Najedovaná matka - choré deti v škôlke
Ahojte, potrebujem sa vypísať lebo dnes som bola svedkom úžasnej situácie... Skoro ma je***! Prídem si po dieťa do škôlky, a v šatni stará mama s vnucikom a učiteľka... Rozhovor.. stará mama hovorí že no chlapček ráno grcal hlieny ale myslela som si že sa mu uľaví... Ja len tlak...a učiteľka na to, že no celý deň nepapal, veľmi mu tečú sopliky aj kašle, ani sa mu spinkať nedalo, bolo by dobre ho nechať doma.. a starka tak dobre, tak teda ostane doma.. mala som dosť.. je toto normálne? Normálne som zamrzla..Hlavne že na začiatku roka omáčky ako bude ranny filter, že dieťa nevezmú pri naznaku choroby...alebo ked sa im niečo nebude zdať tak volajú domov.. uhm 🤬🤬🤬 a samozrejme môj syn vydržal v škôlke až 6dni a už išiel soplavy zo škôlky 🤯 ... Milujem vás, mamičky, ktoré nechávate choré deti doma 💗 ste super!
@petulda333 napr mne by nevadilo keby mamička prip učiteľka upozorní že toto dieťa je soplave a kašlave lebo ma alergiu.. netreba sa báť.. ale keď dieťa grcia hlieny a mamička resp stara mama pošle decko do škôlky... Neberie mi to rozum.. 🤷🏽♀️
@bluka2 da sa,teda hlieny vyzvracaju,pokial ich nevedia vykaslat
No mne to tiez rozum neberie,ja som dieta nechavala doma ked bolo chore.
@bluka2 buďte rada.. naši to v počiatku choroby mali skoro furt, keď je žalúdok plny hlienov tak to proste telo potrebuje dostať von.. a nie je to nič príjemné, neviete ako skôr dieťa kriesit
Ako učiteľka vám poviem, že napriek mnohým normálnym rodičom existujú aj takí, čo naozaj telefón nedvihnú ani keď im zavolám 10x a keď konečne dvihnú, tak sa na mňa ešte osopia, že dobre viem, že teraz prísť nemôžu. A čo nám urobiť?? kam mám to dieťa dať, aby neohrozovalo a nenakazilo ostatné deti? Predpokladám, že ráno nik nepriznal, že dieťa doma zvracalo......
@petulda333 jaj, tak to asi keď deti vtahuju tie sople a prehltnu ich alebo ako? Že ako sa dostanú do žalúdka?
@nikaeli ja to beriem aj z vašej strany, chyba je jednoznačne rodič keď nevie uznať kedy je už nevhodné dať dieťa do škôlky 🙄
@bluka2 jednoducho.. môj malý je teraz chorý, huhňavý, hlieny mu stekajú rovno do hrdielka a do žalúdka.. cez nos nevyfúka takmer nič 🥴 je to tzv. zadná nádcha
ešte som chcela doplniť k môjmu príspevku vyššie, že ráno prídu deti veľakrát nadopované a ranný filter neukáže vôbec nič.. noštek vyfúkaný, zakvapkaný, sirup na kašeľ, či Nurofen na teplotu.. že je dieťa choré vidíme často pred obedom, keď už lieky neúčinkujú 🤷🏻♀️
Hm, to máme fakt asi šťastie, ešte ani s jedným dieťaťom nezazite. Ja som inak celkovo človek, čo takmer nikdy nepouziva lieky, ale jediny, čo fakt uznávam je nasivin. Streknem na začiatku a na druhý deň pokoj. A ešte spíme pri otvorenom okne celú noc.
@elizabet173 to nie je otazka namna. U nas sa do triedy slo takto. Vosla si do malej chodby,otvoris dvere a je tam satna,zo satne do chodbicky a potom trieda. Proste dieta zobliekla,prezulo sa, poslala ho do triedy a rychlym krokom odisla
@bluka2 ano,presne tak
Kokos ani mi nehovor , dva týždne bola doma a samozrejme po dvoch dňoch v škôlke zase sople...
Väčšina respiračných vírusov je infekčná 48-24 hodín pred prepuknutim príznakov, čiže ak niekto v stredu prinesie soplave dieťa, to dieťa už tak či tak všetko roznieslo v utorok. Potom najviac infekčny je pacient počas horúčky, spravidla prvé 3 dni choroby, veľmi infekcne sú priesvitné sople v tejto fáze, take tie typické 2 týždne tahajuce sa sople už nie sú zvyčajne infekčné. Samozrejme choré deti majú zostať doma, ale načo sa toľko rozčuľovať nad niečím, čo neovplyvnime. (Info je odborne,Som lekárka)
@elizabet173 napr ja som davala cislo na seba,muza,babky a sestru,ale niektori rodicia dali len jedno,popripade na oboch rodicov. Viac nedali,nechceli. Viem,ze ucitelky sa to snazili riesit,ale co presne vsetko skusali,to neviem
@bluka2 co by som dala za takyto system. Do nasej skolky nemoze ist dieta ani so soplom.. takze aj 2x v mesiaci berem OCR na dieta, ktore raz za cas zakasle a popritom je spokojne, beha, vymysla..
Bohuzial, to je detsky kolektív. Rodicia su casto nezodpovedni a deti si to odskacu. Sama som ucitelka a ked sme jedno dievcatko odmietli rano prevziat, tak uz sme sedeli u riaditelky na koberceku, lebo sa tatinko stazoval. Takze tiez to nemame lahke. Kazdy den sa hadat s nejakym rodicom. Nehovoriac o tom, ze rano to malokto pozna. Nadopuju dieta lieckami, vysmrkaju...
Moj syn este nechodi do skolky, ale na cvicenia... A Kazdy druhy tyzden odtial ide chory. Vzdy tam niekto soply a kasle. Co mam robit🤷♀️...tak beriem to tak, ze si trenuje imunitu... Ale chapem, je to na nervy. Tiez neznasam, ked je stale chory.
@elizabet173 neviem ja som moju malu nikdy nedala s nurofenom do skolky. Len ona mala len take choroby, ze netrebalo antibiotika.. takze doma bola spokojna behala. V zivote by som ju nedala az tak moc choru. Jasne, ze by som bola pri nej.
Len u nas je to tak, ze aj ked zakasle mi povedia, ze velmi kaslala. A doma nic.. ze ju nemam ani priniest. Lekarka sa minule vyjadrila, ze ona tam ani nic nepocuje tak nech radsej zostane doma. Ja prichadzam o kopu penazi kazdy mesiac.. v robote sa mozem bat, ze ma prepustia. Ceny idu hore.. tak ja neviem.
Fakt by som to nebrala az tak prisne, na kasel a sopel sa nezomiera. Tiez nechodim nonstop na Pnku kvoli tomu..
@petulda333 nooo čakala som,že dieťa bude doma na druhý deň a nie v školke.Už tam behalo bez rodiča a bol piatok.To už bolo jedno roznosila to tak či tak už den predtým🤷♀️
@autorka Milá autorka, ja som zase tá opačná skupina matiek. S každým sopľom sme bežali k pediatričke. Že načo? Vždy som jej povedala, pani učiteľka zo škôlky povedala, že syn je chorý, je to pravda? Vyšetrila 2krát bol chorý a raz, že simuluje, aby nemusel do škôlky. Na sople som paradoxne tu na MK vyčítala, že inhalátor je dobrý. Tak syn 2krát denne inhaluje mätový odvar a dieťa ako vymenené. Učiteľka chváli, že je "najzdravší z triedy", sople už nie sú, čakám čo za inú lakocinku zase prinesie zo škôlky😀
U nás detto ooooooo na začiatku roka na rodičku ako filter atd atd....teraz??? Choré zachrchlavene deti. A top bolo minulý tyzden jedna matka z triedy dala na instagram vo štvrtok ze mame ,,nohy ruky ústa,, (vysoko infekčné!!!) A v utorok decko v škôlke! Rozum sa mi pozastavuje. (Nie nemusí do prace pracuje z domu na insta 24h.)

Grcat sople som ani nevedela, že sa dá, úprimne povedané. Vlastne si to neviem predstaviť. Ja poznám len také o ničom malé sople, proste, že tečie trochu nos