icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

amarilka26
25. sep 2024

@toscania nerobim cirkus ked vidim len sopel, ale serie ma ked decko ma nos cerveny, oci zatecene a vidis ze dieta nie je v poriadku. K comu to je ked ide take dieta do skolky ? jednak aj ono sa musi trapit a zbytocne si to odnesu aj dalsie deti. Naposledy tam dieta kaslalo tak, ze sa pomaly dusilo, mamicka premudrela sa este smiala ze to uz mu konci kaslik a nakoniec to bol zapal pluc, takze taketo riesim. nie sopel.

toscania
25. sep 2024

@amarilka26 ale potom presne rozlisuj, keď píšeš....iné je kašeľ jak tuberak, iné celé decko cervene, malatne, zelené hlieny idú z nosy, oči v prdeli ani nevravím alebo má "len" sopel a ono to počut či je len taký soplik alebo ťahá hlieny až z päty...lenže, áno, sú aj je*le matky tak ako aj je*le kolegyne či ľudia všeobecne....

joannita
25. sep 2024

@amarilka26 ale ved dotetaz si riesila sopel, bavili sme sa o proesvitnom sopli a teraz pises ze neriesis sopel.

nika_17
25. sep 2024

Robila som v škôlke.Kym dieťa nemalo zelene sople,nedusilo sa kašľom a nebolo celý deň na vreckovkach,tak sme to neriešili. Pripadne sme upozornili rodičov,že nasadiť viac vitamínov,pripadne pár dni doma.Na to sú tam učiteľky,aby vyhodnotili stav.Tiez som tam ako tehotná pochytila všetko možné a vďačím Bohu,že je mala zdrava.Aj moje decká doniesli kadejaké chronty zo skolky/skoly,mala ako dvojmesačná brala antibiotiká.No čo som mohla robiť.Ked ti to tak vadí,nechaj si staršiu doma,užijete si spoločný čas a budete zdraví.Moje dve staršie do 4 rokov poriadne nevedeli čo je to choroba,potom už nastúpili do skolky a bolo to o inom

bosorkabb
25. sep 2024

@amarilka26 no takto. Môj syn má sople bežne a chorý nie je. Má za sebou operáciu nosa od narodenia sopli viac.
A pritom je zdravý. Takže sopeľ u neho neznamená nič. Ale to nemáš ako vedieť ako matka iného dieťaťa. Vedia to v MŠ ale nie je mojou povinnosťou to oznamovať komukoľvek.
U mňa by si nepochodila u môjho muža by si dopadla ešte horšie. A vieš prečo? Lebo nie si lekár môjho dieťaťa a prd o ňom vieš.

maciatkolulu
25. sep 2024

@amarilka26 a tebe sa normlane pediater zakaždým ocr na prechladnutie "pre istotu" ,to fakt so soplom behas k pediatrovi? A tvoj zamestnávateľ je s tým ok?

paradajkova
25. sep 2024

Ja toto tiez nikdy nepochopim. Kazda druha mamicka tu pise o priesvitnom sopliku, ale v reale tie chore deti v skolke su malatne, ked kychnu vybehne zeleny zakrvaveny sopel vacsi ako fazula, o teplotach ani nevravim.

Ked ma dieta priesvitny sopel fajn, ved ten casto prejde za 2-3 dni a ozaj mu nic nieje. Ale ak mi ma dieta v noci teplotu, preventivne ho necham den doma a pozorujem ho. A ked je malatny neexistuje, ze by som ho zaniesla do skolky. Ked ma hnacku, alebo vracia tiez hned necham doma par dni a pozorujem. Nechapem ako moze niekto takto chore deti doniest do skolky.

maciatkolulu
25. sep 2024

@paradajkova myslím,že debata je o bežnom sopliku,nie o malatnych,zvracajucich a červených deťoch 🙃

paradajkova
25. sep 2024

@maciatkolulu autorka pise, ze dieta kasle, ze mamicky ju upozornili a ona sa smiala. Ja som podobny pripad videla, kde mamicka nechala dieta po upozorneni, ze ved mu nic nieje a to dieta bolo ocividne malatne, poroztieralo sople po par hrackach o 3 hodiny islo domov, lebo ucitelka volala rodicov a potom tretina triedy chora.

maruska.s
25. sep 2024

@maciatkolulu nie, nie som. No myslím si, ze je veľa mam, ktoré sú doma a tie deti tam dajú choré tak ci tak...

maciatkolulu
25. sep 2024

Viete čo má zaujíma? Vyvsedite v tej škôlke,že viete,čo sa tam deje? 🙃😂Normálne všetko,ako ktoré decko kašle,kde čo rozotiwra,kedy ide domov,kedy mu dávajú lieky,akej farby ma sopel. Moja babka,ako to pneumolog mi od detstva hovorievala,že kašeľ je bežný do 6.tyzdnov,že sa čistia pľúca. Potom ,ak sa kašle stále,treba riešiť. Tak ticho rozmýšľam,že teda každá matka je povinná informovať každú matku,čo a ako s ich zdravotným stavom. Asi teda. Veď je jasne,že keď je dieťa naozaj choré,tak pricetny rodič decko nechá doma. A ostane,je bežné . Ak rodič pricetny nie je,tak vtedy ma riešiť učiteľka A nie vyhysacene matky v šatni,čo netušia reálne o zdravotnom stave druhych nič. A druhí nie sú povinní ich informovať. V kolektíve to takto proste chodí. Ak má dieťa zníženú imunitu treba riešiť s odborníkom. Niekedy treba začať od seba. Nekurot už v septembri pri 15. St. Pančuchy a podsite oblečenie dávať v naozaj zime,nebyť v sterilnom prostredí ,byť viac vonku a v kolektíve. Vážne. Úplne vážne,áno aj v zasoplenom. Ak je dieťa nejako choré,treba riešiť s odbornikom

najstastnejsia
25. sep 2024

Tebe prajem veľa trpezlivosti a bábätku skoré uzdravenie.

mmoni89
25. sep 2024

@maciatkolulu presne ,chodíme tiež k pmeumologovi a keď som sa ho pýtala na dlhotrvajúce kašle tak ni povedal ze 5-tyzdnov je normálne ze sa pľúca čistia po chorobe ,tak jasne ,nechám školákov po každej chorobe toľko doma 🫣

maciatkolulu
25. sep 2024

@maruska.s tak to je už debata zase o inom...

paradajkova
25. sep 2024

@maciatkolulu ano, ja som tam vtedy sedela v tej skolke. Bola to sukromna, boli sme na adaptacnom a videla som celu tu situaciu.

elizabeth175421
25. sep 2024

@simona20201309 ale robím zle meno škôlke 🤨. Toto je jeden kolobeh aj tak, ktorý sa nikdy neskončí. Všade sa nájdu choré deti. V každej mš. Dokonca už aj lekári sa zhodujú na tom, že ak kašle a má sopel, ale cíti sa dobre, môže byť v mš. Takže je to zložité. Celé je to o systéme. Rodičia si nemôžu dovoliť byť doma a tak sa to koluje. A zas keby sme sa riadili heslom, keď si nevieš zariadiť, načo máš deti, tak by každá druhá rodina dieťa nemala.

lenka_vi1
25. sep 2024

Ak by som bola doma na materskej nemám problém nechať dieťa doma aj so soplom no bohužiaľ som pracujúca. A ja som tiež tá skupina ktorá tvrdí že sopel a nie každý kašeľ je dôvod na to aby dieťa nešlo do škôlky. Pokiaľ je dieťa čule e nemá teplotu prečo má byť prosím vás doma? Nás je navyše alergik soplavì sme obidvaja od septembra do marca to mám ísť tiež na 7 mesiacov na PN? Nebuďte prosím premotivovane a trošku aj sedliackym rozum. V Taliansku deti s takým kašľom chodia do škôlky že by si sa divila.

milanm12
25. sep 2024

@aurora33 kto hovorí že dáva niekto choré dieťa do škôlky? Neučili ťa čítať s porozumením ?

aurora33
25. sep 2024

@milanm12 a teba? Keď soplí a kašle tak zdravé asi nebude.

malena
25. sep 2024

@nykkushka Uplne zbytočne máš v sebe zlosť... deti nie sú skleníkové kvetinky, potrebujú získať imunitu aj tým, že prídu do styku s baktériami, špinou, atď. Moje deti nikdy neodťahovala od detí, ktoré boli choré, a vieš čo, ani neochoreli, lebo ich imunita sa posilnila. Moja staršia dcéra v škôlke vobec nebývala chorá, lenže ja som bola dosť uvedomelá v tom, že som je nebabušila, ako to vidím u väčšiny matiek, ona mala tričko a ostatné deti už mali dlhý rukáv a mikiny a pritom bolo teplo, napr. obdobie babieho leta, kedy je zrána chladnejšie ale potom sa oteplí, ale mamy tým deťom aj tak dajú mikiny, alebo aj čiapky, úplne zle... pestujte aspoň trocha otužilosť. Ako som hovorila, nechala som svoje deti aj pri chorých deťoch a cuduj sa svete, oni mi neochoreli.

milanm12
25. sep 2024

@aurora33 ja tiež kašlem a soplím , niekoľko x do roka, naše dieťa to isté, v 90% pripadoch je to alergia.. ako sa na toto pozerajú premotivované mamičky podobné tebe ? Dieťa by najradšej ukrižovali. Najlepšie by bolo keby si to dieťa ani prdnúť nemohlo, nie to si ešte zakašlať alebo si vyfúkať nos 😘

lienka.7
25. sep 2024

@aurora33 mne sa paci ako každé dieťa má zrazu iba tu alergiu... z čoho je potom ta chorobnosť v škôlkach? Fakt by ma to zaujimalo 🤔

aurora33
26. sep 2024

@milanm12 Tak si treba doma upratat, pretože v 90% to byva alergia na prach a roztoče. Uvidis aj ty aj dieťa budete zázračne kašlať a soplit menej. A prosim ta nevytahuj sem už tu alergiu. Každý normálny človek vie rozoznať alergický kašeľ a nádchu. Kebyže chodíš do škôlok, tak by si vedel, že tie detičky majú kašeľ na mile vzdialený od alergického. To sa len ľudia ako ty na to radi vyhovárajú.

dobryden
26. sep 2024

@aurora33 a co ked deti v skolke kaslu,??Aj moje kaslu a idu do skolky,Ten kasel maju len zo skolky,mi naozaj nikam nechodime,netaham deti po obchodoch,centrach.Ked donesú kasel je to zi skolky.Sk su Čile,hravé bez teoloty ani neriesim,idu do skolky.

aurora33
26. sep 2024

@dobryden jezis Ved si rob čo chceš. A je to smutne že berieš deti len do škôlky a nikde inde.

aurora33
26. sep 2024

@lienka.7 ved ja už nemám slov. Absolútne nevedia citat. Keď ma decko sklene oci a nos zodraty červený, teplotu a kašeľ ako tuberak tak to asi sakra alergia nebude. A zrazu všade sám alergik 😅😅😅😅

aceris
26. sep 2024

Tiez som sa tak rozculovala, ked starsi syn zacal chodit do skolky. Ja som ho davala vzdy len ked bol uplne fit, bez sopla, kasla. A do troch dni mi prisiel opat chory. Takze 4-6 tyzdnov doma, 3dni skolka. Potom ked bol predskolak mi uz bolo povedane, ze soplik neni choroba a nebudu mu absencie koli sopliku tolerovane. Hold tak zacal chodit aj so soplom. Napodiv vydrzal uz 6dni v skolke s tym soplom😂 ale inak smokli fakt celorocne. Mamky co su doma s mladsim, sa mozu aj na hlavu postavit. Aj tak budu v skolke aj smoklave deti. A nie netesi ma to. Ale co narobim? Mladsia taha tyzden zdrava 8tyzdnov chora. No ako v ktorej robote to budu tolerovat? Hold tiez ked budem si ista ze jej nepojde hore teplota, so soplom bude musiet ist.

prihlassa
26. sep 2024

Nás režim minulý rok každý mesiac týždeň v škôlke a tri týždne doma ,a nehnevaj sa ,že si skončila s predcasniatkom v nemocnici ,ale nám sa minulý rok narodilo bábo a malého som si na dva mesiace nechala doma nech mi zo škôlky dačo k malej neprinesie .A neviem sopel a kašeľ bez teploty bez malatnosti nie je choroba ,ty nikdy nekasles ?Nemáš sopel len tak ?A tie naše deti si niekde imunitu vybudovať musia ,v sterilnom prostredí bez baktérií to nepôjde .

tara
27. sep 2024

Toto sme riešili aj my neustále v škôlke. Ja som nechala choré dieťa vždy doma, preliečiť 1-2 týždne. A tiež sme to latali ako sa dalo. Raz bol doma muž, potom ja, potom babka a dedko....Keď som vošla ráno do šatne po 2 týždňoch a prišlo dieťa so zelenými sopľami a kašľom, a matka podávala lieky učiteľke, tak ma išlo roztrhnúť. A to bola matka, ktorá bola na materskej. Ozvala som sa, pomohlo na 2 dni a znova to isté. Jednoducho je to o ľuďoch a žiaľ, nikto na nikoho neberie ohľad. Každý si hľadí len na seba.

sterbulka
27. sep 2024

uplne chapem tento vykrik do tmy...niektore mamky su viac doma na ocr ako v praci,pretoze ine deti "maju iba sopel",vrazdila by som take...moj syn chodil od 2r.do jasli,potom skolka...tyzden v skolke,tri tyzdne doma,ocr na striedacku s muzom (=dve na hovno vyplaty,ale sak co,hypoteku treba platit),maly chodil na "doliecovak"k babke...v praci uz na mna pozerali ako na kravu,ked som povedala ze nemam kde dieta dat a ma zas antibiotika...ale ver tomu,ze matere,ktore toto robia,to nikdy nepochopia...ja ked som sa stazovala riaditelke,ze preco nerobia aspon nejaky filter,ze ci mam dat vypoved v praci a byt zena v domacnosti(samozrejme ze manzel by rodinu z jedneho platu bezneho robotnika neuzivil),tak mi povedala,ze mame brat ohlad na matky samozivitelky,lebo nemaju kam dat deti ked su chore...to mi skoro odvalilo dekel...alebo napriklad ked mojeho stale choreho syna hladam v skolke (aj to malo co tam bol) a odpoved,preco nie je so svojou triedou na ishrisku bola,ze pomaha prvakom(!)s prechadzkami,t.j.obuva,oblieka a za ruky sa prechadzaju...lebo nema dost bacilov medzi vlastnymi detmi,treba ho dat pomahat prvakom...alebo ze nespia kazdy den v tej istej posteli...a podobne...takze uplne chapem a ja byt ucitelka a decko sa mi nezda,ved nech prinesie mater doklad od lekara ze je ok,aby bolo v kolektive,to predsa nemoze byt problem,ked ma iba soplik...