icon

Nechcem dať dieťa do škôlky

22. dec 2021

Ahojte. Mám ročnú slečnu a uz teraz viem ze ju do škôlky nechcem dať. Pýtam sa keďže je predškolská prípravka povinná 🤦

Strana
z4
bielasovicka
13. jún 2025
@patta89

@maduke ty si riadne mimo...Tebe by som navrhovala povinne stravit nejaky cas na psychiatrii aby si sa ukludnila...boze, vacsie blbosti som uz davno necitala

"Mne pripadá skolka ako ustav na odkladanie deti, na ktore rodicia nemaju cas....tak si tie deti nerobte ked sa im nemozete alebo nechcete venovat....jednoduche ci nie??" .... to myslis vazne? ci si si len v noci nieco vypila a nevies co pises?... hroza, este dobre, ze mame povinnu predskolsku, lebo vidim, ze niektorym mamam na tej materskej "preplo"

A to pisem ako mama 2 deti, ktore nadovsetko milujem, starsi chodi do skolky, na ktoru sa tesi kazdy den a mladsia 1,5r je so mnou doma...

@patta89 no ved takýmto matkám úplne prepína z toho dlhého času co sú doma, ved tu je jasný príklad u tejto, preboha. Čistá diagnóza 🤦🏼‍♀️

patta89
13. jún 2025
@bielasovicka

@patta89 no ved takýmto matkám úplne prepína z toho dlhého času co sú doma, ved tu je jasný príklad u tejto, preboha. Čistá diagnóza 🤦🏼‍♀️

@bielasovicka presne tak...keby si aspoň svoje blbosti nechala pre seba a pre rodinu a nie ešte tu verejne vypisovala

lienka.7
13. jún 2025
@patta89

@bielasovicka presne tak...keby si aspoň svoje blbosti nechala pre seba a pre rodinu a nie ešte tu verejne vypisovala

@bielasovicka
@patta89 dámy, ja dávno tvrdím, ze 3 roky byt doma proste niektorým ženám neprospieva... a ešte tie hlody, ako oni budu učiť deti doma same. Tak učitelia študujú 5 rokov, a jednotlivé predmety, ale ony super ženy to dajú hravo vsetko same 💪 majú môj obdiv v tomto naozaj. Inak ma napadá, ze prečo potom nejdu robit rovno učiteľky, vsak keď zvládnu učiť to svoje, iné nie? A mame po probléme s nedostatkom učiteľov.

dankakuc
13. jún 2025

Však vybaviť domáce vzdelávanie a je to. Nemusíš dieťa dávať do škôlky ani na prvý stupeň, neviem či už odsúhlasili aj druhý, tak možno potom aj tam. Či to bude prospievať dieťaťu je už na tebe.

nafka0483
13. jún 2025
@maduke

@nafka0483 to znie ako vyhrazanie...pre boha, ake nasledky moze niest matka, ktora sa slobodne rozhodne starat sa o vlastne dieta v domacom prostredi, a nie ho odlozit do institucie s neznamimi ludmi??

@maduke Ake vyhrazanie? Ak je nieco nariadene zakonom a ty sa rozhodnes porusit ho, tak musis byt pripravena niest nasledky.
Treba veci riesit v medziach zakona, vacsinou sa daju najst moznosti ;)

karlamon
13. jún 2025
@bielasovicka

@bielasovicka netreba za všetky matky hádzať do jedného voza.. Ja som počas materskej za tri roky spravila nadstavbu, rôzne kurzy, a začala aj pracovať z domu.. S malý som doma tei roky a ďalšie dva ešte budem kým pôjde do predškolskej.. Tiež som od prvého tehu testu vedela, že do škôlky skôr nepôjde 👌
A nemám žiadnu diagnózu a ani mi neodumrela polka mozgu..

autor
13. jún 2025

Pisem po skoro 4och rokoch. Ach ten cas leti.
Dcera ma uz 5 rokov a do skolky chodi 🫣 uz do predskolskej triedy a velmi sa jej paci dokonca je z nej velka sestra 🫢

lilian183
14. jún 2025

Autorka koľko mala rokov keď si ju dala 1x do škôlky?

autor
14. jún 2025
@lilian183

Autorka koľko mala rokov keď si ju dala 1x do škôlky?

@lilian183 mala 3 a pol

yanni
14. jún 2025

No a ako si vtedy tvrdila, že VIEŠ, že ju nechceš dať. A čo ta tak presvedčilo?

maduke
19. okt 2025
@moonlight1210

@maduke “ Mne pripadá skolka ako ustav na odkladanie deti, na ktore rodicia nemaju cas....tak si tie deti nerobte ked sa im nemozete alebo nechcete venovat....jednoduche ci nie??”
“preto si aj zelam aby sa tym mensim v skolke nepáčilo a aby sa vratili domov ku mne ☺️ “

tvoja nadmerna naviazanost na deti a utrpenie ich pustit z ruk je mila.

Ale oznacit skolku za odkladanie deti a vysmesne castovat matky, ktore potrebuju ist do prace, lebo tie deti musia z niecoho i zivit, ze si ich nemali teda robit, ak nemaju podmienky aspon do ich 10 rokov a viac sediet s nimi doma, je od teba hlupe.

Celkovo v kazdom prispevku sa starostlivo snazis skryvat svoju utocnost a podrazdenost.

Tak sa pytam - kto ti v tvojom realnom zivote vytkol tvoje rozhodnutie? Preco si podrazdena?

A ak ste doma v poho s tym, ako to doma mate, co ta prinutilo ist si hladat hlboko v noci clanky na temu “skolka vs. nechat si dieta doma”?
Co rozbilo tvoju vyrovanost a ohrozilo presvedcenie o spravnosti tvojho rozhodnutia a donutilo ta pisat celu noc odpovede na 4 roky staru temu, a to kazdemu ucastnikovi debaty zvlast?

@moonlight1210 a ked sa niekto vysmieva a utoci na matky co sa rozhodnu dieta vychovavat same doma a nedat ho do skolky, to je vporiadku?? mna to hneva.... ano, asi som to trosku prehnala s tym ustavom na odkladanie deti...no zial, mne tak ta skolka pripada... dodrziava sa tam isty rezim ako na vojne...vsetko vsetci musia robit spolocne...ziadna sloboda... chapem rodicov co daju dieta do skolky ci do skoly, pretoze peniaze na zivot treba... noja som si deti s partnerom spravila, lebo som ich chcela mat a starat sa o ne a nie ich niekam odkladat a vesat cudzim ludom na nos....je to ale len moj nazor, neznamena ze to tak je v kazdej rodine ci v kazdej skolke...aj ked si myslim, ze ten rezim v skolkach je velmi podobny skoro vsade... fajn, ked rodicia musia ist do prace aby sa uzivili, rozumiem, ale preco sa teda navazaju do niekoho kto hlada moznosti ako ostat s detmi co najdlhsie doma a privyrobit si inym sposobom, trebars brigadne a podobne... nehovorim, ze je to lahke, kazdeho slobodna volba.... no deti vyrastu a ten cas straveny respektive nestraveny s nimy sa uz nikdy nevrati...ten cas ujde velmi rychlo...

ja som s tym v pohode, ze mam deti doma, len okolie si mysli ze detom ublizujem a branim im vidiet realny svet...ale skolka nie je realny svet :( ....praveze realny svet je doma, v kruhu rodiny a znamych, blizkych....skolka je umelo vytvorena bublina, ktora ma od reality dost daleko..a o skole ani nehovorim....

co ma priviedlo sem?? nic...cista zvedavost a mozno nadej, ze aj niekto iny riesi podobny problem s detmi, ci ich dat ci nedat do skolky, popripade ako to maju ak sa rozhodnu nedat dieta do povinnej predskolskej dochadzky...co ja viem??

a preco som odpisovala kazdemu zvlast?? neviem...asi som to v danom momente tak citila.... mala som cas a chut, rada pisem..a vela 🙂 netravim pri pc vela casu, som tu skor vynimocne, tak ked uz som tu bola, tak som niecim chcela vyplnit cas, ked som nevedela zaspat a napadol mi Modry konik a aktualna tema pre mna, co ma trpilo v tej chvily....

maduke
19. okt 2025
@patta89

@maduke ty si riadne mimo...Tebe by som navrhovala povinne stravit nejaky cas na psychiatrii aby si sa ukludnila...boze, vacsie blbosti som uz davno necitala

"Mne pripadá skolka ako ustav na odkladanie deti, na ktore rodicia nemaju cas....tak si tie deti nerobte ked sa im nemozete alebo nechcete venovat....jednoduche ci nie??" .... to myslis vazne? ci si si len v noci nieco vypila a nevies co pises?... hroza, este dobre, ze mame povinnu predskolsku, lebo vidim, ze niektorym mamam na tej materskej "preplo"

A to pisem ako mama 2 deti, ktore nadovsetko milujem, starsi chodi do skolky, na ktoru sa tesi kazdy den a mladsia 1,5r je so mnou doma...

@patta89 v pohode...kazdeho vec ako nalozi so svojim zivotom, so svojimi detmi... ale preco kazdy utoci na rodica, ked neda dieta do skolky?? a ked utoci niekto na rodicov co daju deti do skolky, tak hned mu treba psychiatriu?? zaujimave..ako som pisala...to ze niekto robi nieco inak, nez 90% sveta, neznamena, ze je to nespravne....a ked ja som mimo, lebo nechcem davat deti cudzim ludom, tak zas podla mna su ti ludia mimo co ich tam davaju 🙂 preco sa na toto nepozriete rovnakym meritkom?? preco ked si niekto pyta radu tak ho hned takmer kazdy zvozi pod ciernu zem akoby prenasal mor alebo co?? ved sa respektujme konecne... je ina doba a viac moznosti, tak preco nemozme robit veci inak nez sa robili doteraz, ked nam to moznosti a schopnosti dovoluju??
a nepreplo mi, len mam ine myslenie nez vy a vacsina svetovej populacie.... nemusime sa hned urazat...to je take detinske...
apropo...alkohol nepijem 🙂

maduke
19. okt 2025
@lienka.7

@maduke ono dieta nedavas do skolky preto, aby si sa o neho nemusela starať. Dávaš ho tam preto, aby sa socializovalo aj teba. To len tak na okraj. Pokial je podla teba skolka ústav na odkladanie deti, tak práca je potom co? Ústav na odkladanie rodičov???

@lienka.7 ja som len napisala, ze mne to tak pripada, nie, ze to tak aj v skutocnosti je...to je len moj nazor, preco ja nechcem dat deti do skolky...cela veda....a praca je len na zdieranie rodicov a nie na odkladanie...ano, zarabat treba, ale v dnesnej dobe najst ozaj dobru pracu, kam bude clovek chodit rad, pretoze ho to bavi a nie iba z povinnosti, lebo treba peniaze, je naozaj umenie...vacsina zamestnavatelov je taka, ze zderu cloveka aj z koze keby mohli...za 1 plat aj 3 funkcie aby vykonaval....a najlepsie aby robil nonstop a kedykolvek kedy si vedenie zmysli... ale to je zas o inom..... proste mam iny nazor

maduke
19. okt 2025
@nafka0483

@maduke Ake vyhrazanie? Ak je nieco nariadene zakonom a ty sa rozhodnes porusit ho, tak musis byt pripravena niest nasledky.
Treba veci riesit v medziach zakona, vacsinou sa daju najst moznosti ;)

@nafka0483 a to ze si dieta necha rodic doma na individualnom vzdelavani je porusenie zakona?? lebo inak nerozumiem o akom poruseni zakona a neseniu nasledkov sa tu bavime??

nafka0483
20. okt 2025
@maduke

@nafka0483 a to ze si dieta necha rodic doma na individualnom vzdelavani je porusenie zakona?? lebo inak nerozumiem o akom poruseni zakona a neseniu nasledkov sa tu bavime??

@maduke Ved pisem ze to treba riesit v ramci zakonnych moznosti - to je napriklad domace vzdelavanie.

Strana
z4