icon

Musia sa predškoláci utierať sami v škôlke?

Dnes o 07:56

Ahojte chcem sa opýtať? Ako je to s utieranim po veľkej potrebe u predskolakov 5rocne dieťa? Musia sa už utierat sami v škôlke?

Strana
z2
anonym_62773a
Dnes o 09:47
@patta89

To 5 rocne dieta si nevie utriet samo zadok ? 😲....uz moja 2 rocna dcera sa to naucila a si utiera sama, ja iba skontrolujem.

Je nacase, aby si to dieta ucila, to uz by mali ovladat.

@patta89 tvoja 2-ročná je naozaj úžasná! zrejme má dlhšie ruky ako všetky ostatné deti v jej veku, keď si už dosiahne na zadok 😉

januska12323
Dnes o 09:48
@anonym_62773a

@patta89 tvoja 2-ročná je naozaj úžasná! zrejme má dlhšie ruky ako všetky ostatné deti v jej veku, keď si už dosiahne na zadok 😉

@anonym_62773a zadok sa nemusí utierať iba zo zadu 🙄

vevesh
Dnes o 09:52
@januska12323

@januska12323 len nejakych 10-15% deti je v 2 rokoch odplienkovane. Takze nie, nemusia to tie deticky vediet... (a ze davno🙃). Gratuluj si k sikovnemu dietatu, priemerne dieta sa nevie ani vypytat v 2 rokoch. (A pomlcim o 10-15%, ktorym sa to podari az ooovela neskor, v skolskom veku, kedze CNS dozrieva do 8 rokov...)

patta89
Dnes o 09:52
@anonym_62773a

@anonym_62773a moja ma take ruky ako ostatni jej rovestnici....rozkroci si nozky a tak zo spodu si da rucku a utrie celu ritku, takze sa to da ...len to treba naucit.
Mam este 6r. synceka a ten si vedel utriet ritku v 3r...len to dieta treba proste naucit, ako na to

anonym_62773a
Dnes o 10:20
@januska12323

@patta89
@januska12323
Utierať zadok spredu? u dievčat výborná cesta k infekcii 🤦🏻‍♀️

patta89
Dnes o 10:31
@anonym_62773a

@patta89
@januska12323

@anonym_62773a doteraz ziadnu nemala....ja ju po utreti kontrolujem, vlhcenymi utierkami..

Dakujem za zbytocny komentar, vieme co mame robit

anonym_9ea521
Dnes o 10:32

Wau ty vole aky hate. Moj ma tiez 5 a utieraju ho v skolke aj my doma. Ale nezijeme na Slovensku evidentne, kde si deti uz od 2 rokov utieraju zadky a mamky do troch rokov dietata susia salamy doma na sedacke.

anonym_31572b
Dnes o 10:37

Utierali sme aj predškolákov.

januska12323
Dnes o 10:47
@anonym_62773a

@patta89
@januska12323

@anonym_62773a spredu neznamená utierať dopredu.

anonym_3d303d
Dnes o 10:54
@anonym_a0ddd5

Malým deťom učiteľka utrie, najmä najmenším oni ešte anatomicky nie sú schopné si utrieť zadok lebo majú krátke ruky a nedosiahnu ,avšak okolo 4,5r. môžu začať skúšať aspoň doma. Čo sa týka predškolákov, tam sa upozorňujú rodičia vopred na poslednom rodičovskom združení (pred nástupom do predškolskej triedy), aby deti počas prázdnin viedli k tomu, aby sa vedeli utrieť. Áno, deti v predškolskej triede by to už mali vedieť a učiteľka nie je povinná kontrolovať ako dobre sa dieťa utrelo.

@anonym_a0ddd5 a preto treba male deti ucit utierat si zadok spredu, pomedzi nohy. Spredu si tam dosiahnu a vedia aj skontrolovat ci uz je papier cisty. Aj dievcata treba naucit spravnu techniku pomedzi nohy a odpredu do zadu aby si nenaniesli stolicu tam kde nema byt. Iste stane sa, ze neutru dokonale, to sa potom doriesi po prichode domov, ale mali by to zvladat uz pri nastupe do skolky. Ked budu mat ruky dost dlhe, bez problemov zmenia techniku aj same, bez ucenia.

szam
Dnes o 11:01
@anonym_6c7095

@szam nikto nič také nepovedal, tak sa ukludni 😂😂😂 ženy naučte sa už čítať keď chcete moralizovať a mudrovať!!! autorka sa pýtala či sa musí DIEŤA už same utierať, a ja som jej odpísala nie nemusí! keby som taká .... tak jej dopíšem, nie nemusí, môže chodiť aj s osratou riťou... o keby sa opýta či má jej dieťaťu utierať zadok učiteľka tak jej taktiež odpoviem, že nie nemá to robiť učiteľka. takže nabudúce sa choď zavzdušňovať niekam inam. 😅 ja som odpovedala na čo sa autorka pýtala..

@anonym_6c7095 ja som kludna. reagovala som na to , že učiteľky spohodlneli. to skôr niektoré matky nadobudli pocit, že dieťa nič nemusí a všetko za nich robia a chcú to aj od učiteliek.

szam
Dnes o 11:04
@anonym_6c7095

@szam ale ona sa nepýtala na učiteľku... takže Tvoje 2 komentáre sú úplne zbytočné. pekný deň Ti prajem .)

@anonym_6c7095 odpisala nemusia. Tým pádom to niekto spraviť musí,vychádza mi z toho učiteľka. Už nikto iný v triede s nimi nie je. Preto som napísala "ani učiteľka" nemusí. a teraz čo?

anonym_5a65cc
Dnes o 12:42
@anonym_8184ba

Iste samy. Už od 4rokov by mali samy

@anonym_8184ba fakt? Moja neterka má 6 rokov a stále nevie.....

Strana
z2