Je možné prijatie 5-ročného dieťaťa do školy?
Ahojte, je možnosť, že by dieťa zobrali do školy ako 5 ročné? S tým, že 6 bude mať na začiatku októbra. Samozrejme ak by to schválila psychologička. Lenže kedy to keď tak riešiť? Aby bola aj v tej predškolskej triede v škôlke.
Neter isla tento rok, museli obehat par psychologov, narodeniny mala az 12.10.... je uplne v pohode, jedna z najlepsich v triede... riesili to uz rok v predstihu pediater, cpp (dva krat tam myslim museli ist).
no ak ma dieťa ist na buduci september 2026 do prvej triedy treba to teraz zacat riesit. to , ze nie je predskolak nevadi, ale musi riesit veci ako predskolak.
skolne musite latiti tak , ci tak, kedze sa jedna o predcasne zaskolenie, zakon nato nemyslí, my sme tak tiež mali, dieťa septembrove. tiež islo dp skoly ako 5 rocne, par tyzdnov nato malo 6 rokov. a skolne sme cely rok platili.
zavolaj do cpp ako postupovat, kedze budes od niech potrebovat papier s odporucanim. my sme boli 1x na "skuske", hned povedali, ze jasnacka, ze dieťatu dalsi rok v skolke v nicom nepomoze, nech ide do skoly.....
lenze musis to riesit ty ako rodic, nie skolka.
a reči nie je sa kam ponahlat, to potom tí rodicia uvidia, ked budu mat doma 26 rocneho dospelaka a bude akuratne koncit vysoku skolu a stale sa o neho budu musiet zo zakona starat......
za mna chod do toho, uvidis ....
a este k tomu nase dieta nebolo v predskolskej triede, kedze mali 1,5 triedy predskolakov, takze v tej pol triede boli aj predskolaci aj nepredskolaci......
Moze nastupit do skoly aj ako 5-rocne, ak bude mat 6 rokov do konca roka a psychologicka odporuci, ze je na to zrele. Ak psychologicka suhlasi a dieta je pripravene, skola ho prijat moze 🙂
Je to možné, ale nerobila by som to. Nie je kam ponáhľať sa.
@tanalyn ak je dieťa na školu po každej stránke zrelé, nevidím dôvod, aby bolo ďalší rok v škôlke. Od detí, ktoré sa narodili koncom augusta je mladšie o pár týždňpv. Chcela tak dať do školy dcéru moja susedka a pod tlakom okolia to neurobila. Dcérka sa v škole potom nudila, lebo už dávno vedela čítať a písať, v kolelktíve si nenašla kamarátov, lebo boli myslením niekde inde, ako ona. Preto by mal zrelosť posúdiť odborník, spýtala by som sa na názor aj učiteliek v škôlke a podľa toho by som sa rozhodla.
a este k tomu nase dieta nebolo v predskolskej triede, kedze mali 1,5 triedy predskolakov, takze v tej pol triede boli aj predskolaci aj nepredskolaci......
@lucik194 nemusí byť v predškolskej triede, ale pracuje sa s ním, ako s predškolákom. V menších škôlkach, s jednou, dvomi triedami nie je nikdy trieda predškolákov a deti sú do školy pripravené tak, ako z triedy, kde sú len predškoláci
@tanalyn ak je dieťa na školu po každej stránke zrelé, nevidím dôvod, aby bolo ďalší rok v škôlke. Od detí, ktoré sa narodili koncom augusta je mladšie o pár týždňpv. Chcela tak dať do školy dcéru moja susedka a pod tlakom okolia to neurobila. Dcérka sa v škole potom nudila, lebo už dávno vedela čítať a písať, v kolelktíve si nenašla kamarátov, lebo boli myslením niekde inde, ako ona. Preto by mal zrelosť posúdiť odborník, spýtala by som sa na názor aj učiteliek v škôlke a podľa toho by som sa rozhodla.
@anonym_f19f17 presne toto je aj môj príklad. Ja som koncom augusta, ale pred tými x-rokmi má ešte nechceli pustiť do školy ako skoro 6-ročnú, čiže som išla až o rok neskôr a teda nudila som sa veľmi v škole a pre učiteľky to bola záťaž, nakoľko sa mi museli viac venovať, dávať mi úlohy navyše a podobne
Ja si myslim ze ked nema nejake problemy tak je to uplne v pohode lebo dieta nemusi byt ani vysoko nadpriemerne inteligentne aby v pohode zvladalo prvy rocnik v takom veku kedze je to proste jednoduche. Vela deti sa aj nauci citat same este v skolke a vela dalsieho a nie su to geniovia.
Ja si myslim ze ked nema nejake problemy tak je to uplne v pohode lebo dieta nemusi byt ani vysoko nadpriemerne inteligentne aby v pohode zvladalo prvy rocnik v takom veku kedze je to proste jednoduche. Vela deti sa aj nauci citat same este v skolke a vela dalsieho a nie su to geniovia.
@leidin prvú triedu zvládne takmer každé dieťa. Problémy sa ukážu až vo vyšších ročníkoch. Niekedy až na druhom stupni.

cpp a testy na predčasné zaškolenie.