icon

Nesúhlasím, aby moje trojročné dieťa malo v škôlke rúško

filili
13. okt 2020

Prosím, poraďte niekto. Nosenie rúška v MŠ je síce len "dôrazne odporúčané", ale naša riaditeľka to vydala ako nariadenie. Ako postupovať, keď nesúhlasim s tým, aby moje 3 ročné dieťa malo celý deň na tvári v škôlke rúško?? Máte niekto skúsenosť s vybavením potvrdenia od lekára, má ekzematickú pokožku, môže takto dostať výnimku? Prosím o komentáre k veci. Ja rúško nosím a aj synovi ho dávam v obchode atď tam kde treba, rešpektovala som aj to že ho musia mať už cca mesiac na prechádzke v škôlke. Ale toto už mi už príde príliš, aby ho mal v škôlke celý čas.

Strana
z12
nickpick
7. feb 2021

@zuzicka256 ak nemate osobnu skusenost dost ma prekvapuje, ze staviate ako protiklad k ohladuplnosti pohodlnost Korejcov, nejako v tom celom postradam logiku, takze ruska nosia kvoli pohodlnosti, lebo maju problemy so smogom a s koronou to nema nic spolocne? ak su taki pohodlni, tak by predsa nemali nosit vobec nic, ci? korona nekorona, smog nesmog?

zuzicka256
7. feb 2021

@nickpick to nechcete pochopit alebo naozaj nechapete co som napisala? Napisala som mimo korony. Kedze vy ste to zacali porovnavat ako Korejci nosia ruska uz od utleho veku ja som len namietla, ze je tazko sa s nimi porovnavat kedze nosia ruska uz roky rokuce kvoli smogu aby to nedychali(to je ta pohodlnost co som myslela) a my sme doteraz nemuseli(kym neprisla korona). Teraz nosia ruska vsetci a vsade takze ja nechapem... Bavime sa tu o nicom proste...

susedka
7. feb 2021

@filili necitala som vsetky komentare.stacilo zopar a mam dosť. Nechapem preco tak.trvaju na tom aby mali.deti v skolke rusko. U nas to nastastie nepozaduju. Poprve to podla mna nema ziaden vyznam pretozetie deti sedia vedla seba ked obeduju, v jednej miestnosti nikto nema 2 m odstup a po druhe na obedny spabok rusko.tiez nemaju a lezia , dychaju v jednej miestnosti koľkokrát nalepeny jeden na druheho. Aspon u nas v skole maju postielky fakt na tesno. A poniektore deti su v skolkeod siedmej niektore od pol 7 do pol 5 a to maju mat cely ten cas rusko? Ludia ved trochu sedliackeho rozumu. Ja som sa tiez nakazila v robote aj ked sme nosili vsetci rusko ale ved pit a jest treba a stacilo si dat rusko len takto dole a uz bolo. Cize deti ak piju,jedi, spia bez ruska tak je uplne zbytocne ich nutit mat rusko cely den...

nickpick
7. feb 2021

@zuzicka256 tie ruska predsa nenosili vzdy len kvoli smogu, Azia ma vo vseobecnosti ovela vacsie skusenosti s virusmi, vid SARS, nie je to o pohodlnosti, ale o nutnosti, taktiez ich mentalita je zamerana na kolektiv a nie na jednotlivca ako je to v Europe....v sucasnej situacii je to aj u nas nutnost a aj my mame od minuleho roka skusenost s pandemiou, preto to porovnanie s Koreou, snad uz chapete....

danusiatko
7. feb 2021

Odporucam zavriet mokre pradlo do skrine, uvidime co sa s nim stane.
To si predstavte, ze aj vy ste skrina a neotvorite dvere -usta, nos.
V Taliansku zacinaju vo vacsom pocte plucne plesne uradovat, takze o chvilku to bude aj u nas, hlavne u tych, ktory nedychaju ani von cerstvy vzduch.
A toto chcete pre deti, nechapem.
Spia, jedia bez ruska, ved to nedava ziadnu logiku.
Nechajte deti dychat.

stanulienkat
7. feb 2021

@danusiatko prosím vás odkiaľ máte takéto informácie? To akože všetci lekári, všetci chirurgovia a operatéri na celom svete majú zaplesnene na pľúca??? Nevymyslajte si a nesirte paniku.

danusiatko
7. feb 2021

Nie, ale lekar a chirurg nenosi rusko nonstop a nenosil ho ani von, co sem stale pletiete lekarov, ...
A informaciu mam od sestry, je zdravotna sestra v Taliansku, takze ziadny hoax

danusiatko
7. feb 2021

V Taliansku sa velmi rozsirila v nemocmiciach. Hlavne oslabeny pacienti.

Treba zapracovat na imunite, ta je najdolezitejsia.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rezistentn...

Nesirim paniku, posuvam informacie.

Strana
z12