icon

Mám sa v škôlke ozvať?

13. sep 2022

Dieta mi nastupilo do skolky, bolo tam len par dni, potom prisla choroba a je doma. Prve dva dni som sa pytala, ci jedlo a pilo v skolke. Odpoved bola nie a nie. Tak som mu prizvukovala, nech si pyta vodu (s jedenim ma problem aj doma ale vodu vypije v pohode, ale prevazne z flase so slamkou). Podotykam, ze z pohara pit vie. Tak som na treti den poprosila ucitelku, nech castejsie nuka vodu, lebo dieta ma problem so zapchou a je sledovane aj na nefrologii (ziaden problem doteraz nebol, je tam len mala odchylka na oblickovej panvicke, ale obavam sa, ze ak bude malo pit, tak by problem mohol vzniknut).bAj vo vstupnych dotaznikoch som tento problem spominala (asi na troch papieroch sa pytali na zdr. zalezitosti) a znova slusne poprosila, nech aspon zo zaciatku, kym sa dieta hanbi popytat si vodu, aby na ten pitny rezim trosku dohliadli, ked uz teda flase maju zakazane. Dnes bolo rodicko, nebola som, som chora, isiel muz. A tam niekde medzi recou mila pani ucitelka hovorila nieco v zmysle " naucte svoje deti pit z poharika, lebo mame tu dietatko, nebudem menovat, ani mamicku tu nevidim asi, ktore ma problem s ladvinami a pije len z flase. My tu mame vodicku v slonikovej doze a mozu si ju tam cerpat ked chcu"... Ano nespomenula meno, no manzel v tom spoznal nase dieta a pravdupovediac ma to trochu nas*alo a teraz neviem, ci to mam drzat v sebe (aby si nahodou na dieta nezadasla alebo co) alebo sa ozvat a vysvetlit si to (ze asi nieco nespravne pochopila, ze nechcem aby malu nahanala a poharikom, ked tam ma x inych deti, ale nech aspon prve dni na to trosicku dohliadne, lebo nechcem aby mi dieta skoncilo na infuzkach, aby tam s nim mali problem, ked zapcha bude este horsia, nez uz je alebo co... Samozrejme posobim aj na dieta, nech sa neboji popytat si, nech sa neboji pit (stvrty den uz hlasilo, ze pilo z poharika cize asi ucitelka uz posobila trosku, alebo sa osmelilo, neviem). Neviem posudit ci som len prehnane uzkostliva alebo ma taketo nieco od nej nasrdilo pravom, ci si zakusit do jazyka ebo si to vydiskutovat este za cerstva a nenosit to v cebe.Prepacte ten roman, ale fakt neviem , ci na to kaslat, alebo sa ozvat.

Strana
z4
pribinak
13. sep 2022

Ja by som nehrotila situáciu. Čo tým vyriešis? Podstatne je, že dieťa pije a hotovo

mamamasama
13. sep 2022

Tak toto by nas*ralo aj mna. Nas drobec tiez dokaze pit z poharika, ale pije z flase. A preco by aj nemohol? Aky je dovod v skolke? Urcite by som sa ozvala.

simona20201309
13. sep 2022

Ozvať. Presne takéto ,,PANI" učiteľky nám robia také dobré meno. 😡
Otrasný prístup. Pitný režim je zaklad, takýmto malým deťom je ho potrebné ponúkať. Moje dieťa nemá žiaden zdravotný problém, a nukam mu vodu skoro stále. V MS som to robila tiež. Keď som sa išla napiť ja automaticky som nahnala všetky deti do radu. (Toto som robila aj pri predskolakoch)
A takto primitívne spomenúť tento problém na rodičku.... bez komentára!!!
A keby ta tam videla???
Povedz jej, že si naozaj nepovazovala za potrebné, aby toto musela spomenúť na rodičku a či má naozaj s tým takú strašný problém, dozrieť na pitný režim - nie len tvojho dieťaťa....
Nemáš žiadnu špeciálnu požiadavku nevyžaduješ žiadne nadštandardné požiadavky, ktoré by mali nejak obmedzovať chod v MŠ.
Až sa mi rozum pozastavil😏

petricka22
13. sep 2022

Nehnevaj sa, ale prehanas. Chapem tvoje obavy, ale nikde nespominali, ze tvojmu dietatu pit nedali. Iba chceli upozornit rodicov, nech ich to naucia. Myslim, ze dnes skoro kazdy rodic pride za ucitlkou so “specialnymi” poziadavkami a tie sa z toho mozu aj zblaznit. Samozrejme nechcem nijako zlahcovat zdrav. dtav tvojho dietata. Ak mas nejake pochybnosti, staci sa uciteliek opytat, ako mu to ide s pitnym rezimom. Deti ti pravdu nepovedia. Nepamataju si, nie su to pre nich dolezite informacie.

katkaseiner
13. sep 2022

Neporadim, už mám deti v škole...moje deti veľmi málo pijú a toto som vždy prízvukoval na rodičku aj učiteľkám...myslím že deti už aj v zápale hry zabudnú jesť, piť, záchod... Čiže keby učiteľka každú hodinu povedala nech sa ide každý napiť tak sa nezabudne...nie...mne bolo povedané tiež že majú slonika a čapujú si sami...moje deti chodili zo škôlky s kruhmi pod očami...prvá vec bola že som ich naliala vodou

simona20201309
13. sep 2022

A ze ju žiadaš, aby nabudúce problém, ktorý má s tebou riešila s TEBOU a nie pred celou triedou.

autor
13. sep 2022

@pribinak prave preto sa pytam, neviem aky postoj zaujat, zaujima ma, co by robili ini na mojom mieste...

autor
13. sep 2022

@mamamasama dovod je corona, aby si deti nepomiesali flasky, nebili sa o ne, nenakazili sa... Hmmmm a s poharikom sa to asi niestane ci???

pribinak
13. sep 2022

Nechala by som to tak. Ucitelka to uviedla ako príklad, neuviedla meno a ani nepovedla že nič nejaké hrozne a ponižujúce

Vieš, môže to byt dobrá ucitelka, nemusela to vôbec myslieť v zlom. Nehrotila by som to.

mamamasama
13. sep 2022

Ved prave, ze nevidim rozdiel, ci je tam 30 poharikov, alebo 30 flias. Nas ma svoju oznacenu a z inej by sa nenapil.

januska12323
13. sep 2022

Veď to je super, že spomenula pitie aj ostatným. Pôjdu ostatný, pôjde aj tvoje. Aj keby si sám nepýtal.

autor
13. sep 2022

@simona20201309 keby som tam bola, ozvem sa, prinajmensom nech nezavadza, ze nevie pit z poharika a ze som ju o to ziadala aj pre jej vlastne dobro, nech kej tam dieta neodkvecne, nech jej tam nerobi sceny, ked bude tlacit na zachode kamenne hovienka lebo pilo malo vody... Ale ucitelka mi povedala ze im casto nukaju vodu... Ok beriem to... Ale chcela som nech peve dni aj trosku pozrie, ze ci ju aj vypilo... Ja chapem, ze toho maju vela aj ze kazdy rodic ma svoje poziadavky, ale ja nechcem aby jej davala zlatu lyzicku k obedu, ale nech len pozrie ci daco vypila nech predideme komplikaciam (nedaj boze ze by som jej o tom nepovedala a potom ma este obvini, ze som take veci zamlcala)

simona20201309
13. sep 2022

@pribinak to spomenutie na rodicku mohlo byt myslene na viacero deti. Možno tam.maju viac deti, ktoré naozaj nevedia piť z pohára. Ale ja považujem dodržiavanie pitného režimu za dosť dôležité a mňa by fakt veľmi hnevalo keby moje dieťa chodilo domov s kruhmi pod očami ako spomínala vyššie mamička.

Toto nie je žiadosť typu ,,nedávajte jej nátierky, dajte len čajík,...a pod"
Prirovnala by som to k tomu, keby dieta zabudlo v zime brat si zo skrinky čiapku...tak kašlem na to, nech ich to naučí mama a nechám dieta v mraze bez čapice?

pribinak
13. sep 2022

@simona20201309 toto mi načo píšeš? Ja niekde píšem že pitný režim nie je dôležitý? Alebo ?

januska12323
13. sep 2022

Berieš to zbytočne osobne.

autor
13. sep 2022

@petricka22 ved prave preto tu pisem, lebo neviem posudit, ci mi dvihla tlak pravom alebo som len vztahovacna qlebo co. Ci ao mnou len city lomcuju alebo je to fakt hodne este nejako riesit s ucitelkou. som na pochybach a nechcem urobit dietatu zle, ze si tam na nu ucitelka zasadne (btw. Ta ucitelka uz mala strety s rodicmi kvoli inym veciam - info z prvej ruky od mamiciek deti, ktore tem chodili par rokov dozadu ... Mozno som kvoli tomu voci nej predpojata, neviem... )

autor
13. sep 2022

@mamamasama ved toto, tak isto si moze pomylit flasu smenom ci znackou ako aj poharik. Ale neriesim, my sa prisposobime, len som ziadala nech na to zo zaciatku trosicku dohliadnu...

simona20201309
13. sep 2022

@pribinak 🙏 prepáč, asi som ta omylom označila

pribinak
13. sep 2022

Sama vieš že coronu dieťa chytí aj inak ako pitím z toho istého pohárika. Stačí ze choré dieťa naň kychne, utrie si rukou nos a tou rukou poda tvojmu hračku a je vymaľované

Moja mama je ucitelka, učila ešte aj ako dôchodkyňa, za tie roky nikdy nebol školský rok kedy by boli všetci rodičia spokojní

pribinak
13. sep 2022

@simona20201309 ok 😊😊

autor
13. sep 2022

@januska12323 to ano, v podstate len potrebudem sama v sebe rozhodnut, ci na na to vykaslat alebo sa v tom este rypat.... Nikomu nechcem zle, ale nemam rada ked niekto prekruca...

autor
13. sep 2022

Este jedna vec nas zarazila. Vedeli sme, ze bude potrebne dietatu kupit so skolky obliecky na periny, aj som kupila, ma ich uz v skolke pripravene od prveho dna, hoci na prve dni mali skolkarske erarne. No a teraz na rodicaku prisli ucitelky s tym, ze by bolo fajn, keby sa kupili jednotne, aby to tam v tej skolke ladilo, este spomenula aj dve farby ktore preferuju. Je to podla vas ok? Moje dieta doma spi pod velkou perinou, v skolke maju tie malicke (na take som kupila obliecky), cize ja si teraz z tych obliecok co som kupila do skolky mozem urobit asi male vankusiky na doma alebo co....

nwnw
13. sep 2022

No zle nastavene. Moj malo pije aj doma zo vsetkeho. No skolka ma na toto paky. V urcitych casoch dostanu napit povinne aspon trochu. Mimo toho si mozu capovat sami z takych nadob. Takze nemoze sa stat, ze by nepili. Preto zrusili flase, lebo dieta domov donieslo plnu.

lelet1609
13. sep 2022

autorka, ak môžeš ozvi sa mi😊

autor
13. sep 2022

@nwnw tak moje pije teda pekne (aspon, ze pije, ked uz s jedlom je to katastrofa) a flasu ma skoro ako nietore ine deti mojkaca ci dudel 😁 rano vstane a uz siaha po flasi a s nou mi dobehne do spalne do postele.. ale pije i z poharika, hoci zriedka... Pre mna je pohodlnejsie dat mu flasu ako zakazdym behat capovat alebo utierat rozliatu vodu kade tade....

cacianka
13. sep 2022

Ešte aj ladiť chcú tety učiteľky ? Deťom je to fuk, aspoň si nepopletu svoje autíčka na obliečkách so susedovymi psíkmi. A zase to máte platiť /kúpiť vy rodičia. Lebo iba 2 farby sa im páčia. Im.
By som sa spýtala či ich zaplatia ony keď sa budú pozerať na ne iba ony

autor
13. sep 2022

@cacianka akoze to co som kupila by aj ladilo do tych ich farieb, ale zasa nebude to jednotne s ostatnymi 🤦🤦🤦 a rodicia uz len dumaju aku socialnu siet si dat, kde by sme sa kvoli tomu spojili a sohodli 🤦🤦🤦 ja na zoadnej nie som, teda maximalne tak whatsapp.. a fb si kvoli tomu zakladat nemienim... A neboli sme tam vraj jedini, ktori takto zmyslaju...

simona20201309
13. sep 2022

Tie učiteľky sú mladšie ci staršie?
Obliečky nerieš. Máš? Máš!
Mali kúpiť oni, informovať vás o to a potom vyzbierať za ti peniaze.
Nad týmto by som sa uz len pousmiala 🙂

kukulienka999
13. sep 2022

Vodu by som nehrotila a periny by som pocedala, že už kupene sú a nemas na to už rozpočet.

cclaudyy
13. sep 2022

Ja som mala tiež podobný problém ale nie s pitím ale s jedením keď mi dcéra nastúpila do školy. Poprosila som učiteľku aby na ňu dohliadla počas obednej prestávky a milá pani učiteľka bez problémov na moju dcéru dohliadala a každý deň ma dokonca informovala ako dcéra obedovala. No len rozdiel je v tom že ja žijem v zahraničí a je tu úplne iný prístup v prvom rade sú deti. Ja by som sa určite ozvala ide tu o zdravie dieťaťa.
A ešte podotýkam moja dcéra je teraz 4 ročníku a pije v škole vodu z fľaše je to tu úplne normálne a tiež majú v škole na výber piť s pohárikov alebo s fľaše.

Strana
z4