icon

Môžu mi zobrať 2,5-ročnú do škôlky?

Včera o 13:53

Dcera ma v marci 2 roky, v septembri 2,5. Dnes som sa pytala riaditelky, ci je realne ze mi ju v septembri ako 2,5 rocnu vezmu do skolky (statna). A vraj bez sance, ze tak male dieta u nich este nebolo. ale ja som pocula od vela mamiciek, ze im v pohode zobrali?

parvinka0001
Včera o 13:57

Ano je to reálne že kľudne vezmú . Záleží len od skolky

anonym_c62e4e
Včera o 13:58

@anonym_autor Tak logicky, keď majú dostatok 3-ročných detí, majú prednosť tie, nie? A keď ti to povedala sama riaditeľka, tak prečo jej neveríš?

liesik
Včera o 13:59

Pokiaľ je odplienkovaná a vie všetky tieto základné veci, tak by nemali mať problém ti ju vziať...Ale fakt záleží aj od samotnej škôlky, to je pravda.

anonym_e2c25b
Včera o 14:00

@anonym_autor moju zobrali, záleží od škôlky a teda aj mesta. My sme vtedy bývali v malom okresnom meste, nemali úplne plný stav a dcéru učiteľky poznali, že rozpráva rozvitymi vetami a je plne odplienkovana (chodil tam už súrodenec).

anonym_2795a4
Včera o 14:01

@anonym_autor u nás by zobrali, majú málo detí, tak berú všetko, aby nemuseli zatvárať triedy

anonym_1a43e3
Včera o 14:01

u nás beru bežne, aj 2r ak je samostatne že sa vie samo najesť, ako tak obliect, bez plienok. sme štatna

barbora237
Včera o 14:03

@anonym_autor Presne tak,záleží od kapacity,okresu,riaditeľky 😆 Môjho nevzali, lebo vraj bolo veľa trojročných,ktorých museli vziať podľa bydliska. 🤷

anonym_39192b
Včera o 14:09

Kamoske zobrali 2,5 rocnu odplienkovanu. Mala dedinska skolka, neviem ci 20 deti maju

hildicapupu
Včera o 14:12

@anonym_autor treba podla mna podat ziadost a az potom uvidis, takto ti riaditelka moze kadeco povedat. isto by som sa nenechala odradit, ze ti povedala, ze ti ju nevezmu

cyberk
Včera o 14:15

my ked sme sli odvzdat prihlasku, tak mi tu prihlasku nechcela ani zobrat, ze 2,5 nevezmu a su to pre nich zbytocne papierovacky naviac 🙂... takze ak ti riaditelka povedala bez sance u nich, nerob si zbytocne nadeje, hadam riaditelka danej skolky vie lepsie ako nejake kamosky z hornej dolnej... 🙂

lucka_ke
Včera o 14:28

skús do súkromnej

krasneleto

@anonym_autor zalezi od skolky a kapacity... niekto nevezme ani od pol roka, niekto vezme 2,5 rocne k septembru... od pripadu k pripadu, od skolky ku skolke

nikaeli

Moje obe deti nastúpili do MŠ ako 2,5-ročné. Jedno januárové, druhé marcové. Boli však medzi poslednými prijatými, pretože prednosť majú predškoláci a potom postupne vekovo nižšie deti. Každá MŠ má svoje pravidlá, u nás sa napr. uprednostňovali deti z blízkeho okolia, ďalej deti, ktoré mali v MŠ súrodenca a u tých najmladších sa pozeralo aj na fakt, či rodičia pracujú. Niektoré škôlky deti pod 3 roky nevezmú. Ja učím v špeciálnej škôlke a najmladšie dieťa som mala 3,5-ročné. Ale je pravda, že k nám sa väčšinou maličké deti nehlásia.

fkata
Včera o 14:32

Záleží od mesta a od MŠ. Mne syna nevzali pre nedostatok miesta, ale to bolo v Košiciach, možno menšie mestá áno.

lilian183
Včera o 14:40

@anonym_autor ja robím v škôlke a sú tam deti v tomto veku. Ale bez plienok sú

anonym_b90b2d
Včera o 14:45

U nás dlhodobo nie je plný stav, kamošky u zobrali hoc je aprílová. Väčšinou je 5-10 detí do 3r

anjelicek26
Včera o 15:03

Zalezi od skolky, kapacit, riaditelky... mozu-nemusia... v malych dedinskych skolkach ked nemaju plno a dieta je samostatne, tak vezmu.. ja chcem mojho marcoveho dat az v septembri, nie v januari ako 2 roky 10 mesacneho...

lucik194
Včera o 16:19

podla toho , kde je ta skolka, v nejakej malej dedinke alebo meste, tak tam Ti ju zobrat mozu, v meste ako napr. BA nezoberu vela razy ani 3 rocne dieta.

neviem ako teraz, ale v minulosti platilo, ze pokial dieťa nemalo 3 roky a zobrali ho, zaberalo akoby 2 miesta v skolke (mohli zobrat o jedno dieta menej, ako mali schvalene).

prihlasku urcite daj, ale napis, ze chces od januara, kedy uz predpokladam bude mat 3 roky a je vacsia sanca, ze niekto odide, prestane chodit..... proste uvolni sa miesto....

katulienocka999
Včera o 16:39

U nás by napríklad nezobrali kvôli kapacite.. ani všetky 3 ročne nezobrali..najprv uprednostňujú do prípravky atď podľa veku

anonym_e89c2f
Včera o 17:04

Moja je februarova a od septembra bola prijata do skolky s tym, ze nastupi v januari. Takze ano, mozu ti ju zobrat, ale zalezi od skolky, ci ma kapacitu alebo nie.

anonym_366f53
Včera o 17:27

Tak keď riaditeľka povedala ze nie, tak nie. Co natom nerozumieš, a ideš sa pýtať cudzích žien tu na mk, co my s tým máme spoločné? Ja neviem prečo ste niektoré ženy také panovacne že idete hlava nehlava 🙄

maris5
Včera o 17:52

Mozu ju zobrat aj v priebehu roka. Napr. od januara. Prihlasku urcite podaj.n