icon

Je strava v škôlkach pestrá a vyvážená?

Dnes o 08:08

Ahojte vcera sme sa zacali obzerat po skolke a teda som sklamana az znechutena z jedalnickov v skolkach. Pozerala som aj sukromnu a tam je to aj tak o tom istom.
8 z 10 olovrantov/desiat maju chleba s natierkou, 1x rozok s maslom a 1 x jogurt. To je priklad na jeden tyzden. Obedy celkom v pohode akoze trosku pestrejsie by to mohlo byt to je pravda.
Mam pocit ze sa z kazdeho smeru tlaci na to aby malo batola pestru stravu a zrazu pride do skolky a kde je ta pestrost. Same pecivo..keby sa aspon obmeni ten druh peciva a sem tam nejaka ina zemla…a kde je nejake ovocie??? nechodia vam deti domov hladne?
Ano su na to nejake normy a maju aj finacne obmedzenie..ale je to smutne ako sa to zrovna v strave deti musi premietnut.
Mate to v niektorej skolke trosku lepsie ze ste spokojne? Ci toto je uplne bezne vsade?

Strana
z4
anonym_dbc37b
Dnes o 19:31
@anonym_c7d9ec

@anonym_614761 akoze nie? mam dieta bezproblemov naucene na pitie obycajnej vody, sladke vyslovene sama nechce. A to ju mam v skolke ucit na sladke obedy a podobne? ved sa tam stravuje vacsinu dna a vacsinu tyzdna. hlavne ze riesime obezitu deti a aky je to problem a do 3r deti pchame somariny (cest vynimkam - niektore statne skolky maju aj velmi dobre jedalnicky)

@anonym_c7d9ec obezita deti je z niečoho iného a nie z toho ze v skolke im dajú sladeny čaj. Ďalšia mudra

anonym_c2e9c0
Dnes o 19:33
@anonym_c7d9ec

@anonym_c2e9c0 a to vam nevadi, ze je dieta cely den hladne? ved je tam od min 7.30 do 16.00?

Moje urcite nehladuje. Je naucene, zje ovocie, zeleninu, privarok, kase. Uccika som od mala . Samizrejme, nezje to, co jej nechuti.. salamy a syry , ani jogurt napriklad. No nesralo sa mi, ze by obed nezjedla.
Pisala som o detoch vo vseobecnosti, co som videla, ked som chodila na prax v ramci vš......

anonym_c7d9ec
Dnes o 19:38
@anonym_dbc37b

@anonym_c7d9ec obezita deti je z niečoho iného a nie z toho ze v skolke im dajú sladeny čaj. Ďalšia mudra

@anonym_dbc37b prosim poucte ma. z coho ineho ako z nespravnych stravovacich navykov? ako je napr zbytocny cukor v caji?

anonym_614761
Dnes o 19:57
@anonym_c7d9ec

@anonym_614761 akoze nie? mam dieta bezproblemov naucene na pitie obycajnej vody, sladke vyslovene sama nechce. A to ju mam v skolke ucit na sladke obedy a podobne? ved sa tam stravuje vacsinu dna a vacsinu tyzdna. hlavne ze riesime obezitu deti a aky je to problem a do 3r deti pchame somariny (cest vynimkam - niektore statne skolky maju aj velmi dobre jedalnicky)

@anonym_c7d9ec tak z jedného sladkého obeda žiadne decko obezitu mať nebude. Ani z jedálnička ktoré je v škôlkach bežný.

anonym_c7d9ec
Dnes o 20:34
@anonym_614761

@anonym_c7d9ec tak z jedného sladkého obeda žiadne decko obezitu mať nebude. Ani z jedálnička ktoré je v škôlkach bežný.

@anonym_614761 to nie je jeden obed. a je to zbytocne ucenie na sladke. Ide o vzdelavaciu instutuciu a nie o detsky kutik. podla toho ma vyzerat aj strava. nevidim nic nutricne prospesne na cestovinach a grankom alebo kecupom. nie je o nic drahsie spravit napr. namiesto toho spravit cestoviny s rajcinovou omackou namiesto polotovaru, co pomaly okolo rajcin ani nesiel.

autor
Dnes o 20:42
@anonym_dbc37b

@anonym_autor hlavne ze tou mudrou si tu ty, vsak? Ta, ktorá si ani nedokázala dieta poriadne naučiť jest. Co si 3 roky robila doma?
A nie, nevytahujem malemu prvé čo nájdem, ale nebudem páchať rituálne harakiri, keď chce dieta biely rohlik s maslom a šunkou. A tobôž, keď je este aj nejedak. A co sa tyka ovocia a zeleniny, to mu ponúkam predsa doma, jeme ho aj spolu. Nepotrebujem za to vyhadzovať peniaze do luftu v skolke, aby také ako ty boli spokojné, ze maju detičky pestrú stavu. Ktorú aj tak nezjedia.

@anonym_dbc37b a teraz sa presun k dalsej teme a ries si svoje mindraky tam ;)

anonym_7006eb
Dnes o 20:55

Toto nie je jediná diskusia na túto tému, aj tak ňou nič nezmeníš. Strava v škôlke je pestrá, neviem, čo máš proti nátierkam, ku každej je aj zelenina. Majú polievky, mäso, jogurty, bielkoviny, všetko. Čo by si čakala za tú cenu? Celozrnné bezlepkové pečivo, avokádo, lososa? My sme mali v škôlkach horšiu stravu a tu sme, čo by dali ľudia v rozvojových krajinách za ten pšeničný chlieb a ty tu ohŕňaš nosom nad ním. Lebo múka je najväčšie zlo. A potom doma dávate deťom guličky s mliekom, aby ste mali pokoj.

Strana
z4