Kedy je lepšie zobrať 4ročného zo škôlky?
Ahojte, čo myslíte, prečo je vhodnejšie brať dieťa (4r, začal chodiť teraz), ktoré je v škôlke len na doobedie, až po obede (jedle)?
Dcera zacala chodit minuly rok, mala 3,5 roka a cely rok len doobeda.Myslim ze chcu aby chodil poobede prave preto ze to narusi priebeh dna ostatnym detom, po obede je to prirodzeny predel ze sa chystaju na spanie a niektori odidu. Aj tento rok bude chodit len na doobedie, maju v skolke taku polovicnu triedu kde ani miesto na spanie nie je a beru tam primarne deti co chodia domov na obed. Je to zmiesana trieda, maju aj predskolakov medzi sebou a doobedie bohate postacuje, vsetkz besiedky, basnicky,Mikulasov,divadla atd robia prave doobeda, dcera o nic neprisla. Navyse u nas v skolke prosia mamy co su doma s mladsimi detmi a starsie v skolke spia aby si po ne chodili poobede hmed po olovrante lebo potom sa triedy zlucuju a nech to maju ucitelky lahsie. Samozrejme rozkazat to nemozu, je to len na dobrej voli rodicov. Mne tato doobedna skolka maximalne vyhovuje, aj sa vidi s detmi - hlavne v zime je problem vobec niekoho stretnut vonku- a stravime nejaky cas aj spolu, bolo by mi luto nechat ju tam cely den ked viem ze som doma
Som to napisala trosku divne ale normalne bola v skolke aj na jedlo a az po jedle odchadzala, vacsinou si doma s nami dala jedlo zase, mensiu porciu
@1sonda myslím si, že nie je vhodnejšie pre nič ho brať zo škôlky až po obede (alebo možno to, že máš menej starostí s varením obeda a trochu viac času). Dnes stále klesá spoločný čas rodiny strávený doma pri jedle, čo je škoda.
A myslím si, že dať dieťa (od 3 až 4 r.) do škôlky len na doobeda na 3 - 4 hodiny je ideálne (ak je to možné). Je to dobrý kompromis, spája to v sebe obidve výhody:
- dieťa má možnosť učiť sa už byť v kolektíve rovesníkov
- zároveň trávi dostatok času so svojimi rodičmi.
My sme tak mali obidve deti.
@jaron pekný nazor.
@1sonda pozri 3 r deti si ani nevšimnú, že jeden z nich odišiel.Je to každého vec.Moj syn tak chodil niekedy pred obedom, niekedy o 15 podľa toho či bola jar, zima či sme mali iný program...a, že deťom bude ľúto...tak to patrí k životu teda k tej socializacii o ktorej všetci píšu.Niektore sú tam od 6:30-7 teraz majú plakať, že niekto príde až o 8.Daj iba na svoj pocit a dieťa tiež všetci lamentovali, že dieťa nebude vedieť básničky, pesničky nemyslím, že to na ňom zanechalo stopy.Skolka sa dosť preceňuje nehovorím predškolská, ale 3 r deti zase toho veľa nevyrábajú,nerobia...sama uvidíš možno Ti prinesie pár chorôb,...ak máš možnosť, aby bral škôlku ako miesto na zábavu pohranie sa a nedávať ho tam 07-17 tak to vyuzi🙂u nás sme nemuseli platiť stravu, ak chodil na doobedie, ak na cely deň ráno sa dá ešte odhlasit
@jaron tak s týmto úplne súhlasím...škôlku beriem ako východisko z núdze, pokiaľ je to na celý deň, preto len to doobedie. Ale rada si nechám poradiť niekým skúsenejším, pokiaľ mi teda rada dáva zmysel a naozaj ide o dobro mojich detí.
Chcela by som tiež dosiahnuť, aby som dcéru nemusela dať tak skoro do škôlky..
@eliska13 ďakujem, som rada, že nezmýšľam takto sama
@1sonda ja by s dieta nechavala na pol dna len vtedy, ak by sa same pytalo domov.. moja napr.skolku a deti milovala a nadavala nam, ked sme dosli pre nu o 15 , zd preco tak skoro.😂😂
Inak davat na pol dna mi pride aj neprakticke casovo
Rano odvezies zas sa ponahlas na obed pre neho... rozbity den.
Ale ked uz musi byt len na pol dna/ u mna jedine kvoli kapacite a pod/ tak by som dala aj s obedom..deti lepsie aj jedia, ked vidia jest ostatne deti a ty nemusis tolko varit.

@1sonda práve preto, aby si zvykol na škôlkarsky režim.. Aby pochopil, že keď preňho nebudeš môcť prísť hneď na obed, aby nebol v strese, aby vedel čo deti robia poobede, čo robia, keď sa vyspinkajú.