Môžem dať dieťa do škôlky počas užívania antibiotík?
Prosim bez rypania. Je to moje prve dieta, takze neviem a slusne sa pytam. Urcite si necham poradit. Mozem dat dieta do skolky, ked malo zelene sople, urobeny vyter, vysla bakteria, dostalo mierene ATB na tu bakteriu. Aktualne uziva ATB od piatka (cize 4ty den). Nema uz sople, nekasle, horucku nemalo vobec. Mozem ho dat do skolky pocas uzivania ATB, ci pockat? Dakujem za rady
Veru, s ATB dieťa nech je radšej doma, kým nedoberie. Nie je to len o ňom, je to o iných deťoch, o znižeenej imunite, možno to nevidno, ale dieťaťu z ATB môže byť zle, sračkuje, môže grcať atď atď... teraz je dieťa ešte také nemastné-neslané, zadýcha sa rýchlo pri rozvičke, bude mľandravé a bude chcieť ísť domov.
A to ja pomaly dám decko do školky aj keď ma lepru tyvole
Dakujem. Nedam ho.
@anonym_autor pri a po užívaní ATB sa nám imunita oslabí a vtedy sme náchylnejší na choroby, hlavne v deckom kolektíve. Telo po chorobe potrebuje čas na zotavenie, uvar mu kostný vývar, alebo kuraciu polievku so zeleninou na posilnenie imunity a pridaj potraviny s vyšším obsahom vitamínu C + probiotika, omega3...
@anonym_autor povedzte mi ze ziadna nemoze byt taka jeb....á
Ja som svoje deti do škôlky dala keď už nemali žiadne príznaky choroby, teda bez teploty bez soplika a bez kašľa. Kľudne aj po pár dňoch. Netreba deti zbytočne dlho nechávať doma, deti potrebujú kolektív aby si zvykli na iné deti a tým pádom budú menej chorlave. A po druhé nie každá žena môže ostať z roboty mesiac doma lebo dieťa sopli a kašle.
Počas celej doby bránia a antibiotik má byť dieťa doma, čiže ak má brat 7 dni alebo 10 dní treba ho nechať doma
Ja som svoje deti do škôlky dala keď už nemali žiadne príznaky choroby, teda bez teploty bez soplika a bez kašľa. Kľudne aj po pár dňoch. Netreba deti zbytočne dlho nechávať doma, deti potrebujú kolektív aby si zvykli na iné deti a tým pádom budú menej chorlave. A po druhé nie každá žena môže ostať z roboty mesiac doma lebo dieťa sopli a kašle.
@anonym_1212df ale reč je o užívaní antibiotík, nie o sopliku..

@lienka.7 nehodnotim obsah, ale formu. Mozes to napisat slusne, fakticky (ako napr @petamich alebo @anonym_11754c)
Alebo mozes autorku zosmiesnit. Aby si sa citila mudrejsia? Lepsia?
@anonym_cebf6a nie, nie som vôbec dokonalá, ale snažím sa používať mozog a napísať sem stupidne otazky. A taky chat gpt ti pokojne napise, ze aj z okna môžeš skočiť, keď k tomu pride.
Ja sa niekedy divím, co robili naše matky a babky kedysi bez internetu? Žeby používali sedliacky mozog a radili sa radami lekára?
@anonym_ed6d42 autorka sa tu zosmiesnuje aj sama, na to tu vôbec nepotrebuje naše komentáre.