Je v poriadku podmieňovať prijatie dieťaťa do MŠ platnou pracovnou zmluvou?
Dobrý deň , je prosím vás v poriadku podmieňovať prijatie dieťaťa do MŠ platnou pracovnou zmluvou? Dcérku zobrali na 1/2 dňa, pretože som doma ale prácu si aktívne hľadám. Riaditeľka mi povedala, že keď donesiem zmluvu, dcéru zoberú na celý deň. Že minulý rok zobrala mamičkám deti na cely deň, lebo že idú do práce a že matky sedeli doma na zadku a do roboty nechodili. Chodím po ňu o 11 tej a ak mám pohovor po 11 tej, celé sa mi to komplikuje.
@margaretka ...podla mna je to fer voci pracujucim rodicom.
Treba sa stazovat u zriadovatela, ale tam nemusis tiez pochodit...treba ist potom vyssie...ja som riesila nieco uplne ine, mne nechcu vziat ani 4 rocne dieta a mladsie deti od neho brali, aj ked vek bol jedna z podmienok prijatia...a preco mi ho nevzali? Lebo je ztp...hnusny diskriminacny postoj...buduci rok, ked bude mat povinne predprimarne vzdelavanie, neviem co spravim...zriadovatel mi povedal, ze riaditelka si moze vybrat, ktore dieta vezme a ktore nie, dovidenia...
Ja uplne súhlasím...v mojom prípade by som to pred pár rokmi prijala,kedže som mala nastúpiť do roboty,no deti mi nevzali pre nedostatok miesta a boli tam deti,ktorých matka sedela doma či už na materskej,alebo proste nezamestnaná.A presne toto teraz rieši kamarátka.
U nás svojho času brali deti podľa narodenia tak sme sa museli rok s manželom striedať pri malej až pokiaľ neprišla na rad🤦. Prišla nova riaditeľka a berú už aj 2,5 ročné. 🤷V susednej obci je to tak ako u vás. Až po zamestnaní matky môže byť dieťa na celý deň. Aká riaditeľka také kritériá.

@doriiis moje nervy to nemyslíte vážne to je choré ako si štátne školstvo môže dávať takéto podmienky