icon

Mám podporiť, alebo nechať nadané dieťa byť dieťaťom čo najdlhšie?

babatkoling
31. okt 2015

Ahojte, malicko kontroverzna tema a prosim berte to s nadhladom...
Ak ste mali sikovne dieta v skolkarskom veku - snazili ste sa podporit ho a rozvijat, bravali na kruzky, hladali 'lepsiu' skolu / skolu alebo ste jednoducho nechali na prirodzeny vyvin a mozno sa nepriamo snazili, aby Vase dieta ostalo dietatom co najdlhsie?
Mam doma 3-rocne dieta, ktore toho vie dost na svoj vek. Nejde len o vedomosti ako take - pocitanie, farby, slovna zasoba a a pod, ale aj schopnost vcitit sa, vie podakovat, poprosit, pomaha s vacsinou veci doma, ktore zvladne, chape casove suvislosti... Je okrem toho bilingualny.
Ja viem, kazdy si vychvaluje svoje dieta.... 🙂
Moja dilema prichadza v momente, ked je v malej dedinskej skolke ako jediny chlapec, ktory vie povedat suvislu a rozvitu vetu. Je medzi rovesnikmi, od ktorych sa toho vela uz nenauci.
Mame moznost dat ho do inej skolky, ktora je pri skole a standard je trosku vyssi - deti sa stale hraju, ale den je viac strukturovany, vela hier je so zamerom deticky nieco naucit.
Prosim ziadne utoky, ja nie som mama, ktora chce mat z maleho genia, dostava sa ale do stadia, ze sa zacina v terajsej skolke nudit.
Prosim najma o osobne skusenosti, ak ste urobili tak alebo onak a ci sa to osvedcilo.
Dakujem.

Strana
z5
moni73
3. nov 2015

@paris3 podla profilu aj temy o nadanych detoch ma dcera 4 roky. Kde chodi medzi nadane deti, ked sa mozem spytat?
Mas pravdu v tom, ze skola aroganciu dietata neovplyvni, len tieto skoly pritahuju nespravnych rodicov a nespravne deti povacsine. Porovnavanie, arogancia a sebavedomie? Samozrejme, dokonca vo vacsej miere.

paris3
3. nov 2015

@moni73 napíšem do spravy.
Vôbec nie je pravda, že tieto školy priťahujú takých rodičov a deti. Nejdem si to brať osobne, ale za rodičov čo poznám, môžem povedať, že su to väčšinou skromni a tichí ľudia.
Zato poznám súkromné školy pre bežné deti. Jedna je na našej ulici. A pri náhodných stretnutiach s tými rodičmi, neviem či si mám hlavu odkrútiť, alebo si ju mám rovno obuchat o stenu 😀

meiwe
24. okt 2017

ahojte mozno my budete vediet poradit alebo co dalej lebo ja neviem co s mojou malou... boli sme u psychologicky kvoli problemovemu spravaniu sa. Ma 4roky a iq134 vyslo jej ze je nadpriemerne nadana ale ja vobec netusim ako ju zaujat,co s nou robit a atd..ubera sa to u nas nespravnym smerom ...

Strana
z5