icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

aurora33
29. sep 2024

@annm81 jezin ja nechapem čo tu ty stále omielaš. Ake autority odborníkov či čo. Kriste pane pochop, že ja nezastávam sterilitu a nepísala som tu len o soplov a nadche ale o tom, že ja som sa stretávala s tým, ze choré, doslova CHORÉ deti pchali matky do škôlky. Moje deti nežijú v bubline. Moje deti sa zdravo stravujú, športujú, otuzuju sa, ale vždy som sa ozvala keď som videla ako nejaká tupaňa dávala decku v šatni nurofen a potom ho pchala do triedy. Toto podla mňa nie je budovanie imunity keď vyslovene dieťa s teplotou ktoré ma doma ležať ide do kolektívu. A pis si tu už čo chceš ty odborná autorka. Ja som snímok covidu nesla z choroby do choroby. Prečo asi? Odpovieš mi?

joannita
29. sep 2024

@aurora33 ved ty si ZACALA urazat polku matiek tu, takze ked ti to vraciam rovnakym metrom, to uz nieje ok ano? Ty mozes nazyvat prva ine matky tupimi a blbymi, ale my teba na oolatku nie?
😂😂😂

annm81
29. sep 2024

@aurora33 Tak nadpis diskusie je o nachladnutí, padlo tu miliónkrát slovo soplík - nielen od iných užívateliek ale aj odo mňa, a najmä aj od TEBA osobne, ty hovoríš ako neexistuje neškodný soplík a zrazu už nie je téma o soplíkoch, ale o horúčkach a deťoch, čo by mali byť v posteli? Tak potom stačilo napísať, že hovoríš o malátnyxh deťoch v horúčkach a s bolesťami a ušetrila by si si pár strán diskusie, v ktorej ťa viac ľudí presviedča, že soplík sám o sebe nie je nič, čo treba špeciálne riešiť.

aurora33
29. sep 2024

@joannita no ja si za tým stojim. Matka, ktorá dá vedome choré dieťa do kolektívu je tupá. A choré myslím choré, nie so soplikom.

aurora33
29. sep 2024

@annm81 ja som sa zamerala vyslovene na choré malátne deti, ale v podstate aj nachladnutie môže nejakému uškodiť. Písala som ale konkrétne svoje skúsenosti, keď som zazila matky, ktoré dávali vyslovene choré deti do kolektívu. Ale to už je fuk. Som šťastná že je škôlka s takými blbymi matkami za nami a už to nemusím zažívať.

joannita
29. sep 2024

@aurora33 ano uz si nam to tu pisala asi 5x, nemusis si to stale obhajovat (divné). Mne staci napisat, ze si ty tupa jeden x, nemam potrebu to obhajovat stale.
Stale si ale neodpovedala, co na to tvoj zamestnavatel ze si kazdy 2 tyzden na ocr? Alebo pockaj? Tipnem si. Ziadneho zamestnavatela nemas.

sisaka
29. sep 2024

@aurora33 čo tu teraz splietaš? Čítam celú diskusiu. Ani jedna nenapisala, že dáva choré dieťa do školy. Vkuse tu skáčeš do žien, pre ktorých soplik nie je choroba a teraz tu začneš vypisovať, že píšeš o malátnych deťoch s horúčkou? 🤦‍♀️

3petka
29. sep 2024

@sisaka už sa nemá ako obhájiť tak už aj zabudla radšej čo písala.

aurora33
29. sep 2024

@joannita čítaš čo píšem? Ja už mám školopovinné deti s nebývajú choré. Mozno tak raz za školský rok. Takže zamestnávateľ je s tým absolútne ok. Nauc sa teda citat, tupaňa.

aurora33
29. sep 2024

@sisaka nič nesplietam. Prečítaj si diskusiu nanovo.

zuzanockamt
29. sep 2024

@aurora33 A počas škôlkarskych čias to bolo tiež tak? Očakávam odpoveď,že áno, že boli choré raz za rok dva dni 😉

aurora33
29. sep 2024

@zuzanockamt ved som písala že nie. Že škôlkarské obdobie bolo strašne. Ženy, vy fakt neviete citat, iba rýpať.

zuzanockamt
29. sep 2024

@aurora33 Nerýpem. Reálne ma to zaujíma, ako to funguje, keď si fakt bola s každým soplíkom doma. Čo na to zamestnávateľ?

sterbulka
29. sep 2024

@joannita na hlavicku bude asi niekto iny..predstav si precujem a zarobim viac,ako manzel🫶a makam a co musim vymeskavat kvoli takym,ako ty,musim dobiehat...radsej si mala MAKAT,ako mate deti ked to tak citam

sterbulka
29. sep 2024

@3petka inteligencia naroda...lebo sme nerieslili...vsetko ma v poriadku,aj bunkovu imunitu paradoxne...tazke chyba nebude ta,ze je ma zle zdravie,ale to,ze do skolky chodili neustale chore deti...

sterbulka
29. sep 2024

@44janica44 a potom su tu matky deti,ktore nic ine nerobia,len su doma na ocr na striedacku s manzelom,pchaju ich kade tade po babkach a dieta chyti prisambohu vsetko,co islo okolo...a vsetko je ok,mame za sebou asi milioooon vysetreni,on je vlastne zdravy,len je stale chory...stale daky hnoj vo vytere a zlezie na priedusky...orl,imunoalergo,stitna zlaza,srdce,boli sme uplne vsade kam sa da a vsetko v poriadku...takze za mna patri do kolketivu iba zdrave dieta...

petrazak
29. sep 2024

ja som tehotna a syn mi chodi do skolky, ma diagnozu a akurat liecime doma nadchu, lebo som doma kvoli nemu na rodicovskej. Ale ked sa mi narodi babo, skratka ho nechám 2 mesiace doma, aby som predisla prave tomuto, ze by mi nieco doniesol...

44janica44
29. sep 2024

@sterbulka no a podľa učiteľky a pediatricky čo majú skúsenosti so stovkami deti mierny soplik do škôlky patrí.
Proste dieťa si tým musí prejsť... V škole to bude iné tam budú chodiť ešte viac "soplave" deti ako do škôlky... tam sa už snažia nevymeskavat kvôli nádche... Čiže si na to treba zvyknúť.

aurora33
29. sep 2024

@zuzanockamt mám aj manžela. Striedali sme sa. Zamestnávateľ to akceptoval.

sterbulka
29. sep 2024

@44janica44 a predstavte si,ze nas maly je uz druhak a sme na tom rovnako...teraz este popri nom musim nahradzat aj ucitelku v skole...a stale vsteko v poriadkuzlen je stale chory...takze to asi neprejde nastupom do skoly,ako to tvrdia

sterbulka
29. sep 2024

@mima172 tlieskam❤️aspon tu vidite,preco dopadame,ako dopadame,doplacame na makacky samozivitelky,ktore nikoho okrem seba nemaju🤣hold,rozum nie je obocie,to nenakreslis

maciatkolulu
29. sep 2024

@sterbulka vy kaonrodina ste prešli tiež vytermi a vyšetreniami,aj vaše okolí,babky a tak? Lebo normlane to nie je,aby dieťa bolo vyšetrené ako pokusny králik,je ok a aj tak sa naňho všetko nalepí,to vám fakt nezávidím ,byť stále iba doma.

sterbulka
29. sep 2024

@maciatkolulu tak ked je doma,je ok,aj cez prazdniny...takze tam chyba nebude

maciatkolulu
29. sep 2024

@sterbulka ale vyšetrili vás? Úplne vážne,nepísala,že cez prázdniny je zdravý,iba,že chytí všetko.... Čo normálne nie je. Úplne vážne nie je. Takže by som naozaj dala vyšetriť všetkých okolo vás.

sterbulka
29. sep 2024

@maciatkolulu mozno by si sa mala vysterit sama...pisem ze cez prazdniny je ok a akohalhe ide spat do skoly zacne kolotoc...ale napriklad bol tyzden na plavecnom tabore a nic mu nebolo...

sterbulka
29. sep 2024

@dobryden u nas bolo aj take ,uplne s prehladom...ale to uz je neskoro ked sme mesiac museli byt doma

maciatkolulu
29. sep 2024

@sterbulka prosím???? Trošku rozumu kebyze použijes(viem, v niektorých prípadoch je to náročné,priam nemozne) ,tak snáď predtým ako decko povlacis po vyšetreniach,snáď všetkých,aké sú len možné, (akože kvôli skolkarskym chorobám,no dobre....),tak snáď dáš vyšetriť ,normálne vyterom ,najbližších,môžete byť v kľude bacilonosici,keď sa dieťaťu zníži imunita(rozumej v škôlke,nedostatok spánku,vitamínov,slabšia odolnosť,decko je náchylnejšie proste na jeseň)môže reagovať inak. Základ je vyšetriť najbližších,kľudne to môžete spôsobovať vy. Nech je to akokoľvek,zdravé dieťa po vyšetreniach,ktoré ste absolvovali vy,proste nemôže reagovať takto

dieta chyti prisambohu vsetko,co islo okolo...a vsetko je ok,mame za sebou asi milioooon vysetreni,on je vlastne zdravy,len je stale chory...stale daky hnoj vo vytere

🤷

sterbulka
29. sep 2024

@aurora33 na co sa namahas a vysvetlujes...to nema cenu,ako som pisala vyssie,rozum nie je obocie,to nenakreslis...skoda reci,mna zarazilo,akym smerom sa tato debata ubrala a kolko mamiek,ktore v bolesti porodili deti,uz asi zabudli,ake su vzacne a ako sa o nich s laskou treba starat,pretoze uvedene nazry maju daleko od pracej materinskej lasky.... tieto vyroky a "vedecke"statiskitky su krasnym dokazom spravania a sa niektorych rodicov v detom a s tym nic neurobime...mrzi ma,ze take su,ale je to tak...prajem ti vela zdravia a pevnych nervov...tu to naozaj nestoji za to

44janica44
29. sep 2024

@sterbulka tak potom treba hľadať príčinu ...
Nie vždy je príčina iba to že majú deti v škôlke nádchu... Dieťa musí vedieť fungovať v kolektíve a nie že pri každom kontakte s inými deťmi niečo chytí... Aj vsetky ostatné deti v škole sú nonstop choré ako váš? Lebo ak nie tak príčina určite nebude iba v nich

aurora33
29. sep 2024

@sterbulka ďakujem ❤️ podobne tebe aj tvojej rodinke prajem všetko dobre 😊