Môj 5-ročný syn v škôlke papuľuje
Dobrý deň
Dnes som sa dozvedela v škôlke, že môj 5r syn Papuluje v škôlke, a musí mať posledné slovo.
Ako by ste to riešili?
Doma ho vychovavaj, v skolke si to osefuje ucitelka... ty tam nie si, aby si to riesila za nu a nema zmysel hodiny potom to doriesovat doma, co bolo, lebo on bude mat rozhodne uplne inu verziu toho, co sa stalo...
doma je aky? mozes si s nim sadnut a vysvetlit ze ucitelky sa musia pocuvat .. ze sa k nim musi spravat slusne .. ale v skolke si to uz musia odsefovat ucitelky ..
Mne zas povedali,ze je drzy. Ked ho pucuju, on sa na tom smeje. Sprdla som ho. Povedala som,ze ak sa to este raz dozviem, poviem to otcovi a ak nebude posluchat v skolke, nebude tv alebo futbal... a samozrejme som mu vysvetlila,ze sa to nerobi a bla bla nla
Dnešné deti sú drzé, nemajú rešpekt a nevedia co si môžu dovoliť a co nie, nevedia kde sú hranice. Vychovávať majú rodičia ak je dieťa drzé a opakuje sa to ma dostať trest, vysvetliť prečo také chovanie nie je v poriadku a ako by malo vyzerať (zobrať, zakázať niečo čo ma rado) kým hranice nepochopí, to ze je v škôlke nič neznamená áno učiteľka ho ma usmerniť ale základ je vo výchove rodičov.
@zuzik1701 Riešila by som to tak, že by som sa opýtala na podrobnosti. Lebo staršia generácia má často pocit, že dieťa je drzé, už aj vtedy, ak má svoj názor. Pokiaľ je dieťa inak poslušné , plní príkazy, nepoužíva sprosté slová a nenahovára iné deti na neprístojnosti, nijako zvlášť by som to neriešila.
neries, snaz sa ho vychovat aby bol dobrym clovekom a v skolke nech si ho usmernia vychovavatelky. A bud rada ze sa vie postavit sam za seba a povedat si svoje (statisticky najviac psychickych chorob maju deti ktore su utiahnute)
Dristy na styl "dnesne deti su drze" neries, kazda generacia je rovnaka aj my sme taki boli. Uz sokrates povedal " dnesna generacia je skazena" a to bolo cez 2000 rokov dozadu :D
pre vsetky mamicky ktore si myslia ze najvacsi uspech dietata je ked je poslusne a ticho za lavicou a sucha si nozickami odporucam tento clanok s psychologom: https://dennikn.sk/3098952/pre-dospelych-je-pos...
@123majka123 doma neexistuje školský poriadok, ty tiež do roboty neprídeš a nebudeš papulovat šéfovi 😉 nikto v dnešnej dobe nechce aby deti suchali nohami a poslúchali na slovo, ale REŠPEKT A ÚCTA by im mali byť vštepované od začiatku.. doma budú tráviť stále menej a menej času, každá škôlka, škola, práca, potraviny, obchody, všetko ma svoje pravidla.. tak ako nemáš fajčiť v strede coop jednoty, nemá čo decko papulovat učiteľke.. pripájam random na nete nájdený školský poriadok, myslím, že toto je lepšie citanie ako nejaké pedocenteicke clanky 🙂
@nadazdi za 1. nemozes prirovnavat pracu k skolke, v praci mas emocne a psychicky vyspelych ludi a v skolke 5 rocne deti, je normalne ze niektore maju potrebu si povedat svoje
za 2. povedala som predsa ze sa ma snazit z neho vychovat dobreho cloveka a zvysok v skolke by si mali handlovat ucitelky, su za to predsa platene, za pojmom "dobreho cloveka" je asi zrejme ze sa za tym povazuju zakladne hodnoty ako poznanie co je dobre a zle, slusne spravanie, respekt a ucta k ostatnym
za 3. to ze trochu sem tam 5 rocne dieta papuluje nie je nic neobvykle a ani hrozne, cielom vychovy ma byt vychovat silne a uspesne osobnosti ktore maju vstiepene zakaldne hodnoty a nie poslusni vojacikovia ktori povedia co chces pocut a nie co si skutocne myslia
za 4. z vlastnej skusenosti viem ze v 90% ked povie ucitel ze ziak papuloval tak v skutocnosti nechcel jest zeleninu, nepacila sa mu nejaka hra alebo aktivita alebo v skolke nechcel ist spat....nic z toho nie je katastrofalne a ak to nedokaze ohandlovat ucitelka tak nech da radsej vypoved namiesto stazovania
@nadazdi p.s na tvojom screenshote nikde nevidim zakaz vyjadrenia nazoru 🙂
@123majka123 nejde o vyjadrenie nazoru, ale ako je vyjadreny. Akymi slovami, akym tonom, akou mimikou a recou tela sprevadzany.
To vsetko dokopy vie vytvorit slusne vyjadrenie nazoru, alebo ho doplnit o naznaky pohrdania a posmechu.
@123majka123 "cielom vychovy ma byt vychovat silne a uspesne osobnosti ktore maju vstiepene zakaldne hodnoty a nie poslusni vojacikovia ktori povedia co chces pocut a nie co si skutocne myslia" Cieľom výchovy je vychovať emocionalne zreleho cloveka, ktory si z vychovy svojimi rodicmi nenesie ziadne traumy, vie rozlisit co je moralne a co nie je, vie vyjadrit aj svoj nazor, ale primerane prostrediu a situacii (To znamena, ze nepoviem ucitelke, sefke, kamaratke..., ze je krava iba preto, ze si to myslim, ale viem vyjadrit svoj nazor slusne s uctou k tomu druhemu. A ak je to nevyhnutne a vsetky ine opatrenia zlyhali, viem vztah, ktory mi velmi nevyhovuje ukoncit npr. ukoncenim kamaratstva, zmenou prace atd.). Cielom vychovy je vediet pracovat so svojimi emociami aj osobnostnymi predpokladmi, vediet sa branit, vediet rozlisit manipulatorov ci ine patologicke osobnosti okolo nas atd. Coraz castejsie sa vsak stretavam, ze rodicia vychovavaju sebestredne osobnosti, ktore sa budu vediet presadit a byt uspesne. Ai je to tym, ze tito rodicia boli vychovavani, ze musia byt ticho a neprejavovat sa, tak chcu svojim detom dopriat nieco ine. Bohuzial, rovnako extremne.
@123majka123 1. môžem porovnávať školský a pracovný poriadok, je predsa prispôsobený deťom a dospelým.. u nás v office nemám nikde napísané že cez prestávku sa nebeha (kľudne môžem)
2. Áno pravda, nakoľko je to odveci odpoved
3. Okej, poviem zajtra šéfovi, že si robotu neurobím, som predsa osobnosť a mám vlastne ciele 😂
4. Neviem čo je ťažké na jedení obeda.. spania.. mám dve deti v škôlke, nespia.. ležia.. lebo rešpektujú pravidla, nepapuluju

Nijako ... pedagóg je tam na to, aby vedel usmerniť aj takéto dieťa ... určite by som sa so synom o tom porozprávala, no deti v takomto veku jedným uchom dnu, druhým von.
@zuzik1701