icon

Je správne nechávať dieťa samé na dvore?

2. mar 2026

Máme 5 ročný dcéru. Žijeme v dome s pozemkom kde máme psa (BK) malé hospodárstvo. Dcére tam manžel spravil kútik na hranie. Svokra si myslí,že nieje správne aby som ju nechávala tam bez dozoru. Brány sú zamknuté na cestu nebude. Pes jej neublíži je kľudnej povahy a na povel zaleziem skôr dcéru stráži a do častice kde máme zvieratá sa nedostane brána je zabezpečená. Dcéru mám na dohľad a občas na ňu nazrieme. Podľa mňa je lepšie keď sa vonku hra akoby sedela pred tv. Svokra ma kvôli tomu však atakuje,že som krkavcia mater

Strana
z10
babls5
Včera o 06:43
@majlo1234

@haley7897 pretoze 5 rocne dieta je zrele na to, aby sa samo hralo na dvore. Naopak, z mam, co deti nechavaju same hrat sa, sa tu spravili harpie, co im netalezi na zdravi a bezpeci vlastnych deti. Robite tu z Bardejova Baltimore, kde ti za bieleho dna ukradne bubak decko z dvora. Naozaj neviem, ake nwbezpecenstva vidite.

@majlo1234 podla mna tu vela mam total preháňa.. Najma tie jedno maminky..... My co mame viac detí uz neriešime malichernosti... A 5rocne dieťa je naozaj uz vhodne aby sa pohralo aj samé... A druha vec.... Nemyslim ze domaci psik len tak po hryzie dieťa... To. Su uz naoxaj prehnane očakávania

anonym_410d8f
Včera o 06:55

Išla som napísať, že jasné, že je to úplne v poriadku a že stať sa môže zlé aj keď pri nej celý deň sedíš. No potom som si prečítala, že máte bazén. To mení situáciu. To by som sa bála. Tam kde je bazén, by som dieťa bez dozoru nenechávala.

anonym_410d8f
Včera o 06:58
@babls5

@majlo1234 podla mna tu vela mam total preháňa.. Najma tie jedno maminky..... My co mame viac detí uz neriešime malichernosti... A 5rocne dieťa je naozaj uz vhodne aby sa pohralo aj samé... A druha vec.... Nemyslim ze domaci psik len tak po hryzie dieťa... To. Su uz naoxaj prehnane očakávania

@babls5 Ale no...Jedomaminy preháňajú? Takto škatuľkovať nie je pekné ani správne. Ja by som dieťa nenechala samé tam, kde je dostupný bazén. A podrž sa - mám 3 deti, žiadna ustráchaná jednomamina 😀

majlo1234
Včera o 09:20
@babls5

@anonym_410d8f tak su aj trojmaminy ustrachane, ved je to o nasom temperamente, kazda sme nejaka🫶
@babls5 no a potom samozrejme, ja mam na zreteli dieta v nasom slovenskom dedinskom prostredi, kde nehrozi nebezpecie. Ine je to pre matky, ktore ziju v zahranici niekde, kde ozaj neni bezpecne na verejnosti

Strana
z10