icon

Mám sa v škôlke ozvať?

13. sep 2022

Dieta mi nastupilo do skolky, bolo tam len par dni, potom prisla choroba a je doma. Prve dva dni som sa pytala, ci jedlo a pilo v skolke. Odpoved bola nie a nie. Tak som mu prizvukovala, nech si pyta vodu (s jedenim ma problem aj doma ale vodu vypije v pohode, ale prevazne z flase so slamkou). Podotykam, ze z pohara pit vie. Tak som na treti den poprosila ucitelku, nech castejsie nuka vodu, lebo dieta ma problem so zapchou a je sledovane aj na nefrologii (ziaden problem doteraz nebol, je tam len mala odchylka na oblickovej panvicke, ale obavam sa, ze ak bude malo pit, tak by problem mohol vzniknut).bAj vo vstupnych dotaznikoch som tento problem spominala (asi na troch papieroch sa pytali na zdr. zalezitosti) a znova slusne poprosila, nech aspon zo zaciatku, kym sa dieta hanbi popytat si vodu, aby na ten pitny rezim trosku dohliadli, ked uz teda flase maju zakazane. Dnes bolo rodicko, nebola som, som chora, isiel muz. A tam niekde medzi recou mila pani ucitelka hovorila nieco v zmysle " naucte svoje deti pit z poharika, lebo mame tu dietatko, nebudem menovat, ani mamicku tu nevidim asi, ktore ma problem s ladvinami a pije len z flase. My tu mame vodicku v slonikovej doze a mozu si ju tam cerpat ked chcu"... Ano nespomenula meno, no manzel v tom spoznal nase dieta a pravdupovediac ma to trochu nas*alo a teraz neviem, ci to mam drzat v sebe (aby si nahodou na dieta nezadasla alebo co) alebo sa ozvat a vysvetlit si to (ze asi nieco nespravne pochopila, ze nechcem aby malu nahanala a poharikom, ked tam ma x inych deti, ale nech aspon prve dni na to trosicku dohliadne, lebo nechcem aby mi dieta skoncilo na infuzkach, aby tam s nim mali problem, ked zapcha bude este horsia, nez uz je alebo co... Samozrejme posobim aj na dieta, nech sa neboji popytat si, nech sa neboji pit (stvrty den uz hlasilo, ze pilo z poharika cize asi ucitelka uz posobila trosku, alebo sa osmelilo, neviem). Neviem posudit ci som len prehnane uzkostliva alebo ma taketo nieco od nej nasrdilo pravom, ci si zakusit do jazyka ebo si to vydiskutovat este za cerstva a nenosit to v cebe.Prepacte ten roman, ale fakt neviem , ci na to kaslat, alebo sa ozvat.

Strana
z4
mamamasama
14. sep 2022

@andrea_prestastna veľmi hlúpe pravidlo... Určite by som sa ohradila

autor
14. sep 2022

@miadi nechcem mazat temu, preto, ze sa mi nepacia nazory, ale preto, ze uz pre mna splnila svoj ucel, pomohla mi rozhodnut sa. A nechcem aby sa tu uz dalej zvytocne 'viril prach'. Idem skusit poziadat o zmazanie, aj ked neviem ci mi uznaju dovod, ze uz je to pre mna vyriesena vec.

babalenka
14. sep 2022

Ja by som sa ozvala za to že ťa spomenula na rodičovskom neprávom .Že tvoje dieťa vie piť z pohára a že sa jednalo o dačo iné dôležité.Ked viete že máte taký problém tak to už zatazko osloviť dieťa pred všetkými že choj sa napiť.Moj syn máva migrény síce už chodí na ZŠ druhy stupeň,ale triednu som vycvicila čo treba s dieťaťom keď to nanho príde.Vie aj on že dieťa má v taške hroznový cukor a má si ho dať kým ho ešte tak hlava nebolí.A je mi jedno že aj cez hodinu.Prvy krát to podcenili aj môj syn ,že nepovedal hneď že ho bolí hlava ,ale aj učiteľka,že mu nepovedala zober si cukor a napi sa .Ale.ked prestal rozprávať tak sa poučili obaja a keď migréna ho chytí v škole tak už mi volajú ešte predtým ako príde do toho horšieho štádia.Upozorneni sú všetci učitelia a syn má moje číslo v slovníku na ospravedlnenky a to ma dať učiteľovi čo s ním má práve hodinu .Keďže triedna môže v tej chvíli učiť inde tak takto sme sa potom dohodli ,že bude volať ten konkrétny učiteľ ak by ju nevedeli zohnat triednu

simca06022011
14. sep 2022

ja by som sa ozvala, a manzel sa mohol hned. SU to male deti a proste kym sa adaptuju, treba im niektore veci pripomenut. Duplom ak ten dotaznik sa pise kvoli niecomu a vedia, ze maju dieta s nejakym problemom tam. Co ja viem, tak casto su ucitelky na rodickach ako tetky na trhu a hraju sa na dolezite a tie hlasky su, no trosku trapne... ako keby kazde dieta bol majster sveta od prveho dna, to ze sa dieta hanbi si pytat/zobrat, neznamena ze to nevie..
k novym oblieckam v jednej farbe - mali si kupit skolkarske obliecky a mat triedne. Ani by som sa na nezbierala na nove, ved uz ste kupili, vedia to kupit rovnako aj s perinami napr.z prispevkov 2% a kadecoho, ak to uz chcu mat zladene (a to chcu, lebo niekto je tam prehnane aktivny).
Ak ti dieta uz pije, viac by som sa nevyjardovala, mozno v tom zmysle, ze manzel spominal ze sa riesilo na rodicku, a ze ci uz to moje dieta pije a vsimli si to atd... na taketo veci totiz podla mna treba reagovat hned.

poopsie
14. sep 2022

@lienka.7 aj ty by si sa mala niekde vyventilovať, učiteľka v škôlke nieje od toho aby naučila cudzie dieťa všetko od základov, keď to nezvládne rodič doma, ja mám to zvládať učiť 20 deti? Keď 4 ročné dieťa prvy krát drží nožnice v škôlke na 10 minút nemá šancu sa naučiť strihať, to maminka má kúpiť domov nožnice a tiež sa starať o to aby dieťa vedelo strihať... Na obed som dokrmovala 3 deti naraz.... Ty ani jedno ale zase MK klasika, ty vieš ako čo robím však 😉lepšie ako ja.. Tebe doporučujem spraviť si školu a ísť pracovať do MŠ...

poopsie
14. sep 2022

@lienka.7 a dieťa naučiť z pohára nieje žiadna veda, stačí kúpiť domov správny pohár, z ktorého sa nevyleje... Dieťa čo pije z fľaše z pohára saje, takže to človek hneď vidí... A také deti nevypiju ani v jedálni ale ty vieš určite viac ako ja však 😉?

adkalu
15. sep 2022

Nechaj tak... Zmier sa s tým, ze nie všetko ti bude po vôli, niečo sa ta dotkne alebo naštve. Ale to naozaj pani učiteľka nemusela hovoriť, snáď stačilo apelovať na rodičov, aby aj doma deti učili piť z pohára, lebo sú v triede ešte detičky co preferujú slamku na fľaši. Ak si to všade uvádzala a prosila ju o upozornenie na pitie, tak už za ňou nechoď a nabádaj dieťa doma a nech si teda berie sama. Aj keď u mojich detí v škôlke pijú na povel hromadné a potom podľa individuálnej potreby, stále majú k dispozícii vodu. Aj moje dieťa malo zápchu, už sme to prekonali, ale my sme mali fantastickú učiteľku, to ona mňa upozornila, ze bol problém s potrebou, tak sme to par dni riešili a bolo po tom, na moje prekvapenie mi dieťa hovorilo, ze pani učiteľka jej stále dávala piť, doniesla jej slivky zo svojej záhrady a masirovala bruško,co teda fakt nemá v náplní práce. Držím vám palce.

gertrudaosem
16. sep 2022

@mamamasama lebo je to škôlka, preto sa tam nepije už z fľaše. Nie sú to jasle. Je to zakladna vec čo má dieta ovládať piť z pohára. Však nech pije doma z fľaše. Koľko to tak majú.

Strana
z4