icon

Nesúhlasím, aby moje trojročné dieťa malo v škôlke rúško

filili
13. okt 2020

Prosím, poraďte niekto. Nosenie rúška v MŠ je síce len "dôrazne odporúčané", ale naša riaditeľka to vydala ako nariadenie. Ako postupovať, keď nesúhlasim s tým, aby moje 3 ročné dieťa malo celý deň na tvári v škôlke rúško?? Máte niekto skúsenosť s vybavením potvrdenia od lekára, má ekzematickú pokožku, môže takto dostať výnimku? Prosím o komentáre k veci. Ja rúško nosím a aj synovi ho dávam v obchode atď tam kde treba, rešpektovala som aj to že ho musia mať už cca mesiac na prechádzke v škôlke. Ale toto už mi už príde príliš, aby ho mal v škôlke celý čas.

lenqua_12325
14. okt 2020

@eni01 teraz sa mame všetky potrhat, ze dcéra bola na testoch a našťastie je negativna? Treba si postaviť podzemný kryt, kúpiť zasoby múky, ryze, vody a zatvoriť sa. Tak sa nemáš ako nakaziť. Bežný človek musí žiť bežný život a nie stále dookola behať so stiahnutym zadkom a čakať, keby na neho a odkiaľ skočí covid.

tslobik
14. okt 2020

@eni01 Aby bolo jasné, moja rodina prešla a prechádza SKUTOČNÝMI ochoreniami, t.j. vážnymi. Covid za vážne ochorenie bohužiaľ nepovažujem. Ak si myslíš, že nič horšie ako cov. neexistuje, mala by si viac študovať.

eni01
14. okt 2020

@danusiatko každá matka sa o svoje dieťa boji ale určite vieš, že je to prenosná choroba a nerada by som bola keby sa od nás šírila dalej, nakazila niekoho komu by to mohlo viac ublížiť

tslobik
14. okt 2020

@eni01 Vieš ty vôbec koľko prenosných a nebezpečných chorôb existuje? Pozerala si niekedy do učebníc medicíny?

lenqua_12325
14. okt 2020

@eni01 daj pokoj, si trápna.

danusiatko
14. okt 2020

Ten kovid tu uz bude, nezmizne, postupne sa s nim stretneme vsetci, ako s inymi virusmi, ruska nie su vsemocne, ani dezinfekcia, ved nepotopime koli kovidu celu civilizaciu, pozri si nazor odbornikov, jednoducho s nim musime zit

A deti ho zvladaju bez vacsich problemov, ved aspon to by nas malo tesit a mohli by sme sa pokusit pozitivne mysliet

Ludia umieraju denne na chripku s chripkou, na kovid s kovidom, uz aj nemecke media hovoria o medializovanom sialenstve

Nezlahcujem, ale tu mnoho ludi skonci na antidepresivach z tych medii

tslobik
14. okt 2020

@lenqua_12325 A sú ľudia, ktorí by s radosťou to svoje ochorenie menili za covid. Ale toto nedokážu pochopiť ľudia, ktorým nič nie je a nemajú nič iné na práci len sledovať bulvár, tlačovky, konferencie, čísla a grafy.

eni01
14. okt 2020

@tslobik myslíš, že u nikoho nebola iná choroba, v každej rodine sa nájde osoba ktorá mala rakovinu, leukemiu (áno aj u nás) ale s tým rozdielom že to nebolo prenosné

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
tslobik
14. okt 2020

@eni01 Ďakujem za ukľudnenie, že niekto má v rodine rakovinu, ale našťastie nie je prenosná kvapôčk., len genet. podmienená. Čítaš čo píšeš? Lebo mne ostáva rozum stáť z tvojich myšlienkových pochodov.

tslobik
14. okt 2020

@lanvinka Môj nie je pozit., ale som myslela, že keby aj niekedy bol, veď to žiadna tragédia, horšie už mal. Je na prvom stupni. My mu doma vysvetľujeme koľko sa len dá.

danusiatko
14. okt 2020

@eni01 80% nakazenych, ak by nebolo testovanych, ani nevie, ze ma kovid, su bez priznakov, dalsich 10% ma nadchu, dalsich 4% ma priebeh tazsi, podobne ako pri chripke a asi cca 1-2% maju, ako to napisat, velmi tazky priebeh, mozno aj zomru, tak ako aj pri chripke a inych virusoch

Jeden cesky onkolog a senator Zaloudik povedal, ze niekedy medicina liecila chorych, teraz hlada zdravych. Nerozumie tomu.

lenqua_12325
14. okt 2020

@tslobik však samozrejme. Trebalo by exkurzie na detskú onkológiu. Denne na rakovinu zomiera cca 70 ľudí, ale to nieje populárne

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
tslobik
14. okt 2020

@eni01 Ale sú aj prenosné vážne ochorenia, ktoré môžu spôsobiť smrť určitým ľuďom za určitých okolností. Tak prečo o tom nikto nehovorí a nikdy nehovoril?

lenqua_12325
14. okt 2020

@lanvinka ja som včera skoro odpadla. Dcera co celý čas o covide nic nevedela, prišla zo škôlky vystrašená na smrť. No hneď sa to riešilo. Deti zaťažovať takým.

tslobik
14. okt 2020

@lenqua_12325 Ja to proste nechápem, ako môžu byť ľudia tak slepí, ovplyvnení...Nechápem.

lenqua_12325
14. okt 2020

@lanvinka poznám veľa detí, čo nastúpili bez placu a smútku. Len treba chcieť a nevyhovarat sa.

tslobik
14. okt 2020

@lenqua_12325 Presne, deti zmagoria úplne, deti sú ako špongia.

tslobik
14. okt 2020

@danusiatko Zvláštne, však? Ale keď človek má chrípku, zaručene vie, že ju má aj bez testov.

euka210
14. okt 2020

zavolaj riaditelku nech da rusko tvojmu dietatu. Je to len odporucanie ministerstva, nemoze teda nanutit povinnost u takych malych deti co tomu ani nerozumeju. Toto uz je chore.

eni01
14. okt 2020

@tslobik
@danusiatko
@lenqua_12325
Dievčatá, vôbec sa mi tu nechce pre mňa pekny stredajší večer hádať, môžete veriť čomu a komu chcete, mne je to osobne jedno, chcela som len poukázať autorke na to, že rúško na nose nie je to najhoršie co sa môže stať a určite sa to dá vydržať

euka210
14. okt 2020

@danusiatko asi tak, tiez by som sa toho nejako extra nebala, aspon by sme to mali za sebou, ale byvame so svokrou ktora je onkologicka a nador na plucach. Ked sa to dostane do nasej rodiny, vieme ako to dopadne, ja som to spracovala uz pri prvej vlne. Viem, ze proste sa musi vybudovat imunita ludi, niektori aj zomru, ide len o to, aby to zdravotnictvo vydrzalo ten napor.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
14. okt 2020

Dobru noc pisatelky, dakujem za diskusiu, ktora tak v mediach chyba.
Za dnesny den som rada za vynimku do 6r. Som rada, ze zakladatelka tejto diskusie sa nevzdala a bojovala za svoje dieta a presvedcenie.
Nie je dolezite, aby sme na vsetko mali rovnaky nazor, ale aby sme sa vedeli pocuvat.

eni01
14. okt 2020

@lanvinka je to tvoj test? Je tam meno lekára a pacienta? Ja tieto jedna pani povedala mam najradšej, fakt ver si čomu chceš, mne je to úprimne jedno. Aj Trump včera povedal, že už je imunny 🙊 a samozrejme mu to vsetci veria... Toto je informácia ktorá je známa už dávno ohľadne testovania, s toho dohodu sú ľudia aj po teste doma v karanténe (aj ja teraz) kým neprejde inkubačná doba aj napriek tomu, že test ma dcéra negatívny

ivaja34
14. okt 2020

@filili no našťastie v našej škôlke sme podpisovali papier, či súhlasíme resp. nesúhlasíme, aby mali deti v škôlke celý deň rúško.... Našťastie ho nemajú... nemalo by to ani žiadne opodstatnenie, ved trieda spolu desiatuje, obeduje a to bez rúška predsa 🙈

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
katarinka289
14. okt 2020

@filili daj ho bez rúška. Deti v MŠ ich nemaju povinne,ale len odporucane.Riaditelka ti to nema co prikazovat.Isla by som to riesit aj so zriadovatelom