icon

Kedy je lepšie zobrať 4ročného zo škôlky?

1sonda
7. sep 2018

Ahojte, čo myslíte, prečo je vhodnejšie brať dieťa (4r, začal chodiť teraz), ktoré je v škôlke len na doobedie, až po obede (jedle)?

Strana
z2
potvora1
7. sep 2018

@1sonda práve preto, aby si zvykol na škôlkarsky režim.. Aby pochopil, že keď preňho nebudeš môcť prísť hneď na obed, aby nebol v strese, aby vedel čo deti robia poobede, čo robia, keď sa vyspinkajú.

1sonda
autor
7. sep 2018

@nikoletah teraz viem, ako to funguje vo vašej škôlke

vydrusa
7. sep 2018

Dcera zacala chodit minuly rok, mala 3,5 roka a cely rok len doobeda.Myslim ze chcu aby chodil poobede prave preto ze to narusi priebeh dna ostatnym detom, po obede je to prirodzeny predel ze sa chystaju na spanie a niektori odidu. Aj tento rok bude chodit len na doobedie, maju v skolke taku polovicnu triedu kde ani miesto na spanie nie je a beru tam primarne deti co chodia domov na obed. Je to zmiesana trieda, maju aj predskolakov medzi sebou a doobedie bohate postacuje, vsetkz besiedky, basnicky,Mikulasov,divadla atd robia prave doobeda, dcera o nic neprisla. Navyse u nas v skolke prosia mamy co su doma s mladsimi detmi a starsie v skolke spia aby si po ne chodili poobede hmed po olovrante lebo potom sa triedy zlucuju a nech to maju ucitelky lahsie. Samozrejme rozkazat to nemozu, je to len na dobrej voli rodicov. Mne tato doobedna skolka maximalne vyhovuje, aj sa vidi s detmi - hlavne v zime je problem vobec niekoho stretnut vonku- a stravime nejaky cas aj spolu, bolo by mi luto nechat ju tam cely den ked viem ze som doma

vydrusa
7. sep 2018

Som to napisala trosku divne ale normalne bola v skolke aj na jedlo a az po jedle odchadzala, vacsinou si doma s nami dala jedlo zase, mensiu porciu

jaron
7. sep 2018

@1sonda myslím si, že nie je vhodnejšie pre nič ho brať zo škôlky až po obede (alebo možno to, že máš menej starostí s varením obeda a trochu viac času). Dnes stále klesá spoločný čas rodiny strávený doma pri jedle, čo je škoda.

A myslím si, že dať dieťa (od 3 až 4 r.) do škôlky len na doobeda na 3 - 4 hodiny je ideálne (ak je to možné). Je to dobrý kompromis, spája to v sebe obidve výhody:

- dieťa má možnosť učiť sa už byť v kolektíve rovesníkov
- zároveň trávi dostatok času so svojimi rodičmi.

My sme tak mali obidve deti.

jankavt1
7. sep 2018

@1sonda najlepsie je zobrat dieta zo skolky medzi 15.30-16,30 😀 😀 😀

eliska13
7. sep 2018

@jaron pekný nazor.
@1sonda pozri 3 r deti si ani nevšimnú, že jeden z nich odišiel.Je to každého vec.Moj syn tak chodil niekedy pred obedom, niekedy o 15 podľa toho či bola jar, zima či sme mali iný program...a, že deťom bude ľúto...tak to patrí k životu teda k tej socializacii o ktorej všetci píšu.Niektore sú tam od 6:30-7 teraz majú plakať, že niekto príde až o 8.Daj iba na svoj pocit a dieťa tiež všetci lamentovali, že dieťa nebude vedieť básničky, pesničky nemyslím, že to na ňom zanechalo stopy.Skolka sa dosť preceňuje nehovorím predškolská, ale 3 r deti zase toho veľa nevyrábajú,nerobia...sama uvidíš možno Ti prinesie pár chorôb,...ak máš možnosť, aby bral škôlku ako miesto na zábavu pohranie sa a nedávať ho tam 07-17 tak to vyuzi🙂u nás sme nemuseli platiť stravu, ak chodil na doobedie, ak na cely deň ráno sa dá ešte odhlasit

1sonda
autor
7. sep 2018

@jaron tak s týmto úplne súhlasím...škôlku beriem ako východisko z núdze, pokiaľ je to na celý deň, preto len to doobedie. Ale rada si nechám poradiť niekým skúsenejším, pokiaľ mi teda rada dáva zmysel a naozaj ide o dobro mojich detí.
Chcela by som tiež dosiahnuť, aby som dcéru nemusela dať tak skoro do škôlky..
@eliska13 ďakujem, som rada, že nezmýšľam takto sama

katrin21
7. sep 2018

@1sonda ja by s dieta nechavala na pol dna len vtedy, ak by sa same pytalo domov.. moja napr.skolku a deti milovala a nadavala nam, ked sme dosli pre nu o 15 , zd preco tak skoro.😂😂
Inak davat na pol dna mi pride aj neprakticke casovo

Rano odvezies zas sa ponahlas na obed pre neho... rozbity den.
Ale ked uz musi byt len na pol dna/ u mna jedine kvoli kapacite a pod/ tak by som dala aj s obedom..deti lepsie aj jedia, ked vidia jest ostatne deti a ty nemusis tolko varit.

blevka
7. sep 2018

@1sonda ja by som ho nechávala na obed v škôlke, nech sa najesť spoločne s kamarátmi. Keď už socializácia, tak aj v stravovaní. Okrem toho mi ten spoločný obed príde ako také ukončenie určitej etapy dňa, najedia sa, deti sa poberu spat a tvoj malý domov.

Strana
z2