Koľko platíte mesačne za škôlku?
Ahojte, podľa vás za mš mesačne 58Eur je veľa? V sume je započítaná aj strava. Na deň vychádza strava 2Eurá. Koľko platíte vy mesačne?
@cawes u nas sa plati 77 eur/1 den. cize 1540/mesiac. ked dieta vynecha skolku pre chorobu, dovolenku, pocasie... sa skolne plati aj tak. Som v zahranici ale to je cela vyplata co zarobi napr. sekretarka, posarka, . Ja mam dvojicky ciez je to dvojita palka, preto radsej sedim doma a chodia do skolky len 3 krat/tyzdenne
100€ školné , okolo 26€ strava
platíme aj prádlo, ročne 12€ a zrpš 17€ polročne tuším...
@billam presne tak, sociálny systém na sk je totálne nepremyslený, zbúchaný kdsi na kolene pri pive mám ten pocit....
@tova nikomu nic zadarmo nedajú!!! Chcu odohrať "bohatším" a tie peniaze čo nevyložia na daňový bonus, prídavky, príspevky..."nechajú" v štátnej pokladnici...nedajú ich sociálne slabším...SVK je v hlbokom minuse, aj vdaka tomu, že sa poslali peniaze Grekom, na ktore sme si defacto požičali s obrovským úrokom a toto je teraz výsledok.
@billam to je problem, tie peniaze co vezmu bohatsim by mali dat chudobnym, lebo na sk je velmi vela ludi co nemaju ani na zakladne potreby. Tu napr. chudobnejsi, t.j. ti co zarabaju cca minimalnu mzdu, maju moznost dostat skoro vsetko zadarmo. t.j zdravotne poistenie bez doplatkov u lekara, preplatia aj cestovne, deti dostanu obedy v skole, je staty program ktory im zaplati elektrinu a kurenie ked na to nemaju, k tomu dostanu stravne listky, cele stipendia za vysoke skolky, bezdomovci dostavaju jedlo, zdravotne zadarmo, telefonne karty, trocha hotovosti. Sukromne zariadenia napr, zoo, muzea, rekreacne strediska, detske centra, ponukaju chudobnejsim zadarmo vstup alebo clenske, na to im daruju peniaze bohatsi ludia, cize kupia to clenske pre inu rodinu.
Ospravedlňujem sa 🙂
@billam v pohode, ja len, že v každej druhej téme sa tu ženy hádajú a potom podstata uniká 🙂
@beruska.zuzanka piseme o poplatkoch v skolkach. ci??
@tova si pozri svoje posledné príspevky 😉
ja platím školné 20 eur+strava 1,2/deň .cca 45 eur mesačne,ale to by musela dcéra chodiť do školky každý deń,čo nechodí lebo je stále chorá.inak je to cirkevná školka. a ešte platíme 20 eur/rok ,,zrpš,, 🙂

@selixa to sa ti zda vela? 😕 Za tolko ani neprestravujes svoje dieta 😀 U nas tolko stoji len strava. Skolne k tomu je 325.