icon

Kam umiestniť trojročné dieťa so špeciálnymi potrebami?

22. aug 2026

Má NKS poruchu a črty PAS lenže nezoberú ju ani do špeciálnej škôlky na PAS a ani do NKS lebo všade majú plno a do tej škôlky tiež nepatrí, ja potrebujem ísť aj do roboty rodičak mi nedali predĺžený ...

anonym_b0fab0
22. aug 2026

@anonym_autor vybaviť osobnú asistenciu?

anonym_f292ad
22. aug 2026

https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti-v-slove... a ostava cakat co sa nahodou poradie neposunie a neprijmu ju pocas roka, v prvej triede s azvykne uvolnit miesto ked niektore deti nie su na nu pripravene a neprejdu adaptacnym procesom ale nie je to pravidlo, ze sa vsade uvolni. A niekde ju zobrat musia kedze maju plno tak treba cakat na volne miesto

anonym_31b58c
22. aug 2026

máš diagnózy na papieri? ak áno tlačiť dieťa do špec. mš, ak nemáš v rukách nič tak smer "normálna" mš. Má dieťa ajmentálny postih?
Ak vykazuje dieťa autizmus - skús ísť do SPOSA - vedia pomôcť ako ďálej s dieťaťom.

anonym_501d18
22. aug 2026

crty PAS a NKS nie je nic strasne, sup s nim do beznej skolky a mozes ist do prace, drzim palce s adaptaciou

selest
22. aug 2026

Skusila by som v okoli nejaku mensiu dedinsku skolku a maju nudzu o deti pripadne nejaku kde chodia deti mensinove. Proste kde budu radi za kazde dieta a nemozu si vyberat a nevadi trosku problemove spravanie. Napr ja vozim syna 20km vzdialeneho mesta do specky a tiez ho vzali az od 5 rokov ale mali sme mladsie dieta tak som brala rodicak na neho a stacila brigada..niekedy je to ozaj na prd ze dieta je na pomoc od uradu zdrave ale pre bezne skolky ci skoly ma nepripustne spravanie. A do specky ho nevezmu lebo nema este dg alebo nemaju miesto..Mne v normalnej skolke rovno povedali ze s takym spravanim ho sice prijmu ale dostane individualny plan a mozem s nim prist parkrat do tyzdna. Tak dakujem pekne..a potom niekomu nevezmu zdrave dieta 3r do skolky a daju mu rodicak, niekedy fakt je to na hlavu..

anonym_eae740
22. aug 2026

@anonym_autor v každom prípade spadova škôlka. Ak máš diagnózy na papiery tak s asistentom a ak nie, tak bez asistenta. Spadova MŠ by vás mala zobrať, ak nie, tak iná kde si dávala v online prihláške druhu prioritu. Neverím, že všade okolo sú plné škôlky. Nenechaj sa odbyt, obráť sa na zriaďovateľa, je to mesto alebo obec, podľa toho či si z dediny alebo z mesta.

anonym_5a4234
22. aug 2026

kedy malo dieta tri roky ? mas potvrdenie o neprijati domspadovej skolky ? podala si v termine odvolanie ? ak ju ani tak neprijali mas narok na RP