icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

melany_y
24. sep 2024

Ako sa máte mamka?

pink_lady
24. sep 2024

Bože niektore tu fabulujete, ze najhorsie sa stalo...Pane boze, nie je prva uzivatelka co zalozi temu a neskor sa uz neozyva - nechce, nema cas, moznosti x. Nemocnice su furt plne chorych deti - aj babatiek aj predcasne narodenych - v piatok som sa vratila /nie prvy krat)od tial, videla som, vidavam. Nie je prijemny pohlad vidiet par tyzdnove mimino s dlahou na ruke - aby mohlo mat infuziu ale nie je to nic vynimocne...Mimochodom do tej infuzie moze kludne tiect len glukoza, alebo fyzak.
Inak, moj syn bol tiez predcasne narodeny, v inkubatore, uz ako 2 dnovy bral 4k antibiotik. A infuzie mal napichnute najskor do hlavy a potom cez brusko /centralny kateter/. Takych deti tam bolo a je furt.

aurora33
24. sep 2024

@pink_lady ved toto klasika. Autorka začne a potom sa odmlčí.

iwanka222
24. sep 2024

Mozno ma autorka ukrizuje 😂 ale si predstav ze moje dieta chodilo so soplom a dokonca aj s kaslom do skolky. Samozrejme ze ked mal huste zafarbene sople tak nie. Moje dieta ma astmu, alergie a reflux. Skoro kazde rano kasle, kasle ked ma vela fyzickej namahy, kasle ked zje nieco co by nemal tym ze ma reflux. Samozrejme ze ja nato dbam doma ale v skolke nemal zvlast stravu. A teda kym ranne lieky zabrali.

3petka
24. sep 2024

@iwanka222 Ale veď dieťa ma sople aj keď ide von z tepla do zimy, tak zima mu tie sople vytiahne. Ako som písala ja kým ma dieťa len soplíky a kde tu zakašle nie je dôvod na izoláciu (Ak sa vie samo obriadiť)

dory11
24. sep 2024

@candii presne aj to dieťa tam iba trpí

autor
24. sep 2024

Mamky, ktoré ste na nás mysleli ďakujeme veľmi pekne💙 a aj tebe jedna mamka, ktorá by si bola ochotna nám doniesť veci do nemocnice. Sme v inej 💙 ale milionkrat Dakujem ta ochotu. Mame sa trochu lepšie. Infuzie ešte stále dostávame. Budeme tu ešte dlhšiu dobu. Veľmi ste ma potesili, že ste na nas mysleli💙 slzy v očiach mám, že je vás tu toľko dobrých žien. A čo k tebe dodať
@3petka ty musíš mat veľmi veľké psychické problémy. Nie len z toho usudzujem, čo tu pises, hneď druhých urážaš a skaces do nich 🤦‍♀️ ale aj čo čítam iné diskusie. No, mala by si vyhľadať pomoc lekára lebo veľmi trpíš. Tvoje komplexy si takto vybíjať na cudzích ľuďoch, hrozne, smutne.

melany_y
24. sep 2024

Keď ste v Košiciach tak bude o vás super postarané 🙏❤️

3petka
24. sep 2024

Autorka asi si si pomýlila osobu, lebo ja osobne som nikoho neurazila a ani som do nikoho neskakala. Pekne som napísala svoj názor. Treba si riadne pozriet kto čo píše a nie ledabolo osočit nevinnú osobu. Alebo teda čo zle som na koho napísala ak som to bola ja????

milanm12
24. sep 2024

Milujem tieto premotivovane pipenky ktoré keď vidia niektoré dieťa zakaslat alebo sa vysmrkat tak by ho hnali palicou.

lusu
24. sep 2024

Tesim sa, že je bábätku lepšie. Opatrujte sa.

aurora33
24. sep 2024

@milanm12 ja som zase rada, že sa matky začali konečne ozývať. Prečo by tie, ktoré si doma poctivo preliecit deti mali doplácať na nezodpovedne matere, ktorym je fuk, že dajú choré decko do škôlky? Hlavne že ona ma doma kľud vsak?

pehavcek
24. sep 2024

Som rada, ze si sa ozvala. Drzim palce nech je mala rychlo fit.

milanemila
24. sep 2024

@aurora33 ja tomu tiez nerozumiem, ze niekto da super radu, ze ked nechces aby tvoje dieta ochorela, tak si ho nechaj doma 🙈 tak nie ze chore dieta by malo byt doma, ale matky by si mali nechavat doma tie zdrave ak sa im nepaci, ze rodicia davaju do skolok chore 😂 to je gol naozaj.

lenka2232
24. sep 2024

@ada510 mne to nevysvetluj,ja som pisala ze u nas su priesvitne tolerantne

3petka
24. sep 2024

@milanemila netreba prekrúcať čo sa píše. Bolo to myslené v tom štýle že ak má doma rizikového novorodenca, ktorý nesmie asi za svet ochorieť tak si má preventívne nechať doma dieťa lebo samozrejme môže. Áno je pravda že dieťa môže ochorieť aj na čerstvom lesnom vzdusiku ale je tam menšia pravdepodobnosť ako keď dieťa prinesie súrodencovi zo skolky nejakého bacila kde je ich za furik a dieťa ani nemusí mat nejaký soplik alebo kašlať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
annm81
24. sep 2024

@lonely66 súkromná škôlka v Nemecku.

nikaeli
24. sep 2024

@lonely66 presne tak to vnímam aj ja - po toľkých rokoch medzi deťmi, vrátane tých mojich vlastných, nevidím soplík a kašlík 1x v živote. Neriešime tu dokašliavanie po chorobe, ani alergie. Nie som padnutá na hlavu, aby sa dieťa, ktoré nevie fúkať nos, cez víkend zázračne vyliečilo, keď sa ja dospelá liečim niekoľko dní. V piatok poslala kolegyňa dieťa domov a včera už bolo v škôlke. Ja som sa dnes vrátila po týždni a tomuto dieťaťu mama v šatni odsávala nos ústnou odsávačkou (!) chvíľu som tam stála v nemom úžase a potom som ju slušne poprosila, aby to doma doliečili, že ani ja som nechodila chorá do škôlky. A tejto bezohľadnosti ja nerozumiem 🤷🏻‍♀️

aurora33
24. sep 2024

@nikaeli ved toto je doslova trapne ako musí dospelý človek dohovárať dospelemu že ,,haloooo vaše choré dieťa nemá čo robiť medzi zdravými”

aurora33
24. sep 2024

@lonely66 aj tu by sa zišiel taký systém ako v Nemecku. To by bola radosť vodiť deti do škôlky.

snowflakenel
24. sep 2024

@nikaeli vsak toto.....ked je nahodou nachladnuta ucitelka, to je rečí od rodicov .....

bea226
24. sep 2024

Prečo si dala dcéru do škôlky keď máš doma male babo??? Tiež si za Matka!!!!

nikaeli
24. sep 2024

@aurora33
@snowflakenel
.. pozerám sa na to aj z pohľadu chorého človeka - ako mi je, keď mám soplík? upchaté dutiny, nemôžem dýchať, zaľahnuté uši, tlak v hlave, či bolesť hlavy, únava.. a to do seba lejem čaje, striekam a preplachujem nos, vyhrievam, fúkam, čo to dá. A čo to chúďa dieťa? sopeľ tečie až po bradu (ja nie som povinná neustále utierať sopeľ), vytiera ho do dlaní, do rukávov, tými rukami všetko chytá, kýcha a všade prská. Plno detí ešte dáva hračky do úst, olizuje ruky. Také dieťa nechce jesť, nezapája sa do aktivít, je mrzuté, pri odpočinku si nevie nájsť miesto, lebo nemôže dýchať a o tri dni je tak či tak doma, lebo ho z tých sopľov tak drhne, až ho napína na zvracanie. O zvýšenej teplote už ani nehovorím - ráno dieťa nadopované liekmi a o okolo 10 - 11ej to príde.. ideme von, deti sa šalia, radi behajú a keď ešte fúka vietor, fakt im to len pomôže 🤷🏻‍♀️ no ale každý si za svoje dieťa zodpovedá sám a keď je mamičkám jedno, že ich lásky trpia, tak potom nie je o čom..

sisaka
24. sep 2024

@aurora33 radosť by to určite nebola. Lebo ako písala
@annm81 a ja mám takú istu skúsenosť zo zahraničia, nikto nerieši kašle, sople, ich zafarbenie a už vonkoncom nie iní rodičia. Dieťa sa posiela domov s horúčkou, hnačkou, zvracaním, zápalom spojiviek a nie s kašľom či nadchou.
Taktiež v zahraničí sú škôlky neporovnateľne drahšie a chodia tam deti rodičov, ktorí musia chodiť do prace. Taktiež v mnohých štátoch niečo ako OČR neexistuje, u nás mám nárok na platené 3 dni osobného voľna, niekto nemá ani toľko.
Nikto si nemôže byť dovoliť s dieťaťom doma 2 týždne zo 4, lebo ešte ráno potiahne soplik, či 3x zakašle. Keď sa dieťa citi dobre ide do škôlky a nikto nerieši.
Úzkostlivé matky sú doma na zadku a nepchaju deti do škôlok a ak pchajú aspoň neobvinujú druhých ľudí z toho, že ich dieťa má slabú imunitu a chytí všetko, čo okolo neho prejde. Už sa fakt opakujem, ale treba riešiť svoje dieťa a jeho imunitu a nie druhé deti.

annm81
24. sep 2024

@sisaka Ja by som k tomu dodala, že nie všade sú za tým ekonomické dôvody. V DE máme možnosť dosť rozsiahlej OČR a ešte k tomu tu väčšina matiek pracuje len na čiastočné úväzky (to sa netýka len matiek s malými deťmi, ale aj matiek školákov). Len prosto nechávať dieťa so soplikom doma je zbytočné až kontraproduktívne

lonely66
Odpoveď bola odstránená