icon

Musia sa predškoláci utierať sami v škôlke?

20. aug 2026

Ahojte chcem sa opýtať? Ako je to s utieranim po veľkej potrebe u predskolakov 5rocne dieťa? Musia sa už utierat sami v škôlke?

Strana
z3
anonym_54b401
20. aug 2026

ja si vzdy hovorim, ze snad nie sme taky neprajny narod a potom citam taketo nazory matiek. akoze ked uz ani len na vlastne deti nevieme byt prajni, uz na koho. to vazne vam pride ok cakat o 3r ze si spravne utrie zadok? v mimulej teme tu zas bolo, ze co sa riesi strava v skolke, ze nech je co ma a nie ze by snad dieta malo nejaku prefenciu a mohlo si vybrat z 2 jedal, co mu chuti. co uz by len chcelo. ved to su este male deticky, su pomaly prvykrat od rodicov same. v dalsej teme, ked sa nevie obliect, tak pojde bez mikiny a pod. Samozrejme, treba viest k samostatnosti a aj to je nieco, co ma ucitelka ucit. ale ked matky su s tym ok... smutne

anonym_54b401
20. aug 2026
@anonym_3d303d

@anonym_54b401 ale za to aby nechodilo s bolavym zadkom si zodpovedna ty ako matka. Mas ho naucit spravne si urierat zadok. Ano stane sa, ze si dieta poriadne neutrie, ale to ma ucitelka kontrolovat zadky zakazdym ked idu na zachod? Dvadsat zadkov kazdu chvilu. Nestaci, ze im musi pripominat, ze si maju aj ruky umyt?

@anonym_3d303d ako to ma zabezpecit, ked tam nie je. pripominat umyvanie ruk nemusi, to 3r dieta zvladne. ale utriet zadok 3r? si pozrite ake dlhe maju 3r ruky, ako su na tom motoricky, aby to utretie bolo naozaj ok, potom sa o tom pobavme.

1sally12
21. aug 2026
@anonym_5a65cc

@anonym_8184ba fakt? Moja neterka má 6 rokov a stále nevie.....

@anonym_5a65cc tým sa chváliš?

oskvarka
21. aug 2026
@anonym_1fc3a4

@anonym_autor to ako sa takuto otazku potrebujes pytat? Logicky ano. Hadam svoje 5r dieta neutieras, nekrmis...a aj ho este dojcis nebodaj aby z neho vyrastol Valibuk?

@anonym_1fc3a4 "to ako sa takuto otazku potrebujes pytat?" Takáto veta vždy srší rešpektom ... Aj ak mám iný názor prečo nemôžete iba normálne odpovedať ?.... Čo je na Tom že niekto to má inak? Treba hneď osočovať?

anonym_5a65cc
24. aug 2026
@1sally12

@anonym_5a65cc tým sa chváliš?

@1sally12 Kto sa chváli preboha? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonym_ee9a20
24. aug 2026

Ja som ucitelka v škôlke a utierame aj predškolákov

katkazatka
24. aug 2026
@anonym_54b401

@anonym_3d303d ako to ma zabezpecit, ked tam nie je. pripominat umyvanie ruk nemusi, to 3r dieta zvladne. ale utriet zadok 3r? si pozrite ake dlhe maju 3r ruky, ako su na tom motoricky, aby to utretie bolo naozaj ok, potom sa o tom pobavme.

@anonym_54b401 tu sa pojednava o 5 rocnom. Nie 3 rocnom. 5 rocne decko si nevie utriet zadok? Co robi v skolke? To ma uz davno vediet. Mna tu neprekvapuje nic, lebo mnohe 5 rocne deti da nevedia ani vysmrkat. Rodicia sa spoliehaju, ze ostatni sa budu venovat a ucit ich dieta. Na to su rodicia. Pri malom 3 rocnom ucitelka moze skontrolovat a pomoct. Ale nie pri 5 rocnom.

anonym_54b401
24. aug 2026
@katkazatka

@anonym_54b401 tu sa pojednava o 5 rocnom. Nie 3 rocnom. 5 rocne decko si nevie utriet zadok? Co robi v skolke? To ma uz davno vediet. Mna tu neprekvapuje nic, lebo mnohe 5 rocne deti da nevedia ani vysmrkat. Rodicia sa spoliehaju, ze ostatni sa budu venovat a ucit ich dieta. Na to su rodicia. Pri malom 3 rocnom ucitelka moze skontrolovat a pomoct. Ale nie pri 5 rocnom.

@katkazatka reagovala som na komentare, nie na situaciu autorky. vsetky tvrdili, ze to ma vediet uz 3r dieta...

Strana
z3