Má každé dieťa v škôlke vlastnú zubnú pastu?
Mamičky. Hlavne žiadne hejty, poprosím. 😁 Každá to máme inak a mňa to reálne zaujíma, keďže sa mi to od dieťaťa hnusilo a verím, ze to už tak po skoro 30r. nefunguje. Má v škôlke už každé dieťa vlastnú zubnú pastu alebo funguje stále to zastaralé, že z jednej zubnej pasty každému sa pekne otrie na zubnú kefku? Hnusilo sa mi to už, keď som bola dieťa ja a keď vidím, aké majú dnešní školkari pohnité zuby, tak verím, že sa už od tohto upustilo a neprenášajú sa kazové baktérie z kefky na kefku. Každému mier 🫶😀 Len ma to fakt zaujíma.
@anonym_24cdf5 my napr to robíme tak, že najprv dcérke ja umyjem zubky dokladne a potom dám kefku a trosku pasty jej, nech si buduje zvyk aj ona. a pri tom čistom zuby aj ja a ukazujem jej ako. Ale 3 ročne deti si veru samé zuby umyť zuby tak, ako umyté byt majú nevedia. Tak malým deťom zuby treba vždy docistovat. Mne tiež vždy príde ľúto, ak vidím, ako 3 rocne deti majú zhnité zuby. Nie z toho dôvodu, ze chcem niekoho súdiť, ale po prvé, musí to tie deti bolieť a ďalšia vec, ze do 6 rokov, kým im vypadnú je veľa času. Vyslovnost, jedenie a ďalšie aspekty.
@anonym_autor ale my máme 2 roky, ale určite to tak budem robiť aj v 3
@anonym_autor "moje vnímanie sterility je veeeľmi posunuté"
Je. Ale treba si uvedomiť, že niečo iné je sterilita pri hlbokej otvorenej rane a iné to, koľko "nesterility" znesie zdravý človek cez otvory, ktoré sú na to stavané. Vieš, že niektoré deti vonku kľudne žerú hlinu?
@anonym_autor "moje vnímanie sterility je veeeľmi posunuté"
Je. Ale treba si uvedomiť, že niečo iné je sterilita pri hlbokej otvorenej rane a iné to, koľko "nesterility" znesie zdravý človek cez otvory, ktoré sú na to stavané. Vieš, že niektoré deti vonku kľudne žerú hlinu?
@hefo to, že niektoré deti "žerú" hlinu, neznamená, že moje to bude robiť tiež. niektoré dieťa zje hovno, tak teraz všetci budeme jesť hovná? A myslím si, že na tom, aby každé dieťa malo v škôlke vlastnú kefku a pastu, nie je nič cez, ale štandard. Veď tvoje deti kľudne nech žerú hlinu a majú spoločnú kefku s ďalšími 20timi. Je to tvoja osobná vec. Ja som sa opýtala normálnu otázku, dostala som na ňu odpoveď. Tým to konci. Pekný deň🙂

@anonym_8aa462 tak s niekym, kto pozna jedine kefku a pastu rozhodne nie je.
@anonym_24cdf5 my napr to robíme tak, že najprv dcérke ja umyjem zubky dokladne a potom dám kefku a trosku pasty jej, nech si buduje zvyk aj ona. a pri tom čistom zuby aj ja a ukazujem jej ako. Ale 3 ročne deti si veru samé zuby umyť zuby tak, ako umyté byt majú nevedia. Tak malým deťom zuby treba vždy docistovat. Mne tiež vždy príde ľúto, ak vidím, ako 3 rocne deti majú zhnité zuby. Nie z toho dôvodu, ze chcem niekoho súdiť, ale po prvé, musí to tie deti bolieť a ďalšia vec, ze do 6 rokov, kým im vypadnú je veľa času. Vyslovnost, jedenie a ďalšie aspekty.