Neprijatie dieťaťa do škôlky - matka samoživiteľka
Ahojte. Z MŠ mi prišlo rozhodnutie o neprijatí dcéry. Dcérka je síce r. 2019 ale keďže som osamelý rodič, musela som nastúpiť do práce 4/21 a jej som podala prihlášku. Je nejaká možnosť alebo zvýhodnenie, ktoré by som uviedla v odvolaní a uspelo by?
Ďakujem
@ofzuza ale tu ide o to, že keby sa neotvorila extra trieda pre predskolakov(doplnila som, že u nás to bolo +22 extra predskolakov, ktoré patria do spádovej skolky), tak sa otvorí trieda pre 3-4rocne, kde by mi možno dieťa vzali. A mne sa nechce platiť tisíce eur za súkromne a ešte za nimi cestovat, keď tu v ba je nova uzasna parkovacia politika, kde nezaparkujes už ani pred svojim domom a mozes si extra platiť 650messcne za sukromnu škôlku, ktorá môže byt kvôli 3tej vlne zavretá zas 5 mesiacov a aj tak si musis platiť miesto. Tu ide zase o to, že sa niečo bez rozmyslu prijalo, bez toho, aby sa potrebné kapacity vybudovali
@elizabet173 snazila som sa, ale uz som aj ja rezignovala 🙂
@gombicka02 oslov pani riaditeľku.. nám tak neprijali minulý rok drobca (narodený v januári 2018) - síce nie som samoživiteľka, ale sme obaja pracujúci, tak sme sa nakoniec dohodli a vzala nám ho 😉
@lula313 1) jedna skolka nie je dostatocna vzorka, 2) musis pozerat len na pocet deti, ktore by inak do skolky vobec ako predskolaci nenastupili. Napr zo socialne slabsich rodin, kde im je vzdelanie u zadku. Vsetky ostatne deti su dosledok inych faktorov ako napr silny rocnik, zrusenie pripravnych rocnikov atd.
@gombicka02 Maminka určite odporúčam napísať odvolanie a slušne vysvetlit situáciu akú momentálne doma máte. Mne dieťa prijali do škôlky až na základe odvolania.
Ďakujem...jasné, že riaditeľku navštívim a vysvetlím situáciu ale ešte predtým som sa chcela uistiť či sú takého životné situácie niečím kryté, ak sa robia školské reformy..(hlavne, že politikou máme samých "prorodinne" zameraných....)
neviem ci existuje institut odvolania v tomto pripade, a ziadna "ulava" pre samozivitelky nie je. Moj syn je dokonca 2018, ja som samozivitelka so "spravnym" trvalym pobytom, a co som obvolavala skolku, s najvacsou pravdepodobnostou tento rok prijaty nebude. V BA je tento rok mimoriadne zla situacia, sposobena zmenou zakona. V tejto skolke 430 prihlasenych, moznost prijat 90.
@kuki13 no ale tých 430 môže mat aj 3 prihlasky v rôznych skolkach
Ináč ta podpora rodín s deťmi je mizerna ešte aj to zatváranie škôl cez koronu čo má samozrejme najhoršie dôsledky hádajte pre koho pre zeny
To, že si samoživitelka to bohužiaľ nikoho nezaujíma, na to žiadny zákon neexistuje, že máš prednostné právo ☹ Viem o čom píšem. Aj ja som samoživitelka a moju dcéru ako 3 ročnú v roku 2015 nechceli zobrať do škôlky a nikoho to nezaujímalo, že mám prácu a kvôli dcére musím ísť na úrad práce a to som od 19 do 35 rokov robila v kuse bez PN a v 35 rokoch som odišla na MD a po 3 rokoch na materskej som mala skončiť na úrade práce 😢
@katulienkax neviem ci to uz bolo po "ocisteni" alebo pred, tak nech je to v reale 200 ku 90, aj tak pakaren
@gombicka02 ak dieťa nemá 3roky tak ti nemusí pomôcť ani to že si ako osamelý rodič nastúpila do práce......v prvom rade berú predškolákov a potom deti podľa veku...takže ak majú staršie deti ktoré neprijali , tak ti to nepomôže.....
A co jasle? Tam by si uspela skor
Prorodinne zameranych? Mne jedna úradníčka povedala, že zvýhodňovanie samozivitrlov by bola diskriminácia úplných rodín 😳🤔 nuž.... Ja som rok platila sukromku, potom sa navela navela syn 3.5rdostal v októbri do štátnej. Obvolavat, nedať pokoj, informovať sa o voľných miestach počas roka.do troch rokov budeš mať rodičak, ktorý už má krásnu hodnotu, nie ako kedysi. Mne to v rok období dost pomohlo.

@ofzuza valna väčšina tých súkromných skolok nebola zaradena do siete ministerstva školstva. Výsledkom toho je, že moja prihláška 3,5 ročného dietata bola všade prijmana s krútiacou hlavou, že bez sance, lebo sa otvara extra trieda pre predskolakov. U nás v ba to robilo napr +22 extra deti na jednu spádovú škôlku.