icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

famebazarik2024
23. sep 2024

@buducamama Ale ako tie deti ochoru? Však prší doneste pršiplášťe. Lebo oni s nimi idú von. Je zima zoberú ich von. Prechádzky a podobne. Preco ma potom doplatiť rodič a ukratiť sa o prácu?

famebazarik2024
23. sep 2024

@palicka Keď budem mať čas pošlem

biglovemom
23. sep 2024

Mila autorka,keby si zila v rakusku , kde je 10 dni ocr na CELY ROK , bozkavala by si uckam ruky nohy ze moze ist dieta zo soplikom do skolky😂😂

som_realistka
23. sep 2024

Chápem ta a dúfam, že bábätko sa čoskoro uzdraví. Ja mam deti dávno zo škôlky von a zažívali sme niečo podobné, nehovorím o doplnku co vylezie dieťaťu z nos keď príde zo zimy do tepla, alebo začínajúca alergia, ale boli mamky, čo bez pardon strkali do škôlky dieťa so zeleným soplom, a ešte na drzovku povedali učiteľke, že lieky sú v skrinke, raz keď jednu v pri preberani upozornili že také dieťa musí byť doma, tak nakricala na učiteľku, že či si ona ma brat stále OCR a odišla. Viem, že nakoniec po dieta prišiel otec.
Nakoniec to riešila riaditeľka aj so zástupcom zriaďovatelom.

dobryden
23. sep 2024

A co ked kaslu,Aj moje kaslu a idu do skolky,Ved deri kaslu aj mesiac a nie su uz davno infekcne.Ked chces mat zdrave deti tak bud doma,si myslis ze v skolke neochoreju??Tak musis s tym ratat ze budu chore cely rok,moje este v lete zi skolky mali kasel,herpes.V Anglucku idu deti do skolky aj s teplotou,tak bud rada ze u nas len kaslu!

dobryden
23. sep 2024

Mila autorka ja som mala tiez predcasniatka a to 2 a staršiu dceru ale dceru som prave preto do skolky dala az ked mali predcasniatka 2,5r .Aby presne dcera takto nenosila zo skolky choroby a neohrozovala o 2mesiace skor narodene deti.A poviem ti cele 2,5 roka neboli chore.Az ked nastupila dcera do skolky ochoreli ale to uz mali 2,5 a zvladli sme to doma .Takze ak mozes dceru este nedavaj do skoly,tak mas istotu ze nebude chora zi skolky.

pohodacka03
23. sep 2024

Je mi luto, ze ste skoncili v nemocnici, skore uzdravenie prajem. Ale pokial nemas doma predskolaka(necitala som celu diskusiu), preco si davala starsie dietatko do skolky? Mam kamaratky co mali predcasniatka doma a vsetky mamky vyslovene lekari prosili, aby nedavali surodencov do skolky. Ak mas predskolaka, tak to bude tazke, minuly rok moj najmladsi schytal kazdu jednu chorobu, najcastejsie sme chodili k lekarke, ked mala lekarka tyzden bez nas, tak oslavovala.
Moje deti boli doma primerne 3-4 tyzdne s 1 chorobou, nech sa doliecia, prisli na 3 dni a zase. Ked som pocula, ze niekto kasle ako tuberak a z nosa mu tecie potokom, slo ma roztrhnut, ale ucitelky zase upozornovali rodicov poobede, ze dieta je chore, treba ho liecit(ked rano rodicia nadopuju liekmi, rano pri preberani do triedy ucitelka nezisti chore dieta).
A napriek tomu moje deti kazde rano kaslu ked idu do skolky, ostatni na nas zazeraju a je to max neprijemne. Maju moji reflux, alergiu a dcerke vadi asi nova podlaha v skolke 🤦. Doma nekaslu, cely den v skolke nekaslu(pytala som sa uciteliek), ale to rano zakaslu asi 3x ked vojdeme do budovy(ano mozu s tym mat problem pri ich alergii).

barbie2023
23. sep 2024

Kto má bábätko a nemá doma školopovinné dieťa tak nech ráta s tým,že to dieťa ochorie od staršieho súrodenca a úplne zbytočne. Nemala si to dieťaťa dávať do škôlky.

lucia147852
23. sep 2024

@pink_lady noo tak to je dobrá blbosť. Napr u mojej napr boli sopel a kašeľ bez teploty mykoplazmy a covid. Je rozdiel keď sa ráno dieťa vysmrka a celý deň nič a keď sopli a brachta celý deň.

gabu_lienka
23. sep 2024

@barbie2023 uz si pocula o tom, ze predskolska priprava je povinna a teda nemoze len tak nechat dieta doma?

lucia147852
23. sep 2024

Autorka je mi ľúto čo sa ti stalo, aké bohužiaľ keď máš dieťa v škôlke s týmto rátať musíš. Také matky budú vždy. Ďalšia vec je, že veľa deti je aj bezpeoznakovych nosičov (napr moraxela, streokokok). Proste aj dieťa nie je predskolak, tak by som ho v krízovej situácii ( predcasniatko doma) proste do tej škôlky nedávala. Nedá sa mať všetko. Aj dieťa v škôlke aj úplne zdravé. Ja už som mala prvacku pri novorodencovi. To dieťa malo 4 x antibiotiká ešte nemalo ani polroka. Bohužiaľ…

3petka
23. sep 2024

Nehnevaj sa tiež mám názor že mierne prechladnutie nie je choroba. Pokial sa dieťa vie o seba postarať a riadne vysmrkat nie je o čom. Soplik nie je choroba ( samozrejme hovoríme o tom cirom).
Keby sa toho pevne držali všetci, tak v škôlke nie je pomaly ani noha, v škole tiež nie a to nehovorím keby sa toho držali aj dospeláci v práci.
Proste je teraz take počasie že soplik je tu všade.

mamina7070
23. sep 2024

aj pri predskolakovi sa da ze bude chodit iba doobeda alebo v kritickom
case proste lekar napise potvrdenie a dieta nechodi vobec zvaz to najma ak sa objavia napr kiahne rotavirusy atd a zvazila by som aj ockovanie

a nech je malinke v poriadku

vevesh
23. sep 2024

@famebazarik2024 a preco by v zime a dazdi nemali ist von s detmi? Pravze tak sa buduje imunita. Jedno moje dieta bolo v lesnej skolke- nemali ani budovu ako skolka, cely cas bol straveny von v lese a ani raz dieta nebolo chore pocas skolky. Skor treba davat pozor na to, co a ako je dieta oblecene....

oskvarka
23. sep 2024

ak ma tvoje babatko slabu imunitu c asi hej ked je predcasniatko . tak to ma mrzi a zelam mu skore uzdravenie...ja by som to riesila tak ze starsie dieta necham doma, kym je babatko male aspon ti nenanosi decke choroby.. tomu sa skratka nevyhnes aj ked by boli rodicia co si davaju pozor.. skolkari hygienu moc nezvladaju .. (ak velmi chces da sa aj predškolák aby bol doma....)

3petka
23. sep 2024

No tak autorka nehnevaj sa na mna ale ak máš predcasniatko, naozaj prečo dávaš druhé dieťa do skolky a ešte v obdobi najväčšej chorobnosti.
Hnevať sa môžeš akurát tak na seba. A veľmi dobre viem o čom hovorím. Mám syna 1,5 ročného narodeného predčasne. A staršieho ktorý v tom čase navštevoval už školu. A veru bol chorí ale izolovala som ho chudáčisko tak aby mi neohrozil mladšieho, všetko som mu vysvetlila a kým bol chorý nepriblížil sa k nemu a to mal dokonca sarlach.
Darmo sa hneváš na iných ty si si strojcom svojho šťastia, tak sa podľa toho zariad.

barbie2023
23. sep 2024

@gabu_lienka no nakoľko som učiteľka tak áno ,niečo o tom viem. Ale ja som nehovorila o školopovinnych deťoch. Takže si prečítaj a potom píš. Okrem toho aj toto sa dá riešiť pokiaľ má bábätko ,ktoré nesmie ochorieť.

monvitka
23. sep 2024

No ked mas rizikove babo, skolkara si si mala nechat doma aby nenosil choroby.pokial to nie je predskolak.Skolka bez chorych deti je utopia.Zbytocne rozculovanie

dominikamacakova
23. sep 2024

Každý kašeľ nie je infekčný.

vera55555
23. sep 2024

Áno je to tak že v ostatných krajinách to vôbec neriešia. A je to dobre aj pre deti. Majú potom dobru imunitu. Dcérka v škôlke tiež stále bola chorá lebo tam mamičky dávali také deti.....tiež som mala na to obrovskú zlosť lebo všetko chytila pár dní v škôlke a zase bola doma. No teraz je druhačka a od prvého ročníka nebola doma vôbec. Mala vymeskane iba 6 hodín a to len kvôli zubárovi. Ja som rada za to teraz lebo potom doháňať tu imunitu v škole je horšie ako v škôlke. Kopec úloh ktoré si musí robiť plus domáce..... Teraz mám ďalších dvoch škôlkarov jeden 2.5 r. A druhý 4 rocny a už sme boli chorý lebo deti v škôlke boli choré ale nevadí mi to uz. Proste radšej teraz ako v škole.

livka_
23. sep 2024

Autorka "Nechcela som vyvolat hadku a neurazajte sa tu" "mamky nehadajte sa" pises..a koment predtym napises ty sama toto: "tvoj koment je tak trápny a zbytočný ako si ty cela". Napisat niekomu ze je ako clovek zbytocny... Riadna ubohost autorka.. naco sa tu hrajes? Na Mariu a sudcu s katom zaroven. Nemas dusevne problemy?

monnci2226
23. sep 2024

tvoja sitacia ma mrzi, ale bohuzial cely svet sa teraz nezastavi tym ze sa vam narodilo predcasniatko. aj ked mas predskolaka, neverim ze sa to nedalo riesit nejakym odkladom alebo nejakym inym riesenim. takze bohuzial v prvom rade sa treba pozret na seba, pretoze dat dieta do skolky a mysliet si ze za cely rok neprinesie ziadnu chorobu je ozaj utopia.

taktotedanie
23. sep 2024

Bohuzial, deje sa to bezne
Jeden den ucitelka dieta posle prec lebo je chore a na druhy den nakluse rodic s dietatom naspat do skolky a papierom od pediatra, ze je dieta zdrave neprejavuje znamky infektu a je mozny nastup do kolektivu a potom tie ucitelky nemozu urobit nic
Ano deje sa to, bohuzial
Uprimne ma to mrzi
Moja znama mala dokonca dalsie dieta az ked jej to prve vychodilo skolku aby sa vyhli vzajomnemu nakazeniu skolkarskymi chorobami

mmoni89
23. sep 2024

To sa zbytočne rozčuľujes, radšej si na to zvykni. V škole to bude pokračovať tiez takze cim skor sa s tym zmieris tym pokojnejsie sa ti bude zit.😁chápem tvoje rozhorčenie ale nič s tým neurobis

alenka58
23. sep 2024

bohužiaľ v škôlkach je to tak a kto si myslí že v súkromných je to lepšie tak je to to isté, navyše niektoré deti nemusia mať prejavy ráno a poobede sú už choré, v tomto veku sa buduje imunita a je mi veľmi ľúto, že takto sa trápite

jarmila2010
23. sep 2024

@biglovemom
@mmoni89 tie vase trapne"vyrehotane"komenty🙄keby ste si precitali diskusiu a mali by ste v sebe trosku empatie,tak by ste ich nemohli pridat

mmoni89
23. sep 2024

@dobryden predskolak nemá na vyber

bosorkabb
23. sep 2024

@mmoni89 má. Môže mať domáce vzdelávanie.

rarasok
23. sep 2024

Nechcem Vás nastrašiť, ale neprestanú to robiť ani na základnej škole, sebestredná osoba, ktorá sa stala matkou omylom alebo z donútenia sa nikdy nezmení, a je nezmyselné vyhovárať sa na zamestnanie, OČR je zo zákonníka práce.

dobryden
23. sep 2024

@mmoni89 Ale moze sa vzdelávať doma.Ale nevedela som ze je to predskolak,no ja by som urcite zvazovala domace vzdelávanie pri takom malom dietati,ktore je este skor narodene a velmi rizikove.