icon

Najedovaná matka - choré deti v škôlke

10. nov 2022

Ahojte, potrebujem sa vypísať lebo dnes som bola svedkom úžasnej situácie... Skoro ma je***! Prídem si po dieťa do škôlky, a v šatni stará mama s vnucikom a učiteľka... Rozhovor.. stará mama hovorí že no chlapček ráno grcal hlieny ale myslela som si že sa mu uľaví... Ja len tlak...a učiteľka na to, že no celý deň nepapal, veľmi mu tečú sopliky aj kašle, ani sa mu spinkať nedalo, bolo by dobre ho nechať doma.. a starka tak dobre, tak teda ostane doma.. mala som dosť.. je toto normálne? Normálne som zamrzla..Hlavne že na začiatku roka omáčky ako bude ranny filter, že dieťa nevezmú pri naznaku choroby...alebo ked sa im niečo nebude zdať tak volajú domov.. uhm 🤬🤬🤬 a samozrejme môj syn vydržal v škôlke až 6dni a už išiel soplavy zo škôlky 🤯 ... Milujem vás, mamičky, ktoré nechávate choré deti doma 💗 ste super!

bluka2
11. nov 2022

@yanni vo Viedni napríklad je povinná predškolská

slniecko66
11. nov 2022

@lenkavalova stale ma nechapes. Ja som ti nikde nenapisala, ze ju davam choru. Lebo nie nedavam. Ano poriesila si to.. asi mas babky a dedkov co strazia. Ale stale si mi nepovedala kam dat dieta ked je chore..
Moja mala ma crp idealne. Takze virus.. Co teraz.. mam tam ist a nadavat ktora to bola? 😂 alebo mam zalozit temu na konovi?

lenkavalova
11. nov 2022

@slniecko66 nie. Ja som stále doma s nimi ak sú choré. Bohužiaľ nemám iné riešenie. Aj na úkor príjmu.

slniecko66
11. nov 2022

@lenkavalova to ma mrzi. Ja sa tu nechcem hadat. Viem co je to.. ale zial na toto ziadne riesenie nie je. Len prezit.. ja sa velmi "tesim". Idu Vianoce a nebude vyplata..

simca06022011
11. nov 2022

@slniecko66 k crp ti poviem len tolko, moja dcera mala crp cely zivot v norme, ani jediny raz ho nemala zvyseny. a pritom vytery od lekrov cela zoo, hlavne ak to robila krcna lekarka, dokonca v jeden den nam robila vyter prakticka a tam nic, a potom orl a vzdy nieco. Cize sople, bolave hrdlo, kasle... nemusi to byt virusove aj ked crp bude ok, aj kopa inych priznkov je podstatna.

slniecko66
11. nov 2022

@simca06022011 chapem. Mne tak povedala, ze to neni zapalove. Tak aspon nieco. Alergolog termin vo februari.. takze odratavam dni :(

lenkavalova
11. nov 2022

@slniecko66 ja ti rozumiem. Preto ma to tak štve. Lebo niektoré ozaj nepozerajú na druhých. Že im skomplikujú život. Ale ona spokojná lebo dieťa v škôlke a ona zarába

bluka2
11. nov 2022

@simona20201309 je to fakt len polemika, ale nemyslím si, že sa niečo stane s holými nohami. V škandinávii tak deti behajú v zime doma po chladnej dlážke a keď ich tam vidíš sa na severe kúpať v zime...myslím, že su ok.
Ako spomínala iná mamička, tu v Nemecku nikto nefici na antibiotikách, ani mne nikto so skupiny nespomínal, že by brali. My nikdy. Takže mi z toho stále vychádza ten ich systém.
Ja súdim aj podľa seba, do istého veku (tak 22?) som chodila celú zimu v balerinkach, nohy vždy nakomopletku premočené, lebo aj do snehu. Doteraz nosím sandále čo najdlhšie ako sa dá, nemám rada proste veľa toho na nohách - a žiadne problémy.
Ale myslím, že to bude viac veci do kopy. Tu sa napríklad o dosť menej je sladké, vlastne iba na oslavách. Sladké obedy a podobné veci nikdy. V škôlke väčšinou bio strava, drvivá väčšina toho čo im davaju. Vari im Turkyna také stredozemné jedla, čo by mala byť najzdravšia kuchyňa.

slniecko66
11. nov 2022

@lenkavalova len zial to sa uz nezmeni.. ked to bude takto nadstavene. Ja neviem ale nebrala by som to az tak prisne. Ked je dietatu naozaj zle, ma teploty a pod. Tak jasne, nech sa doma lieci.
Len ja mavam skoro stale doma spokojne dieta, ktoremu dokopy nic neni.. a potom ma to stve, ze utekaju len peniaze.
U nas sa na rodicku dokonca aj hadali kvoli tomuto. Pred vsetkymi vrieskala na nu, ze dala ho choreho a chvalila sa s tym 😂 a pritom je na materskej.. treba vydrzat kym nepride skola.

lenkavalova
11. nov 2022

@slniecko66 nechcem ti brať ilúzie ale syn je v škole. Žiadna výhra 🤣🤣

slniecko66
11. nov 2022

@lenkavalova 😔😔😔 vsade som citala, ze skolou to skonci. Len toto nie.. ja uz patram po pricine. Preco.. nech mi lekar povie. Ci nema alergiu na nieco lebo sa uz zblaznim :(

lenkavalova
11. nov 2022

@slniecko66 my sme zo začiatku nemali problém. Som sa tešila po škôlke.
Zmena nastala minulý rok, na konci tretieho ročníka.
Neviem či už rodičom dlho bolo po corone, tak supnu aj choré dieťa do školy 🤷

maciatkolulu
11. nov 2022

@yanni at, robili cirkus, keď sme išli na 2 týždne na dovolenku, keď bol malý v škôlke, v predškolskej... Aj spomeňme upozornenie, čo sa môže stať, ak... Záver bola sociálna, medzitým upozornenie, až odobratie rodinných

yanni
11. nov 2022

@bluka2
@maciatkolulu no ked je povinna, tak to je ine. Nastastie v DE povinna nie je. Ja si necham najmladsiu doma hocikedy len tak a ideme na plavaren alebo tak.

bluka2
11. nov 2022

@yanni tiez mi odľahlo, ako si to napísala. Ani som nevedela ešte, ako je to v DE 👍 presne tak...

yanni
11. nov 2022

@bluka2 Bundesweit zatial take nic nie je. Ale Bildungssystem v DE je Ländersache, cize kazdy Bundesland si mode robit co chce, tak to třeba sledovat. Ale dufam, ze podym pojde moja najmladsia do skoly, nic nove si nevymyslia.

annm81
11. nov 2022

@maciatkolulu Zaujímavé porovnanie prístupu k predškolskej výchove. Totiž, pokiaľ viem v AT nie je homeschooling žiadny problém. Zatiaľ čo v DE je to pomaly hrdelný zločin, pritom ale predškolská príprava v mnohých nemeckých škôlkach prakticky vôbec neexistuje.

bluka2
11. nov 2022

@annm81 je to ako píšeš, aj keď zistila som, že aj v Nemecku sa tiež všeličo dá. Možno homeschooling je nemožný, ale napríklad kolegyňa (v Nemecku) išla teraz so skolopovinnym dieťaťom na pár mesiacov sabbatical do Južnej Ameriky. Tam bude chodiť síce do školy, ale do nejakeho nižšieho ročníku, prakticky pro forma. A všetko ok v Nemecku, vráti sa do triedy kam prestala 👍

bluka2
11. nov 2022

@yanni aj v AT je to Ländersache. Aj keď teda možno všetky Länder sa rozhodli rovnako, to už nemám prehľad

majushka
11. nov 2022

Tiez som sa pekne nastvala v utorok, aj v stredu. V utorok uz pri prichode do satne jeden chlapec stale kaslal, otcovi to evidentne nevadilo a v stredu zaverecna… mamka davala do triedy svoju malu so slovami, ze jej dcera kasle a ze ked bude velmi, tak jej maju volat a pride po nu.😡 To ako fakt toto niektori rodicia robite svojim detom??? V druhom rade mozete mat tolko drzosti voci druhym detom, ucitelkam…? Ja som syna dala zdraveho po dvoch tyznoch do skolky a po troch dnoch je zase doma!😡

autor
11. nov 2022

@majushka presne tak.. dnes celý deň moj syn ležal, cely usopleny, smutný, unavený.. ach, aj som si porevala.. v takom stave som ho dlho nevidela 🤬🥺 nervyyyy

luccija
11. nov 2022

@lubkavargova1 to co je za hlupost preco by sa mal ucitelke znizovat uvazok podla chorobnosti?a, ked mala o 2t v triede 18 deti tak uz mala zmluvu na 100%?co ona moze za to, ze deti boli chore?my sme mali v sukromnej v zime bezne z 15 deti realne 7 nikdy neboli plny pocet.

lubkavargova1
12. nov 2022

@luccija co zriadovatel to ine podmienky a my sa mozeme aj na hlavu postavit, staci mat "chapavu" starostku co si vytvori doslova "stat v state"....o Covidovom stave ani nehovorim.

maciatkolulu
12. nov 2022

Ale nooo, porevala, snáď nie. Trosku hysterické.... Pri dieťati so soplom? Ja neviem, či mám tiež revat, lebo môj ma ovčie... Vyzerá fakt biedne. Celý bodkovaný, nervózny, nevyspatý, svrbí ho to, musíme robiť kopec úloh a to v nemčine. A neviem na koho byt nasrata🤣. Čakajú ta horšie časy. Do školy reálne budú chodiť zasoplene deti aj s kašľom.

sonicka96
12. nov 2022

Inak z tohto som aj ja veľmi často vo vývrtke keď vidím v triede detí ktoré kychajú alebo kašľu..tak ja sa j*bem s prepáčením s chorobou u dieťaťa,dávam na dráhe lieky aby mohol ísť do škôlky a tam nejaká druhá mater donesie do škôlky choré dieťa 🫣 už som povedala aj učiteľkám nech to riešia nech nepúšťajú do triedy choré deti k zdravým lebo potom načo dáva rodič 20€ mesačne na škôlku keď je tam dieťa dokopy za ten mesiac 10dni??? Aj to je veľa niekedy... Takže keď budeme mať nejakú schôdzu tak to tam vytiahnem..a je mi jedno že kam dajú pracujúci rodičia choré deti. Ja tiež nesedim doma a nečakam kým mi príde domov dieťa s horúčkou a kašlom na 4týždne tak absolútne tá chápem autorka 🙂

zuzanockamt
12. nov 2022

Moc to prežívaš, milá maminka. Detská dr. mi tento týždeň povedala, že nerozumie tomu, prečo sa to teraz v škôlkach tak preháňa. Vravela mi,že kedysi bežne deti so soplíkom chodili do škôlok,skôr si zvyknú na vírusy atď. Jasné,keď je horúčka, brutálny kašeľ atď, tak nech je doma, ale vraj ani zelený soplík, ktorý netečie z nosa nie je problém.

kallanchoe
12. nov 2022

Ono tak to je asi všade.....všade majú také isté problémy....dieťa dávam stále zdravé....ale keď v triede kašľu soplia,tak môj vydrží Max týždeň a zasa dva doma....ráno deti nadopuju,kvapky,sirup proti kašlu,nejaký zodac aby nekaslalo,prípadne nurofen a hajde škôlka.... učiteľky niesu zdravotnícky, a aj keby boli,ráno takto nadopovane dieťa nemajú šancu spoznať...učiteľky sa sťažovali aj na rodičku,že oni veľmi dobre vidia,že sú napchate liekmi,pred obedom alebo keď idú spať,vidia že účinok lieku vyprchala deti sú hotové,kaslu,soplia....teplotu nemajú,dajú ich spat....poobede povedia rodičovi,ale ráno ho zasa prinesú nadopovane bez teploty,kašľu,ani riaditeľka nič urobiť nevie, keď majú papier od lekára tak už detto len dieťa prebrať a zasa tá istá pesnička cez deň...mám aj kamošky učiteľky v škôlke,a že detto nič nevedia spraviť,vedia že dieťa je na liekoch,lebo po tých 4 hodinách to vyprchá a to proste vidno....

autor
12. nov 2022

@maciatkolulu mal horúčku.. nielen sopel..a co ked som hysterická.. o tom nie je téma.. nepisala som to vam

autor
12. nov 2022

@zuzanockamt ked sa dieťa drhne soplami v škôlke a grcia ich tak ok.. môže ísť do škôlky 😁🙈

slniecko66
12. nov 2022

Anonym. Kde pisala @zuzanockamt ze dieta sa drhne soplami a vracia tak ze moze ist do skolky?
Ci uz vidime to co sami chceme? 😁