Najedovaná matka - choré deti v škôlke
Ahojte, potrebujem sa vypísať lebo dnes som bola svedkom úžasnej situácie... Skoro ma je***! Prídem si po dieťa do škôlky, a v šatni stará mama s vnucikom a učiteľka... Rozhovor.. stará mama hovorí že no chlapček ráno grcal hlieny ale myslela som si že sa mu uľaví... Ja len tlak...a učiteľka na to, že no celý deň nepapal, veľmi mu tečú sopliky aj kašle, ani sa mu spinkať nedalo, bolo by dobre ho nechať doma.. a starka tak dobre, tak teda ostane doma.. mala som dosť.. je toto normálne? Normálne som zamrzla..Hlavne že na začiatku roka omáčky ako bude ranny filter, že dieťa nevezmú pri naznaku choroby...alebo ked sa im niečo nebude zdať tak volajú domov.. uhm 🤬🤬🤬 a samozrejme môj syn vydržal v škôlke až 6dni a už išiel soplavy zo škôlky 🤯 ... Milujem vás, mamičky, ktoré nechávate choré deti doma 💗 ste super!
A preto nemame pravo nic napisat? Ano si hysterka. Namiesto toho aby si to riesila s dotycnou osobou zakladas temu na konovi 😂 co cakas, ze si najde tuto diskusiu a uz nikdy neda chore dieta do skolky ktoremu tecu sople az po kolena? 😂
A ak ta to tak stve, vzdy mozes zavolat ucitelke a vypytat si telefonne cislo na konkretnu mamicku. Vybav si to s nou 🙈🤣
Autorka
Áno, ja dám dieťa, ktoré 4-5krát za dopoludnie zakašle a má mierny priesvitný soplík do MŠ. A Dr. mi to aj v pohode schváli.
@slniecko66 milé slniečko.. keď budete mať doma choré 4rocne dieťa a dvojročné dvojičky k tomu 3tyzdne z mesiaca.. potom sa môžeme baviť.. ďakujem za pozornosť, prajem krásny večer a nech vás choroba obchádza. To jedine vám prajem ✨
Mila autorka. Mam jedno dieta.. dakujem za prianie ale neplanujem dalsie 😊 takze bavit sa nebudeme moct asi nikdy. A choroba nas neobchadza.. to je ale prekvapenie.
Viete, treba riesit veci ak nas nieco trapi.. nech nemame v srdci tolko zlosti a zbytocne nervy na nieco o co sme sa ani nepokusili vyriesit.
Krasny vecer.
@slniecko66 budem to riešiť na rodičku, o to sa fakt nebojte... nechápem prečo by som mala volať nejakej cudzej mamičke ktorú som v škôlke videla raz.. prečo asi 🙈 no vidíte tak máte jedno ktoré vyzdravie rychlo, u nás sa to ťahá tri týždne.. nečudujte sa že som vyčerpaná z večných chorôb 🙏 neskúsili ste si to..
@slniecko66 a ako čítam na vašej nástenke.. zažili ste laryngitidu.
U nas je to raz za mesiac momentálne.. takže tak
Autorka
A chodíš do práce či si na RD?
@zuzanockamt pracujem z domu popri dvojičkách.. na polovičný úväzok.. tak to neviem či budete brať ako prácu
Autorka
Tak to je bez stresu,keď je to práca z domu, ja pracujem na plný úväzok, dieťa 2,5 ročné v škôlke a fungujeme. Prežila som aj pri staršom takmer dva roky, keď bol chorý každé 2-4 týždne. Normálne som pracovala na plný úväzok. Nikdy som nehromžila na žiadne matky. Sama som atakovaná v práci denno - denne vírusmi a baktériami. Prežili sme a zvládli všetko.
O com pisete? Ako viete, ze ja niesom vycerpana? Mne je chora niekedy aj 2x do mesiaca. Rano vstavam do prace s tym, ze poobede mi ju mozno vratia s kaslom. Co sa tyka financii tiez to nie je ruzove kedze nemam normalny plat ani nepamatam. Za rok som odrobila len 1 mesiac co bola v sukromnej skolke a tam bola zdrava.
Ano zazili sme laryngitidu, ktoru dostala asi v skolke. Ale nejdem teraz utocit na niekoho, ze od koho to dostala.
A ked pracujete z domu a trapia vas caste choroby asi by som ani dieta nedala do skolky a nechala ho doma..
@zuzanockamt
@slniecko66 dobre ❤️ 4 ročne dieťa sa musí socializovat, to je jedna vec a školka mu prospieva, aj ja zarábam lebo musím, som na deti sama na tri mesiace a dva týždne mam potom pomoc manžela.. ale nejdem sa tu obhajovať.. končím a touto debatou, nikam to nevedie. Bude mi to vadiť naďalej keď budem počuť uchrchlane decko v škôlke.. a aj tak to prežijem lebo musím. Taký je život. A keď vam vadí tato diskusia, tak sem nepíšte a nečítajte to.. ušetríte čas
Ale deti mávajú horúčky, sople, kašle, netreba sa preto rúcať a plakať. Fakt to je ľahko hysterické., žiadna mama nie je rada, keď ma choré dieťa, ale teda revat kvôli tomu, že decko ma sopel a horúčku zo škôlky, je zľahka cez, ako som písala v rakúsku a zjavne aj v Nemecku sú deti so soplom, aj roznofarebnym úplne normálne v škôlke aj s kašľom, naopak tie staršie proste musia a tobôž škola. Popracovat na imunite treba, nehysacit pri chorobe, nepridáva to ani dieťaťu a ani tebe. Ak sa ti niečo nezdalo, mala si sa ozvať na mieste, nie babke, ale učiteľke, či je to tak bežne. Ale ja fakt ľutujem tie učiteľky,uprimne,lebo reálne sopel nie je dôvod na sedenie doma, pracujúce matky, by mohli byt rovno nepracujuce. A potom to tak aj tak s deckami vyzerá, ATB ako lentilky..... 4 vrstvy a učiteľka nedala tu štvrtú a teraz ma Adamko soplik, určite to chytil od susedovie Berty a dokola a v škole co? Prváci sú soplavi tiež, necháš ho doma pri každom? Ci tam už bude môcť nakaziť druhých, či ako.... Proste pre mňa je toto nekonečná téma na Slovensku. Ale skutočne plakať, lebo dieťa má teplotu a sopel a je unavené.... No dobre. Veľa zdravia a menej strachu a precitlivelosti
Nuž nemusí sa 4 ročne dieťa sicialozivat, tobôž, keď ho máš vkuse choré, tam by som zažila plusy a mínusy, plus teda tvoju precitlivenosť, mne neboli, okrem orostrwdnej v škôlke, okrem predškolskej a to malý nastupoval rovno do nemecký hovoriaceho kolektívu a nebol problém a vieš čo je paradox? Chorobnosť nízka, môj malý vôbec, a celkovo škôlka plna aj počas korony, cim to tak asi je? Rakúskym,nemeckym vzduchom asi nie....
@maciatkolulu prosím vás... Tak mi prišlo ľúto, keď som ho videla chorého ležať, keď sme mali v tejto dobe byť na pobyte keď sa nam konečne vrátil tato domov.. pardon.. rozplakala som sa.. ospravedlňujem sa za to.. navyše som ten koment pisala niekomu úplne inému, takže to či som sa rozplakala je predsa moja vec... Som taka no, tu sa bude kritizovať jedna radosť za rozplakanie sa... len minulý týždeň sa vyzdraveli dvojičky z choroby.. ktorá trvala tri týždne..ano skoro ma jeblo keď som si predstavila že zasa ďalšie tri týždne budeme vyzdravovat... prepáčte ešte raz..
@maciatkolulu ale ak sa vam ulavilo, som.len rada ❤️
Ja by som po pracovala aj na slovníku, troska slušnej sie by to asi aj išlo, inak, neprišlo ti na rozum, že naopak tvoje dieťa mohlo nakaziť niekoho, lebo ochorelo od dvojiciek? Ze to nemusel byť niekto zo škôlky? 😉👋👋👋
Nemá sa mi prečo ulavovat, skôr sa mi zdá, teda tvoj písomný prejav hovorí o niečom. Ale teda byť tri týždne doma, kvôli soplu, teplote je výkon, veľa toho podľa mňa nenapracujes. Inak dvojičky si ťahala choré s dieťaťom starším do škôlky? Zaujímavé....
@maciatkolulu nie som slušná v čom? Nadala som vám, niečo zle som vam napisala alebo...? Nie od dvojičiek neochorel.. tento chlapček bol chorý už dva dni a spinkaju vedľa seba.. nebudem to rozoberat už.. máte svoj názor a ja svoj. Pekný večer.
deti v škôlke sa proste od seba nakazia, môžu byť dokonca bezpríznakoví, takže bezpredmetné hľadať vinníka, to je proste škôlka.
môj bol prvý rok v škôlke tiež často chorý, brala som to že také sú začiatky, potom sa mu vybrala nosná mandľa a bolo to ok.
Takže tento chlapček bol chorý dva dni a ty si bola ticho, hmmm, inak choroby sa neprejavia zo dňa na deň, máš inkubačná dobu.
@mondolina ja viem a chápem že toto si musime len odsr*ť ..🙄 kiežby sa dala vybrať hneď, ja mám vybraté mandle a bola to najlepšia vec aká sa mi mohla stať, odvtedy som chorá minimálne a to mám už 25 .. v škole som už skoro nechýbala 👍
@maciatkolulu zasa vy? Ach... Deň predtým mi muž hovoril že v škôlke nejaky chlapec hrozne kašľal v triede keď prišiel pre malého.. nebola som poňho ja, takže neviem .. strašne sa nudíte lulu 🤣 nechajte tak.. nájdite si inu diskusiu už.. toto je nuda 🙈
Takže už ďalší chlapec, aha.... Všetci len nie tvoji, od tvojich sa nakaziť nemohol. Ja píšem aspoň nie anonymné, čo ty áno, takže iróniu skúsime nechať mimo😉
@maciatkolulu ❤️
@maciatkolulu moji chlapci nemajú sople, ani kašeľ.. keďže dobrali atb.. su už úplne zdraví.. starší je našťastie separovani.. ďakujem, pekný večer
@maciatkolulu a čo na tebe je neanonymne.. meno? 👍Fajn
Ach...presne toto riesim aj ja...mala furt chora, lebo chore deti tam davaju. Rano ich napchaju Nurofenom a daju ich do skolky akoby sa ani nechumelilo. Ucitelka mi vravela, ze sa im stava, ze ked zavolaju, ze dieta ma teplotu, nech si mamka pon pride, mamka pride o 6-7 hodin a tak tam chore dieta je cely den so zdravymi. Mne sa suseda minule so smiechom priznala, ze jej dcera, ked ma dôlezity meeting v praci, tiez to tak robi, ze da rano Nurofen a ide do roboty. Nehovorim o teraz o priesvitnom sopliku, ale o riadnych virozach. Pred mesiacom tam takto dieta rozsirilo anginu po celej triede, mali ju vsetci vratane uciteliek.
@maciatkolulu No niektore matky su nepracujuce, lebo ich deti su doma zo skolky nie so soplami, ale s laringitidami, anginami, zapalom priedusiek, siedmou chorobou, chripkou, rotavirusom atd. a s horuckou 39 stupnov, kazde dva tyzdne. Nie su vsetko len "sople" bez teploty. Opakovane rhinovirusy dokazu spôsobit vela komplikacii, vratane zapalu pluc, zvacsenych nosnych mandli a vsetci vieme, ze to potom moze viest ku hospitalizacii...Tie sople su priznakom nejakeho virusu alebo bakterialnej infekcie. Treba vediet akej. Btw. ked ma dieta sople ake popisuje autorka je silno zahlienene a treba mu ich fukat resp. odsavat, mamina mu koleduje o pekny zapal ucha. Ucitelky mu to nebudu stale dookola fukat, nechaju ho s plnym nosom, maju dost roboty so zdravymi detmi. Ked sa dovracia zo zatekajucich hlienov, tak ma si problem, ktory treba riesit a dat mu na tie sople nejake lieky. Dieta ma po chorobe byt doma presne taky dlhy cas ako trvala choroba. Ked malo horucky a ine priznaky 6 dni, ma byt dalsich 6 doma - to je od mojej pediatricky. Ja davam dceru do skolky po chorobe az ked jej sopel tecie len vonku, ked je zima, inak je doma. Potom sa nikdy nestihne zotavit.
Však si to mala riešiť z učiteľkou prečo nerobia ranny filter...čo sa tu rozdrapuješ?milujem tieto matere...dôležité ako hovno v tráve.Na mieste ani mú ani bú a na interne sa ide rozdrapovať.Načo tu vypisuješ každá vieme ako to je v MŠ a rieš si to z učiteľkou prečo nerobia ranny filter a prečo nekontaktovali rodičov aby si po dieťa prišli.Sa nemáš kde ventilovať?problemy sa riešia inak a teda na mieste z dotyčnou osobou a teda učiteľkou.

@slniecko66 len ja nepíšem o zelenom sopliku ktorý netečie...ale o soploch po kolena. ak preháňam v tom že mi vadí že chodí usoplene ukaslane decko do škôlky tak ano v tom prípade som hysterka.. však si davajte chore soplave deti do škôlky naďalej, čo už s vami 🤣 bol to moj výlev nie váš