icon

Práca v materskej škole po materskej: Celodenná alebo poldenná trieda?

727simqa
3. júl 2026

Chcem sa opýtať na názor ak ste tu učiteľky z MŠ.
Idem späť po materskej do práce po troch rokoch. Naša MŠ prešla za toto obdobie viacerými zmenami , najmä to, že - z "klasickej" MŠ vznikla čisto rómska škôlka (ide o deti z osady). Niesme typizovaná MŠ, to znamená že maximálny počet detí na jednu triedu je 18 detí.
Tento rok prvýkrát bude tak, že jedna trieda bude celodenná (kde bude max tých 15-18 detí poobeda s asistentkou) a druhá trieda poldenná (kde bude podľa slov riaditeľky menej detí tzn. 9-10 detí bez asistentky).
Moja otázka znie, čo je lepšia voľba v mojom prípade.
Ísť do celodennej, alebo učiť celý rok v poldennej triede.
Mám z toho obavy, pretože sa máme rozhodnúť - dohodnúť a absolútne neviem čo s tým. Čo je lepšie riešenie. Nechcem urobiť zlé rozhodnutie na úrok vlastnej rodiny/detí. 🤷🏼‍♀️🤔
Aký je váš názor na to?
Ďakujem za každú radu, názor.

anonym_fc4e42
3. júl 2026

Vzhladom k tomu, ze mas male dieta, by som brala tu poldenku

anonym_3debd7
3. júl 2026

Poldennu, my sa v celodennej striedame po tyzdni rano-poobede a s dietatom urcite je lepsie koncit o 12-12:30 ako kazdy druhy tyzden o 17:00.

anonym_fb1eba
3. júl 2026

Za mňa celodenná. Pri poldennej som nemala prehľad, čo sa dialo poobede…. Dosť mi to vadilo.

mogaa
Včera o 09:45

@727simqa sama máš doma malé dieťa, tak poldenná....aspom ten prvý rok....a keďže ide o rómsku škôlku, tak ani ti pre deti nebudú chodiť skôr ako pred záverečnou....a riešiť celú triedu rómskych detí hneď po materskej - no držím palce....