icon

MŠ v Senci. Do ktorej škôlky zapísať dieťa?

katy1979
4. jan 2010

ahojte baby kedze nas caka tento rok zapis do skolky poradte do ktorej skolky v senci ho zapisat. s ktorou mate dobre skusenosti. ci uz státne alebo sukromne.

lady511
24. sep 2014

@2danculik ahoj,,,,ja mam trvalý v senci teda v šuri,, a nezobrali mi ju ani do šuru,,ani do senca,,ani do okolitých dedín,,,ale mam naozaj pocit že tu panuje akási protekcia,,dokonca uplatkárstvo,,lebo v jednej nemenovanej školke mi povie učitelka že príjmaju detičky v januari že maju volne miesta a riaditelka mi povie že prijmaju len "niektoré" ked soms a informovala aké su tie niektoré...tak mi ani nevedela poriadne odpovedat 😖

maznacik007
24. sep 2014

@2danculik
ak mas trvaly pobyt priamo v Senci mali by ju zobrat v Senci ale to nemas iste gretka ti pisala kolko deti s TP priamo v SC nevzali ..
ak mas trvaly pobyt napr. v Hrubom Suri tak ti ju v Senci vôbec nemusia zobrat ... musis mat priamo tu v meste TP ...

2danculik
24. sep 2014

@lady511 kamaratka v turni je na materskej a vzali jej, tak ja uz neviem aký system tu vladne :/

lady511
24. sep 2014

@2danculik a nieje náhodou v turni madarský jazyk výučný?

2danculik
24. sep 2014

maju oba, teda myslim lebo oni nikto z rodiny nevie po madarsky 🙂

bianka1
24. sep 2014

@lady511 nie v Turni je slovenska školka a mali volné miesto aspon včera mi volala kamaratka ktorá nebýva priamo v Turni a zobrali jej obidve detičky len je tam vatčší mesačný poplatok nakolko nie su z dediny -mesačne tuším 50€ 😉

2danculik
24. sep 2014

@lady511 inak skus sa tam opýtať, lebo raz jedna pani písala cenník a bolo tam ze deti s trvalým pobytom inde 50e strava, takze beru aj z iných obcí.....sila človek si platí dane a dieta nema slovensku školku v obci, ja to tiež riešim koli jazyku, v obci je tiež len madarská, tak idem smerom senec ...

lady511
24. sep 2014

@2danculik a kde konkrétne sa mam spýtat?

2danculik
24. sep 2014

najlepšie riaditeľky alebo skus zavolať http://www.turen.sk/sk/vzdelavanie

bubina76
23. nov 2014

@bianka1
@lady511
@2danculik
Neviem,ci ste zistili nieco medzicasom o skolke v Turni... ale tych 50 Eur je total hlupost, tak mozno aj so stravou a za obe deti. Mesacny poplatok bol pre Turencanov 12 Eur, deti s pobytom mimo Turen 17 Eur + strava sa pohybuje mesacne cca 20 Eur.
Vyucovaci jazyk je tam oficialny madarsky,ale kedze je dost aj pristahovanych deti,co po madarsky nevedia,skolka funguje madarsko-slovensky... 😉

lady511
23. nov 2014

@bubina76 ahoj,,mne tam mala chodí mesiac,,platíme 70e..ale kedže mi ju inde koli kapacite nevzali,,zobrali sme aj takuto možnost,,ale určite ju buduci rok dame k nam do šuru,,učitelky v turni su milé a riaditelka je super,,velmi milá osoba,,hovoria s malou po slovensky ,,lebo si neželáme aby ju učili po madarsky

bubina76
23. nov 2014

@lady511 Ahoj, tak to asi zaviedli od tohto sk. roka,min. rok platili mimoturenski tych 17 E... tak sa ospravedlnujem za neaktualne info 😉

2danculik
23. nov 2014

@lady511 inak je to hrozné, že slováci v svojom štáte musia migrovať s deťmi, lebo ich obec nemá slovensku školku :( a to nie je len tureň :(
podla mňa by povinne mala byť slovenská a popri tom urobiť cudzojazyčnu triedu

lady511
23. nov 2014

@2danculik JE TO TAK,,,presne ako píšeš,,ja nikoho neutlačam,,ale aby sa tu hovorilo viac po madarsky ako slovensky?a to soms a s tým stretla nielen v obchodoch ale aj na uradoch!!! ,,ja to akceptujem..vadí mi to..ale prisposobím sa ,,čo mám robit ,,,nezmením to,,ale v školke mi ju po madarsky učit nebudu,, 😒

macaobuchova
25. nov 2014

maminky niesom zo senca,chcela by som dat maleho do skolky v juny bude mat už4,kedy mam dat prihlasku?

gretkab
26. nov 2014

@lady511 A ja by som prave ocenila, keby sa moje dieta naucilo madarsky, ved to je super, ze sa nauci bez akejkovek dalsej snahy a zadarmo ("kolko jazykov vies, tolko krat si clovekom") - no ale zial okolo nas sami slovaci a my po madarsky samozrejme nevieme ani slovo 🙂. Takze nase deti asi madarsky hovoriace nebudu 😉.
@macaobuchova Prihlasky do skolky pre dalsi skolsky rok sa davaju cca vo februari (sleduj konkretne skolky, kazda ma iny konkretny termin).

lady511
27. nov 2014

@gretkab no ja nechcem aby sa po madarsky učila

2danculik
23. jan 2015

@macaobuchova ahoj ak nemate trvalý pobyt tak nemusiš nikam....nikde ti ho nevezmu, tiez mame ten problem, jedine zmenit trvalý pobyt.

lindalucia
4. mar 2015

dobry den chcela som sa opitat mala by mala absolvovat teraz predskolsky vek v integrovanej skolke co ich tu v senci je malo vecsinoou sukromne,neviete mi poradit niaku taku skolku mala nevie rozpravat este sme aj plienkovy a logopedicka nam teraz znamila ze by mohla navstevovat taku skolku
dakujem za odpoved

evickasc
19. jún 2015

ahojte mne na kosicku syna vobec nezobrali zevraj nezobrali okolo 110 deti ,tu v senci statna skolka tazko povedat a navyse tu mame len prechodny pobyt taskze nam zostava len sukromna alebo nejake denne centrum alebo nejaka opatrovatelka od septembra idem do zamestnania a nebudem ho mat kam dat .

2danculik
19. aug 2015

@evickasc v senci maju otvarať 5 nových tried, otázka je, že kde a kedy, ale uz si to zistujem, tak ak niečo zistím dám vediet

silviamoravcova
18. nov 2015

Ahojte maminky, ak nemáte ešte program pre svoje detičky na túto sobotu - príďte na sobotňajšie čítanie kde vás čaká kopa zábavy, v ponuke chutný koláčik, kávička či teplý čajík 🙂

dinduska
17. jan 2016

Súkromné jasle a školka Senec: https://m.facebook.com/profile.php?ref=bookmarks

tanidlo85
17. jún 2016

Ahojte mamičky, zaujímalo by ma aká je situácia v Senci tento rok, mám na mysli, je tu mamička ktorej nevzali trojročné dieťa do škôlky (bez mladšieho súrodenca a mamička není tehotná)? Dakujem

lono
Odpoveď bola odstránená
lono
Odpoveď bola odstránená
lono
Odpoveď bola odstránená
matulinuska
30. jún 2016
matulinuska
30. jún 2016

@tanidlo85 176 deti splnalo podmienky prijatia a nevzali ich

xfenix
30. jún 2016

Ja len na margo tej hrozy z madarciny / ak ste sa pristahovali na zmiesane uzemie, je potrebne akceptovat situaciu, ktora tam je. Urcite z Vasho dietata neodpadne ak v utlom veku ziska poznatok aj z ineho jazyka, mozno bude menej uzkoprse ako Vy ked vyrastie 🙂 ale ak sa Vam zivot na narodnostne zmiesanom uzemi nepaci, su i ine moznosti (Orava, Liptov..). Je potrebne si zvyknut a akceptovat ostatnych, to vy ste ti novi. Na utocne prispevky nebudem reagovat, tak sa nemusite namahat. 🙂 prajem pekny den.