Musí dieťa zo špeciálnej škôlky pokračovať v špeciálnej škole?
Či môžem dať nemusím dať ? Lebo moja ešte nemá diagnózu len znaky PAS+ADHD je prihlásená do špecialnej škôlky lebo mám ju odporúčali a čo potom zo školou ?
Vôbec nemusí. U nás máme možnosť výberu vzdelávacej cesty pre dieťa. Navyše Vaše dieťa sa za ten čas bude vyvíjať a napredovať a možno potom špeciálnu školu ani náhodou potrebovať nebude. A možno bude, ale to by ste riešili vtedy s pomocou príslušného CPaP alebo ŠCPaP. Ale aj vtedy budete mať možnosť výberu. Teraz Vám nikto relevantné nepovie, v akej škole bude alebo kde by mal ísť.
Nie. A ak má normointelekt ani nemôže.
@thereisabear vôbec ju nemôžem dať do klasickej ZŠ keď jej bude lepšie a postúpi vo vývoji ? Že sme odkázaný len na ŠŽŠ ? Intelekt má v norme
@thereisabear vôbec ju nemôžem dať do klasickej ZŠ keď jej bude lepšie a postúpi vo vývoji ? Že sme odkázaný len na ŠŽŠ ? Intelekt má v norme
@anonym_autor vobec si to nepochopila, ak ma normointelekt tak do specky nemoze a nie naopak
@anonym_autor do ŠS môže chodiť jedine keď ma uzatvorenú diagnózu. Na odporúčanie CPP a pedopsychiatra
Tak tak, dolezity fakt, ze iba so znakmi a bez uzatvorenej diagnozy, odporucania CPP ju do specky ani nevezmu
zalezi aku bude mat dg a glavne ako to bude zvladat. ty si poznas dieta. osobna skusenost: dieta s adhd + pas TAZKO zvlada beznu ZS. pre nich je lepšia špeciálna ale ako hovorim záleží ako na tom je dieta.
Do special ej skolky ju vezmu len s diagnozou. Na ZS moze ist naklasicku aj zo sprcialnej skolky
@anonym_autor pred zaradením do normalnej školy pôjdeš na IQ testy a podla toho uvidíš.
Akú má teda diagnózu? Je verbálna? Lebo to je podstatne. Podľa toho sa rieši aj škola.
@anonym_autor pred zaradením do normalnej školy pôjdeš na IQ testy a podla toho uvidíš.
Akú má teda diagnózu? Je verbálna? Lebo to je podstatne. Podľa toho sa rieši aj škola.
@lienka.7 nieje moc verbálna rozrozprávala sa ale stále niesme na úrovni aký má vek
@lienka.7 nieje moc verbálna rozrozprávala sa ale stále niesme na úrovni aký má vek
@anonym_autor stale nepises o diagnoze ale o pocitoch. Ma NKS?
@anonym_91194c nemáme ešte uzavretu DG tak sa vyjadrili, máme zatiaľ len znaky PAS+ADHD
@anonym_91194c ideme ešte na ďalšiu diagnostiku
@anonym_91194c nemáme ešte uzavretu DG tak sa vyjadrili, máme zatiaľ len znaky PAS+ADHD
@anonym_autor tak co riesis skolu. Venuj sa dietatu, pockaj na diagnostiku, ved ju moze mat uzatvorenu aj ked bude mat az 6, mozno 8 rokov, to nie je ze hned. Rozvijaj co potrebuje a v com zaostava
@anonym_autor tak co riesis skolu. Venuj sa dietatu, pockaj na diagnostiku, ved ju moze mat uzatvorenu aj ked bude mat az 6, mozno 8 rokov, to nie je ze hned. Rozvijaj co potrebuje a v com zaostava
@anonym_91194c áno viem len som sa proste chcela informovať lebo v našom meste nieje ZŠ pre takéto detičky iba MŠ cize by sme odchádzali 30 km každý deň tam a naspäť
@anonym_91194c áno viem len som sa proste chcela informovať lebo v našom meste nieje ZŠ pre takéto detičky iba MŠ cize by sme odchádzali 30 km každý deň tam a naspäť
@anonym_autor riesis zbytocnosti, mozno to nikdy potrebovat nebude
Náš syn chodil do špeciálnej MŠ, riešili sme odklad, vyberali špeciálnu ZŠ kde mu držali miesto a v CPPPaP bum, má normointelekt. Takže do špeciálnej by ho ani nezobrali. Chodí do bežnej ZŠ a zvláda učivo. Ak by mi to v 3 rokoch niekto povedal, neverila by som. Ani v 5 rokoch. Neviem, aké staré je tvoje dieťa, ale ťažko sa to dopredu predpovedá. Teraz potrebuje hlavne terapie a správny prístup.
@anonym_autor ak môžem poradiť, zvážte podľa diagnózy... Mnoho rodičov silou mocou dáva dieťa do bežnej školy. Síce môže mať asistenta ale ten žiak bude stále svojim spôsobom mimo kolektív a málokedy zažije úspech. Častokrát hovorím, že ,,medzi svojimi'' by mu bolo 100x lepšie. A to myslím úprimne dobre, pracujem v školstve, viem o čom hovorím
@anonym_autor ak môžem poradiť, zvážte podľa diagnózy... Mnoho rodičov silou mocou dáva dieťa do bežnej školy. Síce môže mať asistenta ale ten žiak bude stále svojim spôsobom mimo kolektív a málokedy zažije úspech. Častokrát hovorím, že ,,medzi svojimi'' by mu bolo 100x lepšie. A to myslím úprimne dobre, pracujem v školstve, viem o čom hovorím
@prosimopomoc ano ja si tiež myslím že lepšie jej bude v špeciálnej škôlke aj v škole pretože ona nevie poslúchať keď by jej povedali v škôlke že ideme na desiatu alebo ide spať jednak nerozumie a jednak robí si svoje, proste nezáujem o iných
@prosimopomoc nastúpili sme aj do klasickej škôlky no absolútne nič hneď po 3 dňoch nám povedali že sa nehodí do kolektívu deti múdre a ona len pár slov a nevie na svoj vek skoro nič
Tak tak, dolezity fakt, ze iba so znakmi a bez uzatvorenej diagnozy, odporucania CPP ju do specky ani nevezmu
@anonym_91194c áno od CPP máme odporucenu špeciálnu škôlku
@anonym_91194c áno od CPP máme odporucenu špeciálnu škôlku
@anonym_autor môžem vedieť, ako vám to CPP dalo? Dieta musí mať diagnózu uzatvorenú pedopsychiatrom.
Nemusi, rozhodnutie je predsa na rodicoch
@anonym_91194c a to je chyba.
@anonym_autor môžem vedieť, ako vám to CPP dalo? Dieta musí mať diagnózu uzatvorenú pedopsychiatrom.
@anonym_7d2f71 pedopsychiater tiež nepotvrdil diagnózu len opísal správy z CPP a od od špecialnej pedagogičky ...
@anonym_7d2f71 pedopsychiater tiež nepotvrdil diagnózu len opísal správy z CPP a od od špecialnej pedagogičky ...
@anonym_autor aký má malá vek? Keď píšeš, že nerozumie pokynom v škôlke, ideme na desiatu..
@anonym_autor keď nemáš potvrdenú diagnózu, nemôžeš mať odporúčanie z CPP do špeciálnej skolky. Švagriná presne toto iste riešila. Bez diagnózy ti CPP nevie dať opatrenia. A CPP čaká na spravy od lekára, nie opačne. CPP ti diagnózu nestanovuje, oni nie sú lekári.
@anonym_autor keď nemáš potvrdenú diagnózu, nemôžeš mať odporúčanie z CPP do špeciálnej skolky. Švagriná presne toto iste riešila. Bez diagnózy ti CPP nevie dať opatrenia. A CPP čaká na spravy od lekára, nie opačne. CPP ti diagnózu nestanovuje, oni nie sú lekári.
@anonym_7d2f71 robili nám test na autizmus lebo majú detsku psychologičku tam v Tom CPP
@anonym_7d2f71 robili nám test na autizmus lebo majú detsku psychologičku tam v Tom CPP
@anonym_autor ale samotný test nestačí. Robili jej ten m-chart ci ako sa vola? To je nič. Musíš mat serióznu diagnostiku a potvrdenú diagnózu pedopsychiatrom. Už neviem, ako ti to mam napísať. S papierom a s diagnózou ti potom CPP da konkrétne opatrenia a odporúčanie do ŠŠ.

Nemusi, rozhodnutie je predsa na rodicoch