icon

Koľko platíte mesačne za škôlku?

selixa
29. apr 2013

Ahojte, podľa vás za mš mesačne 58Eur je veľa? V sume je započítaná aj strava. Na deň vychádza strava 2Eurá. Koľko platíte vy mesačne?

albao
29. apr 2013

@selixa to sa ti zda vela? 😕 Za tolko ani neprestravujes svoje dieta 😀 U nas tolko stoji len strava. Skolne k tomu je 325.

tova
29. apr 2013

@cawes u nas sa plati 77 eur/1 den. cize 1540/mesiac. ked dieta vynecha skolku pre chorobu, dovolenku, pocasie... sa skolne plati aj tak. Som v zahranici ale to je cela vyplata co zarobi napr. sekretarka, posarka, . Ja mam dvojicky ciez je to dvojita palka, preto radsej sedim doma a chodia do skolky len 3 krat/tyzdenne

billam
29. apr 2013

@albao nebavime sa o súkromných školkach 😉

tova
29. apr 2013

@billam u nas min. mzda je 900 eur/mesacne skolka 1560eur/mesiac, na Sk min. mzda 337/eur a skolka 5+ eur.

tova
29. apr 2013

@tova plus ziadne materske, rodicovske a prispevky pri narodeni sa tu nevyplacaju

billam
29. apr 2013

@tova a stále je tam super, však? 🙂

billam
29. apr 2013

@tova nemôžeš porovnávať neporovnatelne....keby som ti začala rozpisovat všetky cifry, tak sa dostanem do takého minusu, že by si kukala...sumu 1560eur ma slovenska postarka cca za 4 mesiace.

tova
29. apr 2013

@billam kto ma peniaze tomu je super, kto nema, dostane zadarmo

billam
29. apr 2013

@tova tu to platí inak - kto má peniaze tomu je super, kto nema môže rovno skapať

tova
29. apr 2013

@billam ja porovnavam aky je rozdiel kolko ostane zene z minimalnej vyplaty ked da dieta do skolky.

beruska.zuzanka
29. apr 2013

100€ školné , okolo 26€ strava

tova
29. apr 2013

@billam preto je dobre ze chcu zmenit zakon a tym bohatsim odobrat pridavky, rodicovsky a za to by mali dat socialne splabsim nieco zadarmo, dajme tomu aj to skolku, samozrejmostou by mala byt strava pre deti v skole, atd.

billam
29. apr 2013

@tova v zahraničí sú škôlky nadstavene na systém súkromných inštitúcii...napriek tomu, že sú štátne....na Slovensku sa mnohé deti nedostanú do škôlky a mamy musia zostať doma a vyžiť z almužny. Chces snad povedať, že náš sociálny systém je lepší ako v zahraničí???

beruska.zuzanka
29. apr 2013

platíme aj prádlo, ročne 12€ a zrpš 17€ polročne tuším...

billam
29. apr 2013

@tova co je to bohatším?

beruska.zuzanka
29. apr 2013

@billam presne tak, sociálny systém na sk je totálne nepremyslený, zbúchaný kdsi na kolene pri pive mám ten pocit....

billam
29. apr 2013

@tova nikomu nic zadarmo nedajú!!! Chcu odohrať "bohatším" a tie peniaze čo nevyložia na daňový bonus, prídavky, príspevky..."nechajú" v štátnej pokladnici...nedajú ich sociálne slabším...SVK je v hlbokom minuse, aj vdaka tomu, že sa poslali peniaze Grekom, na ktore sme si defacto požičali s obrovským úrokom a toto je teraz výsledok.

tova
29. apr 2013

@billam v sukromnych skolkach na sk je miesta dost, len nikto si to nechce platit. Tu si ludia musia zapatit aj ked im ostane len polovica/ tretina vyplaty. Ti, co nemaju peniaze na skolku dostanu urcity prispevok od statu a skolku si mozu vybrat a podla potreby doplatit.

billam
29. apr 2013

@tova ak je minimálna mzda 337, nemohla by si si dovoliť dat dieťa do súkromnej škôlky, pretože spolu so stravným to vyjde cca 400eur

tova
29. apr 2013

@billam to je problem, tie peniaze co vezmu bohatsim by mali dat chudobnym, lebo na sk je velmi vela ludi co nemaju ani na zakladne potreby. Tu napr. chudobnejsi, t.j. ti co zarabaju cca minimalnu mzdu, maju moznost dostat skoro vsetko zadarmo. t.j zdravotne poistenie bez doplatkov u lekara, preplatia aj cestovne, deti dostanu obedy v skole, je staty program ktory im zaplati elektrinu a kurenie ked na to nemaju, k tomu dostanu stravne listky, cele stipendia za vysoke skolky, bezdomovci dostavaju jedlo, zdravotne zadarmo, telefonne karty, trocha hotovosti. Sukromne zariadenia napr, zoo, muzea, rekreacne strediska, detske centra, ponukaju chudobnejsim zadarmo vstup alebo clenske, na to im daruju peniaze bohatsi ludia, cize kupia to clenske pre inu rodinu.

tova
29. apr 2013

@billam ani tu si vela ludi nemoze dat deti do skolky, preto au pair vyjde na 1/2 lacnejsie a postara sa aj o 2,3 deti naraz.

billam
29. apr 2013

@tova na SVK ti ani pohreb nevystroja a hodia ta do hromadneho hrobu

beruska.zuzanka
29. apr 2013

@tova
@billam sorry baby, ale trochu sa vám to tu zvrtlo od témy, nie? 😅

billam
29. apr 2013

Ospravedlňujem sa 🙂

beruska.zuzanka
29. apr 2013

@billam v pohode, ja len, že v každej druhej téme sa tu ženy hádajú a potom podstata uniká 🙂

tova
29. apr 2013

@beruska.zuzanka piseme o poplatkoch v skolkach. ci??

beruska.zuzanka
29. apr 2013

@tova si pozri svoje posledné príspevky 😉

terina25
29. apr 2013

ja platím školné 20 eur+strava 1,2/deň .cca 45 eur mesačne,ale to by musela dcéra chodiť do školky každý deń,čo nechodí lebo je stále chorá.inak je to cirkevná školka. a ešte platíme 20 eur/rok ,,zrpš,, 🙂

terina25
29. apr 2013

@tova počuj a kde na Svk je školka za 5 eur?ešte som o takej nepočula.

tova
30. apr 2013

@terina25 0604katka U nas 2,5 e skolka mesacne