa jej tam prihodilo zle, som prekrutila, aby som v tom nasla aj nieco pozitivne a hlavne, neplac pred nou, len nech ta nevidi, lebo to bude este horsie. Moja mala sa mi zavesila okolo krku, plakala a bolo to strasne, ja som revala tiez a ucitelky ju museli zo mna trhat. Ked mi potom vynadali, ze preco jej tym ublizujem, ze smoklim, dala som sa nejako dokopy a pred malou som hrala divadlo, plakala som az za dverami. Neboj sa, ono to casom prejde, len sa treba pripravit na to, ze to mozno bude trvat dlho a nesmies popustit. A neviem, ako je na tom s tymi chorobami, ale moja si zvykla aj vymyslat, ze ju nieco boli, aby nesla do skolky, treba jej to zatrhnut, ak sa da, aby si nezvykla, ze je to moznost, ako sa vyhnut skolke. Drzim palce 🙂

moni_naty
autor
19. sep 2014

@heni79 Ja placem doma, pred nou nie, Pred nou sa mi to stalo jeden krat, co som ju brala ked mi volali zo skolky a to preto, ze som ju tam videla sediet s detmi na lavicke, vsetci iba v gaturkach a ona s tym mackom a s usoplenym pap. kapesnikom ako place. Nebola sama co plakala aj ine deticky plakali. Koho by toto nerozplakalo? A ked bezala taka uplakana ku mne. nehovorim jej take slziace vety : ty chudatko moje, musis ist do skolky ani nic podobne. Ani ked padla som ju nelutovala, pofukali sme a bolo. Snazim sa ju motivovat , novymi kamaratmi, kreslenim , basnickami, a podobne. A aj verim ze to, ze bude v kolektive jej pomoze, ale iba v tom pripade ze nebude taky introvert ako ja 🙂. Ak ano, toho sa obavam najviac. Potom nebude mat tu skolku rada rovnako ako ja. ale vdaka za nazor 🙂

luciacv
19. sep 2014

@rubinka riaditelka jaslí hovorila, že je to taký ranný rituál. Prvé dieťa, ktoré sa rozplače, spustí lavínu slz aj u iných. Tak si chvílu poplaačú, potom si zapnú Spievankovo a zrazu sa uplakaná partia rozpustí, lebo si decká začnú všímať hračky, iné deti a je ok. 🙂

jannkam
19. sep 2014

Tiež sme mali rovnaký problém, plakal malý a za rohom ja.... Tlak okolia bol taký silný,ze som ho do skolky dávala a presviedčala samu seba,ze robím dobre... Adaptácia bola zlá, mali sa začal pocikavat čo sa nikdy predtým nestalo. V noci sa neustále budil... Odhlásili sme ho zo skolky nakoniec... Teraz, kratko pred 4.tými narodeninami nastúpil do uplne novej skolky.. rano boli strašne plače ale ked zistil,že to je uplne iná škôlka spokojnel.. učiteľky si ho nevedeli vynachváliť a on sa mi do skolky tesiiii 🙂... takze zmeniť skolku ak to bude nadalej take zlé, držím palce.

rubinka
19. sep 2014

@heni79 - porovnavas 2 rozdielne situacie, ak dieta chodi k ucitelkam ktore na deti vrieskaju tak sotva sa tam bude tesit zvlast ked je introvert, troska empatie by nezaskodilo.

heni79
19. sep 2014

@moni_naty
Ak je introvert, tak s tým asi naozaj neurobíš nič. Ale zas ani nehádž flintu do žita, že ak máš na škôlku ty zlé spomienky, ani malá si tam nezvykne. Daj jej ešte čas, pozitívne motivuj a skúste vyskúšať i to, aby ju odviedol do škôlky ocino. Ono to naozaj môže pomôcť!
Ja ťa chápem, že ti je všelijako. Aj mne bolo úzko, keď malá nastupovala a to to zvládla úplne ľavou zadnou, až som bola prekvapená. Skús ešte vydržať a naozaj dcéru motivovať. Držím palce, aby si o pár dní písala, že je všetko ok a dcérka si už zvyká. 😉

heni79
19. sep 2014

@rubinka
Kde sa píše, že učiteľky na deti vrieskajú? Ja som iba čítala, že sú prísne. No byť prísny neznamená automaticky vrieskať. 😉

moni_naty
autor
19. sep 2014

@heni79 nie netrpi, ak su jej nesympaticky odchadza od nich. No v skolke nemoze. a ak je pani ucitelka direktivna alebo prisna, nemoze od nej utiect. Vobnku na ulici tu moznost ma. nemusi sa s tym clovekom rozpravat.. A na ulici alebo v meste, ked som pri nej, sa deti sama pyta ako sa volaju. kde maju maminku ak su s tatikom. na ihrisku povie ty sem nechod, to je moje....
Bol u nas jeden priatel minuly tyzden, vobec sa ho nebala, lenze on sa jej venoval. Nebol to ignorant. Dokonca ked isla spat mu vybehla z izby dat pusu na dobru noc.
Ma rada ludi z ktorych vyzaruje charizma a su priateslky a mily. Je citliva a vnimava. Vie to rozpoznat. A ja tiez. A bez toho aby som nieco povedala alebo urobila ma rada presne rovnaky tip ludo akoja. A mozu byt aj cudzi. Ucitelky mne ako mile nepripadali a ani som to pred nou nikdy nepovedala, ani manzelovi zeby to mohla pocut.

siska53
19. sep 2014

@moni_naty skus sa porozpravat s tymi ucitelkami,nech jej pomozu sa zaradit medzi deti.
A ty hlavne pred nou neplac!!!!
Moj teraz chodi 4.den,nie je to bohvieco,ale lepsie nez v 1. den.,no ma uz 4,5r. Chodi medzi deti,ktore su iz zohrate. A hoci su tam i deto zname z ihriska,nie su to jeho casti kamosi. Ti jeho dvaja si chori,verim,ze bude lepsie,ked sa objavia v skolke tiez.
Ibak ledze sa vlani nedostal,chodil do sukromnej na 3dni spolu 6tyzdnov(aj s tyzdnom choroby) Ale po mesiaci ochorel,np a po navrate horsie nez na zaciatku. Kedze to bolo vela penazi a chxeli od nas 5dnovu,ostal doma.
Ale boli sme aj na testoch,ci je na skolku zrely.

A nemysli si..aj ja si po odchode zo skolky poplacem. A o pol rika ma to iste caka s mladsou,ta teraz pre zmenu place,ked zo skolky odchadzame,ona tam chce zostat,no nemoze.

A to sme skolku prezentovali vzdy v pozitivnom duchu!

Skoda,ze tam nepozna deticky,podla mna by jej to velmi ppmohlo. Ale ak si na MD,mozno by stalo za zvazenie ju radsej nechat ten rocik doma. Hoci tam sa vela veci naucia. Ja to beriem tak. Ak synovi som to vysvetlovala,ze to je jeho praca atd..
Drzim paste!
Maju to tazke,ved aj my,ked ideme do novej peace Sa necitime uplne ok..

siska53
19. sep 2014

@moni_naty a moja segrq v jasliach cely rok prerevala. No vzdy len pri jednej z tych uciteliek..muzova neter zas vzdy uvod skolkarskeho dna prerevala celu skolkarsku dochadzku...

sanmari85
19. sep 2014

Odporucam prerusit skolku aspon na 1mesiac. Rozpravat o skolke doma a hladat inu skolku.

moni_naty
autor
19. sep 2014

@rubinka no ja to pocitujem rovnako
a bola som svedok toho ako pani ucitelka co ma este tu mladsiu triedu vekom asi 45 rocna) dost razne a nahlas hovorila chlapcovi ako si ma zavazovat topanocky, ale ani obrvou nepohla aby mu v tom akokolvek pomohla a to som stala hned vedla nej. mna samu nutilo sa k nemu zohnut, ked som videla ze to s nim nacvicuje uz 5 minut ale iba slovne bez nazornej ukazky a vsetky deticky oblecene cakaju na neho az sa obuje. Nato odisla, ze sa ide obleist. A deti tam nechala v chodbe. Viem ze toho maju aj ony vela a maju ich dost, Ale su len 3 tyzden v skolke, nie su tam uz 1/2 roka

heni79
19. sep 2014

@moni_naty
Ja nepoznám človeka, ktorému by bol sympatický každý. Ty áno?
Prísny neznamená zlý.
Opýtam sa priamo - učiteľky na deti kričia? Sú na deti agresívne? Alebo iba vyžadujú disciplínu, no neusmievajú sa, hoci by mohli?
Prečo tebe nie sú sympatické?

henikav
19. sep 2014

Samozrejme ak vidi plakat teba, ak si cela v krci a v strese, vyciti to a mysli si ze je skolka nieco zle. Ty by si jej to mala podat tak ze hura, budes sa moct hrat, kopa hraciek a aktivit len pre teba a kopa novych kamaratiek. Dnes dame krasne satocky, aby si bola najkrajsia princezna v skolke, ukazes satocky kamaratkam, alebo "macik, ci babika na policke v skolke ta uz caka", alebo ze "si mozes zobrat tu krasnu tasku do skolky a do nej oblubeneho mojkacika"... Proste skus ju motivovat ze skolka je fajn, nieco pozitivne, akoby ste sli do Disneylandu, plakali by ste tiez, alebo sa tesili? Okrem toho len teraz zacala, niektorym detom trva aj mesiac kym si zvyknu, ale neskor nebude chciet ani domov odist co sa bude tak dobre bavit. Samozrejme ze este nema kamaratky, musi prekonat to prve odlucenie, potom sa to v nej "zlomi" prestane plakat, obhliadne sa okolo seba, zacne sa hrat, spoznavat a nakoniec sa tam bude tesit. Rano ked ju odovzdavas, najlepsie rychlo sa rozlucit a zmiznut, skor nez si stihne uvedomit ze sa lucite a odchadzas. Nasa Emmka je v jaslickach od malicka, je tam spokojna, pekne sa hra, ale tiez nemozem natahovat ranne lucenie, inac by tiez pustila plac, najlepsie pusu, pekny dnik, maminka ta lubi a bude sa ponahlat a uz ma nie je. 😉

sorciera24
19. sep 2014

napisem svoj pohlad na vec...... najvacsou chybou pri tomto probleme, a celkovo vo vseobecnosti (lebo ako vidis nie si jedina) je v prvom rade v tom, ze ty to zle prezivas!....dieta to citi...a enbodaj, ekd ta vidi smutnu, uplakanu...no koniec, to jej v zaradeni sa do kolektivu moc nepomozes!.....a ona to zvladne, ako kzade dieta, mozno skor, mozno neskor, ale zvladne!...len ju v tom treba podporit a nie oapk ako sa to deje......dalsia vec je...ano, kazde dieta je ine.....suhalsim,a le uz sa to moc omiela...podla mna, cim neskor ide dieta do kolektivu, tym si horsie zvyka (je rozumnejise, viac vnima)...mozno by to rped rokom zvladla omnoho lepsie ako teraz, ak ju odtial vezmes...len oddialis problem, si myslim....kedysi nas vsetkych v polroku-roku dali do ajsli a zvladli sme to.....a teraz? nepripravene deti, neviem ake deti.....co sa rodia ine deti?....podla mna 3 roky doma moc v tomto ohalde neprospieva.....dieta aj matka sa len na seba moc navazuju.....
to, ze sa jej nepaci, chyba mam, nechce byt s ucitelkami...to su uplne bezne reakcie prve dni/tyzdne...ved bolo vyse 3 rokov pri tebe, bez kolektivu, bez opravidiel a zrazu bum, zmena!....a? tych este bude....treba ju len motivovat a pekne jej vysvetlovat, v co najpozitivnejsom zmysle..... a prisne ucitelky?....dobry ucitel musi byt prisny!...inak dieta nenauci pravidlam a discipline a tie su v skol. kolektive nevyhnutne!....aj prisny ucitel moze byt laskavy......len tvoje drobatko zrazu tie pani ucitelky musi posluchat, musi dodrziavat pravidla....preto sa jej ucitelky, ani ten system nepaci...to je ajsne, ekd to doteraz nepoznala....proste chce to len cas a trpezlivost, ale problem by som neoddelovala....
mozno niekto suhlasit nebude, ale vidim to okolo seba, podla mna tieto prilisne vazby nie su uplne ok...moj syn je v skolke od 2 rokov a je tam stastny....aj s prisnymi ucitelkami aj s pravidlami......

moni_naty
autor
19. sep 2014

@heni79 ano kricali
jedna mamina sa vratila nazad dos kolky lebo si nebola ista od kial ten krik ide a bolo to z nasej triedy
ja nikoho neobvinujem
len vnimam to co vidim

zuzankasm
19. sep 2014

Ako si myslela vetu,ze si ju zacala bravat na ihrisko do koletivu? To dovtedy ste nechodili? Podla mna si prislis precitlivela.Vsetky deti placu,musia si zvyknut. A prisne ucitelky? Podla koho? Teba? Ved je tam dalsich mozno 20 deti ktore su tam,hraju sa su spokojne.Ucitelka sa predsa nemoze venovat kadzdemu dietatu tak,ako ty alebo ja doma,ked sme spolu 24 hodin denne.A prerusenie skolky je podla mna blbost,lebo ked teraz prerusis,budete to robit stale.A co ak bude plakat v skole,ci si tam nenajde kamaratov? Tiez ju zoberies? Myslim si,ze dnesne mami si na svoje deti prilis fixovane,skacu okolo nich a niekedy je to az na skodu. Daj jej cas,minimalne mesiac,a o na si zvykne.

rubinka
19. sep 2014

@heni79 - pisala ze hrešia deti to si ja osobne vysvetlujem ze na nich pokričia, aj v nasej skolke vidam ucitelky ktore neposobia dvakrat vĺudne tak som rada ze nemaju na starosti moje dieta

jedina30
19. sep 2014

ani mne nebolo jedno,ked som dala svojho syna(ako prvého) do skolky..slzy som mala na krajicku a sdrce mi ani nebuchalo(pred nim som samozrejme neplakala,az cestou domov zo skolky... 😀 😀 )...dali sme ho hned na cely den...ziadna 1/2 adaptacia...nechceli sme,aby si zvykol,ze budem chodit pre neho na obed...nevedela som sa dockat,kedy pojdem pre neho...samozrejme,zacal si uz uvedomovat vela veci a prislo aj na plac,trhanie..no hroza... ☹ ..no museli sme to "ustat" a ako dni ubiehali,tak sa to casom lepsilo..nasiel si kamaratov a potom ani zo skolky nechcel ist..no a pri dcere sa to zopakovalo,ale ta je super -asi po mne 😀 😀 a ta sa aklimatizovala velmi skoro.. vsetci to zvladnu a ak ty to nezvadnes,tak posli muza...a ty budes chodit len pre nu a budes na tom omnoho lepsie... 😵 😵