icon

Môžem dať dieťa do škôlky počas užívania antibiotík?

Včera o 06:50

Prosim bez rypania. Je to moje prve dieta, takze neviem a slusne sa pytam. Urcite si necham poradit. Mozem dat dieta do skolky, ked malo zelene sople, urobeny vyter, vysla bakteria, dostalo mierene ATB na tu bakteriu. Aktualne uziva ATB od piatka (cize 4ty den). Nema uz sople, nekasle, horucku nemalo vobec. Mozem ho dat do skolky pocas uzivania ATB, ci pockat? Dakujem za rady

Strana
z2
anonym_90f3b1
Včera o 06:51

@anonym_autor nie, nedala. velmi sa drzim aby som ti nieco nenapisala.ale som ticho.

13uzivatelka11
Včera o 06:54

Nevyhovaraj sa na to, že je to tvoje prvé dieťa.. nikdy si nemala antibiotika? Nikto ti nepovedal že s antibiotikami máš ostať doma a že okrem iného oslabujú imunitu?

ariannazara

Urcite nie

petamich

Ja osobne by som svojho urcite do skolky nedala. Minimalne preto, ze nemoze byt fit a donesie domov nieco dalsie a este preto, ze nemoze byt prelieceny a bakteriu veselo bude dalej rozdavat v skolke.

pribinak
Včera o 06:57

To že je to prvé dieťa je len výhovorka a nič viac. Však snáď máš mozog a používaš ho.
Berie ATB, to znamená že má byt doma liečiť sa. Take oslabené schyta ešte ďalšiu chorobu

autor
Včera o 06:57

Dakujem. Nedam ho.

anonym_11754c
Včera o 07:02

V žiadnom prípade. Za jedno tvoje dieťa má kvôli antibiotikám zníženú imunitu a za druhé asi by si nechcela aby tvoje nedoliečené dieťa nakazilo iné dieťa,ktoré má možno aj iné zdravotné problémy a kvôli tvojmu môže skončiť v nemocnici..

ivik4
Včera o 07:08

Ani dieta clovek nepotrebuje aby vedel odpovedat.

anonym_45f727
Včera o 07:17

Dokonca aj po dobrati sa odporuca este nechat nejaky cas doma.. teraz su same virozy, chripky, nema zmysel urychlovat to

anonym_446d0b
Včera o 07:32

antib. dávaš teatrálne pred školou? učiteľka o tom nemusí ani len tušiť.
Ale ak má dieťa zelené sople tak ti ho ani do mš nezoberú. Takže zbytočne budeš chodiť.

eva1915
Včera o 07:40

A cenu Matka roka získava......

tykat
Včera o 07:42

@anonym_autor dr. si sa na nepytala?
Ono nejde o to či berie ATB alebo nie, lebo tie sa môžu brať aj dlhodobo a dieťa pritom nie je infekčné a ani jeho zdrav.stav nevyžaduje kľudový režim. Takže za mňa opýtaj sa lekárky.

anonym_cebf6a
Včera o 07:43
@eva1915

A cenu Matka roka získava......

@eva1915 ale nepreháňaj prosím ťa

nevenka
Včera o 07:44

@anonym_autor ja by som doliecila doma, plny ucinok nastane az po dobrati celej predpisanej davky. Hlavne davaj celu, aj ked sa citi uz dobre, aby si nevytvarala rezistentne bakterie. Keby to bol daky 8.-10.-ty den, tak uz by som asi do skolky dala. Ale nie 4-ty den.

3petka
Včera o 07:56

Joooj ženy, koľko takým mám je že dá dieťa do skolky nadopovane. Ani pýtať sa nemusia na konikovi. Či majú crevnu virózu či atb.
By som povedla že autorka je ešte jedna z tých slušných, opýta sa radšej.

mima172
Včera o 07:59

Odpovede si dostala, len doplním - nie, že dieťa nemá ísť dnes do škôlky ale dieťa si treba nechať doma do dobratia atb + par dni po ukončení liečby. Telo potrebuje po chorobe a špeciálne po liečbe ATB, čas na regeneráciu.
PS: probiotiká dávaj tiež aspoň týždeň až 10 dní po ukončení liečby.

namornicka
Včera o 08:09

V zahranici maju taky postup, ze po 48 hod., ked uz nie je dieta infekcne, moze ist do skolky. Na SK ti zas lekarka povie, ze este par dni po dobrati ma ostat doma. Tak si vyber. Ja osobne by som nedala, zvlast nie takto v zime a chripkovom obdobi.

autor
Včera o 08:10

Opytala som sa len kvoli tomu, co mi napisal chatGPT

anonym_330489
Včera o 08:16

nasa dr. vzdy povie ze ak je dieta ok, po cca 4 dnoch s ATB uz moze ist do skoly/skolky.
ATB sa bezne beru 10 dni, pricom uz 4-5den je ti dobre. a mas zostat doma 10 a este aj navyse po dobrati? ked maju rodicia tri deti a nakazia sa od seba postupne po 3 dnoch tak sa im ocr natiahne na mesiac. XYkrat za rok spolu s virozami. super.

lienka.7
Včera o 08:17

@anonym_autor nie. A nechápem, že sa pýtaš. ATB kvapky sa užívajú 7 dní, aby zabrali. Inak radosť takéto matky ako ty👌👎

doriiis
Včera o 08:19

Už si sa pýtala aj Chat GPT aj tu na koňovi. Zdravý rozum použiť ťa nenapadlo?

laskonkaa1
Včera o 08:20

Joj autorka, chat gpt je dobrý v tom, ze ti povie aka farba sa ti hodí k očiam, ale doktorov nezastupuje. Pre akékoľvek otázky pis/volaj doktorke

13uzivatelka11
Včera o 08:36

Ja ho mám nastavený nech mi hovorí pravdu bez priklaslovania a bez reciciek okolo..

sisska96
Včera o 08:40

Toto sa fakt opýta dospelý človek ? 😂

anonym_5766ce
Včera o 08:45
@sisska96

Toto sa fakt opýta dospelý človek ? 😂

@sisska96 že prvé dieťa🤣. Asi žila v lese, kde nie je prístup k ATB, tak nevie.

anonym_ed6d42
Včera o 09:59

Tato diskusia krasne ukazuje, preco si z MK vsetci robia srandu. Urazky, vysmech, ponizovanie. Citite sa lepsie, damy? Mozete sa hanbit.

lienka.7
Včera o 10:11
@anonym_ed6d42

Tato diskusia krasne ukazuje, preco si z MK vsetci robia srandu. Urazky, vysmech, ponizovanie. Citite sa lepsie, damy? Mozete sa hanbit.

@anonym_ed6d42 normalne zmyslajucej matke by ani nenapadlo decko po 4 dňoch na ATB a navyse este aj s pozitívnym sajranjtom v nose ho strkat do skolky. Vsak prenasac nech nakazí aj iné deti, ze? A potom sa divime, ze si tam deti stále prenášajú choroby, vsak?

anonym_cebf6a
Včera o 10:19
@lienka.7

@anonym_ed6d42 normalne zmyslajucej matke by ani nenapadlo decko po 4 dňoch na ATB a navyse este aj s pozitívnym sajranjtom v nose ho strkat do skolky. Vsak prenasac nech nakazí aj iné deti, ze? A potom sa divime, ze si tam deti stále prenášajú choroby, vsak?

@lienka.7 a normálne ženy by to normálne okomentovali, že má ešte dieťa nechať doma a hotovo. A nie sa do nej hneď pustiť. Bože môj. Všetky ste dokonalé na všetko fakt. Spýtala sa, dostala odpoveď a dieťa do škôlky nejde dať. Tak tu prestaň písať ako ide nakaziť iné deti. Nenormálna matka by to dieťa strčila choré s teplotou a soplami rovno do škôlky a nepýtala sa ani koníka ani chatu.

anonym_ed6d42
Včera o 10:20
@lienka.7

@lienka.7 nehodnotim obsah, ale formu. Mozes to napisat slusne, fakticky (ako napr @petamich alebo @anonym_11754c)
Alebo mozes autorku zosmiesnit. Aby si sa citila mudrejsia? Lepsia?

anjelicek26
Včera o 10:29

Pri momentalne navaloch chripky a znizenej imunite ti schyta nieco dalsie, nedavaj ho... oficialne je neinfekcne a ak nema priznaky ist "moze", ale predpokladam, ze kazda normalna lekarka ti dala ocr na celu dobu uzivania liekov, takze ostante doma.

Strana
z2