Môžu mi zobrať 2,5-ročnú do škôlky?
Dcera ma v marci 2 roky, v septembri 2,5. Dnes som sa pytala riaditelky, ci je realne ze mi ju v septembri ako 2,5 rocnu vezmu do skolky (statna). A vraj bez sance, ze tak male dieta u nich este nebolo. ale ja som pocula od vela mamiciek, ze im v pohode zobrali?
@anonym_autor Tak logicky, keď majú dostatok 3-ročných detí, majú prednosť tie, nie? A keď ti to povedala sama riaditeľka, tak prečo jej neveríš?
Pokiaľ je odplienkovaná a vie všetky tieto základné veci, tak by nemali mať problém ti ju vziať...Ale fakt záleží aj od samotnej škôlky, to je pravda.
@anonym_autor moju zobrali, záleží od škôlky a teda aj mesta. My sme vtedy bývali v malom okresnom meste, nemali úplne plný stav a dcéru učiteľky poznali, že rozpráva rozvitymi vetami a je plne odplienkovana (chodil tam už súrodenec).
@anonym_autor u nás by zobrali, majú málo detí, tak berú všetko, aby nemuseli zatvárať triedy
u nás beru bežne, aj 2r ak je samostatne že sa vie samo najesť, ako tak obliect, bez plienok. sme štatna
@anonym_autor Presne tak,záleží od kapacity,okresu,riaditeľky 😆 Môjho nevzali, lebo vraj bolo veľa trojročných,ktorých museli vziať podľa bydliska. 🤷
Kamoske zobrali 2,5 rocnu odplienkovanu. Mala dedinska skolka, neviem ci 20 deti maju
@anonym_autor treba podla mna podat ziadost a az potom uvidis, takto ti riaditelka moze kadeco povedat. isto by som sa nenechala odradit, ze ti povedala, ze ti ju nevezmu
my ked sme sli odvzdat prihlasku, tak mi tu prihlasku nechcela ani zobrat, ze 2,5 nevezmu a su to pre nich zbytocne papierovacky naviac 🙂... takze ak ti riaditelka povedala bez sance u nich, nerob si zbytocne nadeje, hadam riaditelka danej skolky vie lepsie ako nejake kamosky z hornej dolnej... 🙂
@anonym_autor zalezi od skolky a kapacity... niekto nevezme ani od pol roka, niekto vezme 2,5 rocne k septembru... od pripadu k pripadu, od skolky ku skolke
Moje obe deti nastúpili do MŠ ako 2,5-ročné. Jedno januárové, druhé marcové. Boli však medzi poslednými prijatými, pretože prednosť majú predškoláci a potom postupne vekovo nižšie deti. Každá MŠ má svoje pravidlá, u nás sa napr. uprednostňovali deti z blízkeho okolia, ďalej deti, ktoré mali v MŠ súrodenca a u tých najmladších sa pozeralo aj na fakt, či rodičia pracujú. Niektoré škôlky deti pod 3 roky nevezmú. Ja učím v špeciálnej škôlke a najmladšie dieťa som mala 3,5-ročné. Ale je pravda, že k nám sa väčšinou maličké deti nehlásia.
Záleží od mesta a od MŠ. Mne syna nevzali pre nedostatok miesta, ale to bolo v Košiciach, možno menšie mestá áno.
@anonym_autor ja robím v škôlke a sú tam deti v tomto veku. Ale bez plienok sú
U nás dlhodobo nie je plný stav, kamošky u zobrali hoc je aprílová. Väčšinou je 5-10 detí do 3r
Zalezi od skolky, kapacit, riaditelky... mozu-nemusia... v malych dedinskych skolkach ked nemaju plno a dieta je samostatne, tak vezmu.. ja chcem mojho marcoveho dat az v septembri, nie v januari ako 2 roky 10 mesacneho...
podla toho , kde je ta skolka, v nejakej malej dedinke alebo meste, tak tam Ti ju zobrat mozu, v meste ako napr. BA nezoberu vela razy ani 3 rocne dieta.
neviem ako teraz, ale v minulosti platilo, ze pokial dieťa nemalo 3 roky a zobrali ho, zaberalo akoby 2 miesta v skolke (mohli zobrat o jedno dieta menej, ako mali schvalene).
prihlasku urcite daj, ale napis, ze chces od januara, kedy uz predpokladam bude mat 3 roky a je vacsia sanca, ze niekto odide, prestane chodit..... proste uvolni sa miesto....
U nás by napríklad nezobrali kvôli kapacite.. ani všetky 3 ročne nezobrali..najprv uprednostňujú do prípravky atď podľa veku
Moja je februarova a od septembra bola prijata do skolky s tym, ze nastupi v januari. Takze ano, mozu ti ju zobrat, ale zalezi od skolky, ci ma kapacitu alebo nie.
Tak keď riaditeľka povedala ze nie, tak nie. Co natom nerozumieš, a ideš sa pýtať cudzích žien tu na mk, co my s tým máme spoločné? Ja neviem prečo ste niektoré ženy také panovacne že idete hlava nehlava 🙄

Ano je to reálne že kľudne vezmú . Záleží len od skolky