icon

Nepáči sa mi prístup v štátnej škôlke

Včera o 17:58

Ahojte baby, chcela by som vedieť váš názor. Možno ja preháňam, ale nepáči sa mi prístup v škôlke. Napíšte mi prosím úprimný názor. Dcéra predtým chodila do súkromnej, teraz nastúpila do štátnej. Sú 3 hlavné veci ktoré sa mi nepáčia: 1. Nechodia von, aj keď majú veľké pekne ihrisko. 2. Púšťajú deťom telku min. na hodinu denne. 3. Najneskôr o 15.00 treba si dieta vyzdvihnúť. Ráno sú od 7.30. Akože vedela som že to nebude ako v súkromnej, ale príde mi to cez čiaru. Ak si myslite že preháňam, kľudne aj to mi napíšte, ale som dosť vytočená z tej situácie. Ďakujem.

modrykolibrik
Včera o 18:02

@anonym_autor podľa mňa vôbec nepreháňaš. Mne osobne toto by vadilo tiež. Aj naše dieťa pokiaľ sa dá by som nepustila k TV radšej nech je vonku a spoznáva prírodu.

laurika26
Včera o 18:04

Môj osobný názor je, že ak je to pravda, tak buď by som brala dieťa preč, alebo to riešila so zriaďovateľom, o to viac, ak je to štátna škôlka.
1. von by mali chodiť prakticky za každého počasia, odporúčajú to aj lekári, hygiena - ja som to brala, že je to povinné
2. TV hodinu? to asi namiesto prechádzky vonku?
3. štátne škôlky sú známe tým, že sú od "6 do 6" jasné funguje zberná trieda, napríklad u nás to bolo najskôr o 15:00 sme mohli dieťa zobrať, ak ostávalo spať

laurika26
Včera o 18:10

hľadala som, neviem, či je niečo aj novšie, presnejšie: https://www.minedu.sk/data/att/a68/31342.c77f0d...
píše sa tam o prevádzke MŠ aj o pobyte vonku

anonym_583e17
Včera o 18:12

@anonym_autor v ktorej škôlke je od 7,30 do 15h? Naši tiež nechodia von každý deň, ale telku im nepúšťajú, len ak majú nejakú akciu a učia sa program, či pesničku, scénku , tanec...a u nás je od 6h do 17h

anonym_fc55a6

Úprimne nepáčilo by sa mi to tiež. Je mi jasné, že nečakám služby ako v súkromnej škôlke ale toto je moc.

simona92101

@anonym_autor a v skolskom poriadku je uvedene ze skolka je do 15tej?to je nejako kratko🤔

katulienocka999
Včera o 18:16
@laurika26

Môj osobný názor je, že ak je to pravda, tak buď by som brala dieťa preč, alebo to riešila so zriaďovateľom, o to viac, ak je to štátna škôlka.
1. von by mali chodiť prakticky za každého počasia, odporúčajú to aj lekári, hygiena - ja som to brala, že je to povinné
2. TV hodinu? to asi namiesto prechádzky vonku?
3. štátne škôlky sú známe tým, že sú od "6 do 6" jasné funguje zberná trieda, napríklad u nás to bolo najskôr o 15:00 sme mohli dieťa zobrať, ak ostávalo spať

@laurika26 u nás bod 3 tiež nepoznajú 😅 mame škôlku od 7 do 4tej,niekedy len tak tak stíhame 🙈

siska53
Včera o 18:19

@anonym_autor Toto je velmi zvlastna statna skolka.. Dala by som podnet a ak by sa dalo, brala dceru prec do inej.

simona92101
Včera o 18:22

@anonym_autor btw aj u nas je v poriadku uvedene,ze von sa musi chodit za kazdeho pocasia,len v pripade silneho vetra ci poladovice alebo dazda zostavaju vo vnutri

zildo
Včera o 18:39

Ako viete,že nechodia von a že pozerajú tv? Vy nechodíte do práce?
Kde máte škôlku? Do 15 niektorí ľudia pracujú,tak potom to škôlka akom rieši? Však to je nejaká blbosť

anonym_637bd5
Včera o 18:45

No u nas maju aj dlhsie telku, oni na nej pracuju interaktivne, pozeraju naucne videa alebo rozpravky, ale zase von chodia kazdy den, len ked je velmi,velmi zle pocasie, ked sa neodporuca, tak vtedy nejdu, ked je uz teplejsie, tak chodia aj dvakrat von, predobedom aj poobede.

autor
Včera o 18:47
@zildo

Ako viete,že nechodia von a že pozerajú tv? Vy nechodíte do práce?
Kde máte škôlku? Do 15 niektorí ľudia pracujú,tak potom to škôlka akom rieši? Však to je nejaká blbosť

@zildo keď bola na adaptácii a išla som pre ňu, tak išla telka, tak som sa pýtala- sama učiteľka povedala že cca hodinu je pustená ale mám byť v klude lebo to je všade tak. Ako viem že nechodia? Lebo mi dcéra povie a potom som sa opýtala a povedali že je zima, teraz nechodia, potom jedna mamička mi hovorila že jej syn už tam chodí od novembra a skoro nikdy neidu. Chodím do prace, ale aktuálne manžel pracuje od 6.00 do 14.00 tak on pre ňu chodí a ja chodím na 9.00 do práce. Inak nechápem tiež že ostatným to akože nevadí?! Že vraj nikto sa neozval.

bielasovicka
Včera o 19:37

A čo tam každý rodič pracuje do 14tej ze všetci stíhajú ísť pre deti do 15tej?
Nechce sa mi tomu veriť.

anonym_aedfed
Včera o 19:45

ja by som sa ozvala ak nepochodim zmenim školku
u nás školka od 6:40-17
deti chodia von každy deň od 10-11 pokial neleje alebo nefúka
viem presne aký majú režim doobeda tvoria každy deň su na nastenke nove veci čo robili deň predtým
tv v triede ani nemajú iba platno / projektor , rozpravku pozerali od septembra iba raz čo mi syn vravel
chodime prenho o 15:30pretože nám to vyhovuje a vtedy vieme čo robia po olovrante

anonym_138fa6
Včera o 20:20

Neverím tomu, že štátna škôlka sa zatvára o 15tej. To musí byť absolútna blbosť. Ja sa pohybujem v tomto sektore a nikdy som sa s ničím podobným nestretla. A to sa poznáme škôlky naprieč celým Slovenskom. Moja dcera mala prvý mesiac adaptáciu a najprv sme ju brali o 12tej, potom pred 15tou. Až po mesiaci nechávali deti do “záverečnej”. Nie je to aj váš prípad? Telka je žiaľ aj realita súkromných škôlok. My máme súkromnú poblíž a cez okno vidno, že je tam pustený YT 🫣

anonym_0b7799
Včera o 22:11

U nás v štátnej škôlke chodia von každý deň na hodinku, mladšie iba na (velikansky) dvor s ihriskom , staršie aj na ulici na prechádzku. Telku nepozerajú vôbec. Škôlka je otvorená do 16:30, ale väčšina rodičov chodí do 15:30 (nechápem ako to robia). Keď je už malo detí, zvyknú ich zlúčiť a počkajú s 1 uč. Mam 3-rocneho, nám riaditeľka prízvukovala, že ak je možné, prvé týždne nech chodíme pre deti o 15tej, ale nie kvôli učiteľkam, ale kvôli detom, že pre tie male je to dlhé a náročné byt od 7mej rána 8-9-10hod byt bez mamy

lucky_k
Autor odpoveď zmazal
anonym_7978ac
Včera o 22:39

@anonym_autor anonym_autor no to je naozaj zvlastne, to sa mi nezda, to kde nieco taketo moze existovat?

autor
Dnes o 09:00

@anonym_7978ac @anonym_138fa6 @bielasovicka @zildo Boli sme dnes ráno za riaditeľkou, nechápala, že ona o tom nevedela čo sa v tej triede deje, lebo je to veľká škôlka, má 3 budovy a 17tried a v tejto budove v kancelárii že je iba do 10.00, tak nevedela že nechodia von, ani tú telku. A že škôlka je do 16.30 potom zberne triedy do 17.00. Ráno od 6.30. Takže tie pani učiteľky vo vlastnej triede si pekne vytvorili svoj režim. No pani riaditeľka bola veľmi milá, preradila dcéru do inej budovy k mladým pani učiteľkám, ktoré posielajú aj reporty a chodia každý deň von. Ďakujem každému za názory a odpovede.

wiwi28
Dnes o 10:52

Tak toto by som netolerovala ani ja. Syn bol rok v súkromne, teraz je tretí rok v štátnej čo máme najbližšie pri dome. Pokiaľ počasie dovolí sú vonku každý deň aj keď len na 20 minút, telku im nepúšťajú pokiaľ to nemajú v rámci vyučovania (napr. pri hodine angličtinu pozerajú krátke rozprávky po anglicky a potom ich prekladajú a škôlka funguje od 6:00 do 17:30. To na 15:00 mi príde šialené.... Určite podaj podnet na prešetrenie u zriaďovateľa a obzeraj sa po novej škôlke.

alenka58
Dnes o 12:54

to kde je takáto škôlka? to som ešte nepočula

anonym_76ee78
Dnes o 13:00
@anonym_autor

@anonym_7978ac @anonym_138fa6 @bielasovicka @zildo Boli sme dnes ráno za riaditeľkou, nechápala, že ona o tom nevedela čo sa v tej triede deje, lebo je to veľká škôlka, má 3 budovy a 17tried a v tejto budove v kancelárii že je iba do 10.00, tak nevedela že nechodia von, ani tú telku. A že škôlka je do 16.30 potom zberne triedy do 17.00. Ráno od 6.30. Takže tie pani učiteľky vo vlastnej triede si pekne vytvorili svoj režim. No pani riaditeľka bola veľmi milá, preradila dcéru do inej budovy k mladým pani učiteľkám, ktoré posielajú aj reporty a chodia každý deň von. Ďakujem každému za názory a odpovede.

@anonym_autor absolútne tomu neverím. V štátnej škôlke sa žiadne reporty nerobia a riešenie riaditeľky by asi bolo, aby si v pôvodnej triede urobila poriadok a nie preradila dieťa inde.. blbosť

autor
Dnes o 13:58
@anonym_76ee78

@anonym_autor absolútne tomu neverím. V štátnej škôlke sa žiadne reporty nerobia a riešenie riaditeľky by asi bolo, aby si v pôvodnej triede urobila poriadok a nie preradila dieťa inde.. blbosť

@anonym_76ee78 tak nemusíte tomu veriť, mne je to úplne jedno, som rada že sa to vyriešilo. Škôlka v BA.

anonym_4df581
Dnes o 14:09
@anonym_76ee78

@anonym_76ee78
možno ich nemusia robiť, ale to neznamená, že ich nemôžu robiť dobrovoľne, školský zákon to nezakazuje 😉

simca06022011
Dnes o 14:17

@anonym_autor vidim, ze to poriesili.. len by bolo vhodne keby poriesili povodnu skolku, plus ak niekto na taketo veci "pritakava" a nevidi napr otvaracie hodiny na skolke, tak si za to vlastne sam moze.. v podstate vsetko z toho zoznamu by aj mne vadilo 🙂 ale popravde aj v sukromnej skolke mali telku pustenu pocas dna kedykolvek, vacsinou na to nik nepozeral, mali tam hudbu a kadeco, ale pouzivala sa.. v statnej si ani nepamatam ,ze by mali telku u nas

laurika26
Dnes o 14:56
@simca06022011

@anonym_autor vidim, ze to poriesili.. len by bolo vhodne keby poriesili povodnu skolku, plus ak niekto na taketo veci "pritakava" a nevidi napr otvaracie hodiny na skolke, tak si za to vlastne sam moze.. v podstate vsetko z toho zoznamu by aj mne vadilo 🙂 ale popravde aj v sukromnej skolke mali telku pustenu pocas dna kedykolvek, vacsinou na to nik nepozeral, mali tam hudbu a kadeco, ale pouzivala sa.. v statnej si ani nepamatam ,ze by mali telku u nas

@simca06022011 asi je súkromná a súkromná, ja mám veľmi dobrú skúsenosť so súkromnou škôlkou, kde boli učiteľky tvorivé a zamestnávali deti aktivitami, nie pozeraním rozprávok - ono to je všetko o prístupe učiteliek, dá sa rôzne tráviť čas s deťmi aktívne aj pasívne. A áno, ak je nepriaznivé počasie, využijem čas a deti sa hrajú na interaktívnej tabuli, ale pustiť deťom TV, len nech mám pokoj a kľud je cez čiaru

simca06022011
Dnes o 15:25
@laurika26

@simca06022011 asi je súkromná a súkromná, ja mám veľmi dobrú skúsenosť so súkromnou škôlkou, kde boli učiteľky tvorivé a zamestnávali deti aktivitami, nie pozeraním rozprávok - ono to je všetko o prístupe učiteliek, dá sa rôzne tráviť čas s deťmi aktívne aj pasívne. A áno, ak je nepriaznivé počasie, využijem čas a deti sa hrajú na interaktívnej tabuli, ale pustiť deťom TV, len nech mám pokoj a kľud je cez čiaru

@laurika26 ja mam velmi dobru skusenost s tou skolkou, tam vobec deti pred telkou netvrdli, aj ked isla, programy mali perfektne, naucili sa tolko veci, ze ine skolky ani zs sa na nich nehrabali a tom som pisala, ze inde som telku ani nevidela asi a venovali sa tym detom o mnoho menej.. :D cize mna to vobec nejak netankovalo, ci im tam telka ide alebo nie... von boli aj 2x denne hocikedy, v zime sankovacky.. a to bboli male deti 2,5-3,5r