icon

Máte skúsenosti s poldenným a celodenným režimom v škôlke?

adzy
Dnes o 17:14

Ahojte prosím Vás ja už neviem čo mám robiť ....syn je nahlásený na celodennú v škôlke už tam chodí rok ,cez prázdniny som ho nedala a nastupuje znova teraz v septembri. Ide oto,že bol tam celý rok skoro len na poldennú lebo tam nechcel jesť málokedy sa dotkol aj jedla a teda ani ja by som nechcela aby tam bol hladný do pol 15stej ,len ide oto mi ,že platím ju akokeby tam bol celý deň a bolo mi povedané, že keď to budem chcieť zrušiť, že už sa nebude dať vybaviť na celodennú ....tak ja už neviem čo mám robiť takto nemôžem ani do práce ísť ako chápem učiteľky ale ale?nemáte niektorá skúsenosť takú ,že by som syna nehala len utorok a štvrtok na celý deň ?či to umožňujú aj školky takto len a ostatné dni by bol na 4 hod ?aspoň by som vedela či sa dotkol jedla ,keď už predsa by tam bol tak veľa hod či aspon ten olovrant by si dal ja viem ,že toje veľa ale ja chcem zistiť či by to nepomohlo čo sa týka v jedle a možno by sa mu páčilo aj tam spať .Ďakujem vopred za názor alebo skúsenosť

anonym_4b256a
Dnes o 17:22

@adzy ja dávam dieťa na pol dňa a kľudne sa dá počas roka zmeniť na celý deň, ale vždy až od nasledujúceho mesiaca. Takéto kombinovanie asi nefunguje

anonym_e13e6b
Dnes o 17:25

@adzy Radsej sa snaz zmenit na poldennu. Vies si predstavit, keby aj ine matky takto chodili po deti 3 dni v tyzdni do 12tej a dva dni v tyzdni na cely den. Ved to sa neda, aby toto drzali na hlave ucitelky. Preto je bud poldenna, alebo celodenna dochadza. Obcas samozrejme sa da zmenit, ked niekam idete. Ale nie stale a dlhodobo.

anonym_3c732d
Dnes o 17:36

Wtf za rok si nebola schopna to ani skusit, ho tam nechat cely den ked platis cely den a teraz cakas ze sa postavia na hlavu lebo ty chces kombinovat dni a skusat. Samozrejme ze to nejde, ani u nas. To je par eur hore dole, lepsie ako platit sukromnu. Co na to psychologicka ? Preco ma blok jest v spolocnosti deti? Ma nejaku diagnozu alebo traumu?

anonym_8035a3
Dnes o 17:51

@adzy Oplatí sa ti riešiť kvôli poplatku? O koľko bude nižší 50 centov za olovrant?

anonym_3657b1
Dnes o 18:06

@adzy a akože ty máš o koľko lacnejšiu poldennu starostlivosť? Ved vtedy platíš menej len o olovrant a to je pár centov. Réžiu, školné platíš rovnako. A keby si prestala skákať ako malý píska a nechala ho v škôlke normálne celý deň, aj jest by sa možno naučil. Keď bude hladný, naje sa. Pokiaľ nemá žiadnu diagnózu.

anonym_327434

a co na to jeho psychiater, kedze inde pises ze ma autizmus? je to klasicka skolka ci specialna ? asi ny som doriesila tu poldennu dochadzku, ty si na platenom predlzenom RP?

anastazia5

Keď ho necháš zapísaného na celý deň a budeš aj tak platiť, tak si nemyslím, žeby robili s tým problém že necháš ho v škôlke iba 2 celé dni a ostatné zoberieš domov na obed. Ale keď chceš platiť iba tie 2 dni celé, tak to asi nedovolia

anonym_145d7a
Dnes o 18:19

My sme platili škôlku, tak ako ostatné deti na celý deň. S tým, že som bola doma s mladším dieťaťom a vždy ráno som nahlásila učiteľke či ide domov na obed, alebo sa chce zostať dlhšie hrať a bude do olovrantu.
Keď ti tam neje, tak spať sa mu tam určite nebude páčiť. Vždy je to na dohodr so škôlkou, my sme mali zlaté pani učiteľky,.deti čo nechceli spať si kreslili vo vedľajšej herni.

slavomira236
Dnes o 18:24

Moja chodila na cely den a 2 jrat do tyzdna som ju brala poobede na kruzok nebol problem. Olovrant som platila...

anonym_8cc391
Dnes o 19:11

Preco by mal byt problém? O 1 hlavu menej. Určite budú lwn rady 🤭

anonym_e20c24
Dnes o 19:47

Je to o dohode s riaditeľkou. Ale ak bol prijatý na celodennú dochádzku, počíta sa s tým, že tam reálne bude. Inak možno zbytočne zaberate miesto niekomu inému, kto by ten celý deň prijal. Ja občas beriem dcéru na obed, keďže som doma s mladšou, ale platíme všetko v plnej výške. Navyše predstav si, že každý by nosil dieťa jeden deň tak, druhý deň inak a napríklad na konci týždňa by z celej triedy dokopy nikto neprišiel. Však to je pre učiteľky totálny blazinec. U nás akonáhle padne počet deti pod nejaké číslo, triedy spájajú a prerozdeľujú učiteľky. Preto aj pri 3rocnych píšeme ospravedlnenky a vopred nahlasujeme absencie.

adzy
autor
Dnes o 20:46
@anonym_3c732d

Wtf za rok si nebola schopna to ani skusit, ho tam nechat cely den ked platis cely den a teraz cakas ze sa postavia na hlavu lebo ty chces kombinovat dni a skusat. Samozrejme ze to nejde, ani u nas. To je par eur hore dole, lepsie ako platit sukromnu. Co na to psychologicka ? Preco ma blok jest v spolocnosti deti? Ma nejaku diagnozu alebo traumu?

@anonym_3c732d nechceli ,že si to nevezmu na starosť keby tam odpadol ani sme neskúsili teda už som to nehala tak ale hnevá ma to ,že nemôžem takto ani do práce ísť, no podľa toho jedla aj iných prejavov zjvane bude mať autizmus ôk mám to potvrdené od psychiatričky kde som riešila snou to jedlo v júny ale nepripúštam si to ešte hlavná je diagnostika ....potom až uverím tomu a samozrejme ,ak ozaj má už môžem na prácu úplne zabudnúť, lebo to mi nevezmu na celodennú moc tomu neverím

adzy
autor
Dnes o 20:48
@anonym_8035a3

@adzy Oplatí sa ti riešiť kvôli poplatku? O koľko bude nižší 50 centov za olovrant?

@anonym_8035a3 nie nejde mi o peniaze ale hlavne oto ,že nemôžem ísť do práce ....ako rok biť navyše doma len zato ,že on tam neje to na hlavu

adzy
autor
Dnes o 20:50
@anonym_327434

a co na to jeho psychiater, kedze inde pises ze ma autizmus? je to klasicka skolka ci specialna ? asi ny som doriesila tu poldennu dochadzku, ty si na platenom predlzenom RP?

@anonym_327434 nie nepozerám nič žiadny predĺžený....čakám na diagnostické vo februári 2027 ešte tomu nechcem veriť ,že to má áno zatiaľ to potvrdila psychiatrička v júny

adzy
autor
Dnes o 20:52
@anastazia5

Keď ho necháš zapísaného na celý deň a budeš aj tak platiť, tak si nemyslím, žeby robili s tým problém že necháš ho v škôlke iba 2 celé dni a ostatné zoberieš domov na obed. Ale keď chceš platiť iba tie 2 dni celé, tak to asi nedovolia

@anastazia5 nie platila by som celé to ako doteraz aj olovrant nak si kľudne vezmú to niekto počas tých 3 dní mne by pomohlo veľmi keby aspon tie dva dni tam bol zatiaľ na celodennú

anonym_7730ab
Dnes o 21:10

U nás to nie je žiadny problém. Platíme akoby tam dieťa bolo celý deň, ale vždy len ráno nahlásime učiteľke, kedy ide dieťa domov, či po obede alebo spaní.

anonym_fc1f7b
Dnes o 21:23

Školné, aj stravné je rovnaké bez ohľadu na to, či je dieťa v škôlke pol dňa alebo celý deň. Odporúčam ti nechať celodenný pobyt. Vtedy môžeš vziať dieťa domov na obed (po obede - nech aspoň skúsi niečo zjesť). Ak chceš skrátený pobyt, riaditeľka o tom vydáva rozhodnutie. Ak má oficiálne menej detí poobede ako dopoludnia, možno potrebuje aj o jednu učiteľku menej. Všetko so všetkým súvisí. Ty sa na to pozeráš z pohľadu seba (jedného dieťaťa). Ona sa na to pozerá organizačne - keby jej 50 detí šibrinkovalo hore dole, raz tak, raz tak? musí riešiť energie, personál, atď. Ak má syn taký výrazný problém, že naozaj nič nezje, bohužiaľ také deti chodievajú naozaj domov na obed, a teda majú poldennú dochádzku. Nepodarí sa ti diagnostika skôr? hoc aj v inom meste?