Otec na materskej: Dá sa zapísať dieťa do škôlky?
Ahojte, určite sa opýtam aj na sociálnej poisťovni, ale zaujíma ma, čo bol niekto v podobnej situácii. Viem, že dieťa nemôže navštevovať škôlku, keď je rodič na materskej s nim.
U nás je situácia takáto : syn bude mať v marci 3 roky. Otec by šiel do decembra na materskú, a od januára by šiel malý do škôlky, avšak riaditeľka nevie zaručiť, že ho v januári zoberú, či bude mať miesto. Navrhuje ho zapísať od septembra, s tým, že by sa prerušila dochádzka do januára z adaptacnych dôvodov.
Do inej škôlky ho dat nechceme, keďže táto je blízko a starší syn ho navštevuje. Takisto z logistických dôvodov by bolo jednoduchšie vozík obe deti do škôlky, než jedného do ja šiel a druhého do škôlky.
Dá sa to riešiť tak, že dieťa je zapísané do škôlky, držia mu miesto, ale preruší sa dochádzka, či automaticky keď je zapísaný, tak nemôže rodič poberať materské?
Ak máte osobnú skúsenosť, ďakujem, že pozdielate.
Ale matersku by som radsej neminala,ale odlozila ak by ste ju mali vratit.Ak zacne chodit do skolky.
Ale matersku by som radsej neminala,ale odlozila ak by ste ju mali vratit.Ak zacne chodit do skolky.
@anonym_7cbf2a no to nám veľmi pomôže finančné, keď nakoniec to bude musieť vrátiť a ešte ani rodičak nedostane.....
@anonym_autor dcéra bola normálne prijatá od septembra ale muž s ňou bol do novembra na materskej. Až keď mu skončila materská, začala dcéra chodiť do škôlky. To, že je dieťa prijaté, sociálna poisťovňa nerieši. Akurát nesmie fyzicky chodiť do škôlky, kým je otec s ním na materskej.
A preco neuvazujete,Ked Vám dieta příjmu do školky ,otec sa vrátí do práce .To je také nutné ,aby bol na mateřské do decembra.Hlavne,že dochodcom sa vyčítá,že stát si musí poziciavat na dochodky ,akoby taketo mateřské stát nezatazovali
Ja by som spravila ako vám radí riaditeľka. Rodičák budete mať do 3r. Aj my sme tak mali pred 3 rokmi.
My sme takéto šťastie nemali aby chodili obaja do škôlky a to by náš mladší nastúpil normalne v 3r ale on je februárový tak ho nechceli vziať aj keď si myslím, že miesto bolo a tak sme museli jedného voziť do mesta do jaslí a druhého do škôlky
A preco neuvazujete,Ked Vám dieta příjmu do školky ,otec sa vrátí do práce .To je také nutné ,aby bol na mateřské do decembra.Hlavne,že dochodcom sa vyčítá,že stát si musí poziciavat na dochodky ,akoby taketo mateřské stát nezatazovali
@jasminka548 a vás to čo žerie ? Raz nato má nárok tak prečo to nevyužiť ? Sa tvárite ako keby ste mu to vy platili. Dúfam, že ste neboli doma na materskej a potom necicali ďalšie 2 a pol roka rodičák 🤔
@anonym_autor dcéra bola normálne prijatá od septembra ale muž s ňou bol do novembra na materskej. Až keď mu skončila materská, začala dcéra chodiť do škôlky. To, že je dieťa prijaté, sociálna poisťovňa nerieši. Akurát nesmie fyzicky chodiť do škôlky, kým je otec s ním na materskej.
@jasminka548 to aký mám ba zo dôvod ta zaujímať nemusí. Ako písali vyššie, ma na to narok, chcel by to využiť. Druhá vec, že to ze dieťa bude prijaté, ešte neznamena, že v 2,5rokoch bude pripravene byt odlucene od rodičov a domova v cudzom prostredí 9hodin denne 5 dní v týždni. Nie je ešte odplienkovane, budem rada, ak cez leto sa to vyrieši, ale nechcem na neho tlačiť, hlavne nie kvôli tomu, že v septembri ma nastúpiť do škôlky.
A ja už potrebujem ísť do práce. Manžel keď ma nárok na materskú, tak jasne ze chce to poberať, nie iba rodičak.
@anonym_4c43dd ďakujem, som rada, že sa to dá, idem to zistiť na sociálke teda.

Zapisany neznamena prijaty alebo ze chodi... normalne ho zapiste a uvidite, ako to dopadne.