icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

sterbulka
27. sep 2024

to,co prezivas,musi byt hrozne..prajem obrovsku kopu zdravia a sily...deticky su vsak male zazraky,niekedy je to horsie pre rodicov,ako pre ne same,neboj,zlaticko sa uzdravi a coskoro budete doma v poriadku,verim tomu...

sterbulka
27. sep 2024

mne sa strasne rata,ako je kazda matka rodena pediatricka...ako vie druhy sopla a vie presne zhodnotit stav...u nas zacinal aj zapal priedusiek priesvitnym soplom a jemnym pokaslavanim,takze diagnostika patri do ruk vylucne odbornikom a nie "mne sa zda ok,drbnem ho do skolky)...dieta ma byt v kolektive,iba ked je fit a bodka,imunitu si buduju aj tak...moj syn v zivote chory nechodil do skolky(vdaka mamkam,co davaju so soplikom do skolky bol viac doma ako v skolke a pozral antibiotik,ze ja som tolko nezjedla hadam za cely zivot)
a nuz,zeny co tu nadavte na ocr a pracu a nemame babky a neviem co,nad tym ste hold mali premyslat,kym ste mali deti, ved s tym sa dalo ratat nie?....snad je zdravie deti prednejsie ako praca?ci to len ja tak mam?ak date chore dieta do kolketivu,rozhodujete nielen o sebe ale aj o rodicoch ostatnych deti,ktore sa nakazia a mozno nemaju lahky priebeh ako to vase...a ti rodicia maju kam dat dieta?nemusia si brat ocr?tiez mozno nemaju kam dat dieta na postrazenie...nad tym treba uvazovat a nie sebecky,ja ho nemam kde dat,lebo vase rozhodnutie ovplyvni zivot mnozstva inych ludi.
.

luba28
27. sep 2024

@sterbulka tak si rozmyslis,ci ti ten sopel stoji za to aby si prisla o pracu ,,ty tiez predpokladam s kazdym soplom nejdes do prace ,,a nie,nie je to ine,,tiez ides do kolektivu

sterbulka
27. sep 2024

@luba28 presne na takychto ludi doplacnaju normalni ludia ako v praci,tak v skolke,skole...gratulujem

vevesh
27. sep 2024

@sterbulka teba ci tvoje dieta zoberie lekarka so soplom? Vazne??? Mna by otocili na pate vo dverach u kazdeho lekara-chodi sa s horuckou, kaslom pretrvavajucim viac ako tyzden a zhorsujucim sa, bolestami brucha atd.....ale urcite nie so soplom. Niektore deti maju 2-4 dni sopel a koniec, finito. A kvoli tomuto mam nechavat svoje dieta doma preventivne, lebo netusim ako zareaguje tvoje dieta, ci nahodou nedostane nieco vaznejsie? Treba riesit hlavne vlastne dieta, nie cudzie a ich sople....

luba28
27. sep 2024

@sterbulka 🙈🙈🙈 pokial sedis doma na zadku a peniaze ti chodia za tvoj usmev tak bud si doma aj s krivym vlasom na hlave ,,a predpokladat,ze o cca dva roky,ze bude situacia v rodine taka ako pred tehu moze len “baba Vanga” mozno ,,tak neries materstvo inych ,ale ries svoje

aceris
27. sep 2024

@sterbulka keby som to brala takto striktne ako pises, tak moje mladsie dieta do skolky ani nevstupi🤔 lenze nikto mi nechcel schvalit predlzeny rodicovsky. To ze ma mesiace sopel je vraj normalne aj to ze pokasliava alebo ma mierne zvysenu teplotu. Malokedy ma pod 37.3. a pri 38 mi odpadne! Ale ziaden lekar mi nechce potvrdit, aby som ostala s nou doma. Vraj je to normalne a vyrastie z toho.🤔 No a co narobim ked mi ani lekarka nenapise ocr koli sopliku, lebo klinicky je podla nej ok?

amarilka26
27. sep 2024

@sterbulka konecne normalny nazor. Tiez uz mam toho dost, odsierat si to stale vdaka niektorym nezodpovednym rodicom. V skolke by mali ziadat papier od lekara, ze je dieta zdrave a bol by klud.

sterbulka
27. sep 2024

@vevesh moja lekarka v prvom rade uvidi dieta a potom vyhodnoti situaciu a teda so soplom mi vzdy povedala,ze take dieta do kolektivu nepatri...lenze pochybujem,ze hejterky co sa tu ozyvaju vobec k lekarovi idu,samodiagnostika je najlepsia...a sup do skolky a prace,nech sa ostatne matky aj po*eru...presne ako pises ked su fit za dva dni,tak si ich nechaj doma a preliec,nech neroznasa bordel dalej,ved to nie je ocr 14dni,ale ani to sa neda,ja nechapem tieto nazory,deti a ich zdravie su pre mna alfa omega...

sterbulka
27. sep 2024

@luba28 riesim prihluple nazory zien,ktore asi nemaju manzelov a sirsiu rodinu,lebo opatera je iba a len na nich a potom chudata nemaju kde odlozit chore deti,tak ich prasknu do skolky a nepremyslaju nad tym,ze to moze mat dopad na viac ludi...tvoje slova presne vyjadruju tvoj egocentrizmus nahrubsieho zrna..ja svoje materstvo riesit nemusim,vsetko sa da,ked sa chce,teda ja to,ze ked mam chore deti som pri nich a postaram sa o ne...hold ale ked sa nechce,tak sa neda...mozno by si mala zmenit pracu ked mas chore deti a nemaju s kym byt..napriklad...nie len sa vyhovarat...zacat treba od seba a nie pd druhych

sterbulka
27. sep 2024

@aceris co tak skusit ineho lekara?imunoalergo,orl a ine odborne vysetrenia napr.?mne chcela dat vylucenie z kolektivu zo zdrav.dovodov po pol roku v kolektive,ale musela som ist do prace,z ocr je urcite viac penazi ako z predlzeneho rodicaku...

sterbulka
27. sep 2024

@amarilka26 dakujem za podporu..ked vidim niektore nazory tu prezentovane,je mi do placu,presne takym by bolo treba klepnut po prstoch,presne na take"matky"doplacam uz 6 rokov...

aceris
27. sep 2024

@sterbulka myslis ze som neskusala? Chodime aj na imuno aj na gastro, endokrin. Vsade vsetko ok🤦 proste je taka. A ocr isto ti nikto nenapise na 2mesiace. Ona fakt 2mesiace kasle, sopli. Tyzden je ok a znova dva mesiace...k lekarke chodime kazde 2-3 tyzdne a vzdy vysledok rovnaky...dychanie ciste, vsetko ok...no ma sopel a trocha kasle. Moze do kolektivu...

sterbulka
27. sep 2024

@aceris tak je ine,ked to ma lekarsky podlozene...je ine,ked matky same usudia,ze pohoda a daju dieta do skolky..mam tolko skusenosti ze decko zelene sople,krvave oci,ledva stalo a ucitelka v pohode sak teplotu nema...a takych je tu v tejto diskusii podla mna viac ako dost co bez minutia oka toto urobia...

sisaka
27. sep 2024

@sterbulka nie, ty nedoplácaš na žiadne matky. Už to pochop, že problém je tvoje dieťa, nie tie druhé. Syn bol chorý keď nastúpil do škôlky 3x v prvom roku, že musel brať aj antibiotiká. Moja lekárka povedala, že to je normálne, vybuduje si imunitu a prejde to. Aj to prešlo, odvtedy a to je už 13 rokov, nebral antibiotiká. Nie preto, že som ho držala v bubline a s každým kychnutim ostal doma a každým soplom utekala k lekárke (zaručujem ti, že tu by nás lekárka otočila so soplom hneď vo dverách) preto, že jeho imunita sa naučila reagovať a bojovať. Do škôlky/školy chodia deti s nádchou, kašľom a aj antibiotikami, keď už nemajú teplotou, žiaden problém. Doteraz každý rok, keď syn nastúpi do školy zvykne v priebehu pár týždňov dostať nádchu/kašeľ, za týždeň ho to prejde, bez toho, aby ležal doma v posteli a zase je cely rok ok. Robím v nemocnici a často, keď nastúpi niekto nový do práce, v priebehu pár týždňov ochorie. Potom si jeho telo zvykne a je ok. Tak reaguje normálny imunitný systém. Ak má tvoje dieťa niečo s imunitou nie je to problém dieťaťa/dospeleho, ktorý sa pri nadche citi normálne, funguje normálne a nepotrebuje utekať k lekárovi pre antibiotiká.

Ja ale môžem povedať, že vďaka takým ako si ty a tvoja doktorka, mame čoraz viac baktérií rezistentnych na antibiotiká a bude to vďaka vám, keď ľudia skutočne vážne ochorejú a už žiadne antibiotiká nezaberú, to bude oveľa väčšia katastrofa ako stretnutie tvojho dieťaťa s dieťaťom, ktoremu tečie sopeľ.

amarilka26
27. sep 2024

@sterbulka zial je to smutne. Uz to tu radsej ani necitam, lebo mi je tazko z tych nazorov.

lienka.7
27. sep 2024

@sterbulka mas uplnu pravdu. Inak je skvelé, ako sa tu obajuju tým, že ony musia pracovať a dat ah chore dieťa do skolky. Ale potom tie ďalšie co od neho ochoreju, tie sú potom doma na OCR, to uz je potom asi ôk. Lebo vsak mňa sa to netýka, druha ma nezaujíma. Super pristup👌 a detto, zrazu vôbec nikto nevie postrazit den-dva dieta, aby možno neochorelo. Všetci sú zrazu mŕtvi alebo ďaleko. Inak by ma zaujímalo, ze co robia potom, keď im už dieta na 100% ochorie, ze ci ani potom nie sú na tej OCRke.🤔 takto na začiatku by boli možno tie 2-3 dní, potom sú tie 2-3 týždne, co sa tu dookola omiela. Alebo dieta vyzdravie zázračné samo?

sterbulka
27. sep 2024

@sisaka len pre info,moja dr nikdy nepredpisala atb z rozmaru,ale ked po mesiaci kasla a sopla co bol doma vysla z vyteru zoologicka zahrada,inak sa nedalo,pretoze by zasa skoncil v nemocnici,takze by som sa s takymito sudmi neunahlovala...ale ved je to vas nazor,je iny a beriem...

sterbulka
27. sep 2024

@lienka.7 v tejto diskusii som si pekne overila co som roky tusila...ze niesu vsetci ako ja,ked je decko chore,som s nim doma a liecim ho...im je jedno,lebo ich sa to netyka,sak sopel...na smiech toto uz,alebo do placu?a ozyvaju sa presne tie,ktore toto robia,nuz poprajme im vela zdravia,hlavne detom,tie za to nemozu....

lienka.7
27. sep 2024

@sterbulka presne s tebou súhlasím, na jednej strane sa to tu bude bit do pŕs, aká je ona matka, na druhej strane drbnut chore dieťa do skolky, lebo ona nemôže byť doma je fakt vrchol materstva👌👌👌
A k tým doktorom, moja automaticky robí výter, výsledok je na druhý deň. 2 dni ma nezabije byt s dieťaťom doba, lebo ide predovšetkým o neho. Cize dá sa aj tak aj tak. Len treba chcieť. A najmä, mat normálneho pediatra. Minule sa tu pohorsovali v nejakej téme, ze ako sa máš starať o seba, srat na zamestnávateľa a ist na PNku, keď si chorá a je to zle. Ze si tak do budúcna nicis zdravie. Ale decko si buduje imunitu 👌👌👌 no jasne 👎👎👎

sisaka
27. sep 2024

@sterbulka tak zase nazad k bodu A- keby tvoje dieťa malo normálnu imunitu, nemalo by nádchu cely mesiac a nepotrebovalo by na nádchu antibiotiká. Nádcha ako príde, tak do týždňa odíde. Chorobnosť tvojho dieťaťa nie je problém matky, ktorej dieťa sa nezloží, keď sa mu zapchá nos a preto ho nepotrebuje koli tomu držať v týždňovej izolácii nadopovaneho antibiotikami. Ak tvoje dieťa nezvláda fungovanie v kolektíve, tak to treba riešiť , nie riešiť 20 iných detí, ktoré s tým problém nemajú.

Neverim, že predpisovanie antibiotik pri každej nadche je opodstatnené, ale nejdem sa o tom tu hadať, lebo je to len tvoje tvrdenie, ktorým sa snažíš obhájiť.

alexandra197
27. sep 2024

My sme mávali v MŠ ranný filter ,keď sa dieťa javilo choré neprebrali sme ho. Je to na ucitelkach.

lienka.7
27. sep 2024

@sisaka jaj, cize tie ostatne soplave decka majú potom imunitu tip-top nebodaj? To chceš tvrdiť, ano? To len deti
@sterbulka sú takí scipaci, hej?
Moja keď nastúpil do skolky, tak prvé 4 mesiace vôbec nič. Začalo to presne potom s takými ako ty... so "zdravymi" deckami, ktorým ráno v šatni tiekli priesvitne, sople ako z kohutika, oci červené ako angorak, ale hlavne, že horúčku nema, takže je zdravé, ze? Zlaty kovid ako sa povie... aspoň vtedy fakt deti kontrolovali a otočili domov👌

sterbulka
27. sep 2024

@sisaka niekto tu ma min.30rokov praxe v pediatrii...ale co,niekomu ani zlatym pismom nevysvetlim...

sterbulka
27. sep 2024

@alexandra197 ale tak to ma byt...ale nie je,resp.len malokde...

sterbulka
27. sep 2024

@lienka.7 netreba sa namahat...kazdy si ide svoje,nezazijes nevies...a pani asi nevie a nezazila ked takto vystupuje...skoda energie

aurora33
27. sep 2024

@sterbulka
@lienka.7 som rada, že sa tu nájdu aj normalne ženy normálnymi názormi. Lebo čítať to tu niekedy je masaker.

sterbulka
27. sep 2024

@sisaka mrknite na stranky hygieny...on to uklada aj zakon a nadvazujuce vyhlasky...

sisaka
27. sep 2024

@lienka.7 ostatné majú imunitu asi v poriadku, keď koli soplu netravia 3 týždne na lôžku doma, či v nemocnici a nie sú koli soplu naštopané antibiotikami. V živote som ani ja, ani moje deti neležali s nádchou v posteli. Normálne sme fungovali/ fungujeme, chodíme do prace, školy a vždy to prežijeme a to dokonca bez návštevy lekára! Antibiotiká užívame v priemere raz za 10-15 rokov, nie 2x do mesiaca.

lienka.7
27. sep 2024

@sisaka hovorí ti niečo výraz prenasac? Asi ťažko, ze? Ja presne kvôli takým kolegyniam ako ty, ktoré predsa nebudú doma ležať so "soplikom" som skončila na 3 týždne PN. Lebo vieš, nakoniec to u nich nebol iba "soplik", ale zápal pľúc...
Nikto tu nepíše, ze kvôli soplu maju ležať nastopane doma ATB 3 týždne 🤦‍♀️